補祝生日飯,來了這間極尚大瀛喜,結果讓我驚喜連連!先說位置,它就在銅鑼灣廣場 11/F,地鐵站斜對面,位置異常便利及易找,方便。再說價錢,每人連加一 HKD260.00。有了這個位置,有了這個價錢,兩個小時任食,你能期待甚麼?在租金這樣貴的今天,我真的沒有任何要求;你要知道,HKD260.00 比起很一般的自助餐還要平宜上一半。我但求坐得舒適,食物不難吃(請留意,是不難吃,不是好吃)就好了。看到有些人,花少少錢,卻要要求比 Omakase 三千元一個人的晚餐,正是一分錢一分貨,不可能的。我只能說,以 HKD260.00 一位兩個小時任食在今時今日來說,絕不能說貴。也因此,讓我驚喜連連。來到這裏,你要留意,如果可以的話你要吃 18:30-20:30 那場,因為 20:30 我們離開的時候極多人。這裏幾乎甚麼都有得吃:刺身,壽司,湯,天婦羅,豬手,東風螺,泡菜,沙律,甜品,雪糕,飲品多種選擇。你想吃的,這裏全有,你意想不到的,這裏也有,例如清酒煮蜆,東風螺,青口,豬手。尤其是東風螺及豬手,簡直是上上之作;他們絕對製作認真,我覺得好吃過酒店。來到這裏吃,你必然知道我在說甚麼。先說刺身,你可以
補祝生日飯,來了這間極尚大瀛喜,結果讓我驚喜連連!

再說價錢,每人連加一 HKD260.00。

有了這個位置,有了這個價錢,兩個小時任食,你能期待甚麼?

