2011-08-30 390 浏览
約左個好耐無見既朋友出黎食飯諗住好耐都唔知食乜我個Frd話不如食Buffet丫我就醒起呢度喇~因為之前黎過都覺得唔錯 (夠平丫嘛)所以又黎左呢度!!估唔到有驚喜喎~今次係食鮑魚呀~每人可以分到一隻~如果加少少鼓油落去一齊食都幾好架喎~除左鮑魚之外,黎到呢度一定要食既就梗係刺身啦真係好鐘意佢既厚切而且Fill得好快~最唔鐘意果D要等佢配給既自助餐~每次分得2,3塊呢度仲有壽司架~不過我驚飽,所以都係食刺身算了~而我個朋友就係咁食D長腳蟹,佢話好好味喎我自己就嫌麻煩(因為要拆殼) 所以無食~當然仲有鐵版燒有蝦~有魚~仲有我最喜愛既羊架羊架配埋個醬~好好食~唔"so"Yummy Yummy~~呢個翅湯都幾多翅架而且個湯底都幾好味其實仲有其他湯既不過我淨係飲呢個都飲左2個試唔到其他lu其他仲有好多野食既個薯容勁好味~~值得推介甜品都有好多款架喎我食左呢個Cake~都覺得幾好味當然仲有一定要食既心太軟啦~只可惜每次都係得十幾個所以俾人拎晒就可能要等第2 Round喇好在佢有問我坐邊~佢整好左直接拎去我度俾我(細心)咁多野食~用埋張Coupon 都唔駛三百蚊值得Encore!!
約左個好耐無見既朋友出黎食飯
諗住好耐都唔知食乜
我個Frd話不如食Buffet丫
我就醒起呢度喇~因為之前黎過都覺得唔錯 (夠平丫嘛
所以又黎左呢度!!
估唔到有驚喜喎~
今次係食鮑魚呀~

每人可以分到一隻~
如果加少少鼓油落去一齊食都幾好架喎
~
鮑魚
除左鮑魚之外,黎到呢度一定要食既就梗係刺身
刺身
真係好鐘意佢既厚切

而且Fill得好快~
最唔鐘意果D要等佢配給既自助餐~每次分得2,3塊

呢度仲有壽司架~不過我驚飽,所以都係食刺身算了~

而我個朋友就係咁食D長腳蟹,佢話好好味喎
我自己就嫌麻煩(因為要拆殼) 所以無食~

當然仲有鐵版燒
有蝦~有魚~仲有我最喜愛既羊架
鐵板燒
羊架
羊架配埋個醬~好好食~唔"so"
Yummy Yummy~~
翅湯
薯蓉
甜品都有好多款架喎
我食左呢個Cake~都覺得幾好味
Cake
當然仲有一定要食既心太軟啦~
只可惜每次都係得十幾個
所以俾人拎晒就可能要等第2 Round喇
好在佢有問我坐邊~佢整好左直接拎去我度俾我(細心)

