2023-09-26 53 浏览
依間點心店經常行過都見到有人等位,就係尖沙咀漢口道,餐廳早市及茶市仲有優惠,難怪經常大排長龍~//帶子菜苗餃//菜苗餃外皮厚薄適中,蒸得剛剛好 上層帶子,下層菜苗x豬肉餡,味道豐富//籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯 + 鮮花甲粉絲湯//神仙組合,海鮮鮮甜加上新鮮蒜蓉一起蒸煮,白飯吸收了醬汁滋味滿滿😋 花甲鮮甜、做湯一流👍🏻//荷葉陳皮粉絲蒸鮑魚//粉絲吸收荷葉同鮑魚嘅鮮味,而且份量十足,性價比高,$68 四隻😋😋

//帶子菜苗餃//

//籠仔蒜蓉龍蝦配帶子飯 + 鮮花甲粉絲湯//

//荷葉陳皮粉絲蒸鮑魚//
2023-09-15
  • 荷葉陳皮粉絲蒸鮑魚
2023-09-26 64 浏览
💰平❤️唔趕人走😋好食【絕配套餐】 💰$68🥢 鳳爪排骨飯🥢 椰子烏雞燉湯💰另加$10兩隻鹹水角💰另加$10兩件蘿蔔糕【虎皮釀尖椒】💰$25【麥味雞蛋散】💰$20☕️茶錢跟套餐每位$5☕️茶錢唔跟套餐,每位$8總括值得去食😋樣樣都好味,叫咁多埋單先$146💰🏃🏻‍♀️🏃🏻衝去食‼️溫馨提醒,預咗要等位⏰

💰平

【麥味雞蛋散】💰$20

☕️茶錢跟套餐每位$5
☕️茶錢唔跟套餐,每位$8

總括值得去食😋樣樣都好味,叫咁多埋單先$146💰
🏃🏻‍♀️🏃🏻衝去食‼️溫馨提醒,預咗要等位⏰
2023-09-25 49 浏览
漢口道樂意點心,每次經過也總會看到小店裡人頭湧湧。和朋友到這裡用餐,每次都必吃孖寶系列,籠仔蒸飯配湯也只是六十多元起,性價比高呢,而且其他點心水準也不俗,晚上夜放工或想吃點心,這裡也是好選擇。-花雕蛋白蒸紅花蟹紅花蟹好鮮甜呢,而且吃得出肉質雪白也新鮮。蛋香吸收了蟹肉湯汁精華,蛋上的醬汁也有濃郁飽滿的酒香、油香與蛋香,好吃呢~跟餐配了鮮花甲粉絲湯花甲大隻鮮甜,湯底香而不過會咸。-其他點心也十分出色香煎蘿蔔糕,煎得香口-越式米網炸兩腸即叫即炸再包腸粉,雙重口感,兩種口味,外有米香內香脆。-咖喱魷魚爽口而咖喱味滿滿。--最後叫埋腰果露湯圓,杰身而濃郁腰果香,湯圓也煙韌好食,大滿足。
漢口道樂意點心,每次經過也總會看到小店裡人頭湧湧。
和朋友到這裡用餐,
晚上夜放工或想吃點心,這裡也是好選擇。
花雕蛋白蒸紅花蟹
紅花蟹好鮮甜呢,而且吃得出肉質雪白也新鮮。
蛋香吸收了蟹肉湯汁精華,
蛋上的醬汁也有濃郁飽滿的酒香、油香與蛋香,
好吃呢~
跟餐配了鮮花甲粉絲湯
花甲大隻鮮甜,湯底香而不過會咸。

