2023-09-24 30 浏览
元朗廣場地下有一間桂花小幸台式餐廳,充滿著台式風味。手機自助下單好方便又快捷,唔使10分鐘全部食物已經送到。特濃蕃茄雞扒米線$70本身鍾意食蕃茄,酸酸甜甜湯底仲有大量蕃茄,第一啖飲湯先勁fresh,雞扒炸得香口外脆還有肉汁流出來。滷水蛋滷肉飯$48涼拌貓耳朵(另加$12)肥瘦相間的滷肉囗感超班甘香,如果可以多啲汁就更完美,滷肉汁撈飯一流,貓耳朵酸酸辣辣好清爽加$12都幾抵食。台灣烤香腸$35值得一贊,我自己都估唔到會咁好食,入口肉味甜香外表烤得好香,唔會乾非常有囗感~蜜桃烏龍多多$34益力多酸酸甜甜好開胃,內有香甜蜜桃粒粒,一路飲一路食好開心。最後我哋叫咗個甜品,雜果黑糖冰仙草$46:有驚喜好多材料,白色火龍果丶紅色火龍果、藍莓丶士多啤梨,仲有綠豆和仙草。黑糖打成冰再配仙草雜果一齊食好豐富。

特濃蕃茄雞扒米線$70

滷水蛋滷肉飯$48
涼拌貓耳朵(另加$12)

台灣烤香腸$35

蜜桃烏龍多多$34

2023-09-21 717 浏览
很喜歡元朗廣場的桂花小幸,開業至今依然保持食物水準,味道好,服務好,所以深得元朗街坊支持。今晚去元朗又再次光顧,先來兩杯台式茶飲,是由餐廳同時經營的茶飲店製作,我最鍾情珍珠奶茶,不必花巧,想放肆一下就加奶蓋,這裏的奶茶,茶味好香,不會被奶蓋掩蓋茶味,珍珠軟硬適中,微微甜味,邊吃邊飲很寫意。朋友點的芝士奶蓋阿華田,拌勻後才喝,有阿華田的香甜味,又有奶蓋的幼滑口感,很符合大眾口味。燉湯套餐十分推介,今晚的老黃瓜豬骨燉湯,有家的味道,不加味精。套餐的上湯浸時蔬是黃芽白,又嫩又鮮,連上湯都喝光光。鹽酥雞扒滷肉飯,喜歡這裏的滷肉大大粒,並不算肉碎呢!滷肉肉汁不會太濃味,拌飯吃剛好;珍珠米煙韌,份量又大;鹽酥雞扒炸得乾身香脆,雞扒仍然有肉汁。配小食2款,加了鹵水蛋$8,非常好味!蛋黃夠香,蛋白入味,每次必點的。還加了紫菜花枝丸湯$12,小小一碗,卻很能滿足台式夜市的小吃慾望。蕃茄濃湯雞翼花枝丸配台灣麵,十分好味!喜歡酸酸甜甜蕃茄湯的人,一定要試,這裏的蕃茄湯用料十足,完全就是羅宋湯一般濃郁,台灣麵煙韌口感,拌湯一起吃,非常開胃!而滷水雞翼有三隻,滷得超入味;花枝丸也是我最愛的,有魷魚粒粒,爽口彈牙

蕃茄濃湯雞翼花枝丸配台灣麵,十分好味!喜歡酸酸甜甜蕃茄湯的人,一定要試,這裏的蕃茄湯用料十足,完全就是羅宋湯一般濃郁,台灣麵煙韌口感,拌湯一起吃,非常開胃!而滷水雞翼有三隻,滷得超入味;花枝丸也是我最愛的,有魷魚粒粒,爽口彈牙。