咁多野食~用埋張Coupon 都唔駛三百蚊
值得Encore!!
2011-08-03
羊架
Cake
  • 三文魚、鮑魚
2011-08-26 35 浏览
有朋友生日穩佐好多間自肋餐都吾岩心水,最後就大家番屋企方便決定食呢間九龍維景,早二日book仲有八折添,呢嘢食好iok。不可不推介海鮮魚翅,真係有好大塊翅,十分足料,長腳解好新鮮,青口好青甜,我們五個人埋單1476呢個價錢食到算好低食。
2011-08-26
生日
  • 海鮮翅,長腳解,青
2011-08-23 59 浏览
好失望, 見食評咁好就去試下食dinner buffet, 我七點鐘去到, 點知青口、翡翠螺 &龍蝦仔已經無哂, 我諗住會refill所以食住等, 點知成晚都無refill, 中菜好難食, 最好都係哈密瓜沙律, 甜品好睇吾好食, 心太軟太熟變成朱古力蛋糕, 鐵板燒搞到個場好大油煙味, 同個經理反映, 佢話佢咁大煙, 吾係點食鐵板燒, 服務態度好差, 門口登記那位女侍應態度吾好, 收碟太慢, 服務員好hea. 總之一個字: 差
, 中菜好難食
, 最好都係哈密瓜沙律
, 甜品好睇吾好食, 心太軟太熟變成朱古力蛋糕
, 鐵板燒搞到個場好大油煙味
, 同個經理反映, 佢話佢咁大煙, 吾係點食鐵板燒
, 服務態度好差, 門口登記那位女侍應態度吾好
, 收碟太慢, 服務員好hea.
總之一個字: 差
2011-08-22
2011-07-19 36 浏览
為左同細佬慶祝"有別具意義"的18歲生日, 幾經考慮終於揀左呢間餐廳, 參考左openrice的食評, 起初只係諗住試下, 點知一試就愛上了!!以"$300有找"o既價錢黎講, 食倒酒店級buffet, 仲有咁多食物選擇同質素, 算唔錯啦!! 環境舒適, 坐得好舒服!! 只係略嫌收碟唔夠快...有刺身, 北寄貝, 長腳蟹,翡翠螺, 鮑魚, 龍蝦仔, 海皇翅, 扇貝, 羊架, 牛仔骨, 黑辣煮花螺, 煮青口, 各類甜品....太多了...總之樣樣都好好味啦...我同屋企人到今日都仲回味緊, 唔洗好耐, 一定會再幫襯...以下係我的至愛推介: 三文魚刺身(厚切): 好肥美,好鮮味, 係任攞o既, 鍾意食幾多就夾幾多, 最憎其他地方, 搵個人企o係度, 每次只係俾得三兩塊, 搞到寫得唔盡興, 好似乞食咁...長腳蟹: 好大舊,好長身, 好似食雞比咁....係有鮮味的!!! 我之前試過其他地方, 係只得咸味o既.....扇貝: 白汁忌簾焗扇貝, 好鬼死香呀...正正正...見餐廳不斷refill, 我食左好多隻呀!!羊架: 未食過"唔蘇"的羊架, d肉好滑, 煎得好香, 生熟剛剛好, 又唔係

!! 環境舒適, 坐得好舒服
!! 只係略嫌收碟唔夠快

以下係我的至愛推介
...
長腳蟹: 好大舊,好長身, 好似食雞比咁
羊架: 未食過"唔蘇"的羊架, d肉好滑, 煎得好香, 生熟剛剛好, 又唔係太大舊, 我地每人都食左3,4舊呀....!!
牛仔骨: 整得勁香..yummy
甜品: 最好味就係"心太軟', 睇住d朱古力慢慢流出黎, 配埋個士多啤喱醬, 真係一絕, 我地一食就每人食左兩個....太正了...仲有朱古力噴泉...雪糕杯...
飲品: 蘋果汁,橙汁任飲, 咖啡奶茶任沖...
正-每人送一隻鮑魚
差-但係冇咩味道,唔掂..
正-心太軟: d朱古力流緊出黎,超級好味!!
2011-07-17
正-每人送一隻鮑魚
正-心太軟: d朱古力流緊出黎,超級好味!!
  • 三文魚
  • 羊架
  • 心太軟
2011-04-12 19 浏览
因為爺爺生日所以我地一行十幾人一齊黎九龍維景食Buffet貪佢夠平~而且算多野食嘛上次黎食係食鵝肝架今次轉左食參~海參&人參呀我發覺真係好多野食都有海參喎當然都真係有人參啦呢個人參參超夠味可以循除左呢兩樣之外刺身都係必食啦呢度既三文魚好食到震夠晒新鮮肥美~~正!!仲有呢個西柚配蝦都幾特別我自己本身對西柚就麻麻地不過如果鐘意食西柚既話都真係可以試下既呢度仲有不得不試既就係鐵板燒喇除左蝦之外~我最愛既就係羊架趁佢新鮮熱辣整起,即刻去拎黎食配埋佢個汁~真係好食到爆最後當2然唔少得食返D甜品啦有好好味既Cheese Cake食之外仲有即叫即整既火焰焗雪山tim雪山裡面包住舊雪糕外暖內凍,個感覺超爽真係可以Encore呀~以呢個價錢黎講都真係抵食架Openrice仲有85折Coupon tim會再返黎食喔!!!
因為爺爺生日
可以循
除左呢兩樣之外
刺身都係必食啦
呢度既三文魚好食到震
夠晒新鮮肥美~~正!!
仲有呢個西柚配蝦都幾特別
我自己本身對西柚就麻麻地
不過如果鐘意食西柚既話都真係可以試下既

