2023-06-04 99 浏览
🐽呢間係鐵板燒界都幾出名,呢排做緊感謝祭平好多😃。👅大感謝祭-鐵板燒套餐($398)有前菜同沙律🥗三款刺身都厚切又夠凍👌🏻南非鮑魚,大蝦同法國鵝肝一碟上😗鮑魚爽彈,大蝦調左味,鵝肝用迷你漢堡夾住😀鵝肝成口油,可以再煎香啲😕美國牛肉薄燒入面包住蒜片同蔥粒幾惹味😛食埋碗炒飯夠哂飽😌仲有漬物、麵豉湯同甜品,甜品係牛奶凍😬。👅大感謝-和食御膳($398)前菜有帆立貝刺身,有陣柚子香好清新😙西京燒鱈魚最有驚喜!外皮煎到金黃色好香口而且帶甜味,魚肉好嫩滑,點蛋黃醬食好夾😋天婦羅有大蝦、南瓜同蕃薯,炸到鬆脆唔會油淋淋🍤壽司有5款,左口魚有微微魚油香👍🏻油甘魚腩好軟滑,鯛魚有甘甜味😛赤蝦食落有蝦膠口感,幾有鮮味🤩拖羅既魚油香最重!
🐽呢間係鐵板燒界都幾出名,呢排做緊感謝祭平好多😃

👅大感謝祭-鐵板燒套餐($398)
有前菜同沙律🥗
三款刺身都厚切又夠凍👌🏻
美國牛肉薄燒入面包住蒜片同蔥粒幾惹味😛
食埋碗炒飯夠哂飽😌仲有漬物、麵豉湯同甜品甜品係牛奶凍😬

👅大感謝-和食御膳($398)
前菜有帆立貝刺身,有陣柚子香好清新😙
天婦羅有大蝦、南瓜同蕃薯,炸到鬆脆唔會油淋淋🍤
壽司有5款,左口魚有微微魚油香👍🏻
油甘魚腩好軟滑,鯛魚有甘甜味😛
赤蝦食落有蝦膠口感,幾有鮮味🤩
拖羅既魚油香最重!
今日來到銅鑼灣食日本食物。一間有齊鐵板燒和日本料理的餐廳,一次過滿足我兩個願望。最近仲推出咗「$398感謝祭套餐」,咁抵一於試試。餐廳高級, 充滿日本風情。分為不同部分有鐵板燒吧、有壽司吧、亦有飲品吧。最後我哋被安排坐喺吧用餐。🍤鐵板燒十四品($398)前菜和沙律新鮮刺身三款:刺身有牡丹蝦、油甘魚、吞拿魚,都好新鮮, 充滿鮮味。南非鮑魚:爽厚彈牙。大蝦:新鮮帆立貝:新鮮清甜美國牛肉:牛肉軟嫩,舖在面包上,非常好食。炒飯:炒得好好,粒粒分明,有好香的蒜香和蟹香味。漬物麵豉湯甜品:吐司炸得金黃香脆🍣十五品御膳($398)前菜、沙律刺身三款:帶子、梭子魚、魷魚非常新鮮清甜壽司五款:包括有真鯛、左口魚,油甘魚腩,赤蝦,拖羅,我最愛新鮮甜甜彈牙的赤蝦和肥美和細膩的拖羅天婦羅【蝦•野菜】:有蝦、南瓜、茄子, 炸漿夠薄,且香脆,西京燒鱈魚:魚皮煎至脆卜卜, 鱈魚嫩滑, 味噌湯甜品
今日來到銅鑼灣食日本食物。

一間有齊鐵板燒和日本料理的餐廳,一次過滿足我兩個願望。

最近仲推出咗「$398感謝祭套餐」,咁抵一於試試。

餐廳高級, 充滿日本風情。分為不同部分

有鐵板燒吧、有壽司吧、亦有飲品吧。

最後我哋被安排坐喺吧用餐。

🍤鐵板燒十四品($398)

前菜和沙律新鮮

南非鮑魚:爽厚彈牙。

大蝦:新鮮

帆立貝:新鮮清甜

美國牛肉:牛肉軟嫩,舖在面包上,非常好食。

炒飯:炒得好好,粒粒分明,有好香的蒜香和蟹香味。

漬物

麵豉湯

甜品:吐司炸得金黃香脆

🍣十五品御膳($398)