配小食2款,選了鹵水蛋和涼拌貓耳朵。貓耳朵有豆瓣醬拌勻,微辣,爽口,有酸酸甜甜的醋,特別香,吃得很開胃。

在這般文青的環境吃一頓美食,又有珍珠奶茶,可以讓我放下心煩,希望以後都要保持水準,做這裡的長期顧客啊!
2023-09-19
2023-09-15 170 浏览
印象中之前在 "桂花小幸" 食過的牛肉麵及台灣小吃,味道都很好,更喜歡這裡的牛肉麵湯底。進入餐廳,簡約的設計帶文青風格,環境感覺置身於大自然當中,地方闊落,舒適悠閑!餐牌內有很多種類的台灣菜,有牛肉麵、滷肉飯、台灣傳統麵食、米線、定食、手工餃子、台灣小吃、特色茶飲等等,很不錯的選擇。紅燒腱心牛肉麵    $72  依碗之前食過,覺得唔錯,心水推介!每次食湯麵我都會飲啖湯先,湯底清甜,用咗大量牛骨同埋多種蔬菜熬製而成嘅高湯,再配合牛腱心肉,肉質鮮嫩、軟腍,好入味,散發陣陣香氣,揀咗台灣麵,粗身食落好爽滑,配搭新鮮蔬菜,美味嘅一碗牛肉麵!另加 $16 涼拌貓耳朵,少少辣,幾惹味,食起嚟好開胃,口感爽脆。台式雞肉飯套餐    $65    配涼菜、蔥油時茶及紫菜魚丸湯上次吃完滷肉飯,今日嘗試吓台式雞肉飯,雞肉質地嫩滑,無骨啖啖肉,有少少麻油香味,混合白飯一齊食都幾配。套餐包埋涼菜有雲耳、青瓜和茄子,每款涼菜食落好清爽,蔥油時菜嘅生菜帶少許醬油調味,清甜嘅紫菜魚丸湯,彈牙爽口。桂花雞翼  (3隻)  $28醬汁另上嘅桂花蜜汁,自行加到雞翼中,淡淡嘅桂花香,帶有甜甜嘅清香,雞翼炸得十分爽脆而不油
紅燒腱心牛肉麵    $72

紅燒腱心牛肉麵

涼拌貓耳朵
台式雞肉飯套餐    $65
配涼菜、蔥油時茶及紫菜魚丸湯

台式雞肉飯套餐
桂花雞翼  (3隻)  $28

醬汁另上嘅桂花蜜汁,自行加到雞翼中,淡淡嘅桂花香,帶有甜甜嘅清香,雞翼炸得十分爽脆而不油膩。
桂花雞翼 (3隻)
鐡觀音珍珠鮮奶茶    $34

平日飲嘅奶茶唔係用鐡觀音做茶底,所以味道有啲唔同,覺得用左鐵觀音仲好飲左,真係唔錯。
超濃郁可可    $28

凍飲700ml,這杯飲品真係超濃嘅朱古力味,揀咗少甜,甜度啱啱好,帶啲甘甘地,口感幼滑,令人覺得份外甜蜜!
超濃郁可可
2023-09-14
下午茶
紅燒腱心牛肉麵
涼拌貓耳朵
台式雞肉飯套餐
桂花雞翼 (3隻)
超濃郁可可
  • 桂花雞翼
  • 鐡觀音珍珠鮮奶茶
2023-09-14 39 浏览
平時食飯時間經過長期都好多人排隊,難得見到下午茶時段無咩人等位就試下,果然唔彩👍🏼。手工芝士蛋餅 配肉鬆和地瓜薯條 48同平時係台灣食既有少少唔同,之前食開比較硬身,尼到係比較煙韌。見到好多雞蛋和芝士條,超多肉鬆😋食落肚好飽肚。粗切地瓜薯條,無用油炸得好勁,整體係好鬆軟和好粉好粉。紅燒牛三寶麵(牛筋、牛腩、牛肚)配台灣麵牛肉麵係尼間招牌菜,梗係要試下,台灣灣好彈牙,揀左養生清湯底,無好重既藥膳味,清清地。追加了兩款小食 $28涼拌貓耳朵(辣)值得一試,酸味和辣味都十足,即使係追加小食,份量都唔少滷水豆腐 愈食愈有滷水味芝士奶蓋抺茶 輕芝士奶蓋唔會太飽肚令到食唔落野,抹茶味好濃郁。蜂蜜檸檬蘆薈 酸酸地又甜甜好開胃,仲要有蘆薈粒粒,好正!