也因此,讓我驚喜連連。

這裏幾乎甚麼都有得吃:刺身壽司,湯,天婦羅,豬手,東風螺,泡菜,沙律,甜品,雪糕,飲品多種選擇。

來到這裏吃,你必然知道我在說甚麼。

先說刺身,你可以 benchmark 為元氣質素:絕對不會難吃,但也不能和 Omakase 一千元一個人的日式餐廳相比。

去元氣,每個人二百元總要吧?但在這裏,你不單可以任吃,還有其它東西如熱食可吃。

油甘魚,蝦,三文魚,帶子。

全部都是新鮮貨,以自助的價錢來說,已經有交待。

天婦羅也絕對好吃。

讓我驚喜的是這個蟹柳,入口非常香因為燒過,我叫了三次。

鰻魚也是好吃。

再來是花之約以及鵝肝帶子。鵝肝也不能要求那麼多了,但燒過的帶子更香。

來到這裏,為甚麼會驚喜連連?一些你沒有想過的東西這裏也有,例如咖喱蟹。

很少有日式餐廳吃自助形式會有東西我意想不到而且好吃;這間餐廳是大集團,真是很用心做,而且想不同的菜式,沒有將貨就價,務求每個客人吃完都開開心心離去。

油甘魚壽司,味道中上。

值得一提的是這個豬手及東風螺。

請你別以為它們是普通貨色,他們絕對是上上貨色,絕對有酒店水準;這裏的廚師真是用心製作,完全能夠吃出心機來。

豬手很腍,很軟熟,很香滑;坦白說,我去過多間酒樓也做不到這裏的水準,而這裏的主題根本不是熟食,而是日本刺身壽司

東風螺,不是白灼,而是辣酒煮,辣酒的味道調較得很好,東風螺很腍,很入味。

在外面吃東風螺,要多少錢?大圍那間雞粥一碟也要百多元吧?你光來這裏只吃東風螺,你已經回本了;更何況除了東風螺之外,還有很多食物選擇。

雞翼也是高高水準之作,其高水準我覺得日本的雞翼專門店也不過如此。

來到這裏,雞翼是必叫項目。

另外也有清酒煮蜆。

你在細節已經可以看到他們的心機,這些蜆是有蒜蓉味的,這代表甚麼?代表這裏的廚師很注重每一個細節,因為就這樣煮也可以,但他們再加蒜蓉來入味,很是難得。

其它的小食我就不多說了,不會難吃。

這裏飲品選擇之多,是我從來沒有見過的,你來過自然知道我在說甚麼。

他們有一個大櫃,你進去就好像 7-11 一樣,任你拿,那種滿足感難以形容。

這枝 IF 的椰子汁,exactly 在 7-11 買要十二元,我飲了兩枝。

所以來到這裏,你極易翻本。

滿足了嗎?其實這裏的美食絕不止於此,他們還有雞湯,沙律,蟹粥,牛肉鍋;不過限著只能上載十二張相片,就不能顯示全部相片給大家看。

另外我要一提及值得一讚的是這裏的服務員,他們反應絕快,你剛吃完不到一秒鐘他們已在你面前收碟,非常有效率及醒目;他們絕對不會有酒店般親和力和你閒話家常的服務,而事實因為他們太忙,也不能這樣;但他們的醒目及有效率絕對讓我留下好感及值得一讚。

我吃完之後真的想親自到廚房多謝做豬手及東風螺的廚師;他這種煮東西的手法,已經是五星級酒店的水準,我希望他能看到,我真的很想鼓勵他。

這個集團我還是第一次光顧,這次的用餐服務我滿意非常,讓我很有興趣試他們集團旗下的其它餐廳。

有好,也自然有不好,不過這些不好,我完全可以接受,只是反映事實,大家可以有心理準備。

第一,它座位不算闊落,但絕對不會坐得很屈就,我不是不滿意,而我也完全明白,因為租金昂貴;如果要闊落一點,就不可能收這個價錢。

第二,你來這裏吃東西時,你一定要好好把握時間,因為她們會在你吃到九十分鐘時幫你埋單,去到 115 分鐘時提你已夠鐘。

吃這麼多東西,其實只吃兩小時是不夠的。

但因為價錢實在太平,她們必然要控制成本,所以來到這裏吃的速度要快一點。

我到最後反而不好意思,她們在提了我們夠鐘之後,我反而急起來想快點走,只想快點讓張枱出來給下一位客人,這種想法我過去到任何餐廳也從未有過。

在這裏,我吃出了很滿意,很美味,很實惠,很高水準的一餐飯。
题外话/补充资料: 豬手及東風螺我個人意見是必吃,蝦必吃,牛舌也好吃,飲品 IF 必飲,這裏還有甜酒,清酒;當然不是上上貨色,但他們真的做到每樣東西也有,讓客人滿意為止,我真的覺得他們很有誠意。
2017-11-29
庆祝纪念
生日
  • 辣酒煮花螺,豬手,三文魚,油甘魚,蟹柳,天婦羅,蟹粥,三文魚腩壽司
  • 帶子
2017-11-29 260 浏览
月黑風高既晚上,我同朋友一陣約埋嚟極尚大瀛喜幫襯,今次因為知道極尚大瀛喜食放題好出名,最近又食過對面極尚大喜屋同附近滿屋。 一入到去就見到人山人海,枱枱都坐爆哂,睇黎一D 都唔簡單。埋位點野食 就發現我最喜歡的蟹粥 和特別的串燒,嘩大放題食蟹粥真係第一次。 味道一流!!! 而且仲試左佢地D刺身,單係蝦刺身都有三種,真係唔簡單,睇得出係用心既放題。 最後比Tips 大家 佢地有coconut water, 出面7仔買成十幾二十蚊一支,飲左抵返哂!! 員工的態度好親切。比起附近果間真係好食太多,但同極尚大喜屋比,總係好似大家都不相伯仲,又似曾相識咁既感覺總括係好食!
總括係好食!
2017-11-28 1148 浏览
今日興起同老公去咗極尚大瀛喜食放題,聽咗好耐,好多人介紹,口碑好好,今日終於有機會一試,結果果然冇令我哋失望,這鋪裝修和食品的質素非常之高 ,仲有我最喜歡的天婦羅和特別的炸一口芝士,創意無限的榴櫣炸彈好味到不得了!一品鍋都有幾款,簡直係應有盡有,連平時對嘢食極有要求的老公都讚好。而且出品好,出品快,員工的態度也非常之好親切並且很殷勤,自助吧fill 嘢都fill得好快,Keep 住新鮮出品同一定夠你食。一句講晒,超抵食!
刺身
刺身
2017-11-28 214 浏览
琴晚同幾個Friend係繁忙時段食銅鑼灣呢間放題,由於朋友訂左枱,所以好快入座。五個人坐卡位一D都唔逼,下次有機會可以帶埋呀女黎。因為呢個時間大家都好肚餓,所以一次過點左好多野食,D野食都黎得好快,味道亦都okay。先講 小吃同前菜,有自助沙律吧、小丸子、迷你葡撻、芝麻八爪魚同薯角等等,都幾多選擇同岩小朋友食            刺身 就款式多,仲okay新鮮            炸物天婦羅 都炸得岩岩好,送到黎枱既時侯都仲熱,同埋唔會放得太耐而淋晒            串燒同雞翼 亦好入味, 牛舌好同淋 值得encore再encore!!!            飲品 有唔同類型飲品(茶、碳酸飲料、維他奶、啤酒、梅酒等),如果唔岩,亦有中湯同麵豉湯            熟食 有粥同唔同既熟食鍋同烏冬,小朋友黎食都唔怕冇野岩佢地食最後 甜品方面 有雪糕、蛋糕、乳酪、糯米糍..馬卡龍. 好多好多,不過因為食得太飽喇,食唔落甜品..值得一試既係 牛舌、日本蕃薯仔、紫薯香芋丸 同 榴連炸彈總括黎講,呢間放題(銅鑼灣分店)真係幾好食,值得帶埋小朋友再encore!!