其他點心也十分出色
香煎蘿蔔糕,煎得香口
越式米網炸兩腸
即叫即炸再包腸粉,雙重口感,兩種口味,
外有米香內香脆。
咖喱魷魚爽口而咖喱味滿滿。
最後叫埋腰果露湯圓,
杰身而濃郁腰果香,湯圓也煙韌好食,大滿足。
2023-09-25 58 浏览
燒賣:好吃的。很久沒吃過好吃的燒賣了。鳳爪:正常,可以點。腸粉:不特別好吃,但還可以。蝦餃:不建議點,當天點的沒什麼蝦味,真的不好吃。飯類:當時點了一個鳳爪排骨飯和土魷肉餅,味道在這種食物當中算中下。湯類:不建議,椰子烏雞比較淡,可入口,但真的也算中等或中下,感覺沒有必要點另一個更差,所以湯類可直接跳過,久了,我連自己點了什麼也忘了。總結:還是可以去的,因為關門時間比較晚,商場關門,想不到吃什麼也是可以去的。來了時候應該是2023年4月。
燒賣:好吃的。很久沒吃過好吃的燒賣了。

鳳爪:正常,可以點。

腸粉:不特別好吃,但還可以。

蝦餃:不建議點,當天點的沒什麼蝦味,真的不好吃。

來了時候應該是2023年4月。

2023-09-24 207 浏览
先講茶,淡如水,基本功都唔掂,問待應換有茶味的茶,佢話咩茶都係咁淡。我叫佢沖多一種茶,又係冇味,真係唔好開點心鋪龍蝦餃,同普通蝦餃冇分別,唔係用龍蝦盧荀蝦蛟,真係食唔多落左荀。失望見到有1人排隊,下張係佢,但己排左1個鐘入唔到,我自已2人排4個字入得,真係好唔公平。一係咪比1人排。個個似旅客,浪費人時間呢間分明好多好評唔知點拎,自已諗,但唔值得排隊去等位,因為呢個質素只係好普通。求其一間茶樓好過佢好多。職員收錢又慢
龍蝦餃,同普通蝦餃冇分別,唔係用龍蝦
盧荀蝦蛟,真係食唔多落左荀。失望
職員收錢又慢
  • 蘆筍蝦餃
2023-09-22 49 浏览
尖沙咀食點心又有新選擇啦!雖然座位不多,但係人流不減,一到晚市有好多食客等位🥰好彩我哋早到可以唔使等🥰龍仔蒸飯套餐$68起,有蒸飯加燉湯,今次我哋揀咗需要另外加$20嘅帶子龍仔蒸飯,帶子size幾大粒,唔會過熟,本身已經好香蒜蓉味,再𣺉上秘製醬汁味道一流!燉湯揀咗花膠湯,燉湯入面有一大塊花膠十分足料,仲有豬骨等等的湯料,味道清甜!另外點咗一份豉汁鳳爪,仲有龍仔粉絲蒸鮑魚,鮑魚有好香嘅陳皮味,粉絲吸收晒所有食材的精華非常惹味👍🏻👍🏻👍🏻甜品揀咗楊枝甘露,同杏仁糊湯圓,兩款味道都唔錯🫶🏻.📍 樂意點心 (尖沙咀)尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖

甜品揀咗楊枝甘露,同杏仁糊湯圓,兩款味道都唔錯🫶🏻

📍 樂意點心 (尖沙咀)
尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖
2023-09-22 33 浏览
我揀咗幾樣點心同蒸飯一壺熱玫瑰花茶,散發玫瑰香味。凍飲叫水果茶入面有蘋果、橙、梨、話梅,話梅中和番果茶甜味。生煎菜肉包(兩件)煎香嘅菜肉包,入口菜肉餡有汁。棗皇糕(三件)入口軟身又有Q彈口感,紅棗微香。蠔皇鮮竹卷(3件)腐皮包住紅蘿蔔絲、木耳絲、椰菜絲,口感好豐富。雲腿雞腳燉花膠湯材料豐富,味道清甜。蟲草花、花膠、元肉、杞子、金華火腿、南棗、節瓜、瘦肉、雞腳。花鵰蛋白蒸紅花蟹飯(原隻蟹)有花雕香嘅蛋白入口滑嘟嘟,蟹大隻肉鮮甜。
我揀咗幾樣點心同蒸飯
一壺熱玫瑰花茶,散發玫瑰香味。

