2024-02-06 1535 浏览
Fonji Cafe價錢💲: $138/ $128/ $138/ $98/ $65/ $65/ $75好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 4.3/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4.3/5-2023年年尾食到呢間高質cafe絕對係開心事,難得遇到一間無論裝潢、食物質素定成個package都好鍾意的cafe😋 開左一段時間仍然好高人氣,所以最好先預約。深棕紅色配上木系傢俬,配搭唔同復古風的item例如蕾絲窗簾、小枱燈等。佢地連餐具碟子都係有挑選過的,靜靜地食得好舒服。-✅明太子蟹肉意粉。意粉軟硬適中,醬汁很creamy,偏忌廉味多,明太子的感覺稍微弱,味道有d單調🙈-✅✅巴馬臣芝士肉醬意粉。灑上澎拜的芝士碎,肉醬份量很足夠,意粉每條都掛上肉醬,濃郁的番茄味,開胃又滿足☺️-✅✅喇沙虎蝦意粉。喇沙醬汁很濃椰香,帶小小甜辣,香料味很突出,配上意粉係重口味之選😗 有小小洋蔥翠玉瓜絲,虎🦐都算大隻彈牙。-✅✅烤雞生吐司。吐司烤到外脆內軟,麵粉香氣十足。裏面夾的照燒雞腿扒皮層小許脆,肉質好juicy又嫩😚 醬汁係蛋黃醬加照燒汁加七味粉,惹味又唔會太膩。仲有大量生菜所以食落爽脆。
Fonji Cafe
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 4.3/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4.3/5

✅✅烤雞生吐司。吐司烤到外脆內軟,麵粉香氣十足。裏面夾的照燒雞腿扒皮層小許脆,肉質好juicy又嫩😚 醬汁係蛋黃醬加照燒汁加七味粉,惹味又唔會太膩。仲有大量生菜所以食落爽脆。來到超級熱辣辣好高質🤩

✅✅開心果忌廉戚風蛋糕。呢個蛋糕鬆軟,開心果味夠出,入面有2層開心果醬夾層,加埋面頭都有,同埋開心果碎碎,濃味得來味道天然,唔膩💚

✅✅冧酒提子巴斯克蛋糕。半流心狀態加半軟滑質地的巴斯克,係我心目中係完美的texture。口感creamy細滑,味道有濃濃的冧酒味,冇任何挑剔的位😍

✅煉乳草莓蛋糕。季節限定的🍓蛋糕相對上冇咁特色,而戚風蛋糕質地有啲粗鞋。但賣相加分,而加左煉乳都唔會過甜,草莓片份量好多。草莓配煉乳冬日感up😆

佢哋的蛋糕款款都咁吸引,近期的cream brulee巴斯克都係我口袋名單之一。如果你係搵緊d好出色的cafe,呢間一定係其中之一🤍

• 烤雞生吐司
  • 開心果蛋糕
  • 冧酒提子巴斯克
環境靚,打卡無問題。一間得網紅先想去既地方。想食好野唔洗黎。不過食物同咖啡其實好一般,完全唔值呢個價。叫左兩杯咖啡,絕對唔係咩靚豆靚功夫沖出黎。朋友個草莓蛋糕完全無驚喜,我個芭菲直頭理解唔到點解得一球雪糕可以咁貴。咁既質素咁高評價令我好懷疑其他人係咪無味蕾。加上我講左我對澱粉敏感,唔可以食有澱粉既食物,佢地都照插塊餅落我個芭菲到,叫左佢地唔好落餅碎都照落,好彩我唔係嚴重敏感,未致於要入醫院,但普通既咖啡質素,加埋對食物敏感意識係零,一定唔會有下次。

