2021-10-02 177 浏览
今曰行過,原本想食隔離上海佬佬但要等位,平時板長都超多人排隊,今曰見有位又肚餓,所以食板長,年幾前幫襯板長,壽司的肉質好鮮甜。但今日真係大失所望,叫左個雞扒定食比女兒,雞扒又硬又乾,飯粒又霖😑百幾元的定食比普通快餐店還要差,小女都唔想食。至於壽司定食好麻麻,肉質不太鮮不在話下,壽司飯粒太琳又無醋酸味,最好食只係碗櫻花蝦乾叉燒拉麵比較好,麵條好滑蝦乾唔錯,但叉燒又薄又硬要扣分。整體質素大幅下降,同以前的食品水平相比差好遠,午餐都要食$310,但咁樣質素實在唔值,唔會再幫襯了。
2021-09-02 92 浏览
三文魚盛 魚魚魚 魚🐟全部都係魚竟然會無啦啦叫咗一個全部都係三文魚嘅定食有火炙三文魚🍣三文魚刺身燒三文魚三文魚腩沙律三文魚🍣要快啲食咗紫菜卷因為紫菜好快淋全餐都淨係食飯同埋食魚 🤩🤩晏晝真係好多人食,要排長龍今次我哋坐咗吧枱係咁睇住師傅不斷做不斷出不同的食物
三文魚盛

要快啲食咗紫菜卷
因為紫菜好快淋

全餐都淨係食飯同埋食魚

🤩🤩

晏晝真係好多人食,要排長龍
今次我哋坐咗吧枱

係咁睇住師傅不斷做不斷出不同的食物

2021-03-01 422 浏览
Remember to download the app of them and register to become a member to get extra discount and points! Love the salad and sushi here! They are extra tender and fresh! I always love the oysters and urchin here though one time the urchins are not very fresh. The sushi rolls are fresh and crispy as well. Staff are friendly and we can order easily through the iPad. Price here is a bit higher than other Japanese chain restaurants though. But it is kinda worth it. To me they are probably the best chained sushi shop.
2020-11-12 454 浏览
板長壽司🍙🍣一定要食嘅芒果軟殼蟹壽司拿我就唔食生野嘅,所以我都系叫啲熟嘅壽司,嚟嚟去去都系個幾款啦: 玉子、腐皮、鰻魚咁啦🥚🍣但我最近(都幾年架啦其實😂😂)發現咗有2隻嘅正幾創新嘅熟壽司喎。第一就系芒果軟殼蟹芝士壽司啦,蟹嘅香脆同忌廉芝士嘅濃滑好夾架,最重要系,芒士系又甜又冰凍架,一啲都唔酸,就算外賣到翻屋企都好似岩岩系雪櫃拎出嚟咁🧀🍙值得一試架。第二隻就系牛油果蟹肉啦🥑🥑。平時我食熟壽司,食多幾舊都會乾爭爭咁,呢個嘅牛油果有少少油份滋潤翻。另外,蟹肉又唔濃味,唔會搶咗牛油果個味。我有時食其他例如牛油果黑醋沙律,個黑醋味系搶到我食唔到牛油果嘅存在😂😂呢個就唔會啦。
板長壽司🍙🍣一定要食嘅芒果軟殼蟹壽司

外卖自取
2020-05-10 580 浏览
而家冇乜人出嚟食嘢,板長午餐都搞咗個八折,星期一至日都有,反而下午茶冇。所以我發現午餐仲好似抵食過下午茶,一個炙燒三文魚腩丼,連埋沙律同埋麵豉湯,都只係$54,超級抵喎!原條鰻魚飯都係$54⋯⋯時光倒流10年前啊!炙燒三文魚腩丼又真係笑得幾香幾好食我幾鍾意佢嘅油脂分布得唔錯。omg成條鰻魚!都係$54!不過其實個汁校得麻麻地,依個鰻魚都笑得過咗火係有苦澀味,食落都好滑同軟林,都係好抵食呀!我哋仲嗌左個沙律先至$12,不過就冇咩特別就唔upload啦,唔計個沙律每個人都係60蚊呢一餐真係好抵食呀!

