2024-05-29 311 浏览
屋企人話未行過AIRSIDE想嚟逛下,行到下午茶時間大家都肚餓就提議食tea歇下腳。望到呢間下午茶有半價小籠包幾抵喎,食上海嘢兼順道預祝父親節okay呀Signature Original Xiao Long Bao (Kurobuta Pork)招牌原味小籠包(黑豚肉) 6粒-> 其實8色和原味小籠包我哋都食過,個人口味還是偏向原汁原味的。下午茶做半價$40有6粒抵好多,皮唔算厚肉汁多餡料份量ok舐舐脷Fried Rice with Yellow Eel in Shanghai Style黃鱔炒飯-> 成個砂煲上,一打開蓋冒曬煙啲飯熱到滋滋作響老實講係幾香幾吸引。份量唔少就算3個人每人都分到一大碗有餘、黃鱔都算足料魚肉有口感、醬油味道唔錯,大家都收貨Pan-fried Beef Pastry 生煎牛肉餅-> 就咁睇佢外觀唔覺有乜特別,以前喺九龍城清真館都有食過。點知一咬啲汁秒標出嚟,真係好多汁大家食呢個要小心燙咀同埋汁液會濺落身上!言歸正傳,個皮煎到少少酥鬆,牛肉餡汁多肉味都幾濃又香,意料之外嘅好味Double-boiled Bird's Nest with

招牌原味小籠包(黑豚肉) 6粒

Pan-fried Beef Pastry
生煎牛肉餅

Double-boiled Bird's Nest with Coconut Milk (warm)
椰汁燕窩

-> 食食埋埋啲香口嘢咪點個糖水滋潤下。50幾蚊唔會強求超級質素,個椰汁食落唔人工味甜味適中、亦食到燕窩條,係個窩心舒服嘅甜品

Handmade Lemon Citron Tea with Passion Fruit Juice
手打百香果香水檸檬茶

-> 呢個係我點嘅因為家人不好冷飲,自己亦未飲過近排hit爆嘅手打檸檬茶所以好奇試一試。原本想點紅石榴職員話未有貨,咪叫百香果味,叫得香水檸檬佢真係有股香水味道。口味嘅嘢見人見智,或者自己都係飲慣港式檸檬茶有澀味道,呢種手打檸茶當特色茶飲咁都不妨一試,加埋百香果汁和果籽係個清新特別嘅配搭

順帶一提呢度有收茶位和小食錢,小食嘅炆栗子粉甜,每次嚟我都清曬啲栗子
。當日嘅職員都幾客氣友善

庆祝纪念
父亲节
2024-04-24 1007 浏览
係airside食飯感覺真係好舒服, 地方大, 人又唔多~今日黎到樂天皇朝薈萃既用餐體驗更加係非常之好!!! 好耐冇試過享受到滿分既食物同服務質素!!!餐廳環境好大, 裝修雅致, 又有寬闊既落地玻璃, 景觀一流~呢道所有店員都好有禮貌, 態度親切有善, 服務周到, 絕對係服務界既天花板食物方面主打上海菜式~選擇非常之豐富!! 淨係睇圖都覺得好吸引餐廳而家仲做緊10週年優惠~以$10就可以叫指定菜式, 非常之抵丫!!茶介 $12/位玻璃茶壺好靚呀茶壺底座會有小蠟燭熱住, 咁就唔怕茶會凍啦~小食 $15花生同栗子都炆到好淋好入味叉燒小籠包 $88 (原價)用左10週年優惠只需$10咋~~紅黑色既小籠包外型好特別每粒都脹卜卜, 叉燒餡料同肉汁都非常豐富~~第一次食叉燒小籠包估唔到又幾夾, 好好味喎上海風味醬鴨 $78醬鴨外皮光潤, 滷到入晒味, 肉質幼嫩結實~每口都啖啖肉, 一D油膩感都冇瑤柱芙蓉賽螃蟹 $98賽螃蟹白雪雪好吸睛蛋白炒得好嫩滑, 生熟度剛剛好~~撈埋蛋黃同醋一齊食味道更豐富如果唔想加蛋黃同醋既話落單時都有得揀呢~黃鱔炒飯 $128黃鱔好香, 口感幼嫩, 完全冇骨又冇腥味~炒飯
係airside食飯感覺真係好舒服, 地方大, 人又唔多~
今日黎到樂天皇朝薈萃既用餐體驗更加係非常之好!!!
好耐冇試過享受到滿分既食物同服務質素!!!

