2023-03-12
榮哥私房菜係觀塘已經好多年,有時節日慶祝我都會同屋企人黎食下,食物質素一直都保持得幾好前菜👉🏻本地水耕沙律菜伴芝麻醬👉🏻榮哥自家甜酸齋佢地用既沙律菜全是有機,特別新鮮爽口。而酸齊酸酸甜甜,是自己特別調製,好味又開胃。拼盤👉🏻雙色墨魚仔👉🏻茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子哩三個菜係視覺和味覺的享受,墨魚嘴加咗泰式辣醬,咬落鮮咪爽口。厚切茄子既醬汁惹味,好好食,大推!湯👉🏻原盅燉哈密瓜螺頭黑毛豚肉湯👉🏻原盅燉川貝陳皮海底椰鱷魚肉同屋企人分別嗌左兩種湯,都係用上真材實料既燉湯,清甜又清澈,絕不油膩👉🏻黑松露醬炒花尾躉班球配鮮露筍鮮露筍味道勁鮮甜,黑松露醬好香,令啖啖肉既班球層次更豐富👉🏻蝦球水芙蓉呢個水芙蓉其實就係蒸蛋白,上面加咗甘筍汁,個蛋白滑到好似水晶面咁令👉🏻遠年新會陳皮黑豚肉排骨黑豚肉排骨用上了七年陳皮同九年陳皮磨皮粉再炸,係非一般嘅味道,完全突顯廚師嘅功架👉🏻荷香蟲草花牛肝菌蒸沙欄雞呢個蒸雞非常養生,咁健康一定要食晒佢啲食材👉🏻魚湯有機時令鮮蔬有機嘅蔬菜特別鮮味,好味到湯我都想飲晒👉🏻他鄉炒米絲用上了24個月西班牙黑毛豬火腿配福建莆田米粉,超香又好味👉🏻薑汁芝麻湯圓芝麻同薑汁味道非常
前菜
湯
👉🏻原盅燉哈密瓜螺頭黑毛豚肉湯
👉🏻原盅燉川貝陳皮海底椰鱷魚肉
👉🏻黑松露醬炒花尾躉班球配鮮露筍
鮮露筍味道勁鮮甜,黑松露醬好香,令啖啖肉既班球層次更豐富
👉🏻蝦球水芙蓉
👉🏻遠年新會陳皮黑豚肉排骨
👉🏻荷香蟲草花牛肝菌蒸沙欄雞
呢個蒸雞非常養生,咁健康一定要食晒佢啲食材
👉🏻魚湯有機時令鮮蔬
有機嘅蔬菜特別鮮味,好味到湯我都想飲晒
👉🏻他鄉炒米絲
用上了24個月西班牙黑毛豬火腿配福建莆田米粉,超香又好味
👉🏻薑汁芝麻湯圓
芝麻同薑汁味道非常濃郁,食完個甜品超級滿足呀!
價錢:$1638/4位