手工芝士蛋餅 配肉鬆和地瓜薯條 48

紅燒牛三寶麵(牛筋、牛腩、牛肚)配台灣麵

追加了兩款小食 $28
涼拌貓耳朵(辣)
值得一試,酸味和辣味都十足,即使係追加小食,份量都唔少

滷水豆腐
愈食愈有滷水味

芝士奶蓋抺茶
輕芝士奶蓋唔會太飽肚令到食唔落野,抹茶味好濃郁。

蜂蜜檸檬蘆薈
酸酸地又甜甜好開胃,仲要有蘆薈粒粒,好正!
2023-09-10 45 浏览
抵食台灣野推介呢間 位置方便又易搵係元朗廣場地下就見到 所以都成日黎食價錢又唔貴 每次都勁飽😂-🔸排骨蔥油熱拌米線配紫菜魚丸湯 $70大大塊既酥炸排骨 個炸皮唔會好厚炸完豬扒都保持到唔會乾蔥油係炸蔥爆到香撈埋啲油 配掛汁熱拌米線仲有跟埋一碗紫菜魚丸湯 份量超多-🔸意大利鮮奶咖啡 $28好大杯又幾香咖啡味 估唔到台灣餐廳都出到一杯幾好飲既咖啡 而且$28咁大杯🥹-🔸麻醬雞絲冷麵配涼拌貓耳朵 $62手撕雞青瓜絲等 配上麻醬 好開胃仲有涼拌木耳絲 酸酸地-🔸蜜桃烏龍蘆薈 $30好多蘆薈粒 原個茶包沖泡而成又係好大杯 呢間啲野飲好抵飲😂-🔸椒鹽花枝丸(5粒)$42即叫即炸 都幾夠椒鹽味 又唔會炸到好乾-📍桂花小幸 (元朗廣場) (元朗)📌元朗青山公路249-251號元朗廣場G樓003 & 005號舖
抵食台灣野推介呢間 位置方便又易搵
好多蘆薈粒 原個茶包沖泡而成
又係好大杯 呢間啲野飲好抵飲😂
🔸椒鹽花枝丸(5粒)$42
即叫即炸 都幾夠椒鹽味 又唔會炸到好乾
📍桂花小幸 (元朗廣場) (元朗)
2023-09-08 62 浏览
鹽酥雞排炸粉好厚,好硬。成塊雞排冇咩肉食,份量唔算多。味道上都係冇咩味,係炸完後先加啲胡椒粉上去。碗麵叫左米線,清燉牛肉湯,味道好一般。湯底味淡,米粉唔算滑身,麵粉味有啲重。加左$8加左個柚子綠茶,如果加左$8,杯野飲係咁既質素就真係唔係好滿意,成杯野飲冇咩誠意,只係即沖罐裝柚子茶個種咪加啲綠茶入去既味道。成個餐加埋埋單都要$72,性價比確實偏低餐廳環境算係逼夾,基本二人用餐同隔離枱係冇距離,若果係快食都冇咩所謂既。想同朋友傾下計就唔建議揀哩間食。
成個餐加埋埋單都要$72,性價比確實偏低

鹽酥雞排麵
2023-09-05 50 浏览
位於元朗廣場的 台灣小店, 桂花小幸。裝修骨子 外表清幽 簡約設計, 係同朋友談天high tea的好地方。裝修簡約充滿台灣風味, 門外有台灣特飲選擇。我叫作台灣小食最出名的三杯雞 客飯套餐。三杯雞的雞肉好新鮮, 咬落多汁 嫩口 雞肉嫩滑, 三杯雞的配料好入味, 蒜頭 爆到好香。 今餐仲有 是日燉湯 非常入味。 跟餐仲有 清湯浸時菜 非常健康的組合 之後叫咗佢哋杯台式特飲, 仙草鮮奶。 鮮奶奶味濃郁, 青草嫩滑醒神 絕對值得推介。服務員服務態度, 我留低咗把遮佢都拎返出嚟畀我, 值得嘉許。
位於元朗廣場的 台灣小店, 桂花小幸。

裝修簡約充滿台灣風味, 門外有台灣特飲選擇。

我叫作台灣小食最出名的三杯雞 客飯套餐。

2023-08-23 42 浏览
💖元朗呢間連鎖台灣餐廳係好多街坊至愛,因為定價抵唔收加一,而且食物選擇幾多。1⃣️台式雙拼麵🍜 $64💖配菜有水餃🥟、花枝丸🍡、蘿蔔、胡蘿蔔🥕同生菜,麵同湯底都有多款可以自選,我要左有嚼勁嘅台灣麵同埋入味嘅紅燒牛肉湯底。水餃皮唔會好厚,同餡料嘅比例合適,花枝丸大粒彈牙🦷。2⃣️紅燒三寶牛肉定食配上湯浸時菜🐂 $85💖有牛腩、牛筋同牛肚三款,牛腩入味、燘得軟淋,牛筋嫩得黎滿滿骨膠原,牛肚爽口、吸收左紅燒牛肉汁更香。配一大碗白飯同埋清淡健康嘅浸時菜好飽肚🤰🏻。3⃣️鹽酥雞排🐔 $48💖炸皮酥脆唔厚重,雞肉唔會乾柴,鹹香脆口好快清曬🤤!4⃣️黑糖珍珠鮮奶 / 仙草凍鮮奶🥛 $34 / $32💖飲品大部分都可自選冰量🧊同甜度。黑糖掛杯靚,珍珠軟淋。仙草份量多,味道清新,最適合搭配香甜嘅牛奶~💖餐廳樓底高而且裝修幾靚,不過生意好所以繁忙時段有時限😂。用手機QR code📱落單更方便!