食物方面主打上海菜式~
選擇非常之豐富!! 淨係睇圖都覺得好吸引

餐廳而家仲做緊10週年優惠~
以$10就可以叫指定菜式, 非常之抵丫!!
茶介 $12/位
玻璃茶壺好靚呀

茶壺底座會有小蠟燭熱住, 咁就唔怕茶會凍啦~
小食 $15
花生同栗子都炆到好淋好入味
叉燒小籠包 $88 (原價)
用左10週年優惠只需$10咋~~
紅黑色既小籠包外型好特別

每粒都脹卜卜, 叉燒餡料同肉汁都非常豐富~~
第一次食叉燒小籠包估唔到又幾夾, 好好味喎
上海風味醬鴨 $78
醬鴨外皮光潤, 滷到入晒味, 肉質幼嫩結實~
每口都啖啖肉, 一D油膩感都冇

瑤柱芙蓉賽螃蟹 $98
賽螃蟹白雪雪好吸睛

蛋白炒得好嫩滑, 生熟度剛剛好~~
撈埋蛋黃同醋一齊食味道更豐富

如果唔想加蛋黃同醋既話落單時都有得揀呢~
黃鱔炒飯 $128
黃鱔好香, 口感幼嫩, 完全冇骨又冇腥味~
炒飯炒得好惹味, 咸淡度適中
用餐时段
  • 黃鱔炒飯
  • 瑤柱芙蓉賽螃蟹
  • 上海風味醬鴨
  • 叉燒小籠包
*樂天皇朝薈萃(AIRSIDE)*位於airside間樂天皇朝真係超級推介,值得記錄在案。必食之選👍🏻。首先講吓環境,真係坐得好舒適闊落。而且店員服務很好。上菜速度理想,每碟餸都可以熱辣辣一齊食。今晚我哋叫咗:1)紅油黑豚肉抄手(六粒)- 肉質Juice,粒粒都好大粒。而配合埋自家製醬汁有少少麻辣非常惹味。2)米網鮮蝦春卷 - 唔單止熱辣辣新鮮脆口,仲充滿蝦肉,好足料👍🏻3)成都口水雞雞肉柔嫩爽滑彈牙,配合埋小麻小辣醬料。齒頰留香😌,美味超讚。4)上海炒年糕誠意之作,每件年糕都可以掛到醬料,兜得均勻。啖啖美味。好食到停唔到口。5)叉燒小籠包⭐️重點推介⭐️該店小籠包皮薄餡靚,加上特別製作嘅叉燒味,唔單止食落感覺新鮮,除咗有叉燒味之外,亦食到好Juice嘅肉汁。再加上樂天皇朝既10週年活動。呢款叉燒小籠包係今期$10優惠菜色,只係$10咋📣必食推介👍🏻👍🏻6)宮廷驢打滾巧手甜品,主要係糯米加紅豆。糯米香滑軟糯, 紅豆清甜。傳統宮廷美食。Remarks: 樂天皇朝會既10週年活動第一/二階段雖然啱啱完結, 趁依家仲有第三階段向4月8日至4月30日- $10 週年限定口味小籠包 (6粒) (原價
*樂天皇朝薈萃(AIRSIDE)*

今晚我哋叫咗:

3)成都口水雞

4)上海炒年糕

5)叉燒小籠包

6)宮廷驢打滾

Remarks: 樂天皇朝會既10週年活動第一/二階段雖然啱啱完結, 趁依家仲有第三階段向4月8日至4月30日- $10 週年限定口味小籠包 (6粒) (原價: HKD$88),真係要把握時機試去多幾次。