五個人坐卡位一D都唔逼,下次有機會可以帶埋呀女黎。

刺身 就款式多,仲okay新鮮

值得一試既係 牛舌、日本蕃薯仔、紫薯香芋丸 同 榴連炸彈

2017-11-27
  • 牛舌,日本蕃薯仔,紫薯香芋丸,榴連炸彈
2017-11-26 311 浏览
生日最後一擊。Keep住食!出面有自助吧!沙律,前菜,湯,甜品,乳酪雪糕,野飲!炸薯角,章魚丸,麥樂雞!甜品都有6-7款!呢到嘅芒果糯糕卷同芝士蛋糕都好好食!野飲好多選擇。解茶,椰子水,果汁,啤酒,韓國酒,熱茶等等。總有岩飲嘅野!落單啲野食未到就食住出面果啲先啦!呢到用app落單環保又可以睇返落左啲咩!仲可以儲積分!幾好喎!推薦黑松露炒雜箘!雖然放題食壽司好似比較唔抵。但壽司細細件同埋啲壽司飯又幾好味!揀啲刺身類無嘅壽司款食下都唔錯!蕃薯仔夠甜。正!燒鰻魚都值得一食!牛舌,鯖魚,雞軟骨等等,普普通通啦!冷烏冬加左麻醬同啲烏冬都幾彈牙!唔錯!炸紫芋丸同榴蓮丸,每次必食!香口野!正!比目魚,好滑!食放題刺身拼盤走唔甩啦!但最愛嘅希靈魚就麻麻地!羊架第一轉唔錯。但第二轉比軟細件!蟹粥,好足料! $188+10% 12:00-15:00午餐時間夠哂長~食到你飽為止!
生日最後一擊。
Keep住食!

出面有自助吧!
沙律,前菜,湯,甜品,乳酪雪糕,野飲!

炸薯角,章魚丸,麥樂雞!

甜品都有6-7款!
呢到嘅芒果糯糕卷同芝士蛋糕都好好食!

野飲好多選擇。
解茶,椰子水,果汁,啤酒,韓國酒,熱茶等等。
總有岩飲嘅野!

落單啲野食未到就食住出面果啲先啦!

呢到用app落單環保又可以睇返落左啲咩!
仲可以儲積分!
幾好喎!

