2023-10-20
👦🏻👧🏻推介大家真係要bookmark呢間,又抵又好食💕!尖沙咀呢間點心店裝修精緻,卡位坐得舒適,而且晚市嘅絕配套餐仲好抵食添!絕配套餐 $68/位包咗一款蒸飯同一款滋潤燉湯,追加精美點心/小吃飲品另加$10(最多追加兩款)花鵰蛋白蒸紅花蟹飯 +$40賣相超級吸引呀✨!一隻大紅花蟹🦀鋪咗喺滑滑嘅蛋白上面🤩,蛋白蒸到熟度剛好👌🏻,口感滑嫩,啖啖蟹鮮嘅精華係蛋白入面💦!店員會預先準備定食蟹工具🥄、手套🧤同濕紙巾🧻,咁就唔怕整污糟對手🤲🏻!蟹肉新鮮鮮甜,蟹蓋上面呢蟹膏甘香可口💯!椰子燉烏雞 跟餐椰味濃郁香甜🥥,加咗烏雞落去煲,令湯味咸鮮💕。煲完嘅烏雞肉質仍然嫩滑,飲完真係覺得好滋補阿🥰~安蝦鹹水角 2件 +$10外皮脆爽,內皮軟糯煙靭,餡料甜甜的,唔會太膩🤍。鵪鶉蛋燒賣 3件 $22啖啖肉嘅燒賣,內有肉汁💦,口感豐富。鵪鶉蛋口感彈牙,蛋黃軟滑🍳,為燒賣再增添不少分👍🏻!咖哩魷魚 $26魷魚爽口彈牙🦑,有嚼勁。咖喱辣度偏辣少少🌶️,惹味香濃,食到魷魚嘅鮮味。碧綠叉燒腸粉 $26腸粉整得夠薄又夠滑,包住叉燒🐷同翠玉瓜💚,翠玉瓜嘅爽脆嘅口感,令叉燒腸變得不平凡✨。楊枝甘露(凍) $23無諗到點心店嘅
絕配套餐 $68/位
花鵰蛋白蒸紅花蟹飯 +$40
椰子燉烏雞 跟餐
安蝦鹹水角 2件 +$10
外皮脆爽,內皮軟糯煙靭,餡料甜甜的,唔會太膩🤍。
鵪鶉蛋燒賣 3件 $22
咖哩魷魚 $26
碧綠叉燒腸粉 $26
楊枝甘露(凍) $23
無諗到點心店嘅楊枝甘露會做到咁好味🤤,呢個係飲品版🥤,西米、芒果汁同芒果都足料!芒果夠熟同甜🥭,而且芒果汁味道真實無假味。
茶芥 $5/位
普洱🫖
📍 樂意點心 (尖沙咀)
尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