1⃣️台式雙拼麵🍜 $64

2⃣️紅燒三寶牛肉定食配上湯浸時菜🐂 $85

3⃣️鹽酥雞排🐔 $48
💖炸皮酥脆唔厚重,雞肉唔會乾柴,鹹香脆口好快清曬🤤!

4⃣️黑糖珍珠鮮奶 / 仙草凍鮮奶🥛 $34 / $32

2023-08-22 33 浏览
星期日晚上7點半去到咁岩唔洗等😄😄裝修走文青風格 牆身有好多文青字句晚市都算多選擇👍🏻花多眼亂🙈🙈鹽酥雞扒麵(台灣麵)紅燒牛肉湯底$64紫菜魚丸湯+$16 & 凍蜂蜜綠茶 +$8雞扒麵幾大塊👍🏻炸粉唔厚👍🏻好食🔥🔥紅燒牛肉湯微辣都幾好飲👍🏻唔錯台灣麵份量麵多!咬口唔錯👍🏻紫菜魚丸湯要加$16但係都幾細碗,唔建議加配!!!蕃茄雞翼花枝丸麵(特濃蕃茄湯底)$64特濃蕃茄湯底超正超好飲🔥🔥🔥雞翼同花枝丸各有兩件,雞翼係滷水味,唔算太多肉,花枝丸彈牙,有花枝粒粒,好好味👍🏻👍🏻總結:有下次!湯麵好好食!湯就唔好加錢叫啦!
星期日晚上7點半去到咁岩唔洗等😄😄
裝修走文青風格 牆身有好多文青字句

晚市都算多選擇👍🏻花多眼亂🙈🙈

鹽酥雞扒麵(台灣麵)紅燒牛肉湯底$64
紫菜魚丸湯+$16 & 凍蜂蜜綠茶 +$8
雞扒麵幾大塊👍🏻炸粉唔厚👍🏻好食🔥🔥
紅燒牛肉湯微辣都幾好飲👍🏻唔錯
台灣麵份量麵多!咬口唔錯👍🏻
紫菜魚丸湯要加$16但係都幾細碗,唔建議加配!!!

蕃茄雞翼花枝丸麵(特濃蕃茄湯底)$64
特濃蕃茄湯底超正超好飲🔥🔥🔥

總結:有下次!湯麵好好食!湯就唔好加錢叫啦!
2023-08-13
2023-08-22 40 浏览
元朗廣場桂花小幸, 下午茶/滷肉花之丸米線32蚊,加凍飲,茉香綠茶凍飲加3蚊, 飲品夠大杯又夠多冰。 鹵肉入口有豬騷味,唔想再食, 個湯口渴。 座位有部分是木櫈坐得唔舒適,最好都係揀卡位坐。
下午茶
2023-08-15 34 浏览
今晚來到桂花小幸食晚飯,發現喝間餐廳都幾多食物種類可以選擇。竟然有我最愛的酸菜魚,所以我就馬上選擇了這個餸菜😂涼拌貓耳朵 - 小小辣,但非常爽口,作為餐勱弓小食非常好,好開胃🤤酸菜魚湯飯 - 酸菜同魚的份量比例非常好,可以食到酸菜,又可以食到魚肉。魚肉好鮮甜,啖啖肉無骨,而且辣度適中,用嚟餸飯係一流👍🏻👍🏻煲仔。塔香三杯雞定食 - 例湯香濃,真係飲到豬骨味👍🏻 三杯雞上菜時熱辣辣,好有鑊氣。雞肉份量都好多,三杯雞的做法好入味,正呀😍珍珠奶茶 及 朱古力鮮奶咖啡 - 估唔到餐廳都有手搖飲品,朱古力鮮奶咖啡好好飲,朱古力味香濃,而且咖啡底味都唔錯,質素好高。桂花小幸呢間餐廳,價錢唔算貴,質素唔錯,吓次可以再去幫襯👍🏻👍🏻