前菜、沙律

刺身三款:帶子、梭子魚、魷魚非常新鮮清甜

天婦羅【蝦•野菜】:有蝦、南瓜、茄子, 炸漿夠薄,且香脆,

西京燒鱈魚:魚皮煎至脆卜卜, 鱈魚嫩滑,

味噌湯
甜品

2023-05-29
板神人氣日本餐廳,感謝祭推出震撼優惠 😳$398 就可以品嚐到鐵板燒十四品 / 十五品御膳 !實在太吸引! Bookmark 了很久,今晚終於成功訂台約埋好朋友食大餐🤤-餐廳環境甚巨氣派,有維港海景,亦設有獨立包廂♥️十五品御膳🇯🇵 前菜及沙律-🇯🇵剌身三款🔸日本帆立貝鮮甜的帶子加上清香的柚子皮-🔸梭子魚魚皮上有漂亮的斑紋,魚肉油分不多,但魚皮卻油脂豐富!炙燒魚皮令油香突出,加上紫蘇花,令賣相及味道不單調-🔸櫻煮八爪魚八爪魚經慢煮後,呈櫻粉紅色;肉質格外柔軟,配上柚子胡椒及wasabi ,協調感十足-🇯🇵壽司五款🔸左口魚、伊佐木、油甘魚、拖羅、赤蝦最特別是伊佐木,肉質白裡透紅, 口感爽口而不膩;而拖羅及左口魚味道鮮甜脂肪豐盈-🇯🇵天婦羅有蕃薯、南瓜及海老,炸得金黃酥香-🇯🇵銀鱈魚西京燒➖♥️鐵板燒🇯🇵刺身三款有鮮甜的赤蝦、油甘魚及吞拿魚-🇯🇵南非鮑魚、龍蝦、白鱈魚鱈魚的嫩;龍蝦鮑魚的彈牙鮮美;矜貴的食材,令人回味-🇯🇵牛肉薄燒薄切牛口感軟嫩;可點上岩鹽及配上自家製蒜片,非常味美-🇯🇵炒飯米飯炒得粒粒金黃爽身,香氣撲鼻-🇯🇵焦糖多士🇯🇵湯品🇯🇵甜品是香滑的牛奶布丁,加了黑豆及紅豆🫘—
餐廳環境甚巨氣派,有維港海景,亦設有獨立包廂
♥️十五品御膳
🇯🇵 前菜及沙律
🇯🇵剌身三款
🔸日本帆立貝
鮮甜的帶子加上清香的柚子皮
🔸梭子魚
🔸櫻煮八爪魚
🇯🇵壽司五款
🔸左口魚、伊佐木、油甘魚、拖羅、赤蝦
🇯🇵天婦羅
有蕃薯、南瓜及海老,炸得金黃酥香
🇯🇵銀鱈魚西京燒

♥️鐵板燒
🇯🇵刺身三款
有鮮甜的赤蝦、油甘魚及吞拿魚
🇯🇵南非鮑魚、龍蝦、白鱈魚
鱈魚的嫩;龍蝦鮑魚的彈牙鮮美;矜貴的食材,令人回味
🇯🇵牛肉薄燒
薄切牛口感軟嫩;可點上岩鹽及配上自家製蒜片,非常味美
🇯🇵炒飯
米飯炒得粒粒金黃爽身,香氣撲鼻
🇯🇵焦糖多士
🇯🇵湯品
🇯🇵甜品
是香滑的牛奶布丁,加了黑豆及紅豆🫘