2024-01-06
2024-01-06 307 浏览
新年一月一日果日約咗好朋友出黎,食吓野同行吓街☺️朋友Book咗呢間位置太子嘅日式Cafe✨楓子咖啡✨我哋叫咗🍼煉奶草莓戚風蛋糕🍰同埋😃開心果忌廉戚風蛋糕🧁share黎食😋而飲品就簡咗Matcha latte 同埋Rose latte✨🍼煉奶草莓戚風蛋糕🍰👉呢件蛋糕係期間限定item🤩餐廳特別選用咗煉奶去配合戚風蛋糕,係比較少見嘅組合,意外地覺得煉奶原來可以同蛋糕好夾,煉奶只存在係蛋糕表面,蛋糕夾心內有忌廉及草莓片🍓煉奶嘅甜味同草莓嘅酸味好夾,蛋糕亦都好柔軟,而忌廉分量適中,唔會膩口👍🏻😃開心果忌廉戚風蛋糕🧁👉整件蛋糕嘅醬,蛋糕及忌廉都以開心果口味為主😆蛋糕表面塗上嘅開心果醬味道非常突出,有濃濃嘅開心果味,有點驚喜,蛋糕都係好柔軟再配埋開心果味忌廉,對比上年買俾屋企人嘅開心果生日蛋糕,呢個期間限定蛋糕好高質☺️如果餐廳將呢款蛋糕變成恆常食物就好了👍🏻

🍼煉奶草莓戚風蛋糕🍰

😃開心果忌廉戚風蛋糕🧁

2023-12-27 217 浏览
呢間咖啡店真的很美,裝修以楓葉為主,牆身用上復古藍色,配上深棕紅色和木系傢俬,加上懷舊小擺設,門口都很適合打咭。我最喜歡湖水綠💚咖啡機,好配合整個環境,餐廳平日人流不少,但環境算是恬靜,讓人暫時可以忘憂,享受寧願的咖啡一刻。🥑牛油果蟹肉🦀生吐司 $108擺盤一流,吐司上以牛油果、蟹肉和沙律醬混合一起,表面加上少許咸香的巴馬臣火腿,口感惹味。伯爵茶戚風蛋糕 🍰$65蛋糕水準真的不錯,蛋糕口感較鬆軟,濃味的伯爵茶味配上奶油香滑,整體幾match!Dirty☕️🥛深烘Ethiopia - 偏nutty先飲到凍奶的香甜,再啜一口咖啡的香濃味道,呢隻豆啡味好濃郁,幾好飲。推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 打咭真的好美,食物飲品質素都好精緻,不過要注意⚠️最低消費係$100🍽️用餐時間90分鐘(*´∀`)~♥

🥑牛油果蟹肉🦀生吐司 $108

伯爵茶戚風蛋糕 🍰$65

Dirty☕️🥛
深烘Ethiopia - 偏nutty

推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍽️用餐時間90分鐘
(*´∀`)~♥
2023-12-24 255 浏览
🍁 楓子珈琲 Fonji Coffee ☕️極靚既楓子珈琲(⁎⁍̴̆Ɛ⁍̴̆⁎)裝修風格以復古為主燈光採用柔和橘色燈 色調係深色木質配墨綠色令成個感覺都好低調 但又好靚好舒服烤雞生吐司 $98呢個真係整得好好食同黑布小巷整果個多士都係咁好食拎上手食既時候 溫度熱得岩岩好個嫩雞整得好滑又Juicy中間加左啲菜 健康又爽口唔記得左上面灑左啲七味粉定辣粉但加完個味道仲好食Fonji Maple Cafe Latte $45Hot Latte $40好鐘意佢個杯既顏色 勁靚(≧∇≦)
🍁 楓子珈琲 Fonji Coffee ☕️

