2025-05-10
埋單加一後$350 好抵食!✨北海道黑毛和牛 驟眼睇油脂分布密集而平均 有霜降油花效果 煎煮後散發的濃郁肉香 入口即化口感.✨北海道米豚腩外觀呈現出粉嫩般的肉色色澤油花分佈得都好平均 食落彈牙香口肉質細嫩油脂同樣充足 但又唔會覺得膩 .✨燒肉及火鍋配料區 選擇相當多元化 除左一般豬牛雞丸類多達三十多款 更加有原條秋刀魚 俾我地選擇 部分肉類已悉心調味 烤熟後 唔洗再蘸上任何醬汁已經十味美另外值得一讚 每個配菜盤都有面蓋封好 相當衛生❣️ .✨魚生區 三文魚 帶子 吞拿魚 赤蝦 希靈魚 墨魚 象拔蚌魚生新鮮有光澤 每片三文魚厚切 ‘大愛 ‘ 刺身入口鮮甜 最後我哋更加encore咗兩次 🙂↔️🙂↔️ .✨熟食區唔食生凍野都唔緊要 現場有多款熟食 數款炸物比你選擇 怕唔岩食? 現場重有點心比你揀 問你怕未😆😆 雞翼 煎餃 炒菜 炸流心榴槤球👍🏻 炸香蕉🍌👍🏻甚至葡撻 等等 番薯糖水都有校長你做壞晒規矩Wo 😂 .✨多款啤酒任飲 💫除咗有數款支裝啤酒選擇現場更有多款生啤例如Hoegaarden |Hoegaarden peach|Stella | Premium | Paulane
✨北海道黑毛和牛
校長你做壞晒規矩Wo 😂
✨多款啤酒任飲
💫除咗有數款支裝啤酒選擇
現場更有多款生啤例如
Hoegaarden |Hoegaarden peach|Stella | Premium | Paulaner
用生啤放題去形容不為過 .. !店內更有雪櫃將啤酒杯雪起 對於一個啤酒愛好者嚟講呢一點相當出色 本人讚口不絕 Btw男朋友淨係飲啤酒已經回咗本😂😂
💫打卡雞尾酒
✨甜品區
除咗有數款雪糕及雪條選擇
竟然俾我哋發現有冰菠蘿 冰哈密瓜 冰西瓜
雪櫃內更加有焦糖脆脆俾你另外添加
✨ $298 嘆盡日本北海道A4和牛 ?
燒肉邊爐任食啤酒任飲 食足三個鐘 ❗️
咁大隻蛤乸隨街跳 ?
講緊嘅就係呢一間為人熟悉嘅校長燒肉
以前食過一次 宜家更新左menu 真的不錯👍🏻
✨今日去到位於觀塘廣場校長燒肉分店 場內坐座十分寬敞 就算一班朋友過嚟都唔覺得侷促
難得踩入觀塘就梗係試吓佢 一入座店內同事已經送上A4北海道黑毛和牛 同北海道米豚腩 分量都相當足 (餐廳度like fb留言 就送)
仲送濕紙巾 細心👍🏻