2023-05-30 2108 浏览
餐廳裝修好高級, 佈置充滿日本風情, 佔地過萬尺, 我哋被安排坐喺壽司吧用餐🍴, 環境非常寬敞同舒適, 有格調, 空間感十足!餐廳提供鐵板燒及廚師發辦日本料理, 佢哋最近推出咗《$398感謝祭套餐》, 即刻帶咗媽咪嚟試吓❣️$398套餐有兩款:鐵板燒14品、新推出15品御膳, 全日供應, 無論係晏晝定夜晚都可以食到!我哋今次叫晒兩款share嚟食, 一次過滿足兩個願望 *⸜( •ᴗ• )⸝*♡《鐵板燒14品》有前菜、沙律🥗、刺身3款、南非鮑魚、大蝦、帶子/白鱈魚/法國鵝肝(選一款)、季節野菜、一份牛肉/豚肉。套餐會附上炒飯、漬物、麵豉湯、甜品/咖啡☕️刺身有帆立貝、鯛魚、吞拿魚, 3款刺身都好新鮮, 充滿鮮味!南非鮑魚厚肉, 質感爽彈, 調味唔錯👍🏻!🦐大蝦新鮮彈牙, 蝦肉配有膏香嘅蝦頭, 味蕾有雙重滋味!迷你漢堡包夾住法國鵝肝, 鵝肝表面煎至微微焦香, 油香豐富, 入口即化, 個包吸收咗啲鵝肝嘅油份, 夾在中間吃, 能減輕油膩感🥩薄燒美國牛肉 - 薄燒牛肉卷著蒜片同香蔥, 肉質軟嫩, 牛味香濃, 好惹味!🍚炒飯 - 米飯粒粒分明, 炒得夠乾身, 每一口都食到煙肉🥓, 又有蛋香同蒜香~🍞最

《鐵板燒14品》

🍞最後有砂糖吐司做甜品, 金黃香脆

《15品御膳》
有前菜、沙律🥗、刺身3款、壽司5款、天婦羅、西京燒鱈魚、湯、甜品/咖啡☕️

刺身有炙燒梭子魚、網燒油甘魚腩、櫻煮八爪魚🐙。火炙後嘅梭子魚有魚油香; 網燒油甘腩配柚子汁, 入口有煙燻嘅味道; 八爪魚以櫻煮方式處理, 一共有兩件, 一款配上柚子胡椒, 一款加咗Wasabi, 個醬汁能夠帶出八爪魚嘅鮮味

🔸師傅席前手握5款壽司
🍣真鯛壽司 - 味道鮮甜
🍣油甘腩壽司 - 好鮮嫩, 入口柔軟, 有魚鮮味, 帶有甘香嘅魚油味~
🍣左口魚壽司 - 炙燒過嘅左口魚裙邊好香, 富魚油香味, 肥美爽口
🍣赤蝦壽司 - 鮮甜彈牙
🍣中拖羅壽司 - 好肥美, 肉質細膩

🍤天婦羅 - 有蝦、南瓜🎃、茄子🍆, 炸得香脆, 炸漿夠薄
🐟西京燒鱈魚 - 鱈魚魚皮煎至微脆, 肉質嫩滑, 魚肉帶有味噌嘅甘甜, 食落有魚油香, 好滋味😋!
是日甜品係抹茶蕨餅同黃豆粉蕨餅~
2023-05-30
  • 炒飯
  • 法國鵝肝
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。.之前有食過板神既鐵板燒覺得唔錯🍴最近佢地出左兩個全日$398既鐵板燒同御膳set無論中午、夜晚、週末及公眾假期都可以用呢個價錢食到~之前身邊都有朋友介紹覺得抵食~.而且環境仲好大好靚添.鐵板燒14品 $398前菜、沙律刺身三款南非鮑魚、大蝦帆立貝、白鱈魚、法國鵝肝 (3揀1)薄燒/厚燒·豚肉/牛肉季節野菜、炒飯、漬物、麵豉湯、甜品/咖啡-15品御膳 $398前菜、沙律刺身3款壽司5款天婦羅、西京燒魚麵豉湯、甜品/咖啡...鐵板燒最鍾意食鵝肝漢堡 咬落油脂滲出 好邪惡大蝦肉質夠爽口,面頭裏上蝦膏 夠晒惹味!薄燒牛肉,裡頭包住蔥同蒜片又係我喜愛的~會令人食唔停口~最尾個炒飯炒到粒粒分明 ~唔錯-御膳三款刺身係帆立貝、梭子魚同汁蒸八爪魚八爪魚蒸得超入味呢!壽司有深海池魚、真鯛、赤蝦、伊左目、中拖羅西京燒魚整得好嫩滑,好好食!