極靚既楓子珈琲(⁎⁍̴̆Ɛ⁍̴̆⁎)
裝修風格以復古為主

唔記得左上面灑左啲七味粉定辣粉
但加完個味道仲好食

Fonji Maple Cafe Latte $45
Hot Latte $40
好鐘意佢個杯既顏色 勁靚(≧∇≦)
🎈 建議場合:#普通拍拖 #港女打卡 👤 建議人數:2-4人(最多可容納4人檯)💸 人均消費:$100-200【2個人食咗啲咩?】- 斑斕咖央椰子戚風蛋糕($60)- Dirty($40)- 西柚檸檬草蜜桃烏龍茶($55)- Caramel Latte ($50)⭐⭐⭐⭐「食物同環境都好精緻 但係如果有啲規則寫明會好啲」今次試咗個斑斕咖央椰子戚風蛋糕,呢個蛋糕嘅甜度啱啱好,唔會太甜。蛋糕本身鬆軟得嚟,每一啖都入口即溶。外面鋪左層椰絲,增添咗唔同嘅口感,令個味道同texture更加豐富多彩。仲有個椰絲同斑斕咖央嘅味道都好夾,creamy得黎唔會好膩!而個Dirty咖啡層次分明,香濃嘅咖啡味道真係令人回味無窮。你唔會單止食到味覺上嘅滿足,仲會感受到咖啡嘅香氣迴盪喺口中,一啖暖暖嘅咖啡接著一啖凍牛奶。另外,西柚檸檬草蜜桃烏龍茶味道清香,真係一個絕佳嘅解渴選擇,特別係喺天氣熱嘅時候。佢嘅清新風味令人感到提神,又唔會太甜,真係一杯令人心情愉悅嘅飲品。仲有不得不提嘅就係佢地嘅裝修好俾心機,好多好特別嘅裝飾,偏向vintage風,非常別緻,適合一啲想打卡嘅客人。但係要注意嘅係每人最低消費係$100,
🎈 建議場合:#普通拍拖 #港女打卡
👤 建議人數:2-4人(最多可容納4人檯)
💸 人均消費:$100-200

【2個人食咗啲咩?】
- 斑斕咖央椰子戚風蛋糕($60)
- Dirty($40)
- 西柚檸檬草蜜桃烏龍茶($55)
- Caramel Latte ($50)

⭐⭐⭐⭐「食物同環境都好精緻 但係如果有啲規則寫明會好啲」

但係要注意嘅係每人最低消費係$100,用餐時間係1.5小時(最後10分鐘心先同你講),不過間cafe無寫明,所以如果cafe可以係客人入黎前講明會好啲。

總括而言,呢次嘅食物體驗真係好滿足。斑斕咖央椰子戚風蛋糕同Dirty咖啡都係味道出眾,令人回味無窮。西柚檸檬草蜜桃烏龍茶又係一個清新解渴嘅好選擇。如果你鍾意甜品同咖啡,絕對唔可以錯過呢個地方。希望你都可以試吓,一定唔會後悔!
楓子珈琲 Fonji Cafe近年來深水埗一帶多了很多文青咖啡店,每一間都很有特色,要令人留下印象深刻再三光顧的也不容易,而這間楓子咖啡便是小編再三光顧的咖啡店。除了食物飲料,店內裝修美學也是小編很喜歡!店內裝修用要用木調,整體風格像是日系復古風,牆壁用藍色配燈光暖黃光調,令人十分放鬆,彷彿不像身處在香港這個繁忙的都市,每一個角落都睇得出店主好用心機去佈置。🔥烤雞生吐司 $98⭐️9/10⭐️小編最喜愛的一款主食!即叫即整,所以上碟時還熱騰騰。雞扒烤得很juicy,配搭了蛋黃醬和七味粉,十分惹味!而且沙律菜也配搭了橄欖油和醋,小編吃了其他主食都沒什麼印象,唯獨這個烤雞吐司很喜歡!🔥班蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60⭐️8.5/10⭐️三層斑斕味戚風蛋糕夾着兩層鮮忌廉,最頂層鋪滿了椰絲,三個組合在一起十分之搭!而且吃下去也不會覺得膩,這個甜品也是小編每次必點!🔥Mocha 🔥$48 ❄️$53 ⭐️8/10⭐️偏Dark chocolate flavor ,小編喜歡的口味。🔥Fonji Maple Cafe Latte🔥$45 ❄️$50 ⭐️8/10⭐️楓糖咖啡,十分順口。🌟店舖有最低消費,每人$100和用餐時
楓子珈琲 Fonji Cafe