凍飲叫水果茶
入面有蘋果、橙、梨、話梅,話梅中和番果茶甜味。

生煎菜肉包(兩件)
煎香嘅菜肉包,入口菜肉餡有汁。

棗皇糕(三件)
入口軟身又有Q彈口感,紅棗微香。

蠔皇鮮竹卷(3件)
腐皮包住紅蘿蔔絲、木耳絲、椰菜絲,口感好豐富。

雲腿雞腳燉花膠湯
材料豐富,味道清甜。

花鵰蛋白蒸紅花蟹飯(原隻蟹)
有花雕香嘅蛋白入口滑嘟嘟,蟹大隻肉鮮甜。
2023-09-16 74 浏览
仲記得第一次食完覺得好味,而且又抵食,所以今次又再返嚟,不過今次食完就覺得依然價錢係抵嘅,但味道就冇上次食咁好食叫咗鹹水角,但係個皮超級厚,肉餡只有好少另外煎釀青椒覺得有少少太鹹,但係魚肉係足料嘅三色小籠包皮有啲厚,尤其係個頂,味道不過不失,都有湯汁比較推薦嘅係脆米網腸粉,入面有蝦膠餡,脆網好脆,腸粉亦都軟滑鵪鶉蛋燒賣都好味,係鵪鶉蛋,肉,同蝦嘅好味結合,唔使淨係食平時嘅燒賣咁單調價錢抵,味道不過不失,桂花烏龍好飲,推薦呢個茶

叫咗鹹水角,但係個皮超級厚,肉餡只有好少

另外煎釀青椒覺得有少少太鹹,但係魚肉係足料嘅

三色小籠包皮有啲厚,尤其係個頂,味道不過不失,都有湯汁

價錢抵,味道不過不失,桂花烏龍好飲,推薦呢個茶
2023-09-14 51 浏览
同媽咪喺尖沙咀行完街之後佢話想食點心,就揀左樂意點心🤣店舖行現代風格,一入門口有幅好靚嘅壁畫,環境都好舒服感好有氣派,而且仲全日免加一!下午茶時段埋單仲有8折!所以都幾抵食!絕配套餐:$68升級+$40安花雕蛋白蒸紅花蟹配飯上枱勁香噴,蟹肉都幾多,食落幾新鮮,蛋白蒸到好滑,加埋鼓油撈飯勁香勁好食!蝦腸粉皮唔會太厚,幾滑荷葉陳皮粉絲蒸鮑魚鮑魚好大粒彈牙,食落有淡淡陳皮既香味,配埋果茶幾fresh幾特別

絕配套餐:$68升級+$40
安花雕蛋白蒸紅花蟹配飯

蝦腸粉皮唔會太厚,幾滑

荷葉陳皮粉絲蒸鮑魚

2023-09-14 42 浏览
ෆ⃛ 樂意點心 ෆ⃛同大家分享係尖沙咀區發掘到超抵食點心店✨有時得兩個人但又想食點心就會揀小型點心店🥧 係isquare 附近行完平時會係太子集團中心食多~今次見到有呢間點心鋪就去試吓點知好有驚喜!♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 絕配套餐 $68起♪ 超抵食的套餐可以揀一款籠仔蒸飯,一款燉湯及一款點心❕❗️蒜蓉龍蝦帶子飯都係加$50‧⁺◟( ᵒ̴̶̷̥́ ·̫ ᵒ̴̶̷̣̥̀ )龍蝦唔係霉霉的而係肉質爽彈🦞下面嘅飯完全吸收咗海鮮嘅鮮味唔加鼓油已經好夠味,雲腿雞腳燉花膠都係加$10🥹 飲得出冇落味精真材實料的煲🤍 ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 點心$♪ 點心嗌咗蟹柳棉花雞、鮮蝦腐皮卷、生煎菜肉包,🐥棉花雞嫩滑下面嘅魚肚吸收晒醬汁🫧 腐皮卷炸得香炸,餡料混合咗鮮蝦同蔬菜增添了口感,生煎包同樣冇煎得太油⚘ 最後食埋湯圓腰果露好圓滿🥣ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5✎ 總括:見到keep住有好多遊客排隊,人均$100就食到好飽🐷唔係淨做遊客生意個種呢!✼ 加一服務費✔︎ෆ̈ 樂意點心 (尖沙咀)✇ 地址:尖沙咀漢口道19-21號
ෆ⃛ 樂意點心 ෆ⃛