之前有食過板神既鐵板燒覺得唔錯🍴
最近佢地出左兩個全日$398既鐵板燒同御膳set

而且環境仲好大好靚添
鐵板燒14品 $398
南非鮑魚、大蝦
帆立貝、白鱈魚、法國鵝肝 (3揀1)
薄燒/厚燒·豚肉/牛肉
季節野菜、炒飯、漬物、麵豉湯、甜品/咖啡
15品御膳 $398
刺身3款
壽司5款
天婦羅、西京燒魚
麵豉湯、甜品/咖啡

鐵板燒最鍾意食鵝肝漢堡 咬落油脂滲出 好邪惡
大蝦肉質夠爽口,面頭裏上蝦膏 夠晒惹味!
薄燒牛肉,裡頭包住蔥同蒜片又係我喜愛的~
會令人食唔停口~
最尾個炒飯炒到粒粒分明 ~唔錯

御膳三款刺身係帆立貝、梭子魚同汁蒸八爪魚
八爪魚蒸得超入味呢!
壽司有深海池魚、真鯛、赤蝦、伊左目、中拖羅
西京燒魚整得好嫩滑,好好食!
  • 炒飯
  • 大蝦
  • 西京燒魚
依家阪神做感謝祭十四品鐵板燒全日供應只售$398!梗係要即刻去試啦!平時最貴一個餐都要$3500架喎門口一入去非常有氣派,部份座位仲向住海景好靚套餐有14品鐵板燒同15品御膳但專門食鐵板燒既餐廳就梗係點鐵板燒啦🤣🔥鐵板燒14品。前菜。沙律。時令刺身三款。南非鮑魚。大蝦。帶子/白鱈魚/鵝肝 (任選一款)。季節野菜。薄燒美國牛肉/日本豚肉。炒飯。漬物。麵豉湯。甜品/熱咖啡我朋友加錢揀左日本A5和牛 $598套餐但係我覺得其實美國牛都好食😂而且仲有幸遇上全場唯一一個日本師傅整比我地食!燒野火候拿捏得好好,季節野菜居然比我想像中好食!充滿焦香味又有牛油香味野菜又juicy而且呢個價錢仲要係食得好飽,cp值超級高!大家都趁感謝祭快d去試下啦
依家阪神做感謝祭
十四品鐵板燒全日供應
只售$398!
梗係要即刻去試啦!平時最貴一個餐都要$3500架喎

門口一入去非常有氣派,部份座位仲向住海景好靚
套餐有14品鐵板燒同15品御膳
但專門食鐵板燒既餐廳就梗係點鐵板燒啦🤣

🔥鐵板燒14品
。前菜
。沙律
。時令刺身三款
。南非鮑魚
。大蝦
。帶子/白鱈魚/鵝肝 (任選一款)
。季節野菜
。薄燒美國牛肉/日本豚肉
。炒飯
。漬物
。麵豉湯
甜品/熱咖啡

我朋友加錢揀左日本A5和牛 $598套餐
但係我覺得其實美國牛都好食😂
而且仲有幸遇上全場唯一一個日本師傅整比我地食!
燒野火候拿捏得好好,季節野菜居然比我想像中好食!
充滿焦香味又有牛油香味野菜又juicy
而且呢個價錢仲要係食得好飽,cp值超級高!
大家都趁感謝祭快d去試下啦

