2025-03-14 113 浏览
✳️今日放工去咗德寶商場呢間「森馬美食」食飯,聽講係由正宗潮州酒樓師傅主理,果然冇令我失望!餐廳位於美食廣場內,坐得舒服,服務都幾貼心。 🍲 **蠔仔泡飯 ($60)** 蠔仔份量足,粒粒飽滿,湯底鮮甜得嚟唔會太鹹,泡飯吸晒湯汁,食落好暖胃,絕對係潮州菜嘅經典之選! 🦆 **滷水鵝片 ($128)** 鵝片切得薄薄哋,滷得入味,肉質嫩滑得嚟帶少少彈性,滷水汁香濃但唔會過鹹,配埋啲豆腐同滷蛋,真係好正! 🍹 **凍檸檬茶** 食完濃味嘢,飲返杯凍檸檬茶,清新解膩,甜度啱啱好。

🍲 **蠔仔泡飯 ($60)**

🦆 **滷水鵝片 ($128)**

🍹 **凍檸檬茶**
食完濃味嘢,飲返杯凍檸檬茶,清新解膩,甜度啱啱好。

2025-03-13 177 浏览
是日來到得寶商場,到左美食廣場搵食,轉左一圈決定食森馬美食。店面貼左好多特價飯,$35起超抵食,小店選擇仲唔少添。⭐清湯蘿蔔牛腩飯先來客清湯腩飯,牛腩炆得軟腍,蘿蔔清甜,湯底幾鮮味,拌飯食正喎。⭐滷水鵝片飯朋友叫左鵝片飯,鵝肉份量唔少,仲有滷水豆腐、鹹酸菜同娃娃菜伴碟。鵝肉鮮味,滷水汁香口,啖啖肉正呀🤤⭐炸蠔餅仲叫左份炸蠔餅,意外地大塊,蠔仔唔少喎,隻隻鮮嫩肥美🤤即叫即炸好香脆。⭐凍奶茶 & ⭐凍仙草奶茶凍飲加$2,加仙草再加$2,茶香奶滑幾好飲呀。野好食又唔貴,推介👍

店面貼左好多特價飯,$35起超抵食,小店選擇仲唔少添。

⭐清湯蘿蔔牛腩飯

⭐滷水鵝片飯

⭐炸蠔餅

⭐凍奶茶 & ⭐凍仙草奶茶
凍飲加$2,加仙草再加$2,茶香奶滑幾好飲呀。

野好食又唔貴,推介👍
2025-03-11
2025-03-13 77 浏览
價錢親民的「潮」食小店, 與那些貴價潮洲餐廳出品相比絕對不遜色,但定價真係令人充滿驚喜😍 32蚊已經食到一碗貨真價實的米粉😲 下午茶時段人少非常舒適, 性價比好高👍 好味又抵食, 飲品多選擇,普通茶餐廳 提供的飲品都有,奶茶咖啡檸檬茶再加紅豆冰等應有盡有,珍珠奶茶都有 😋師傅刀工令人驚艷, 擺盤非常靚 , 味道方面一試便知鹵水功力深厚, 喜歡潮州鹵水的朋友值得去試, 鹵水鵝片鹵水豆腐非常高質👍尤其想推介的是鹵水鵝肝, 香軟嫩滑, 味蕾極高享受
2025-03-06
2025-03-12 61 浏览
得寶商場Food court嘅「森馬美食✨」主打潮州菜,抵食又好味,真係唔錯😋「招牌滷水鵝片🦆」,鵝肉嫩滑得嚟又入味,滷水汁唔會太鹹👍「潮州沙爹牛肉炒河🐮」,牛肉夠晒嫩,沙爹味香濃得嚟又唔會太膩,河粉炒得夠鑊氣,食落好有滿足感🔥「蠔仔泡飯🦪」,蠔仔鮮甜大粒,湯底清甜,泡飯吸晒啲湯汁,好食😍「潮州蠔仔餅🦪」,外皮煎得香脆,入面嘅蠔仔鮮甜多汁,食落好有層次感🤤「墨魚丸魚片湯河🐙」,墨魚丸彈牙,魚片滑溜,湯底清甜,好滿足🍜值得推介嘅潮州美食店👏👏👏

「招牌滷水鵝片🦆」,鵝肉嫩滑得嚟又入味,滷水汁唔會太鹹👍

值得推介嘅潮州美食店👏👏👏
2025-03-10 91 浏览
今天晚上,我和太太到九龍灣牛頭角道3號德寶商場美食坊,光顧一間叫做森馬美食的餐廳。這裡的滷水鵝片例牌真係一流,肉質鮮嫩,味道入味。除此之外,我們還點了滷水鵝腸例牌,這道菜口感爽脆,非常開胃。而且我們還選擇了滷水拼盤,樣樣都好味,讓我回味無窮。主食方面,我們點了兩碗潮州粉麵,湯底清甜,配料新鮮。我一碗叫了牛丸和墨丸,另碗則是魷魚鬚和魚蛋,吃到口感各有不同,實在滿足。飲品方面,我們叫了凍檸茶走甜和凍奶茶少甜,正好解渴。總的來說,森馬美食真係又平又抵食又好食,絕對值得一試!#森馬美食 #九龍灣牛頭角道3號德寶商場

