2019-07-05 1238 浏览
作為一間連鎖壽司店, 我覺得佢係做得比較出色的一間,以元X為例, 為省減人手, 推出什麼列車, 整頓飯列車響過不停, 非常嘈吵. 壽司在廚房製作, 經列車出到台面, 有倒下的, 有散亂的.而這間板長是師傅在BAR台後即製的, 魚和飯是合為一體的, 魚片輕輕灣曲緊貼著飯. 不像元X那些, 魚和飯是分離的.提供的介辣是即磨那一種, 不是預先包裝那款.不過不得不承認板長用的米不夠優質, 如果可以改良更加好.
作為一間連鎖壽司店, 我覺得佢係做得比較出色的一間,

提供的介辣是即磨那一種, 不是預先包裝那款.

不過不得不承認板長用的米不夠優質, 如果可以改良更加好.
2019-07-05 512 浏览
Lunch time 去食壽司,呢間分店真是好就腳,夠哂近地鐵站,已經是第二次來〜兩個人食,每樣都試下,每款叫一件北海道帆立貝刺身,彈牙鮮甜,我同朋友都幾鐘意食赤蝦又是好新鮮,大大隻,處理得好乾淨〜另外,火炙三文魚醬油漬同火炙醋鯖魚,預先花功夫醃製調過味,鹹鹹地,唔駛點豉油都得,不錯〜其餘仲有腐皮、蟹膏蟹肉、油甘魚、魷魚、赤貝、北寄貝、三文魚籽等等基本款,正常發揮同埋,今次最好是安排我地坐卡位,闊好多,有地方放袋放外套!
北海道帆立貝刺身,彈牙鮮甜,我同朋友都幾鐘意食
同埋,今次最好是安排我地坐卡位,闊好多,有地方放袋放外套!
2019-07-03 310 浏览
天氣好熱下嘅夜晚去左食壽司🍣勝在可以食啲涼爽嘅野同飲返幾杯茶🍵點餐方法係用平板,可以慢慢揀,雖然有啲難控制😂🤦🏻‍♀️壽司普遍而言飯較鬆散,魚生水準正常發揮,無大驚喜🧐油甘魚試左幾隻味,覺得都係原味最正🥳
天氣好熱下嘅夜晚去左食壽司🍣
勝在可以食啲涼爽嘅野同飲返幾杯茶🍵
點餐方法係用平板,可以慢慢揀,雖然有啲難控制😂🤦🏻‍♀️
壽司普遍而言飯較鬆散,魚生水準正常發揮,無大驚喜🧐
油甘魚試左幾隻味,覺得都係原味最正🥳
2019-06-11 334 浏览
中午同同事出去食,每日最苦惱都係諗食乜!今日突然好掛住之前係板長食過既燒鯖魚,所以就提意今日食板長啦🤗鹽燒鯖魚定食 $48燒到皮脆肉嫩既鯖魚,本身條魚應該無點調過味所以較淡,另配左個汁用來點,好正!😋雖然只係半邊魚,但都夠曬餸一碗飯👍🏻另收加一

鹽燒鯖魚定食 $48

另收加一
鹽燒鯖魚定食
鹽燒鯖魚定食
2019-04-06 430 浏览
行完街諗住食元氣,去到先醒起轉咗手好耐,唯有行去葵芳地鐵站附近食板長(平時行過都冇考慮食佢,今次第一次也是最後一次!)嚟到門口見到有人排隊,之後阿姐逐一帶入去,但原來裡面好多吉台,我問阿姐:我哋可唔可以坐呢張台?點知阿姐用非常嚴厲的口吻話:唔得!我心諗,你可以話有人book晒D台或者其他理由,唔洗一句duck埋嚟呱!最後將我地帶到一個閣落位兼冇通風冇冷氣位...都算啦!(其實我見到阿姐一邊帶位一邊在隔離台拎多個豉油碟兼用手捽)...點完餐阿姐送壽司嚟,佢同我老公講:你個位太入我入唔到...示意我老公自己去接D嘢食,如是者接咗幾次,我地全程好似拮魚蛋咁,受住度氣熱住咁食完即刻埋單去新都會食甜品.講返D壽司,可能比爭鮮好少少,但冇乜鮮味,聽到同一個阿姐同佢個熟客點餐時講,xx魚生擺咗幾日唔好點呢個,但其實我哋食緊,好伏.......
2019-03-29 166 浏览
話說細細編最近要決心減肥,真係好驚由索版細細粒變肥版細細粒,浩南會唔認得我,所以就開始稍為節食,再加健身啦。 但細細編有時lun廚都好苦惱,因為出街食真係好難食得好食又健康,直至遇到佢!不過如果你係唔食魚會長,請你禁上一頁出返去。哈!細細編覺得板長既午餐都幾高質,由其係燒鯖魚配飯同麵屎湯。條鯖魚唔單止好大條,仲燒得好好,外脆內juicy,腩位由於多油會有少少腥,但食開魚會覺得冇問題,同埋佢調味做得幾好,咸咸地,加埋汁或者檸檬都好好食,食到魚既鮮甜。 而餐配既飯同湯都幾高質。細細編覺得呢個餐真係葵芳區堂食午餐既cp皇,健康之選(掌聲)。