呢度仲有不得不試既就係鐵板燒喇
除左蝦之外~我最愛既就係羊架
趁佢新鮮熱辣整起,即刻去拎黎食
配埋佢個汁~真係好食到爆
最後當2然唔少得食返D甜品
有好好味既Cheese Cake食之外
仲有即叫即整既火焰焗雪山tim
雪山裡面包住舊雪糕
外暖內凍,個感覺超爽
真係可以Encore呀~

以呢個價錢黎講都真係抵食架
Openrice仲有85折Coupon tim

會再返黎食喔!!!
  • 火焰焗雪山
2011-02-15 17 浏览
情人節和女朋友去食自助餐,由於早定位,有8折,好低食。餐廳佈置幾好,有每張台都氣球,米黃色燈光,有浪漫氣氛。食物我個人認為中等,自助的飲料不多,好似只有檸檬茶和coffee。推薦食物有煎龍蝦。埋單後,餐廳送了一支玫瑰花,的確系意外驚喜。餐廳大部分的侍應都有禮貌,除了門口登記那位女侍應,說話態度不好,有點黑口黑面,應該檢點一下。
2011-02-14
情人节
  • 煎龍蝦
2011-01-30 31 浏览
成日搭車都會經過九龍維景酒店,但係從來都無唸過會入去食野。我每次經過都只係遠觀!到近這幾個月,不斷去食不同的餐廳開始留意到都有人介紹棕櫚閣,見佢咁平,又近屋企,所以去試下啦!我地好準時去到,一開始見到放左好多食物出嚟!但係入到去先至發現完來係無生蠔,一個可以回本的食物都無,真係令我大打折扣!可能係我地早到,一開始係又好多長腳蟹,非常之新鮮,我見放左咁多出嚟初時只係拎左5隻,唸住試晒其他野先至再慢慢食返我至愛的長腳蟹,點知到我試晒所有的食物長腳蟹係再係出現過,我個fd 先至慘啦!一開始食魚生先,一食完魚生想去拎長腳蟹等左兩個鐘都無出過,到我地食完佢一條長腳蟹都無食過!最好味就係個辣酒煮花螺,好入味,又好大隻!估唔到咁平的自助餐竟然有紅燒雞絲翅食,翅的份量都唔少,雖然無蠔食,但有個翅食都叫做底返d。仲有即場煎的牛扒、羊架&大蝦,味道都好正!沙律都有8款,但係我唔記得影底去,沙律好新鮮,仲幾特別添!雪糕只係牛奶公司的雪糕,所以都唔係咁吸引;至於飲品方面就有橙汁、蘋果汁、咖啡、檸茶、檸水。蘋果汁&咖啡都好正!我起openrice download 左張coupon 再早兩日book 位,咁就可

最好味就係個辣酒煮花螺,好入味,又好大隻!

仲有即場煎的牛扒、羊架&大蝦,味道都好正!

沙律都有8款,但係我唔記得影底去,沙律好新鮮,仲幾特別添!

我起openrice download 左張coupon 再早兩日book 位,咁就可以有75折,折合$253.30。可能係因為太平,所以d 貴價食物好少再出現,就連甜品都係每次出半個,初時我見到都覺得幾搞笑!真係估佢唔到囉,一個cake 有幾貴姐,駛唔駛半個半個出呢?
紅燒雞絲翅
coffee
好好味的生果撻
2011-01-23
紅燒雞絲翅
好好味的生果撻
coffee
2011-01-07 177 浏览
同幾個朋友諗住提早慶聖誕搵左幾間~最終都係黎左九龍維景酒店貪佢夠抵食~~仲要有.................我至愛的鵝肝~Wakakaka~而且早2日上網訂位~多左5% Discount~抵左~我地個位置好好呀就坐係D 食物附近~(一有新野出可以即刻衝出去拎)岩岩去到見唔係太多人~即刻出去影返D相先我鐘意食D長腳蟹~夠新鮮~又夠好味~仲要無限供應Tim~~讚!(之前去過第2間~D人衝出去搶~搞到想食都無得食!)有壽司食呀~仲放埋係個壽司櫃入面~夠晒衛生Salad都有勁多選擇呢個係我既至愛~厚切三文魚!!口感一流~D熱盤都唔錯~羊架~睇住佢煎好~即刻拎~仲要配埋佢個醬,勁好食!!仲有鵝肝同埋大蝦輪流煎~換得好快~鵝肝仲要配埋個包仔,仲有個藍莓醬食起上黎一D都唔會太肥膩! (講講下都想再食過tim.......)點少得呢D蛋糕呀~Blue Berry Cheese Cake~Yummy Yummy~除左以上有相既野食之外~仲有既就係.......魚翅任食!!魚翅都有得任食~抵到爛!!有雪糕~又有朱古力噴存~仲有果汁又飲Tim~總括黎講~~~~真係好抵食囉!!一定會再Encore!!
同幾個朋友諗住提早慶聖誕
搵左幾間~最終都係黎左九龍維景酒店
而且早2日上網訂位~多左5% Discount~抵左~