好耐冇喺香港食到一餐咁滿足咁開心嘅晚飯,食物水平,服務質素,餐廳環境超高❤️ menu仲有好多好多唔同種類嘅美食,必定會同朋友屋企人再嚟試😋。真心推介。
2024-04-11
  • 叉燒小籠包
2024-04-06 732 浏览
今日到啟德新發展區探朋友,順便到附近商場一遊,這裏的商場都頗大,亦都很多美食。見到樂天皇朝10週年活動,推出$10優惠菜色,由 3月11日至4月30日,分三階段推出$10蚊優惠,今日剛好推出$10 原味小籠包 (6粒) (原價: HKD$78)餐廳裝修富有中國古典風味,頗有特色且新潮。原味小籠包6粒$10侍應非常貼心,上枱時提醒小籠包要趁熱食,否則凍咗皮會硬,小籠包細細只,皮薄餡靚,非常多湯汁,一啖一個,味道鮮美。木樨肉炒拉麪$93,拉麪不會比想象中的煙韌,但面炒得頗為入味,加上椰菜絲更增加口感。黑松露雞肉帶子燒賣$58,雞肉與帶子味道都不太濃,2者結合顯然沒有肥膩感,加入黑松露更添加餘香。花蔬蒸餃$72,這一款餃子裏面很多蔬菜,食落比較清新,點上醬汁,好清新。清燉雞湯$68,雞湯一人份量,飲得出是老火雞湯,又不會太多油,好清甜,平時少煲湯,這一個就一人份量,價格相宜。正適合我哋少煲湯的人。

餐廳裝修富有中國古典風味,頗有特色且新潮。

原味小籠包6粒$10

2024-01-24 3003 浏览
啟德AIRSIDE的食肆差不多全開了,有不少著名餐廳進駐,樂天皇朝是其中一間。這間分店走明亮路線,大大隻玻璃窗,沒有浪費了啟德開揚景色,感覺舒適。坐下便送來的小食和其它分店一樣是花生栗子($15),炆得又腍又香,一如以往的好味。今天我們沒有點樂天皇朝的招牌八色小籠包,想試試其它。🏅蝦仁酸辣湯($63)皇朝的酸辣湯最合我心意,因它夠辣,但卻不是死辣,辣得來夠鹹、鮮、香。一大碗熱氣騰騰的酸辣湯,非常開胃。至於蝦仁,我倒覺得可有可無。🏅皇朝話梅骨($108)好吃到舔碟,酸甜清爽不油膩,肉質不硬,一個人也可吃完一碟。話梅骨即是糖醋骨,不過皇朝的話梅骨其實是楊莓骨,比話梅更健康好味,寫到這裏又流口水了。🏅紅油鮮蝦黑豚肉抄手拌麵($75)拌麵最重要是麵質和醬汁。這個麵質幼滑,能掛汁,醬汁清爽,有花椒香味,好吃。🏅黃橋燒餅($38)外皮酥脆,色澤金黃,內餡是豬肉和椰菜,略嫌較淡味。🏅擂沙湯丸($45)芝麻餡流心,完整一粒放入口,齒頰留香。

今天我們沒有點樂天皇朝的招牌八色小籠包,想試試其它。

🏅蝦仁酸辣湯($63)

🏅皇朝話梅骨($108)

🏅紅油鮮蝦黑豚肉抄手拌麵($75)

🏅黃橋燒餅($38)
外皮酥脆,色澤金黃,內餡是豬肉和椰菜,略嫌較淡味。

🏅擂沙湯丸($45)
芝麻餡流心,完整一粒放入口,齒頰留香。
2024-01-24
Airside 特式京川滬 好去處 而家去Airside行街 好好行 地方好大 全部新裝修 唔會太多人🤣 呢間酒樓新張 地方寬敞 裝修光鮮亮麗 座椅軟腍舒適😎 呢間集齊京川滬 中菜於一身 選擇好多 真係樣樣都想試吓🥰 茶位$12/位前菜 花生栗子$15炆得好腍 係唔錯嘅小食😋 ✨特色皇朝小籠包$148今次叫咗佢嘅招牌小籠包😋 有8種味道 皮薄 餡料充滿肉汁 每種味道都各有千秋 我都係第一次食鵝肝小籠包 同埋黑松露小籠包 正👍 ✨豚肉生煎包$52生煎包嘅形狀都好靚 底煎到燶燶哋 睇上去已經好有食慾🥰 ✨黑松露雞肉帶子燒賣$58燒賣晶凝通透 最頂層真係一塊完整嘅帶子 味道鮮甜 黑松露濃郁😎 ✨白菜黑豚肉雲吞豬骨湯拉麵$80呢個雲吞拉麵有驚喜 湯底鮮甜 湯麵彈牙 雲吞餡調味啱啱好 係我喜歡嘅味道🥰 我朋友讚不絕口 其實啟德都方便 下次要再過嚟試其他😎😎 🎈樂天皇朝薈萃 (九龍城)九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖

