2025-05-20
最近我去咗一間朋友推介嘅omakase 餐廳💕話lunch set omakase 好抵食 蟬時雨16品omakase 都只係$668 🥹 真係幾抵 真心想同大家分享下 一入到去 環境好舒服 燈光柔和 店員都幾nice 咁同我地介紹翻Menu 第一道上到嚟係茶碗蒸 雞蛋味濃 裡面仲有啲小配料 比我地暖下胃先 😙 接住就係刺身~ 主廚準備咗華漣生蠔、富山螢光魷魚、花雕酒浸過嘅蝦刺身,仲有山藥泥赤身~😆每一口都好鮮甜 再加埋配搭得恰到好處 將海鮮味大大提鮮 特別係生蠔 滑到令我好有驚喜 係好爽滑又好甜😆然後就嚟到天婦羅 除左魚以外想讚一下就係 主廚特別選咗粟米仔 炸得金黃酥脆 加咗少少鹽 根本唔需要醬汁 清甜得來又脆口 😆再之後就係壽司 主廚準備咗深海池魚 活赤貝 只有北海道先有嘅銀鱈魚 活北寄貝同大拖羅😍每一款壽司都新鮮,特別係銀鱈魚,入面好嫩 咬落去就化開☺️跟住係我最期待嘅馬糞海膽飯,有俄羅斯同北海道嘅海膽 一次過試曬兩款🙂🙂🙂🙂 味道濃郁 真係好幸福🥰跟住仲有蔥吞拿魚手卷 主廚好好咁問我洗唔洗少啲飯 但吞拿魚比到好足料 ☺️好滿足 最後再來碗麵豉湯 正好平衡整頓餐嘅味道 飲完之後覺得舒
最後再來碗麵豉湯 正好平衡整頓餐嘅味道 飲完之後覺得舒服 😙甜品係自製嘅雞蛋布甸同雪葩。布甸口感極其細膩 雪葩又清新 完美結束呢頓飯😆
整體嚟講,呢次嘅 omakase $668 真係超抵 下次一定要再黎試下佢Dinner Set 主廚嘅用心喺每一道菜都可以感受到 如果你想試下高性價比嘅omakase 呢間餐廳真係值得一試💕