我地個位置好好呀
就坐係D 食物附近~(一有新野出可以即刻衝出去拎
岩岩去到見唔係太多人~即刻出去影返D相先
冷盤

(之前去過第2間~D人衝出去搶~搞到想食都無得食!
壽司吧
壽司食呀~仲放埋係個壽司櫃入面~夠晒衛生
Salad Bar
Salad都有勁多選擇
刺生
呢個係我既至愛~厚切三文魚!!口感一流~
熱盤
D熱盤都唔錯~
羊架~鵝肝~蝦~
羊架~睇住佢煎好~即刻拎~仲要配埋佢個醬,勁好食!!
仲有鵝肝同埋大蝦輪流煎~換得好快~
鵝肝仲要配埋個包仔,仲有個藍莓醬
蛋糕ssssssss

除左以上有相既野食之外~
仲有既就係.......魚翅任食!!
魚翅都有得任食~抵到爛!!

有雪糕~又有朱古力噴存~仲有果汁又飲Tim~

總括黎講~~~~真係好抵食囉!!一定會再Encore!!
2010-12-15
圣诞节
熱盤
蛋糕ssssssss
壽司吧
冷盤
Salad Bar
羊架~鵝肝~蝦~
刺生
  • 三文魚、鵝肝、羊架
2010-11-05 35 浏览
好失望呀, 見食評咁好, 星期六早少少出去食llunch buffet 都值得既, 點知, 12:00開始, 我12:15分到, 食左一round, 約12:45已經好多盆無refill, 等呀等, 等呀等, 15分鐘後, 依然係咁, 同個waitress 講完, 同manager反映, 都係個句, 話出緊, 個manager 重奇怪, 問我想食咩, 喂, 我get到你既意思唔係唔好意思, 你有咩要求我特別為你去做,而係一舊水, 你想點呀?, 咁喎!! $110食個lunch buffet , 貴唔係貴, 都預左無貴野食, 但至少要refill 食物呀, 唔係食風呀, 等個個行完一round又一round, 都無野食, 個個去排雲吞, 我要食雲吞, 唔駛咁貴呀!! 依間buffet, 其實食物味道是okay既, 但咁既服務, 而且地點相當不方便, 我會blacklist。
2010-10-30
  • 海鮮湯
2010-10-30 62 浏览
近期來不了的攻勢, 沒完沒了的飯局!!加上公和私的煩擾….真的沒閒的寫食評!!但吃了一噸佐敦 the Square 後真的不得不能寫棕櫚閣的食評!!!今期兩者都是以鵝肝為主題!! 兩者都是不停供應, 只是the Square每次可取只有兩片棕櫚閣是任取!!! the Square煎得很油膩….吃了幾片便不想吃!反之棕櫚閣把煎好了的鵝肝放在麵包上鵝肝的油便滲透入在麵包內, 麵包吃不吃便隨你單一的鵝肝片便不太油了!!! 兩者已經不是第一次到訪…..只是棕櫚閣今次再不寫食評真的對它不公平!!!海鮮還有凍蝦、青口、翡翠螺 &龍蝦仔 = 今次無食但外貌看來新鮮長蟹腳 = 新鮮肉嫩沒有雪味蒸魚 = 還好不錯, 有點嫩滑焗扉貝 = 不韌且有點鮮味大蝦 = 今次沒有以前煎得香 & 金黃…但入口依然爽口魚翅湯 = 有特性其他吃buffet的地方還未遇過!! 真的有翅架!! 刺身壽司三文魚、吞拿魚、八爪魚、北奇貝……以 buffet來說刺身的size真的切得很厚而大塊吃下去口感不錯!!!! 紅肉羊架、豬脾、牛排 = 一般不過不失也!!甜品要朋友給意見了…….還好!!!飲品自取……OK!!!
近期來不了的攻勢, 沒完沒了的飯局!!
加上公和私的煩擾….真的沒閒的寫食評!!
但吃了一噸佐敦 the Square 後
真的不得不能寫棕櫚閣的食評!!!
今期兩者都是以鵝肝為主題!!
棕櫚閣是任取!!!