推薦黑松露炒雜箘!

雖然放題壽司好似比較唔抵。但壽司細細件同埋啲壽司飯又幾好味!
揀啲刺身類無嘅壽司款食下都唔錯!

蕃薯仔夠甜。正!

燒鰻魚都值得一食!
牛舌,鯖魚,雞軟骨等等,普普通通啦!

冷烏冬加左麻醬同啲烏冬都幾彈牙!唔錯!

炸紫芋丸同榴蓮丸,每次必食!香口野!正!

比目魚,好滑!

放題刺身拼盤走唔甩啦!
但最愛嘅希靈魚就麻麻地!

羊架第一轉唔錯。但第二轉比軟細件!

蟹粥,好足料!

$188+10%
12:00-15:00
午餐時間夠哂長~
食到你飽為止!
2017-11-25 701 浏览
我們兩姊妹一直得想帶媽媽品嚐日本料理。可是老人家對生冷食物很抗拒, 而我們兩姊妹有很喜歡吃刺身和壽司, 要挑選一間餐廳滿足我們三個人的口味實在不容易。日式放題確實是一個不錯的選擇。今天,難得姐姐放假,我們便帶媽媽來到了銅鑼灣廣場二期11樓的極尚大瀛喜。我們這次是吃午市放題,因為餐廳正推出優惠,成人每位才188, 在眾多放題裝價錢算是相宜。雖然我們來用餐的時間是閒日中午,但食客很多,有不少是walk-in的。值得一讚是,以電子代替紙筆點餐。只須用手電下載應用程式,便可用手機點餐。杜絕了漏單的情況。刺身拼盤: 刺身種類繁多,非常新鮮,每件都是厚切的。有三文魚、 吞拿魚、希靈魚甜蝦、響螺、北寄貝、墨魚、 帆立貝等。 擺盤也相當精緻。推多款手工壽司: 餐廳除了提供我們熟悉的壽司、軍艦和手捲外,還有他們特有的手工壽司。其中一款是鵝肝帆立貝壽司,兩種材料的味道異常搭配,口感特別。好吃。芝士焗扇貝: 厚厚的芝士下有一大顆原隻扇貝, 配有秘製沙律醬, 滋味十足。蒲燒鰻魚: 厚切、蜜味濃、 魚油豐富、外脆內嫩。各款飲料: 餐廳所提供飲料種類的數目,是在香港眾多日式放題中極少見的,令我們相當驚喜。水果味飲
我們兩姊妹一直得想帶媽媽品嚐日本料理。可是老人家對生冷食物很抗拒, 而我們兩姊妹有很喜歡吃刺身壽司, 要挑選一間餐廳滿足我們三個人的口味實在不容易。日式放題確實是一個不錯的選擇。今天,難得姐姐放假,我們便帶媽媽來到了銅鑼灣廣場二期11樓的極尚大瀛喜。

刺身拼盤

花之戀、鵝肝帶子壽司

芝士焗扇貝

蒲燒鰻魚

蒲燒鰻魚: 厚切、蜜味濃、 魚油豐富、外脆內嫩。

各款飲料

各款飲料: 餐廳所提供飲料種類的數目,是在香港眾多日式放題中極少見的,令我們相當驚喜。水果味飲料、茶類、果汁、汽水、啤酒、梅酒; 港式、日式、韓式; 冷飲、熱飲, 全部具備。超讚的

其他食物的品質和味道也相當好。
蟹粥

燒海蝦、燒牛肉粒
各款雪糕、雪條和雪米糍
  • 軟雪糕機
2017-11-25 225 浏览
星期一晚收工同成班同事去食自助放題,Book左7點半但已經好鬼死多人,座位算係闊落既,1行6人都座張長枱都唔會迫。食物方面:種類算多,有冷盤,熱盤,刺身!不過飲品種類就少啲,呢間會有下次既!!!!