2023-08-03
再來二訪這間台灣食店囉,上次來吃的時候我們也認為要跟爸爸來吃唷,所以襯著爸爸放假的日子,就早早來店去排隊去吃飯台式食品怎可能少了滷肉飯呢?這個鹽酥雞扒滷肉飯是孩子每次必點的食品之一天氣實在太熱了,冷麵絕對是不二之選今次我們也有點上這個應該是夏天限定的食物 麻醬雞絲冷麵配涼拌貓耳朵 $62先要說,如果你不抗拒吃冷凍食物,真心推介這款冷麵首先這個冷麵麵質好彈牙,超吸引超好吃的,連同麻醬撈起超好吃的,然後那個小拌菜我自己喜歡把貓耳朵連同冷麵一同吃因為當中也有一些醋可以拌麵唷然後就是屁孩要選的鹽酥雞扒滷肉飯 $64加上滷水蛋 $8另外加了一杯的特飲"芒果QQ綠茶" 加 $15這個鹽酥雞扒絕對炸得非常之不錯,首先是鹽酥的部份唔會一舊粉的,最重要係雞扒的部份不會炸得乾爭爭的屁孩就是最愛它家的滷水蛋,總是吃光光的,然而滷肉飯就只會吃光光滷肉的部份XDD這個菜式是每次來吃也是必點的!!所以就知道它是不錯的另外在這家我覺得必點的,一定是要選牛肉麵的部份。今次我們選了清燉牛筋麵 $58平時吃牛筋的部份也是少少的,但係這次我們吃的是蠻大件的差不多有兩-三件大的牛筋,配以紅白蘿蔔加上清湯,清甜好吃;那個牛筋也
再來二訪這間台灣食店囉,上次來吃的時候
我們也認為要跟爸爸來吃唷,
所以襯著爸爸放假的日子,就早早來店去排隊去吃飯

台式食品怎可能少了滷肉飯呢?
這個鹽酥雞扒滷肉飯
是孩子每次必點的食品之一
天氣實在太熱了,冷麵絕對是不二之選
今次我們也有點上這個應該是夏天限定的食物
 麻醬雞絲冷麵配涼拌貓耳朵 $62

先要說,如果你不抗拒吃冷凍食物,真心推介這款冷麵
首先這個冷麵麵質好彈牙,超吸引超好吃的,
連同麻醬撈起超好吃的,然後那個小拌菜
我自己喜歡把貓耳朵連同冷麵一同吃
因為當中也有一些醋可以拌麵唷
然後就是屁孩要選的
鹽酥雞扒滷肉飯 $64
加上滷水蛋 $8
另外加了一杯的特飲"芒果QQ綠茶" 加 $15

這個鹽酥雞扒絕對炸得非常之不錯,
首先是鹽酥的部份唔會一舊粉的,
最重要係雞扒的部份不會炸得乾爭爭的

屁孩就是最愛它家的滷水蛋,總是吃光光的,
然而滷肉飯就只會吃光光滷肉的部份XDD

這個菜式是每次來吃也是必點的!!
所以就知道它是不錯的
另外在這家我覺得必點的,
一定是要選牛肉麵的部份。
今次我們選了清燉牛筋麵 $58

平時吃牛筋的部份也是少少的,
但係這次我們吃的是蠻大件的
差不多有兩-三件大的牛筋,配以紅白蘿蔔
加上清湯,清甜好吃;那個牛筋也是夠彈牙
連爸爸也說蠻好吃的唷!!
來台式店怎少得一杯搖搖杯,
我自己就點了這杯 鐵觀音珍珠鮮奶茶  $34  (餐飲-$ 5)
脆脆阿華田 $30 (餐飲-$ 5)

我的鐵觀音珍珠鮮奶茶 因為自己怕太甜既關係,
我叫左少冰半糖,味道感覺比較淡一點
同埋因為本身茶底真係好熱既,.
所以我連埋半糖就好似冇咩特別味咁

而脆脆阿華田係小屁孩點的,
小屁孩就當然喜歡甜甜的阿華田,
佢就話d 脆脆好好味,只要是甜的小屁孩就是喜歡啦
是次我們較早到達店鋪,吃到一半的時候已經人流滿滿的
這店總是不缺人流,味道仍然是那麼好吃的
最想念那個撈麵,希望在夏天的尾巴前仍可以再回去吃多一次

桂花小幸 (元朗廣場)元朗青山公路249-251號元朗廣場地下3及5號舖

就這樣完結啦,下次再見啦!(拜~)