the Square煎得很油膩….吃了幾片便不想吃!
反之棕櫚閣把煎好了的鵝肝放在麵包上
鵝肝的油便滲透入在麵包內, 麵包吃不吃便隨你
單一的鵝肝片便不太油了!!!

兩者已經不是第一次到訪…..
只是棕櫚閣今次再不寫食評真的對它不公平!!!
海鮮還有
凍蝦、青口、翡翠螺 &龍蝦仔 = 今次無食但外貌看來新鮮
長蟹腳 = 新鮮肉嫩沒有雪味

蒸魚 = 還好不錯, 有點嫩滑
焗扉貝 = 不韌且有點鮮味

大蝦 = 今次沒有以前煎得香 & 金黃…但入口依然爽口

刺身壽司
三文魚、吞拿魚、八爪魚、北奇貝……
以 buffet來說刺身的size真的切得很厚而大塊
吃下去口感不錯!!!!

紅肉
羊架、豬脾、牛排 = 一般不過不失也!!
甜品
要朋友給意見了…….還好!!!
飲品自取……OK!!!
鵝肝 + 魚翅湯 + 焗扉貝
長蟹腳 + 刺身
甜品
2010-10-15
鵝肝 + 魚翅湯 + 焗扉貝
長蟹腳 + 刺身
2010-10-21 27 浏览
由 SARS 到現在, 吃過不下數十次, 價錢都極之相宜. 連折扣只 $100s (已包加一), 想點 ?由於要將貨就價, 甜品成開刀對像, 以前的栗子蛋糕, 什菓蛋糕, 特別是樓下餅店的生菓撻, 令人懷念, 現只餘小許美味甜點....但仍有驚喜之處 :1. 沙律 - 哈密瓜大蝦沙律 及 菠蘿雞沙律 很好吃, 別處也難有好吃, 大蝦很鮮甜, 沙律拌得剛好, 其他如 粟米火腿沙律, 什豆沙律等也不俗, 每次都吃幾碟.2. 麵包 - 這裡的 bakery 很出名, 蘇絲黃也介紹過, 各種麵包也極新鮮及美味, 亦是別處難嚐到.3. 每次都有數款好吃的熱葷, 如 燴羊排, 煎牛排, 牛尾 等.款式雖不多, 但亦有三文魚刺身, 壽司, 即制湯河, 刨冰等. 已令我很滿意.若價錢加多$20, 回復以前甜點品種, 則是更大喜訊.這店可稱平民自助餐聖地!! 怎可錯過?
但仍有驚喜之處 :

這店可稱平民自助餐聖地!! 怎可錯過?

2010-10-17
2010-10-18 21 浏览
這餐廳有以下多種超水準食物 :有煎得很香又不太油的 : 鵝肝 有燒完仍然很爽的 : 大蝦有勁美味及厚肉的 : 椒鹽鮮魷有凍而嫩滑的 : 長蟹腳有凍而容易咀嚼 的 : 翡翠螺刺身類算是新鮮 : 三文魚較好 , 而吞拿魚有小小根冷盤類 : 有好正的墨魚片 和 杯裝凍熟吞拿魚撻, 煙鴨胸都正常 沙律之中, 最掂是大蝦沙律哈蜜瓜.甜品類 : 無酒味杯裝 似Tiramisu味的甜品 最好食, 熱的梳乎厘要等, 不算太甜, 其餘蛋糕類的味道不是很特別. 熱盤中 : 最回味 是椒鹽鮮魷, 其餘鹵水豆腐及小辣蟹都算不錯 燒牛肉燒羊肶亦是普通生果類 : 西瓜 哈蜜瓜 幾好, 但原粒西梅 就太硬身最"un" 是帶子, 肉質麻麻, 最無味道是魚翅湯, 色水偏黃各種飲品是任取的, 不過蘋果汁過甜. 有芝麻的法式麵包仔超好.服務幾殷勤, 是特別關懷老幼和外藉人士, 收碟幾高速, 其中有兩位女待應最有禮貌, 其餘待應就一般. 兩日前致電預位, openrice劵有75折環境屬於整
這餐廳有以下多種超水準食物 :