2023-05-26
  • 南非鮑魚
  • 焦糖多士
  • 白鱈魚
2023-05-28 77 浏览
之前試過佢哋鐵板燒覺得唔錯今次試埋佢哋廚師發辦(有前菜 沙律 刺身三款 壽司五款 天婦羅(蝦 野菜) 西京燒 湯 甜品/咖啡)(餐牌可以睇圖)(嘢食比較多今次10張圖出唔晒😅🙏🏻).刺身三款⭐️炙燒梳子魚 呢個比較肥美 ⭐️帆立貝 好鮮甜⭐️八爪魚 用汁蒸煮 加上小小柚子皮 經蒸煮後好入味 而且超級軟霖 呢款有驚喜.刺身五款⭐️左口魚 ⭐️赤蝦 ⭐️深海池魚 ⭐️間八魚腩 ⭐️伊佐木魚壽司可以選擇 分開上 或者一齊上每一款都新鮮 有光澤 而飯粒唔會鬆散.⭐️天婦羅 👍🏻炸粉做得比較薄 蝦肉爽彈.⭐️西京燒😋銀鱈魚燒得好香口 皮脆肉嫩 重油香 比較精緻 好想食多兩件.最後係湯 甜品 布丁震震下.整體好豐富 環境同服務都係佢哋重點廚師發辦黎講 佢哋CP值幾高
之前試過佢哋鐵板燒覺得唔錯
(餐牌可以睇圖)(嘢食比較多今次10張圖出唔晒😅🙏🏻)
⭐️炙燒梳子魚 呢個比較肥美 ⭐️帆立貝 好鮮甜
⭐️西京燒
最後係湯 甜品 布丁震震下
整體好豐富 環境同服務都係佢哋重點
廚師發辦黎講 佢哋CP值幾高
🥢銅鑼灣超抵食$398感謝祭新推出全日供應15品御膳刺身壽司或鐵板燒🥢位於銅鑼灣的鐵板燒日本料理,最近新推出超抵食的15品御膳 , 一個價錢包曬前菜刺身壽司天婦羅及西京燒,另外仲有同樣價錢的14品鐵板燒套餐,同大家試吓究竟有咩食🥢感謝祭十五品御膳 $398刺身用上新鮮梭子魚刺,經過火炙滿滿魚的香氣,順便放置紫蘇花,帶來清新香氣,是比較清爽淡口的魚類,壽司左口魚,真鯛,伊佐木,中卜口,赤蝦,由淡到濃咁食,個人最鐘意左口魚,師傅將魚片握成壽司後再放上燒過的魚一次品嚐兩種味道,真鯛同伊佐木口感清甜帶少少爽口感,天婦羅炸功了得好薄脆,西京燒味噌甜味突出,魚油感豐富🥢前菜、沙律🥢刺身三款🥢壽司五款,🥢天婦羅 (蝦.野菜)🥢西京燒🥢湯🥢甜品/咖啡🥢感謝祭鐵板燒十四品 $398🥢刺身三款分別是赤身,油甘魚及北海道帆立貝,印度最深是帆立貝非常新鮮,軟滑而鮮甜味道有驚艷到我,南非鮑魚香濃而爽口,大蝦用了蝦頭膏煮成的醬汁,蝦味超強又爽口,今次點了法國鵝肝,油膩感強烈,師傅煎到入口表面香脆入面軟香,牛肉係美國薄燒,如果鐘意可以再加錢升級其他和牛,薄燒配上香脆蒜片,牛肉中央包裹蔥花香氣充足🥢前菜、沙律🥢刺身三