🔥烤雞生吐司 $98⭐️9/10⭐️

🔥班蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60⭐️8.5/10⭐️

🔥Mocha 🔥$48 ❄️$53 ⭐️8/10⭐️

楓糖咖啡,十分順口。

🌟店舖有最低消費,每人$100和用餐時間90分鐘,也可以網上提前預約時間用餐。
2023-11-17 318 浏览
早排揸車路過被呢間咖啡店的門口深深吸引🤩Bookmark了要找機會到訪試試😍Snoopy都爭住影相打卡😂▪️櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯烏冬$88湯底超熱超濃郁 表層鋪滿櫻花蝦 烏冬彈牙掛湯😋😋▪️ 烤雞生吐司$98 極推薦🌟🌟🌟🌟🌟吐司制作需時足足要20分鐘以上 簡直色香味俱全😍😍吐司熱到辣手拎唔到😂😂吐司外脆內軟 咬落烤雞雞皮超香脆雞肉嫩滑👍🏼😋仲有菜及其他調味等等非常開胃惹味▪️伯爵戚風蛋糕$58伯爵茶味濃 奶油香滑 蛋糕鬆軟🤤賣相唔錯打卡一流▪️黑糖桂花拿鐵$53咖啡味香濃 黑糖剛剛好中和咖啡微苦 但唔會過甜 ▪️桂花蜜梳打$55適合打卡 攪拌後將桂花蜜與梳打融合 味道微甜 夏天飲更爽🤣環境座位舒適可以慢活嘆咖啡及美食 見到咖啡拉花好靚😍價錢唔貴但質素比隔離間cafe高🫢👍🏼不過留意咖啡店出菜需時 趕時間就未必試到招牌菜 !

早排揸車路過被呢間咖啡店的門口深深吸引🤩

咖啡味香濃 黑糖剛剛好中和咖啡微苦 但唔會過甜

▪️桂花蜜梳打$55
適合打卡 攪拌後將桂花蜜與梳打融合 味道微甜 夏天飲更爽🤣

2023-11-12 252 浏览
❣️店內環境舒適,裝修和餐具的選擇都很用心,店員親切有禮。❣️如果想坐窗口位置嘅二人座位同四人座位建議預先訂位。❣️如果選擇Walk in,建議一點前到。❣️每人最低消費$100❣️眼看現場大部份人主要餐點都會叫烤雞肉生吐司(需要20分鐘製作時間)和豆乳櫻花蝦擔擔烏冬,我們也不例外😝❣️豆乳櫻花蝦擔擔烏冬:個人同朋友都覺得好食,入面有柴魚碎、肉碎、豆腐、烏冬、海量櫻花蝦。味道好溫和,可以食到各種食材嘅味道。如果將重點放咗喺擔擔同重口味嘅人,可能會覺得佢唔夠濃郁。❣️烤雞肉生吐司:有驚喜,生吐司用牛油煎過,外面好香口,雞肉依然嫩滑有汁,雞皮好脆🤩配上適量嘅沙律菜,正👍🏻❣️兩款飲品都好飲,不過牛油果沙冰好足料,會令人容易覺得滯,假如你胃口係細嘅,就唔建議叫了。❣️廁所好靚,建議可以入去參觀下,順便去個洗手間🤣
❣️店內環境舒適,裝修和餐具的選擇都很用心,店員親切有禮。

❣️如果想坐窗口位置嘅二人座位同四人座位建議預先訂位。

❣️如果選擇Walk in,建議一點前到。

❣️每人最低消費$100

❣️廁所好靚,建議可以入去參觀下,順便去個洗手間
🤣
2023-10-31 303 浏览
下午茶鬆一鬆復古裝修,木系餐枱配上湖水綠牆身,感覺古典優雅,聽著輕鬆音樂📻🎶可以一個人靜下來看看書,可以一班朋友談談心❤️⭐️牛油果蟹肉生吐司$108擺盤相當華麗,食用花、黑醋醬等點綴,生色不少!烤得剛好的麵包塗上綿密牛油果醬🥑、鮮美蟹肉🦀和鹹香火腿,作為一款精緻小食非常清新!好適合打卡!📸⭐️斑孄咖央椰子威風蛋糕$60她家的甜品真的是非常出色👑!每天都有不同種類,要到櫃檯看黑板哦!威風蛋糕特級鬆軟,望落去空氣感十足,斑孄味好突出,配上輕盈絲滑椰子忌廉,甜度恰到好處,口感極佳!!❤️⭐️CAPPUCCINO$40一入店就一陣陣即磨咖啡香!一層精美奶泡拉花,入口絲滑牛奶,將香濃咖啡融入其中,平衡得剛剛好!楓子珈琲 (太子)太子楓樹街5號南楓樓地舖
下午茶鬆一鬆