有煎得很香又不太油的 : 鵝肝
有燒完仍然很爽的 : 大蝦
有勁美味及厚肉的 : 椒鹽鮮魷
有凍而嫩滑的 : 長蟹腳
有凍而容易咀嚼 的 : 翡翠螺

刺身類算是新鮮 : 三文魚較好 , 而吞拿魚有小小根

沙律之中, 最掂是大蝦沙律哈蜜瓜.

不算太甜, 其餘蛋糕類的味道不是很特別.

燒牛肉燒羊肶亦是普通

生果類 : 西瓜 哈蜜瓜 幾好, 但原粒西梅 就太硬身

環境屬於整齊, 如坐近鐵板燒附近, 就會覺得很大油煙.
2010-10-17
  • 椒鹽鮮魷及鵝肝
2010-10-02 17 浏览
這裡的食物雖然不多...但質素真的不錯.....更貴的都吃過不少...萬豪..帝京...港麗...香格里拉...全部食過哂....這裡我卻覺得食物味道都有85分....只係甜品較為一般了~~
2010-10-01
纪念日
  • 龍蝦肉魚翅龍蝦湯
  • 羊架
  • 干燒大蝦碌
2010-09-06 14 浏览
入到去,間餐廳細,冇其他餐廳咁有一張長長既枱放野食,但諗深一層,係少左d平時唔食既野者~例如: 湯粉呀,中式點心呀咁...但都係好似少d choice 比人客.好喇, 刺身係我最愛, 都有好多款, 三文, 吞拿, 3款唔知咩魚...總之好食各款海鮮唔係我食,我朋友都食得幾多下,我都痴左一隻賴尿蝦食,好味道!即場燒的肉我未食過,唔知好唔好味,我朋友又食好多,應該oksalad d 款ok少, d汁得2,3隻款....比ok啦雪糕係牛奶公司,6隻味 , 唔係因為佢係牛奶公司唔得, 係個雪櫃唔得,"畢"上黎已融哂出奇地有橙汁,apple汁機, d味ok啦~不過不失最好味既甜品, 藍苺cheese cake,好鬼正!!!

肉我未食過,唔知好唔好味,我朋友又食好多,應該ok

出奇地有橙汁,apple汁機, d味ok啦~不過不失

最好味既甜品, 藍苺cheese cake,好鬼正!!!

2010-08-31
  • 刺身
  • 藍苺cheese cake
  • 各款海鮮
2010-09-05 70 浏览
經常坐巴士經過這間酒店,加上有朋友試過話好抵食,OR的食評又不錯,所以今天起身11:00打電話訂位. 聽電話的職員說今天較滿, 但2位仍有位.12:30 AM 去到,自助餐已經開始, 眼見真的所有座位全滿, 因餐廳較小, 取食物的位置都擠滿了人. 但不用排隊等配給. 尤其是我最喜愛的魚生,都可以自己夾,已經加回分數 接著, 還夾了很多三文魚. 他們都很新鮮好味. 還有巴馬火腿蜜瓜. 蜜瓜勁甜個人較喜歡三文魚及魚生, 食了兩輪已飽了一半. 熱盤不是太特別,不是吃了太多, 但也試了雲吞, 佷爽口接著, 專攻甜品, 那裡的甜品以蛋糕為主. 起初,不是太多種類, 後來卻出了黑森林, cheese cake, tiramisu, 還有 cup cakes 飲品全自助, 不用用餐後才order. 另外, 服務員態度好, 收碟快, 較失望是沒有雪糕有匯豐, 恆生卡85折, 每人只是$110 以這價錢有新鮮食物及誠懇的服務,可謂價廉物美

有匯豐, 恆生卡85折, 每人只是$110
以這價錢有新鮮食物及誠懇的服務,可謂價廉物美

2010-09-04
  • 三文魚