• 麻醬雞絲冷麵配涼拌貓耳朵
  • 清燉牛筋麵
  • 脆脆阿華田
2023-08-12 26 浏览
This taiwanese restaurant having neat environment, the food is quite good Minced pork rice with popcorn chicken fillet tasting good, the rice portion is large for a man i guess haa, i like the crispy chicken filletAdded soy egg for the set, the taste is normalThree chicken wings are crispy but not well cooked still some bloods there sadCheese peach oolong topped up with oero, but actually not much oero sosad, good having this tea one and won’t be sweet but pretty disappointed this time the chees

popcorn chicken fillet
Minced pork rice
soy egg
Three chicken wings
Three chicken wings
, good having this tea one and won’t be sweet but pretty disappointed this time the cheese top which is not rich enough and only having few cheese cover sosad what i looking for
insides:
menu:
The food quality is normal with various food choices
popcorn chicken fillet
Minced pork rice
2023-08-10 28 浏览
原盅燉湯定食套餐酥炸排骨鹵肉飯~排骨鬆軟香脆,另排骨是另上,能保證排骨鬆脆度;鹵肉飯的鹵肉半肥瘦,吃起來可口油潤;還加購要了滷蛋,滷得很入味,必吃;燉湯今天是紅蘿蔔粟米煲牛肉湯,湯底濃郁好喝~酥炸花枝丸~外層很酥脆,花枝丸內還有切粒的花枝粒,口感更有層次~黑糖珍珠鮮奶~鮮奶很濃厚,珍珠Q彈腍軟,份量超大杯,抵喝~夏日水漾果茶~茶味香,水果也是滿滿的,少甜的味道剛剛好~雜果黑糖冰鮮草(雜果、綠豆、鮮草、黑糖沙冰)~最頂層是黑糖沙冰,中層是仙草,最底層則是其他配料,味道甜甜的,每一口配料加點沙冰,冰爽感覺超好吃~
原盅燉湯定食套餐

黑糖珍珠鮮奶~鮮奶很濃厚,珍珠Q彈腍軟,份量超大杯,抵喝~

夏日水漾果茶~茶味香,水果也是滿滿的,少甜的味道剛剛好~

2023-08-09 454 浏览
之前多次經過元朗廣場這家桂花小幸都見到接近座無虛設,今天放假終於可約埋朋友去品嘗一下,我們約一時多抵達,約幾分鐘便獲安排入座,餐廳的裝修雅緻舒適, 一直播著熟悉的台灣歌曲, 環境和氛圍都是個十分適合好友相聚用餐約會的地方。紅燒惹味牛腩麵午餐,套餐除了大大碗麵外,還可以自選一份小食,我們選了滷水豆腐, 豆腐做得幾入味,牛腩麵可以自選不同湯底,我們選了養生清燉牛肉湯, 湯底有微微的藥材味十分特別, 牛腩雖然都是大大件的,但煮得夠哂腍非常正, 另外我們亦在套餐內添加了一個紫菜魚丸湯, 魚丸彈牙爽口, 紫菜湯清甜可口。酥炸排骨雞肉飯, 台灣食物當中, 酥炸排骨長期佔了一個重要地位, 酥炸排骨唔會太油及不會肥, 新鮮炸起熱辣辣,配合附上的沙律醬汁醮住吃非常惹味, 雞肉飯碗面鋪滿雞肉絲,十分滿足, 上一次食雞肉飯已經係幾年前去嘉義旅行嘅時候, 當時的感覺返晒嚟。紫薯珍珠黑糖冰仙草, 分量真係超大,內有紫薯粒, 珍珠, 椰果,黑糖冰及大量仙草, 如果一個人食的話千萬不要點這味,相信多數會食唔曬,兩個人就剛剛好, 為這餐劃上完美的句號。黑糖珍珠鮮奶(熱)及黑糖仙草凍鮮奶, 鮮奶入口夠滑夠香濃, 而且十

黑糖珍珠鮮奶(熱)及黑糖仙草凍鮮奶, 鮮奶入口夠滑夠香濃, 而且十分大杯,仙草和珍珠的份量都非常多, 品味方面,客人可以按自己喜好自選甜度, 我們選了正常糖,感覺會有點過甜,如果不是太嗜甜的,建議選少糖會更佳。

總括來說這店的性價比十分高,早餐及下午茶時段更提供優惠套餐, 考慮到環境,質量及價錢, 個人覺得比大連鎖店更化算,絕對值得一試。
2023-08-08