⭐️牛油果蟹肉生吐司$108

⭐️斑孄咖央椰子威風蛋糕$60

⭐️CAPPUCCINO$40

楓子珈琲 (太子)
太子楓樹街5號南楓樓地舖
2023-09-08 473 浏览
餐廳📍 楓子珈琲地址:太子楓樹街5號南楓樓地舖菜式:日本菜、咖啡店、日式西餐適合:朋友聚會價錢:$$$整體評分: 8.53/10回頭指數: 8.5/10楓子珈琲的裝潢以楓葉為主,佈置主打深啡復古的風格,門外及店內的木傢俬、懷舊擺設、乾花佈置,打卡一流🍂訪店當天是平日時間,人客不算多,環境恬靜,配合復古風格,讓人暫時忘憂的舒適感。❣️櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯鳥冬 $88 甜甜的櫻花蝦配襯,擔擔肉碎既微辣調味,配上濃郁豆乳湯底掛麵,營造出豐富的和風味,推介之選。❣️開心果戚風蛋糕 $65 戚風蛋糕口感好鬆軟,蛋糕面配上脆脆的果仁碎,增加口感層次,忌廉比例剛好,唔會覺得太膩,蛋糕賣相不錯,品嚐到開心果味道,但不會太濃郁。❣️昭和焦糖布丁 $58 懷舊復古風的昭和硬布丁,同平時入口即溶的布丁不同,昭和布丁口感更顯紥實綿密,蛋味道非常濃厚噴香,焦糖醬剛好,上層擠一圈香緹鮮奶油,放上一顆鮮紅可愛的糖漬櫻桃,既懷舊又優雅,這是昭和布丁的招牌外觀。❣️焙茶拿鐵 Holicha latte $55 奶泡打得不錯,入口順滑,焙茶味如果濃郁多些會更好。❣️西柚檸
餐廳📍 楓子珈琲
地址:太子楓樹街5號南楓樓地舖
菜式:日本菜、咖啡店、日式西餐
適合:朋友聚會
價錢:$$$
整體評分: 8.53/10
回頭指數: 8.5/10

❣️櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯鳥冬 $88

❣️開心果戚風蛋糕 $65

❣️昭和焦糖布丁 $58

❣️焙茶拿鐵 Holicha latte $55
奶泡打得不錯,入口順滑,焙茶味如果濃郁多些會更好。

❣️西柚檸檬草烏龍茶 $55
西柚味道濃郁,配上淡淡的檸檬草,混合烏龍茶口味清新,打卡一流。

2023-09-07
下午茶
[✨休閑寫意復古CAFE• 必食戚風蛋糕🍰]#楓子珈琲 #太子 #戚風蛋糕 🍰開心果戚風蛋糕 $65開心果控必試推介,小清新開心果味好出,口感好鬆軟。忌廉嘅比例亦剛好,不會因為太多忌廉而覺得膩😋😋🍰伯爵茶戚風蛋糕 $65中意茶味蛋糕私心推介🫶🏻軟綿綿嘅戚風蛋糕配上伯爵茶味,感覺清新解膩,再加上香滑嘅忌廉,甜度剛好,兩者配搭得非常好,好好味呀🤩🤩💕🍮昭和焦糖布丁 $58布丁口感偏硬實,相比之下,就較為失色🤫☕️LATTE $45☕️ROSE LATTE $50咖啡味香濃,細細杯好精緻,正常水平👍🏻👍🏻💫————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結咖啡店充滿著懷舊復古風,無論係裝修、佈置都係好有心思,食物配上精美嘅餐具,賣相吸引😍岩晒打卡📸🫢甜品質素同味道,性比價都極高,真心值得推介呀~🤩💗💗📍楓子珈琲 (太子)🏠太子楓樹街5號南楓樓地舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852
[✨休閑寫意復古CAFE• 必食戚風蛋糕🍰]