炙燒三文魚腩丼
又真係笑得幾香幾好食我幾鍾意佢嘅油脂分布得唔錯。

omg成條鰻魚!都係$54!

2020-05-09
等候时间
5 分钟 (堂食)
2020-02-01 373 浏览
星期六過咗Lunch peak hour嚟食,唔知係咪因為本身間舖都唔多客,魚生好唔新鮮,明顯見到已經變晒色,另一種魚仲勁多筋。明明唔多客,2個餐嚟完一個,我老公食飽,另一個要催先有。上餐後食壽司、刺身呢類食品,無wasabi,要問先記得畀。作為一間日本餐廳,可以用完全唔合格嚟形容。

明明唔多客,2個餐嚟完一個,我老公食飽,另一個要催先有。
上餐後食壽司刺身呢類食品,無wasabi,要問先記得畀。
作為一間日本餐廳,可以用完全唔合格嚟形容。
櫻花丼
2020-01-06 260 浏览
因為好耐無食過壽司,壽司郎又一直都等唔到既關係,就食住板長頂住先~首先係點菜既過程用左幾多時間下,因為佢個app又load得慢,scan佢qr code開個網出黎睇load得仲慢。。。最後朋友都係問店員借部機黎睇算了。我地點左一個北海壽司set,同埋牛肉鍋。先講壽司set,魚肉都算新鮮,不過每件都好薄切講真就無一件係腥臭既,但係因為太薄切既關係,無乜口感,同埋個味唔係好出。其中海膽旁邊個件白肉魚比較好啲,厚翻少少,魚味濃郁啲。另外海膽有少少黑黑地,同樣係未至於腥臭,不過都唔甜。牛肉鍋個玉子滑嘟嘟,好食。下面除左有大白菜,仲有啲皇帝菜,又係好好食。另外仲有個鮮菇,豆腐同埋金菇。但係主角既牛肉太乾太鞋唔好食,雖然肥牛黎講,佢肉味都好濃郁,但真係煮太過火啦!應該要考慮下生肉鋪係面上,比人自己烚,會更好。
因為好耐無食過壽司壽司郎又一直都等唔到既關係,就食住板長頂住先~

我地點左一個北海壽司set,同埋牛肉鍋。

先講壽司set,魚肉都算新鮮,不過每件都好薄切

2019-07-26 422 浏览
見有$15芝士焗南瓜,就走左入嚟食下午茶,失驚無神仲有8折添下午茶迷你牛肉烏冬配2件加洲卷$50,今次件海膽麻麻地,無係apm果次咁甜,有少少澀,所以只係食左一件,芝士蟹籽軍艦香濃芝士味係口入面爆咁另外叫左蝦3食,除左海膽,蝦係我既最愛之一2條甜蝦算大隻,大過元x果3條一上枱係咁既樣,芝士遮晒d南瓜,芝士怪必點大概有5件左右,食落都幾飽,夾住d芝士食真係肥多幾磅,熱辣辣拉絲南瓜好粉推介~~唔知原價幾錢呢

香濃芝士味係口入面爆咁

另外叫左蝦3食,除左海膽,蝦係我既最愛之一
2條甜蝦算大隻,大過元x果3條

一上枱係咁既樣,芝士遮晒d南瓜,芝士怪必點

南瓜好粉
推介~~唔知原價幾錢呢
2019-07-24
用餐时段
下午茶
  • 芝士焗南瓜
2019-04-14 373 浏览
板長4月逢星期三有20%off a🤗可以坐bra枱其實好開心,睇住師傅整野,可以欣賞到佢既手勢、細心👍食壽司點都會叫少少熱野,燒🍍係令我驚喜,大大舊好多汁😍大蔥吞拿魚蓉卷,好好味火灸魚背比坊間大件,但可惜火灸唔夠,魚油唔夠多生蠔雖然唔係即開,大大隻,蠔味一d都唔少,爽口要讚讚d staff,主動性好高,食🍍食到成手汁,諗住埋左單先去洗手,主動比乾同濕紙巾我地😚總括黎講,八折左之前好抵食呀~不過要dl佢地個app同做member😉$255/2
板長4月逢星期三有20%off a🤗