Airside 特式京川滬 好去處

生煎包嘅形狀都好靚 底煎到燶燶哋 睇上去已經好有食慾🥰

✨黑松露雞肉帶子燒賣$58

✨白菜黑豚肉雲吞豬骨湯拉麵$80

我朋友讚不絕口 其實啟德都方便 下次要再過嚟試其他😎😎

🎈樂天皇朝薈萃 (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖

• 上海黑豚肉生煎包
2024-06-10 0 浏览
樂天皇朝薈萃(AIRSIDE)📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖平時黎呢到食點心同小籠包得多,原來呢度嘅上海菜同樣唔錯。上海炒年糕作為一道經典的上海風味菜餚,這份上海炒年糕表現出色。年糕條柔軟有咬勁,與爽脆的青菜、肉絲及香菇融合在一起,口感層次豐富。調料恰到好處,不會過於鹹或油膩,令人一口一口停唔到。呢份上海炒年糕可謂正宗味道, 強烈推薦給喜歡上海美食的食客品嚐。皇朝酸菜魚這道皇朝酸菜魚將酸菜和魚肉的配搭發揮到了極致。酸菜酸度適中,同魚肉的鮮嫩形成絕妙對比。湯汁濃郁酸甜適中,一點也不膩人。肉質飽滿,沒有任何腥味。青紅椒的點綴增添了視覺層次和風味層次。整體來說,這道菜口感豐富,酸爽可口,是非常正宗的一道川菜佳品。對於喜歡酸菜魚的食客來說,這裡的版本絕對值得一試。@paradisegrouphk#樂天皇朝 #八色小籠包
樂天皇朝薈萃(AIRSIDE)
📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖

平時黎呢到食點心同小籠包得多,原來呢度嘅上海菜同樣唔錯。

上海炒年糕
作為一道經典的上海風味菜餚,這份上海炒年糕表現出色。

調料恰到好處,不會過於鹹或油膩,令人一口一口停唔到。

皇朝酸菜魚

這道皇朝酸菜魚將酸菜和魚肉的配搭發揮到了極致。

對於喜歡酸菜魚的食客來說,這裡的版本絕對值得一試。

@paradisegrouphk
#樂天皇朝 #八色小籠包

2024-06-10 0 浏览
平時高質飲茶🫖的我都會想到是樂天皇朝,在香港都有好幾間,而我喜歡在airside 這間樂天皇朝薈萃環境華麗又時尚!🤩​小籠包熱騰騰的小籠包不可錯過,實在薄薄的皮包住鮮嫩多汁的肉滋味無窮!另外仲出了特色的八色小籠包,下次都要order 呢!生煎包同樣 皮薄多汁,煎得香噴噴熱辣辣好好味🤤菠蘿🍍咕嚕肉小菜都有水準,外帶脆的咕嚕肉惹味十足,有菠菜的配合開胃更多!樂天皇朝薈萃 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖

小籠包
另外仲出了特色的八色小籠包,下次都要order 呢!

生煎包
同樣 皮薄多汁,煎得香噴噴熱辣辣好好味🤤

菠蘿🍍咕嚕肉

樂天皇朝薈萃
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖
2024-06-07 0 浏览
啟德新商場Airside終於開咗間中菜上海菜,樂天王朝,入邊嘅座位都幾闊落,坐得幾舒服,適合一家大細嚟食呢期有季節限定推介,試咗佢個秘製豬脷,佢好似係滷水煙燻嘅味道,非常入味,而且豬脷都好腍身,好好味可以一試推介佢呢個油燜竹筍,竹筍爽甜,有炆得入味,而且份量好多黃石脆鱔:脆鱔非常香脆,炸得好乾未鮮肉小籠包:一如以往嘅皮薄餡靚,攞起嚟就見到佢裏邊有幾多肉汁,呢間餐廳仲係開放式廚房可以隔住玻璃睇師傅包小籠包