燒鯖魚午餐
燒鯖魚午餐
2019-03-04 182 浏览
食物質素不錯,魚生夠新鮮,特別喜歡佢既芒果蟹子沙律,每次來必定會點的,份量又多,而白子軍艦反而完全沒有鮮味,有點失望,生蠔也肥美,推薦👍🏻服務人員也很勤快,抵讚,必定會再來
2019-02-08 199 浏览
我覺得係葵芳區呢個價錢最好食既壽司, 佢真係有師傅企係壽司BAR同製作, 唔同元X, 係廚房出 (最大問題係質素唔得).板長佢真係做到壽司飯同件刺身結合作, 舊魚貼住舊飯, 個形態好似抱住舊飯咁, 唔係飯還飯, 魚還魚.另外個壽司飯個調都做得好好. 要推介就係將油火灸三文魚壽司, 好有油香, 每次黎到都必食. 另外牛油果飛魚子都係推介, 牛酒果好清新, 紫菜夠脆唯一要挑剔係2人坐位比較窄, 叫多D野食張台都唔夠位放
唔同元X, 係廚房出 (最大問題係質素唔得).

另外牛油果飛魚子都係推介, 牛酒果好清新, 紫菜夠脆

唯一要挑剔係2人坐位比較窄, 叫多D野食張台都唔夠位放
2019-02-01 125 浏览
夜晚想食壽司,去左葵芳地鐵站附近的板長 <3 用app落單,唔知點解送來了兩碟明明無叫到嘅壽司食物中規中矩,但坐得唔舒服,好窄好窄,行完街啲紙袋都無位擺〜
2019-01-27 129 浏览
參加友人的商會成立活動,响會場只係食咗少少點心及小食,活動完結後,跟友人到附近再吃點東西。一直知道板長的存,但係咁耐一次都無食過。已經夜晚9點幾,可以即時入坐,唔想食太多,叫咗個蜆、炸物同刺身。海帶蜆湯好清甜,蜆肉肥美鮮甜,海帶軟滑可以清熱氣,夜媽媽食都唔怕heavy南瓜芝士餅呈上已經見到啲芝士"咇"哂出嚟,食落香脆中間軟軟,芝士香夾埋南瓜香,又幾特別喎。朋友叫咗呢個刺身拼盤,睇落都幾新鮮,我淨係食咗幾片海膽,又香又滑又味美佢話魚生都好新鮮喎。因為朋友堅持要請,所以都唔知食咗幾錢啊

一直知道板長的存,但係咁耐一次都無食過。
已經夜晚9點幾,可以即時入坐,
唔想食太多,叫咗個蜆、炸物同刺身
海帶蜆湯好清甜,蜆肉肥美鮮甜,
海帶軟滑可以清熱氣,
夜媽媽食都唔怕heavy

南瓜芝士餅

南瓜芝士餅呈上已經見到啲芝士"咇"哂出嚟,
食落香脆中間軟軟,芝士香夾埋南瓜香,
又幾特別喎。
朋友叫咗呢個刺身拼盤,
睇落都幾新鮮,我淨係食咗幾片海膽,
又香又滑又味美