壽司點都會叫少少熱野,燒🍍係令我驚喜,大大舊好多汁😍

大蔥吞拿魚蓉卷,好好味
火灸魚背比坊間大件,但可惜火灸唔夠,魚油唔夠多
生蠔雖然唔係即開,大大隻,蠔味一d都唔少,爽口

總括黎講,八折左之前好抵食呀~
不過要dl佢地個app同做member😉

$255/2
2019-04-10
等候时间
10 分钟 (堂食)
2018-10-29 480 浏览
有時一個人真係唔知食咩好@@,行經板長附近、心諗都好耐冇食過、、、打開Menu睇到三文魚丼定食好似幾吸引,咁一於試下la~😂角切魚生三文丼定食賣相靚靚地😬、內有三文魚、吞拿魚、三文魚籽等等、魚生份量都幾足下,價錢$68 only 😆仲有三文魚夠新鮮肥美,(at least我食得都幾開心yeah yeah😃)鰻魚有d強差人意😆😆下次唔會再試btw侍應都幾好禮貌,會主動介紹今日有咩推介、主動埋黎加茶同埋每上一次食物都會講低係咩,so far好嘅service真係會令人心情愉悅,值得加分~😬

鰻魚有d強差人意😆😆下次唔會再試

2018-03-21 500 浏览
尋日就入左去食拉 發現依家落單要用手機app甘可以我電話個mon細啦 的確係影得無甘舒服甘我同友人都叫左野食啦 可能時間尚早大概6點半左右 無咩人食 所以上菜速度係快既!叫左個蟹膏蟹肉吉列蝦卷拉 見佢係新野未食過點知個蟹膏蟹肉係淡到無咩味咁既我覺得依個吾叫都得 之後再食左個芒果蟹子沙律 我就叫左走沙律醬既點知無沙律醬仲好食 (o^^o) 總括而言 這次給我的感覺一般般( ・᷄ὢ・᷅ )
尋日就入左去食拉 發現依家落單要用手機app
甘可以我電話個mon細啦 的確係影得無甘舒服
叫左個蟹膏蟹肉吉列蝦卷拉 見佢係新野未食過
點知個蟹膏蟹肉係淡到無咩味咁既
我覺得依個吾叫都得
之後再食左個芒果蟹子沙律 我就叫左走沙律醬既
點知無沙律醬仲好食 (o^^o)

總括而言 這次給我的感覺一般般( ・᷄ὢ・᷅ )
2018-03-08
2018-01-01 720 浏览
自從天頌商場食店太翻新,就好耐冇去食板長壽司。 一向去板長壽司食野,都冇諗過要寫食評,今日遇到嘅事實在令人無奈,不得不寫。事緣元旦日午餐時間經開板長,見冇人排隊就入去啦。經理話下載板長個app,做會員,會員生日當月有85折,仲要送多20蚊coupon可以即用,而且全店現鼓勵食客用app 點菜,因為不嬲用開嘅下單tablet已經收起哂。但係佢個新app, 不論我用iphone,定andriod,都係不停彈app,長期load唔到或交左單但張單會在平衡時空中消失。搞左15分鐘,結果都係要用返店員人手下單,因為佢個app死左,85折,20蚊coupon全部用唔到。app未做好就強推,相信都害了不少店員無辜受罪。因為花左好多時間玩app不果,為節省時間,都係叫返午餐算啦。叫左三個午餐,跟餐味噌湯同胡麻沙律。和風牛肉丼$58刺身丼$68壽司加牛肉烏冬$78冇食板長一排,午市的魚生同沙律菜的新鮮程度普通啦,鰤魚刺身仲要有條細骨不過呢個價錢配呢個質素,都收貨啦。曾經在我心中屬於香港壽司連鎖店頭位的板長,現在好似都比元氣比下去,希望板長在新一年可以進步改善。