 絕配套餐 $68起♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 點心$♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ 樂意點心 (尖沙咀)
✇ 地址:尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖

2023-09-07 58 浏览
因為咁岩出開去尖沙咀整野就搵下附近有咩食,但係平時食大型連鎖食到有啲厭就搵下啲新野食,見到呢間門店都幾光鮮,就入去試一試。 我地首先叫左一個絕配套餐,入面有包: 🟥 籠仔豉汁帶子飯好大籠飯,而且佢粒粒帶子都好大粒,絕對唔手軟,而且帶子都夠彈牙同新鮮。 🟧燉湯入面係雞腳燉花膠,足料既老火湯,而且花膠亦好入味,有滿滿既骨膠原,好飲。我地仲叫左: 🟨荷葉陳皮粉絲蒸鮑魚鮑魚好新鮮,而且有4隻大大隻既,好豐富,粉絲都夠晒份量,我同同伴都忍唔住清晒成碟粉絲,因為好開胃,正。 🟩 帶子菜苗餃 同上面個帶子飯一樣,都係好新鮮,睇相都見到無縮水,兩隻加埋都幾好食。🟪棗皇糕 最後用呢個甜品作結,一咬落去有好濃既紅棗香味🤤🤤整體感覺都算幾高質,環境都乾淨企理,唔錯。

我地首先叫左一個絕配套餐,入面有包:

🟥 籠仔豉汁帶子飯

🟧燉湯

我地仲叫左:

🟨荷葉陳皮粉絲蒸鮑魚

🟩 帶子菜苗餃

🟪棗皇糕
最後用呢個甜品作結,一咬落去有好濃既紅棗香味🤤🤤

整體感覺都算幾高質,環境都乾淨企理,唔錯。
2023-09-06 59 浏览
尖沙咀夜晚想食點心,又唔知想邊好🧐上網搵到呢間樂意點心評價唔錯~ 餐廳店面唔大,但環境舒適,裝修都雅緻😎主力即叫即造新式點心,蒸飯燉湯🤓價位都抵食合理🤭營業時間仲要由早上8點幾到晚上11點幾添🤩 一坐底就有驚喜😙茶壺🫖並不會傳統中式個款~而且呢度提供白桃烏龍茶架😍 真係啱晒桃桃控嘅朋友!🌸 咸蛋肉餅蒸紅花蟹飯蒸飯餐配湯除咗抵食之外,味道👅都唔錯!原隻蒸蟹放在肉餅上真係第一次食~蟹肉結實又新鮮,肉餅肥瘦適中唔乾唔膩,加埋蔥油鼓油夠晒香~如果米飯🍚再有口感d就更好了🌸 蘋果雪耳沙參玉竹燉排骨👍燉湯清甜一流,蘋果雪耳夠潤,啖啖充滿排骨香氣,感覺零味精🌸 越式米網炸両腸腸粉外皮厚度啱啱好,炸両唔會因為外層軟左,保持到脆卜卜嘅口感~🌸 三色小籠包原味綠色,川辣橙色,黑松露黑色小籠包外皮好薄,要小心夾😛湯汁適中,肉餡偏軟身🌸沙律蝦春巻真係即叫即做,上枱熱到辣口,超脆卜卜蝦餡稱唔算多,但好爽口🦐配埋少少沙律醬,入口帶甜味~
尖沙咀夜晚想食點心,又唔知想邊好🧐
上網搵到呢間樂意點心評價唔錯~
營業時間仲要由早上8點幾到晚上11點幾添🤩