🥢感謝祭十五品御膳 $398

🥢前菜、沙律
🥢刺身三款
🥢壽司五款,
🥢天婦羅 (蝦.野菜)
🥢西京燒
🥢湯
🥢甜品/咖啡

🥢感謝祭鐵板燒十四品 $398

🥢前菜、沙律
🥢刺身三款
🥢南非鮑魚
🥢大蝦
🥢帶子、白鱈魚、鵝肝(其中一款)
🥢季節野菜
🥢美國牛肉薄燒
🥢套餐包括炒飯、漬物、麵豉湯、甜品 / 熱咖啡

📍 板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖
  • 南非鮑魚
  • 刺身三款
呢間鐵板燒餐廳裝修好高級✨,佔地過萬尺,銅鑼灣分店係旗艦店,岩岩推出人氣$398 14品鐵板燒 /15品御膳,師傅好nice!🤟🏻:-1️⃣「大感謝祭 - 鐵板燒套餐🍽($398)」🔸前菜~🔸沙律🥗~🔸刺身3款:帶子,白身魚,拖羅都好新鮮~🔸南非鮑魚:鮮嫩爽口~🔸法國鵝肝:油味甘香,配上迷你漢堡好正~🔸大海老🦐:蝦味超濃郁 ~🔸美國薄燒牛肉🥩:好香,中間有滿滿嘅洋蔥同蔥~🔸炒飯:炒到粒粒分明,有鑊氣,食到蛋香同牛味~🔸漬物~🔸麵豉湯~🔸砂糖多士: 表面超香脆,甜甜地~🔸抹茶豆粉蕨餅:幾煙靭~-2️⃣「15品御膳($398)」🔸前菜~Appetisers🔸沙律🥗~🔸刺身3款:帶子,汁燒八爪魚,油金魚腩都好正,比鐵板燒嗰三款好食~🔸壽司5款:真鯛、池魚王配紫蘇花、油甘腩、赤蝦、中拖羅 (熟成)🔸天婦羅🍤:炸得香脆可口,炸蝦出色~🔸西京燒:超入味,而且魚味香濃,肉質鮮嫩🔸麵豉湯~🔸抹茶豆粉蕨餅:幾煙靭~
1️⃣「大感謝祭 - 鐵板燒套餐🍽($398)」
🔸前菜~
🔸沙律🥗~
🔸刺身3款:帶子,白身魚,拖羅都好新鮮~
🔸南非鮑魚:鮮嫩爽口~
🔸法國鵝肝:油味甘香,配上迷你漢堡好正~
🔸大海老🦐:蝦味超濃郁 ~
🔸美國薄燒牛肉🥩:好香,中間有滿滿嘅洋蔥同蔥~
🔸炒飯:炒到粒粒分明,有鑊氣,食到蛋香同牛味~
🔸漬物~
🔸麵豉湯~
🔸砂糖多士: 表面超香脆,甜甜地~
🔸抹茶豆粉蕨餅:幾煙靭~
2️⃣「15品御膳($398)」
🔸前菜~Appetisers
🔸沙律🥗~
🔸天婦羅🍤:炸得香脆可口,炸蝦出色~
🔸西京燒:超入味,而且魚味香濃,肉質鮮嫩
🔸麵豉湯~
🔸抹茶豆粉蕨餅:幾煙靭~
15品御膳
15品御膳
  • 鐵板燒套餐
2023-05-23 964 浏览
*✲゚*。🔥抵食鐵板燒套餐😋之前Bookmark左呢間餐廳好耐喇見佢最近推出左個$398感謝祭套餐就嚟左試下😆我去左銅鑼灣分店 環境幾舒服 部分座位仲有海景 幾靚👍🏻但我今次坐左壽司吧 可以望住師傅準備壽司同刺身 好似食緊omakase 🤣$398套餐有兩款: 鐵板燒14品同新推出嘅15品御膳 全日供應🙆🏻‍♀️我叫哂兩款share食🤭🌟 鐵板燒十四品☆ 前菜☆ 沙律☆ 刺身三款☆ 南非鮑魚☆ 大蝦☆ 帶子/白鱈魚/法國鵝肝 選一款☆ 季節野菜☆ 薄燒美國牛肉/日本豚肉☆ 炒飯☆ 漬物☆ 麵豉湯☆ 甜品/熱咖啡幾款海鮮(南非鮑魚、大蝦同帶子)都燒得好香 好惹味🤤帶子我揀左5成熟啱啱好薄燒牛肉入面包住左蒜片同香蔥 加埋一齊好好食😍另外塊焦糖多士都好正 灑左大量糖喺麵包上面 再燒到金黃色 超邪惡😈🌟 十五品御膳☆ 前菜☆ 沙律☆ 刺身三款☆ 壽司五款☆ 天婦羅蝦&野菜☆ 西京燒☆ 麵豉湯☆ 甜品/咖啡刺身同壽司都係師傅即場準備 壽司可以揀逐件逐件上/ 放埋一齊🍣魚生都幾新鮮 最正係件中拖羅壽司😋西京燒都唔錯 幾嫩滑😛兩個set都好豐富 幾抵食 值得一試☺️-✨ 板神全日• $398感謝祭套餐
*✲゚*。🔥
抵食鐵板燒套餐😋

之前Bookmark左呢間餐廳好耐喇
見佢最近推出左個$398感謝祭套餐就嚟左試下😆
我去左銅鑼灣分店 環境幾舒服 部分座位仲有海景 幾靚👍🏻
但我今次坐左壽司吧 可以望住師傅準備壽司刺身 好似食緊omakase 🤣