#楓子珈琲 #太子 #戚風蛋糕
🍰開心果戚風蛋糕 $65

🍰伯爵茶戚風蛋糕 $65

🍮昭和焦糖布丁 $58
布丁口感偏硬實,相比之下,就較為失色🤫

☕️LATTE $45
☕️ROSE LATTE $50
咖啡味香濃,細細杯好精緻,正常水平👍🏻👍🏻💫

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍楓子珈琲 (太子)
🏠太子楓樹街5號南楓樓地舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #太子美食 #太子好去處 #太子餐廳 #太子打卡cafe #太子甜品 #楓子珈琲 #戚風蛋糕
2023-08-20 233 浏览
呢間咖啡店環境唔太大座位唔多 不過燈光昏暗氣氛幾好 星期日都好full 叫左個戚風蛋糕 好鬆軟香滑👍🏻黑糖焙茶味好香 唔會好甜 玫瑰咖啡亦不錯 甜度啱啱好 建議黎之前book定位
  • 黑糖焙茶戚風蛋糕
  • Rose  latte
2023-08-10 270 浏览
一直都好想來呢間,但成日都好full,今次決心上網預約左先來,終於比我來到日系復古咖啡店食野啦,店內藍色既牆身好搶眼,有種優雅既感覺,每個角落既古典擺設都好復古,窗邊仲放左一棵小楓樹,加上啡色木系傢俬,充滿秋天既色彩 ☆ 櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯烏冬豆乳湯底好濃郁,加左擔擔肉碎同埋豆腐,有少少辣辣地,烏冬好滑好彈牙,仲放左櫻花蝦,食起來好鮮味,用熱辣辣既石鍋裝上,食到最後保持到溫暖真係唔錯!☆ 班蘭咖椰子戚風蛋糕班蘭同椰子味好夾,兩隻味道都好平均,椰絲佈滿蛋糕好香,真係好好味!!☆ Matcha Latte抹荼味濃郁,奶泡打得好好,拉花一直都無化到,入口仲好順滑☆ 迷迭香柚子檸檬梳打酸酸甜甜既味道好清新,唔甜好好飲

☆ 櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯烏冬
☆ 班蘭咖椰子戚風蛋糕
☆ Matcha Latte
抹荼味濃郁,奶泡打得好好,拉花一直都無化到,入口仲好順滑
☆ 迷迭香柚子檸檬梳打
酸酸甜甜既味道好清新,唔甜好好飲
楓 子 珈 琲 🍁 𝙵𝚘𝚗𝚓𝚒 𝙲𝚊𝚏𝚎 𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)  · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▎唯美的 𝙵𝚘𝚗𝚓𝚒 𝙲𝚊𝚏𝚎 楓子珈琲,座落於太子和深水埗之間,裝修佈置主打復古懷舊味道。慶幸選擇了一個平日日子訪店,人客唔多,環境恬靜,令人帶一種忘優的舒適感。有的人地在影相打卡,有的人在悠閑品味咖啡、小食,有的人在用電腦工作 ⋯⋯靜靜地專注在自己的一角,享受復古的音樂,平凡又舒服,或許假日生活便應如此。Special Thanks to@fonji.cafe 楓 子 珈 琲@fonji.bakery 老 物 件 蛋 糕 部𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▸ ▸ 昭和焦糖硬布丁 🍮 — 期間限定· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·𓌈˒˒ 楓 子 珈 琲𝙵𝚘𝚗𝚓𝚒 𝙲𝚊𝚏𝚎 🍁❜ 太子楓樹街5號南楓樓地舖G/F, Nam Fung Mansion, 5 Maple Street, Prince Edward— @fonji.cafe· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·‎‎܀‎‎܀‎‎܀‎‎܀ Follow IG @
楓 子 珈 琲 🍁 𝙵𝚘𝚗𝚓𝚒 𝙲𝚊𝚏𝚎

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

Special Thanks to

𝙵𝚘𝚗𝚓𝚒 𝙲𝚊𝚏𝚎 🍁

❜ 太子楓樹街5號南楓樓地舖
— @fonji.cafe

‎‎܀
‎‎܀ Follow IG @chillfood.basis for more 📸
薄荷柚子咖啡梳打
昭和焦糖硬布丁 🍮 — 期間限定