一坐底就有驚喜😙

🌸 咸蛋肉餅蒸紅花蟹飯

🌸 蘋果雪耳沙參玉竹燉排骨👍
燉湯清甜一流,蘋果雪耳夠潤,啖啖充滿排骨香氣,感覺零味精

🌸 越式米網炸両腸

🌸 三色小籠包
原味綠色,川辣橙色,黑松露黑色
小籠包外皮好薄,要小心夾😛
湯汁適中,肉餡偏軟身

🌸沙律蝦春巻
真係即叫即做,上枱熱到辣口,超脆卜卜
蝦餡稱唔算多,但好爽口🦐配埋少少沙律醬,入口帶甜味~
完全沒有核對清楚、本應該是我們叫的東西、送到隔離座.店員態度差 ,十分不滿.最好笑的是,自己送錯東西還需要隔離坐的人承擔價錢.這是一個店應有的態度? 連抱歉都沒有說,只會推卸責任
完全沒有核對清楚、本應該是我們叫的東西、送到隔離座.
店員態度差 ,十分不滿.
最好笑的是,自己送錯東西還需要隔離坐的人
承擔價錢
這是一個店應有的態度? 連抱歉都沒有說,只會推卸責任
2023-08-31 2370 浏览
同朋友喺尖沙咀行街行到攰攰地又肚餓隨意揀左樂意點心點心有驚喜特別是籠仔飯整體價格相宜 絕對性價比高優惠時段有88折添絕配套餐 $68-籠仔蒜蓉海蝦飯 +$15份量夠多,海蝦夠新鮮,飯好有蒜香味 好啱我口味-鮮花甲粉絲湯 +$10花甲粉絲湯味道清甜 ,花甲夠新鮮鮑汁花膠鵝掌 $38鮑汁花膠鵝掌好入味,花膠爽口,鵝掌夠淋帶子菜苗餃 $26帶子好鮮味 菜苗餃食落好爽口龍蝦餃 $32啖啖蝦肉 非常爽口彈牙豉椒蒸排骨 $25排骨肉質腍身,好惹味雷沙煎堆仔 $22煎堆仔芝蔴餡料 食落好香脆茶芥/位 $5 $10荔枝烏龍茶,味道好特別,有別於一般中國茶 值得推薦樂意水果茶(凍) $23飲茶都有水果茶 好正 啱晒炎熱的天氣 夠解渴整體來說,食物水準高,價錢相宜,值得推介
同朋友喺尖沙咀行街

整體價格相宜 絕對性價比高
優惠時段有88折添

絕配套餐 $68
-籠仔蒜蓉海蝦飯 +$15
份量夠多,海蝦夠新鮮,飯好有蒜香味 好啱我口味

-鮮花甲粉絲湯 +$10
花甲粉絲湯味道清甜 ,花甲夠新鮮

鮑汁花膠鵝掌 $38
鮑汁花膠鵝掌好入味,花膠爽口,鵝掌夠淋

帶子菜苗餃 $26
帶子好鮮味 菜苗餃食落好爽口

龍蝦餃 $32
啖啖蝦肉 非常爽口彈牙

豉椒蒸排骨 $25
排骨肉質腍身,好惹味

雷沙煎堆仔 $22
煎堆仔芝蔴餡料 食落好香脆

茶芥/位 $5 $10
荔枝烏龍茶,味道好特別,有別於一般中國茶 值得推薦

樂意水果茶(凍) $23
飲茶都有水果茶 好正 啱晒炎熱的天氣 夠解渴

整體來說,食物水準高,價錢相宜,值得推介

2023-08-28
  • 籠仔蒜蓉海蝦飯
  • 鮑汁花膠鵝掌
2023-08-24 107 浏览
夜晚心思思想飲茶食點心,於是就上OpenRice搵到呢一間點心專門店👍🏻我哋嗌咗一個套餐,有一個蒸飯,一盅湯,另外仲可以用優惠價加購兩個點心(每款加$10),我哋就加咗鹹水角同埋蘿蔔糕另外我哋仲叫咗蝦餃、燒賣、菜苗餃、腸粉、奶皇包。真係眼闊肚窄咗🤣超級飽🤭我個人最鍾意個椰子雞湯👍🏻好清甜,喺個套餐入邊嗌非常抵食👍🏻最後埋單,兩個人一共$200,真係抵食到爛🤣🤣仲要超級飽,食唔晒個飯🤣結論:如果想食點心嘅時候,會再嚟encore😋

結論:如果想食點心嘅時候,會再嚟encore😋
  • 椰子燉烏雞湯