推介佢呢個油燜竹筍,竹筍爽甜,有炆得入味,而且份量好多

黃石脆鱔:脆鱔非常香脆,炸得好乾未

樂天皇朝呢一間經典嘅中菜餐廳,每次經過都大排長龍,好受歡迎。AIRSIDE呢到座位闊落,環境開揚,上菜速度理想,每一碟菜都係熱辣辣食到。最值得欣賞嘅係員工超級有禮貌,會為你講解每一道菜,服務周到,為呢餐飯錦上添花。🥢前菜小食:栗子炆花生同普遍嘅餐廳都唔同呢度嘅花生係有炆過,好入味好腍身。🥢招牌八色小籠包如果要食有特色嘅小籠包,一諗就一定係諗起喺呢度食。一次過有八隻味俾你試好獨特,上菜嘅時候店員仲會講解每一隻係乜嘢味。建議大家由淡到濃味咁樣去食。而且仲好細心提供一張紙俾你參考。個人覺得八隻味都各有千秋,好難揀到邊隻最好食!🥢京醬肉絲配薄餅肉絲配上特別調製嘅醬汁,超級濃味,好適合重口味嘅人仕。配埋薄餅味道就啱啱好。🥢鮑魚炒飯原隻鮑魚上碟!炒飯粒粒分明,好夠鑊氣!🥢宮廷爐打滾見到個名好特別,所以叫嚟試吓。原來係老北京宮廷嘅甜品。豆沙糯米加埋黃豆粉,煙煙韌韌,好好食!
𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜🍴 樂天皇朝薈萃 📍 啟德AIRSIDE 4樓L418——————————————————👀 Follow @ahmoon.tt👍 comment|share |like |save💬 DM for collab

🥢前菜小食:栗子炆花生
同普遍嘅餐廳都唔同呢度嘅花生係有炆過,好入味好腍身。

🥢招牌八色小籠包

🥢京醬肉絲配薄餅

🥢鮑魚炒飯
原隻鮑魚上碟!炒飯粒粒分明,好夠鑊氣!

🥢宮廷爐打滾

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
🍴 樂天皇朝薈萃 📍 啟德AIRSIDE 4樓L418
——————————————————
👀 Follow @ahmoon.tt
👍 comment|share |like |save
💬 DM for collaborations

#FoodieParadise #Foodie #HongKongFoodie #HKFoodieFinds #TasteofHongKong #FoodieAdventures #ahmoontt_food #hongkong #香港美食 #美食 #美食探店 #香港美食

2024-05-31 29 浏览
諗住一家人到啟德行返轉同食德國餐,點知去到無德國餐食,只好搵咗一間大小朋友都啱食嘅餐廳!只是幾個點心,應該是地點問題,埋單已是$6xx尾,有夠貴!只能說雲吞麵,小籠包還是不錯的,其它幾款也不推薦。個人就唔會再去食!
2024-05-27 15 浏览
好早嚟到Airside,搵下有咩好食~同友人行左一圈,都想食上海菜,見環境幾靚,又有卡位坐,我哋就入左去蘿蔔絲酥餅即叫即整,外層酥鬆,咬落淡淡蘿白香味,傳統味道李白醉雞(雞脾)加$10就可以要雞脾位,肉厚酒味夠而不搶口,作為開胃涼菜不錯京醬肉絲配薄餅一定要襯熱食,薄薄餅皮包住京醬肥肉汁,咸道剛好,夠惹味~紅油鮮蝦黑豚肉抄手拌麵鐘意可以揀拉麵軟硬度,拌麵吸收細油辣汁又麻又香,鮮蝦黑豚肉抄手彈牙有咬口夏天太熱🥵最後叫咗蘋果荔枝茶,清新口感解膩,唔錯啊~

蘿蔔絲酥餅

即叫即整,外層酥鬆,咬落淡淡蘿白香味,傳統味道

李白醉雞(雞脾)