呢間會有下次既!!!!
2017-11-23 289 浏览
今日有個好朋友生日,大家見咁耐無食放題,所以就揀左呢間名氣唔錯既極尚大灜喜。入到黎已經見到有好多唔同既前菜,甜品同飲品。甜品方面仲有我最愛既froyo!! 即刻試左,好味,幾濃郁。黎到食物方面,第一輪當然係刺身!刺身就嗌左三文魚,甜蝦,油甘魚同帶子,好好食!各種壽司都表現唔錯!熱食方面,牛舌好淋好入味,炸物都好新鮮,唔會放得太耐而淋晒,羊架都好夠味👍🏻全部都好值得encore! 食飽之後,當然要食甜品。我就再食多次froyo, 呢間既froyo都幾出色,可以同出面froyo鋪頭媲美!總括黎講,呢間放題真係幾好食,推薦!

黎到食物方面,第一輪當然係刺身刺身就嗌左三文魚,甜蝦,油甘魚同帶子,好好食!各種壽司都表現唔錯!熱食方面,牛舌好淋好入味,炸物都好新鮮,唔會放得太耐而淋晒,羊架都好夠味👍🏻全部都好值得encore!

2017-11-21 263 浏览
成日都諗住試新嘅放題,雖然有機會試到性價比高嘅,但始終都要冒險,今次唔想咁risky ,所以去返有質素保證嘅極上放題去到果然係有保持返水準,位唔大但係坐落都幾鬆動,照舊第一輪都係叫咗刺身先,三文魚好鮮甜油甘魚入口即溶好正巨大赤蝦同甜蝦都好好味😋寫幾多就嚟幾多炸物串燒熱辣辣唔會凍哂 叫咗幾多俾幾多最鍾意佢咁樣做生意嗌左好多鍋,天氣凍食真係好正最後例牌雪糕走人總括而言極尚一直都係質素有保證嘅放題如果唔係想試新野一定會揀返呢間
炸物串燒熱辣辣唔會凍哂 叫咗幾多俾幾多最鍾意佢咁樣做生意
嗌左好多鍋,天氣凍食真係好正
最後例牌雪糕走人
2017-11-21 252 浏览
我上跟友人來食過一次,因為好鐘意呢度有好多自選野揀,食過又番尋味。入到去最開心自選美食-沙律同前菜任選,個人好鍾意食前菜泡菜、日本海草、自選沙律都好新鮮好味。冷盤有凍蝦、青口,還有燒八爪魚丸和炸薯角,味道都OK!重有自選梅酒好驚喜播。見到咁到餐紙,最想食創作壽司,有款叫熟蝦膏甜蝦的創作壽司,味道好特別,甜蝦好新鮮係重點。另一款有鵝肝和帶子都好正,如果鵝肝大D重好味。卷物選用的三文魚好新鮮。刺身劍魚腩和日本油甘魚的魚味濃,必食。有款有杧果和蟹肉的加洲卷也是少見,味道好好。牛也是我最愛,牛肋和牛舌牛香一流,燒菠蘿都有,菠蘿夠酸夠甜,好開胃再食。重有個牛乳海鮮鍋啊,D湯好鮮好濃,D蝦帶子都好新鮮。天婦蘿和炸野D算係不錯。食完食左好多甜品,牛奶公司雪榚幾杯,雪米糍、馬卡龍、木糠布丁、萄撻、Jelly…食甜品食到Crazy!
2017-11-21 234 浏览
本身好少同女朋友去食放題,因為覺得放題餐廳好氾濫,而且質素越嚟越差。今次因為係朋友介紹所以就去試下,試完之後果然冇令我失望。入到去安放好自己啲嘢之後,我就即刻出去睇有啲咩食。頭先行下前菜吧, 前菜吧有兩款湯提供,另外有啲章魚燒、中華沙律、海蜇等等提供。雖然款式唔多但係味道可以搭救,章魚燒依然係暖暖地幾好食。不過我最欣賞前菜吧嘅地方就係佢refill速度快而且非常整潔。每當有少少污糟,職員都會第一時間嚟抹乾淨,值得讚賞!飲品櫃係我食過咁多間放題餐廳入面款式最多既一間。無論係有汽定係冇汽飲品抑或啤酒,佢都有好多款俾你揀。一坐返埋位就開始點菜,個人認為食放題點主食類嘅食物會唔化算。所以除咗主食咩都有點左少少。首先講下刺身方面,當中俄羅斯甜蝦係最出色。因為佢真係好新鮮好鮮甜,完全冇任何腥味;三文魚都唔錯,但略嫌佢瘦咗少少,脂肪花紋唔夠多。其餘嘅都算中規中矩冇乜特別。壽司方面,黑松露玻璃蝦係值得一提。 黑松露嘅香味唔會蓋過玻璃蝦嘅鮮味,而兩者味道又可以相輔相成。建議食法:唔需要點任何豉油或者wasabi, 食返佢原味就可以。講到串燒方面,鹽燒雞軟骨係成餐飯嘅MVP 只可以講用筆墨係形容唔到果種味