佢話魚生都好新鮮喎。

因為朋友堅持要請,所以都唔知食咗幾錢啊
2018-10-23
宵夜
  • 海膽
  • 南瓜芝士餅
  • 蜆湯
2019-01-12 166 浏览
葵芳板長係lunch閒時都幫襯嘅其中之選,而且每次都點選同一個餐,食左幾次,水準都頗穩定,值得好評。呢個每次都點嘅就係牛肉稻庭烏冬定食,包括一碗牛肉烏冬,茶碗蒸,沙律前菜,同埋六件壽司,份量非常足,女生就無法食晒整個set。平日特價午餐都有六至七個可選,朋友們品嚐過其實都不錯,以葵芳人流量計,其實現正板長等位算快(剛開業時不用指望排倒隊)。而且上菜速度快,岩晒我地食完趕番工。另外價錢方面一個午飯來計要100元都算頗貴。

,女生就無法食晒整個set。

平日特價午餐都有六至七個可選,朋友們品嚐過其實都不錯
2019-01-11
2018-01-26 802 浏览
今晚9點一個人放咗工想吃板長,點知站長在有位情況下都要在店外等,等咗15分鐘都冇人理,天氣凍到都唔想吃,等佢忙於結帳,可能佢地到9點後都搵夠,唔在招呼客人,都係唔再幫襯
2018-01-26
2017-11-26 682 浏览
同亞女行街,行到攰都想食少少同抖下,見到有午餐都幾抵,就攞飛啦等左5分鐘左右就入得,店裡面好細,員工都唔多,比起其他分店覺得好無氣氛,出入店舖都冇店員打招呼叫左一份刺身壽司定食,因為貪佢有烏冬,可以俾亞女食刺身厚切,同平時單點刺身嘅質素一樣,立即覺得抵食左,四件壽司,略嫌火炙左口魚唔夠火炙,只係面皮略燒,一啲都唔香 店員話原有甜品冇貨(唔記得係乜野),所以轉左芝士蛋糕,細細杯ok啦,但好似太溶$108,又前菜又甜品,樣樣都有抵食啦

叫左一份刺身壽司定食,因為貪佢有烏冬,可以俾亞女食

$108,又前菜又甜品,樣樣都有抵食啦

刺身壽司定食
刺身壽司定食
2017-07-29 628 浏览
八點十個字下單等到九點半件腐皮,三文魚及帆立貝都仲未出到比我,已經係九點三個時問過一次話出緊,坐我隔壁個枱由我下單後佢先到,到佢食完走埋我D野都未到😡😡😡😡😡😡😡
2017-07-29
這區一般都很少有日式食店。近來開了兩間拉麵,都大排長龍。一向只有元氣壽司做獨市生意,排隊無極限,現在開了間板長壽司與其一爭長短。星期六晚上7時到達,二人入座,竟然毋須等位!其實店舖是頗滿座的,但座位排得很迫加上出菜速度快,繁忙時間就不會大排長龍了!前菜點了個芒果蟹子沙律($35),很是驚喜,芒果很甜,青瓜新鮮,蟹子同蟹柳的份量均很多。性價比很高! 唯一美中不足是沙律醬實在太多了!登登登登! 壽司好快就到了!蛋壽司好味,大大塊!板長蝦壽司好味!蝦好鮮甜無腥味!帶子壽司很鮮味,如果帶子再大塊一點就更好了!油甘魚果啲都唔錯,幾新鮮。其他的就普普通通無驚喜吧。整體而言,同元氣質素差不多啦。二人埋單$350,可能元氣平少少。元氣好多人時,都會再來臨一解壽司癮!
現在開了間板長壽司與其一爭長短。

星期六晚上7時到達,二人入座,竟然毋須等位!
其實店舖是頗滿座的,但座位排得很迫
加上出菜速度快,繁忙時間就不會大排長龍了!

唯一美中不足是沙律醬實在太多了!
登登登登! 壽司好快就到了!
壽司好味,大大塊!

板長蝦壽司好味!蝦好鮮甜無腥味!

帶子壽司很鮮味,如果帶子再大塊一點就更好了!

油甘魚果啲都唔錯,幾新鮮。

其他的就普普通通無驚喜吧。

整體而言,同元氣質素差不多啦。二人埋單$350,
可能元氣平少少。

元氣好多人時,都會再來臨一解壽司癮!
2017-03-04