京醬肉絲配薄餅

一定要襯熱食,薄薄餅皮包住京醬肥肉汁,咸道剛好,夠惹味~

紅油鮮蝦黑豚肉抄手拌麵

夏天太熱🥵最後叫咗蘋果荔枝茶,清新口感解膩,唔錯啊~

2024-05-23 13 浏览
Airside呢個新商場餐廳林立,本身都揀唔到食咩好,諗諗下好耐冇食過中菜,喺樂天皇朝門口見入面環境應該坐得好舒服,就入去試下💫我地叫左:🔹️(廚師推薦) 醬汁鴨舌🔹️李白醉雞🔹️紅油鮮蝦黑豚肉炒手🔹️皇朝擔擔拉麵🔹️手打百香果香水檸檬茶最大讚係 李白醉雞🐔醉雞個汁好香,雞肉又夠嫩滑,非常好食!而最驚喜係估唔到杯手打百香果香水檸檬茶🍋超好飲!好fresh好解渴,又有助消化👍🏻仲要好大杯,兩個人share都夠飲👍🏻

我地叫左:
🔹️(廚師推薦) 醬汁鴨舌
🔹️李白醉雞
🔹️紅油鮮蝦黑豚肉炒手
🔹️皇朝擔擔拉麵
🔹️手打百香果香水檸檬茶

最大讚係 李白醉雞🐔
醉雞個汁好香,雞肉又夠嫩滑,非常好食!

而最驚喜係估唔到杯手打百香果香水檸檬茶🍋超好飲!
好fresh好解渴,又有助消化👍🏻
仲要好大杯,兩個人share都夠飲👍🏻

2024-05-22
  • 李白醉雞
環境好舒適,有大透明玻璃窗睇到廚房啲師傅做嘢,令食客對食物嘅信心大增;仲有落地大玻璃,睇到成個啟德夜景。前菜,栗子炆花生,好入味呀!肯定炆咗好耐啊!佢個茶壺都儀式感滿滿,用個燭台熱住壺茶。芝麻醬油麥菜 $72好清新嘅一道菜,油麥菜就食得多,但生嘅油麥菜真係第一次食!好似食緊沙律菜咁,完全無個種熟嘅油麥菜味特色皇朝小籠包 $148真係必食,一次過試晒8隻唔同口味,上菜員會逐隻口味同你介紹,同埋建議你食嘅次序,佢哋仲好細心咁提供張紙條,圖文並茂有晒唔同口味嘅說明,免得你唔記得。個人覺得最正嘅口味係黑松露。(佢係枱上啲薑絲任你拎!)皇朝擔擔麵 $75本人好喜歡,夠曬花生醫味!偏辣紅油鮮蝦黑豚肉抄手 $88餡料十足,唔錯宮廷驢打滾 $50我最鐘意呢味,佢入面好多層紅豆沙餡、食落好軟糯,好滿足!推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️/5服務員都好有禮貌同笑容架

芝麻醬油麥菜 $72

特色皇朝小籠包 $148

皇朝擔擔麵 $75
本人好喜歡,夠曬花生醫味!偏辣

紅油鮮蝦黑豚肉抄手 $88
餡料十足,唔錯

宮廷驢打滾 $50
我最鐘意呢味,佢入面好多層紅豆沙餡、食落好軟糯,好滿足!

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️/5
服務員都好有禮貌同笑容架
2024-05-19 25 浏览
12月中,同另外一位壽星食飯,選擇咗airside,方便大家由唔同地點,香港九龍新界到達。我哋有5人,叫咗5個餸,最好食係隻雞,現場會火焰燒一燒,本身都炸到皮脆,肉都有好多肉汁又夠滑。話梅元蹄都好味,如果你鐘意甜醬汁,呢個啱心水,有1隻及半隻楝,夠彈性。我就普通喜歡話梅醬的味道,覺得太甜,元蹄肉質夠鬆,肥嘟嘟嘅豬皮都唔膩,可以一試嘅。小龍包一份有8隻,叫咗正常原味,之前食過有幾款味道個款,大家覺得都係原味啱食。雪菜咸肉炒年糕,水準可以,咸肉可以鮮味啲更好。那天雖然要求9 0分鐘用膳時間,但我哋坐過咗9 0分鐘都冇要求我們離開,可能那時都9點,已經冇人等枱。好多吉枱,始終依家大家都係早食完飯就走,少夜食飯。
用餐时段