叫左三個午餐,跟餐味噌湯同胡麻沙律。

和風牛肉丼$58

刺身丼$68

壽司加牛肉烏冬$78

2017-06-19 473 浏览
飯不是珍珠米 ,食落連屋企自的飯仲好過佢面鼓湯個蓋實到開吾到,位員工仲响我面前用塊污漕布想開碗湯以至要換過碗職員連茶都無倒成班企埋响度傾計,無望過D客整體感覺差,不會再来食
飯不是珍珠米 ,食落連屋企自的飯仲好過佢
面鼓湯個蓋實到開吾到,位員工仲响我面前用塊污漕布想開碗湯
以至要換過碗
職員連茶都無倒
成班企埋响度傾計,無望過D客
整體感覺差,不會再来食

2017-05-14 449 浏览
本來想係頌富商場搵CSL 買電話,點知裝修後執左,買唔到電話,唯有醫肚啦。重整後,都無咩餐廳吸引,都係m記,吉野家⋯都幾失望。集團舖仲留低,都係食板長啦。板長都係ipad點餐。壽司無驚喜,普通味道,三文魚薄到無朋友。炸蝦捲,望落個樣幾討好,又大件夾抵食。味道就可以接受,感覺係屋企都整到。食日本野次次都order既蟹籽salad!見到青瓜無去皮,又切到好粗,有d失望。唯一好既係可以自己撈。反而呢個蹈庭冷烏冬加了唔少粉,烏冬幼身既,好爽口!
重整後,都無咩餐廳吸引,都係m記,吉野家⋯都幾失望。
集團舖仲留低,都係食板長啦。

板長都係ipad點餐。

壽司無驚喜,普通味道,三文魚薄到無朋友。

食日本野次次都order既蟹籽salad!

反而呢個蹈庭冷烏冬加了唔少粉,烏冬幼身既,好爽口!
2017-05-09
用餐优惠
信用卡優惠
2017-02-16 504 浏览
普通壽司不過不失,賣點是板長特有的三文魚醬油漬壽司,便宜,而且好吃。三文魚包含了醬油的香味,卻完全不鹹,配上酸甜的醃漬紅洋蔥碎,非常美味!鵝肝也很香濃,切成塊狀比片狀來的滿足,只是有試過太生。男友每次必點炸軟殼蟹,的確很香脆。串燒比較普通,雞軟骨串略嫌肥膩,也許是因為調味不足的關係。七味雞腿串不錯,各種調味料配合得很好,雞肉也好吃,但有點乾身。值得一提的是吞拿魚腩壽司,質素極其參差,有時吃下去油脂飽滿香氣濃郁令人欲罷不能,但昨天吃的有很多筋,成網狀,口感很差。所以好吃不好吃完全靠運氣,另外雖然賣相有點不同但中腩和大腩味道不是差很遠,建議吃便宜一點的中吞拿魚腩。令人驚喜的是100元3隻的廣島蠔,比我手掌還大,肉質飽滿,而且很新鮮。裙帶位香脆可口。但味道上不及法國蠔鮮甜,而且鹹味很重,蠔味不濃。還有一個缺點是蠔開得不好,殼邊有缺、吃起來偶爾會有殼渣。之所以特別驚喜是因為之前在沙田分店吃過,非常極度難吃。當天沙田分店人很多要等很久的位,但蠔仍然可以不新鮮,又小,而且直接把醬汁和蘿蔔蓉放在蠔身,味道非常難吃。昨天的天水圍分店就是醬汁分開上,如今想來,沙田店可能就是為了掩蓋蠔的缺點才那樣做吧。環

鵝肝也很香濃,切成塊狀比片狀來的滿足,只是有試過太生。

男友每次必點炸軟殼蟹,的確很香脆。

環境給了4星,有一盞燈老是在閃,一直沒有處理。