講到串燒方面,鹽燒雞軟骨係成餐飯嘅MVP
只可以講用筆墨係形容唔到果種味道。 咁樣講好似好誇張,但試過就會知道。 呢個雞軟骨係齒頰留香,令人拍案叫絕

最後講一講炸物,因為我同女朋友都係榴槤愛好者,所以就點左一碟榴槤炸彈。 炸彈入面嘅榴槤蓉真係落得好足料,一咬落去熱辣辣嘅榴槤蓉會湧出來,而且散發陣陣嘅榴槤香味。雖然係好味,但呢碟嘢既缺點係一定要趁熱食,絕對唔可以攤凍。否則就會錯失最佳嘅食用時機。

整體嚟講呢間餐廳真係值得一去,食物質素唔錯。適合成班朋友一齊去食嘢,但如果係情侶之間需要一個寧靜嘅環境拍拖傾下計,呢間餐廳未必適合。
2017-11-19 260 浏览
難得Weekday放假 ,但一支公,百無聊賴,決定吃一餐孤獨的放題,奬勵自己。男人的浪漫,又豈止豆腐火腩飯!準時12時來到極尚大瀛喜,午市放題只需$188。Weekday 午市,人不多,很容易找到座位。座位寬敞舒適,我十分滿意。加上電子點餐,非常方便。 先來刺身…刺身:蝦、三文魚、北寄貝、玉子、希靈魚、 八爪魚片、凡立貝、螺肉等刺身新鮮,三文魚肥美 ,北寄貝、八爪魚片爽甜,但我獨愛大蝦及凡立貝刺身,鮮甜得不得了。再來特色卷物不能不介紹特級花之戀,以及鵝肝凡立貝。三文魚肥美,配以三文魚籽,甚有魚味。至於鵝肝濃郁配鮮甜凡立貝,必吃﹗﹗﹗燒物:串燒蝦、牛舌實在太愛蝦了,所以照叫燒蝦!繼續無令我失望。炸物:吉列蠔、炸雞翼大讚!!!蠔味足。雞翼香脆,甜甜地。其他料理:一口牛柳粒、蟹粥、比目魚柳、白酒煮蜆。推介一口牛柳粒,牛味足,入口淋,肉質不錯。比目魚細細塊,但味道好!可以一試。蟹粥甜味略嫌不夠,蜆則有點沙,也有待改善。整體而言,還是令我覺得非常滿意的,抵讚。