#森馬美食 #九龍灣牛頭角道3號德寶商場
2025-03-07 117 浏览
表姐樓下新開咗間潮州食店,已經叫咗我好多次,話一齊去食可以叫多幾樣,咁啱今日放假就應約,位於得寶商場地下座位好多,森馬美食以酒樓潮州廚師主理,以滷水鵝為主,亦有多種潮州食品以及潮州湯粉麵。表姐樣樣都話想食,想一想點了滷水鵝件、滷水拼盤、潮州鹹雞、沙嗲牛肉時菜、潮州蠔仔餅。滷水鵝及拼盤份量豐富,有鵝件、豬腩肉、紅腸、豬大腸、潮州肉卷,滷水味道非常好唔太咸,味道好香好入味,的確出色。潮州鹹雞食得出有加入秘製香料,雞肉結實鹹香味十足。沙嗲牛肉時菜,牛肉沙嗲味香濃肉質嫩滑。潮州蠔仔餅正宗外層好酥脆,蠔仔新鮮甜美,點魚露更提升鹹脆口感。森馬美食的確係一間隱世潮州美食,味道好正宗,表姐今次無介紹錯。
潮州鹹雞食得出有加入秘製香料,雞肉結實鹹香味十足。
沙嗲牛肉時菜,牛肉沙嗲味香濃肉質嫩滑。

初二時去咗得寶商場地下嘅森馬美食,真係無得輸!呢間店由潮州廚師經營,味道非常正宗,特別啱團拜、聚餐或者堂食都好適合,大家想食啲好味嘅潮州菜,嚟森馬就啱。我哋點咗鹵水鵝片、潮洲咸雞、潮州蠔仔餅、沙爹牛肉芥蘭同埋灼魷魚鬚。每一樣都好有水準,尤其係鹵水鵝片,肉質滑嫩,味道入味,真係令人一試難忘!潮洲咸雞用上獨特嘅醃料,入味之餘,肉質鮮嫩。至於潮州蠔仔餅,外脆內軟,蠔仔好鮮甜而且多,口感非常好。店面唔算大,但乾淨企理,開放廚房仲可以廚師高超嘅廚藝。老闆同員工都好熱情,感覺好親切。如果你都鍾意潮州美食,森馬美食絕對係一個唔可以錯過嘅選擇。下次再去一定要試埋佢哋其他嘅招牌菜!🍽️森馬美食 (九龍灣)📍九龍灣牛頭角道3號得寶商場地下FC02號舖

🍽️森馬美食 (九龍灣)
📍九龍灣牛頭角道3號得寶商場地下FC02號舖

2025-02-27
  • 鹵水鵝片
  • 灼魷魚鬚
  • 沙爹牛肉芥蘭
  • 潮州蠔仔餅
  • 潮洲咸雞
2025-03-04 144 浏览
得寶food court新開業小店由潮州酒樓師傅主理,滷水鵝片超柔嫩每日特價客飯$40送飲品仲有正宗足料蠔仔粥小店果然有驚喜,值得支持🎈滷水鵝片例牌睇賣相都覺得有水準,鵝片厚薄適中肉質超柔嫩,近乎入口即融帶陣陣滷水香,好耐無食過咁正嘅鵝片伴碟嘅滷水豆腐同樣高質外層入味內裡超滑嫩🎈潮州沙嗲牛肉炒河 大大碟又夠鑊氣,沙嗲汁味道濃郁帶有香濃沙嗲香,食得出用心調配過牛肉軟滑入味,加上脆嫩芥蘭超足料嘅一份粉河🎈蠔仔飯蠔仔份量多,size都唔細,粒粒飽滿裡面加有榨菜同肉碎,食落唔單調加上胡椒粉提香,正宗潮州風味

得寶food court新開業小店
由潮州酒樓師傅主理,滷水鵝片超柔嫩
每日特價客飯$40送飲品
仲有正宗足料蠔仔粥
小店果然有驚喜,值得支持

🎈滷水鵝片例牌
睇賣相都覺得有水準,鵝片厚薄適中
肉質超柔嫩,近乎入口即融
帶陣陣滷水香,好耐無食過咁正嘅鵝片

伴碟嘅滷水豆腐同樣高質
外層入味內裡超滑嫩

🎈潮州沙嗲牛肉炒河
大大碟又夠鑊氣,沙嗲汁味道濃郁
帶有香濃沙嗲香,食得出用心調配過

牛肉軟滑入味,加上脆嫩芥蘭
超足料嘅一份粉河

🎈蠔仔飯
蠔仔份量多,size都唔細,粒粒飽滿
裡面加有榨菜同肉碎,食落唔單調
加上胡椒粉提香,正宗潮州風味
2025-03-03 146 浏览
今天中午,我和太太到位於九龍灣得寶商場的森馬美食吃午餐。這間餐廳的氛圍輕鬆,服務人員也非常友善,點餐後就在店鋪前自由選擇座位進餐。我們點了幾樣招牌菜,首先是牛丸尤魚鬚河粉,湯底鮮美,河粉滑溜,牛丸彈牙,真係好正!接著是貢丸魚皮餃面,魚皮餃的外皮薄薄脆脆,餡料鮮嫩,令人回味無窮。我們還點了卤水拼盤和卤水鹅各一碟,卤水的味道濃郁,再搭配新鮮的菜心和芥蘭,真是完美的組合。最後,再來一杯奶茶和檸檬茶,讓整餐更加完美。這次的午餐真是好滿足,無論是食物的味道還是服務的品質,都讓我們感到很開心。下次有機會再來試其他食物!