先來刺身

再來特色卷物

燒物:串燒蝦、牛舌
實在太愛蝦了,所以照叫燒蝦!繼續無令我失望。

炸物:吉列蠔、炸雞
大讚!!!蠔味足。雞翼香脆,甜甜地。

其他料理:一口牛柳粒、蟹粥、比目魚柳、白酒煮蜆。

整體而言,還是令我覺得非常滿意的,抵讚。
2017-11-18 242 浏览
上星期四同男朋友一齊去咗呢間餐廳食晚餐,我哋兩個都係第一次去,入到去見到環境幾乾淨、座位都幾大幾舒服。七點半已經坐滿晒人,外面仲有人排隊所以建議大家都係訂位比較好。一坐低我地就即刻睇吓個Menu有咩食,種類好多有成十幾頁紙可以揀佢有一個前菜區可以俾你揀一啲開胃小食,種類都唔少架,連章魚小丸子都有,而且仲要係好食唔係凍冰冰、好硬嗰啲。而飲品亦都有好多種選擇,有成三個雪櫃都放滿晒飲品,啱晒有選擇困難症既你第一round我哋每樣都嗌左少少嚟試吓,刺身好新鮮、份量夠大、賣相吸引,其中虎蝦刺身有成食指咁長,所以如果只係兩個人去好有可能第一round就已經差唔多飽。最值得一提嘅係日式番薯仔天婦羅同埋榴槤炸彈,番薯仔好有番薯香味又鬆軟、外表脆卜卜,多重口感!榴槤炸彈一咬落去啲榴槤蓉湧晒出嚟,成個口都充滿着榴槤味,熱辣辣食落去真係好過癮(利申:我同男朋友都好鍾意食榴槤)由於我同男朋友都唔係食得好多嘅人,所以我哋好快就落咗甜品部份。甜品驚喜地有好多種選擇,除咗普通嘅雪糕杯、雪條、雪米糍之外,仲有雪糕機提供本身以為係軟雪糕但原來佢係乳酪雪糕,仲可以自己加toppings添,讚!如果唔鍾意食雪糕,佢仲有一啲

如果唔鍾意食雪糕,佢仲有一啲迷你蛋糕提供,全部都細細件咁就算你想試晒所有款式都唔怕'溜'~

總括嚟講呢間一間有質素同提供好多選擇比客人嘅放題,絕對唔會話食一陣就覺得冇嘢食,建議大家三五成群或者一家人一齊嚟食,咁就可以叫多啲嘢食,唔怕食唔晒會曬咗同可以乜都試啲~
  • 乳酪雪糕
  • 天婦羅
  • 刺身
我最愛吃放題,平均一、兩個月都食到一次,最近愛上這間位於銅鑼灣的放題店,因為這兒環境不錯,裝修高級沙發好坐,和朋友大顆兒一齊傾計會坐得好舒服,最重要是這店食物夠晒多選擇。先講下飲品,每次我都飲好多野,這兒真是好多飲品選擇,最愛是那飲品櫃-可樂、維他檸檬茶、樂天飲品、道地飲品、自助豆漿、蘋果、橙汁….真係好多揀!呢度D壽司、手卷、創作壽司、軍艦、卷物全部用料皆新鮮,最愛是海膽手卷,海膽來貨好鮮甜;椒鹽左口火灸壽司和三文魚腩壽司、辣汁燒穴子火灸壽司…全部都好OK,單是食呢D日本野都好值。我次次都點的炸物是炸蠔,吉列做到水準,熱騰騰上加上蠔味十足,唔食走寶。黃金焗帆貝也好正,表面少酸又Creamy,入面好鮮好多汁又鮮味;薯角也好味,薯味濃又香口;刺身也是新鮮三文魚、大赤蝦、希靈魚、甜蝦的質素有保證。最吸引我是這兒有自助雪糕機,可以加入甜彩條、Jelly糖、珠珠…重有重朱古力心太軟、馬卡龍、小小芝士蛋糕…(水準OK) ,見到甜品櫃就好開心,童真返來了!

2017-11-16 493 浏览
今晚和3名友人相約到此店聚會,進食1800-2030放題時段,期間我們曾多次要求店員落order及執拾桌面,但所有店員全不予理會當睇唔到,落左order叫左的食物就經常多次都冇送到,反之店員卻不停埋枱催促我們要結帳。到左2010就已經通知要清場交枱,要求我們即時要離開。今晚之食物質數亦十分差,海產又唔新鮮兼十分難食。我們堅決以後不會再到此店光顧,亦會通知所有朋友知悉。講真從來未有食過咁差的日式放題餐廳!希望各位朋友千祈唔好重蹈我們覆轍