我叫哂兩款share食🤭

☆ 炒飯
☆ 漬物
☆ 麵豉湯
甜品/熱咖啡

幾款海鮮(南非鮑魚、大蝦同帶子)都燒得好香 好惹味🤤
帶子我揀左5成熟啱啱好

☆ 天婦羅蝦&野菜
☆ 西京燒
☆ 麵豉湯
甜品/咖啡

刺身壽司都係師傅即場準備 壽司可以揀逐件逐件上/ 放埋一齊🍣
魚生都幾新鮮 最正係件中拖羅壽司😋
西京燒都唔錯 幾嫩滑😛

兩個set都好豐富 幾抵食 值得一試☺️
✨ 板神全日• $398感謝祭套餐 ($388)
+10% service charge
📍 板神鉄板燒日本料理
◽ 銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號鋪
◽ 尖沙咀漢囗道28號亞太中心1樓16號
◽ 灣仔軒尼詩道256號The Hennessy30樓
◽ 觀塘駿業街43號地下
📍板神鉄板燒日本料理 (銅鑼灣) 第二次到訪板神,估唔到感謝祭優惠延長咗🎊,除咗有之前嘅十四品鐵板燒套餐,仲推出咗🎉十五品御膳套餐,兩款都係全日都全線分店供應,而且$398就可以食到,超抵食!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:◾️大感謝祭·鐵板燒套餐 ($398/1)▫️前菜、沙律 🥗▫️刺身三款 分別係帆立貝、油甘魚、吞拿魚,三款都好新鮮高質!▫️南非鮑魚鮑魚口感爽彈,鮮味十足。▫️大海老 🦐蝦肉大隻且肉質札實飽滿,面頭仲有惹味嘅蝦膏醬。▫️帶子/法國鵝肝/白鱈魚(三選一)今次選擇咗法國鵝肝,鵝肝好厚身,會夾喺一個迷你漢堡🍔入面呈上,造型可愛,🤤入口油香滿滿,口感柔軟。▫️季節野菜▫️美國牛肉厚燒 ($448)點咗五成熟,🐮牛味香濃,入口鮮嫩多汁。▫️炒飯 🍚用料豐富,炒得粒粒分明,好香口。▫️麵豉湯▫️漬物▫️焦糖麵包 🍞多士燒得好香脆,整體甜而不膩。▫️蕨餅分別有黃豆粉同抹茶🍵兩款口味,煙韌美味,茶味香濃,好滿足!◾️大感謝祭·十五品御膳 ($398/1)▫️前菜▫️沙律▫️刺身三款分別係油甘魚、帆立貝、八爪魚,🤩油甘魚經網燒後更添魚脂香;帆立貝清甜爽滑;八爪魚慢煮後口感柔軟。▫️壽司五款 🍣由於我哋安排坐咗喺壽司吧前面
📍板神鉄板燒日本料理 (銅鑼灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
◾️大感謝祭·鐵板燒套餐 ($398/1)
▫️前菜、沙律 🥗
▫️刺身三款
分別係帆立貝、油甘魚、吞拿魚,三款都好新鮮高質!

▫️南非鮑魚
鮑魚口感爽彈,鮮味十足。
▫️大海老 🦐
蝦肉大隻且肉質札實飽滿,面頭仲有惹味嘅蝦膏醬。
▫️帶子/法國鵝肝/白鱈魚(三選一)

▫️季節野菜
▫️美國牛肉厚燒 ($448)
點咗五成熟,🐮牛味香濃,入口鮮嫩多汁。

▫️炒飯 🍚
用料豐富,炒得粒粒分明,好香口。

▫️麵豉湯
▫️漬物
▫️焦糖麵包 🍞
多士燒得好香脆,整體甜而不膩。

▫️蕨餅
分別有黃豆粉同抹茶🍵兩款口味,煙韌美味,茶味香濃,好滿足!

◾️大感謝祭·十五品御膳 ($398/1)
▫️前菜
▫️沙律
▫️刺身三款

▫️壽司五款 🍣
由於我哋安排坐咗喺壽司吧前面,可以觀賞到師傅製作壽司嘅過程✨。五款壽司分別係真鯛、深海池魚、赤蝦、梭子魚、中拖羅。👨🏻‍🍳師傅會為我哋介紹同建議我哋由較淡味嘅開始食起,每一款都好有光澤,賣相吸引!最鐘意中拖羅,魚油豐盛,好肥美!

▫️天婦羅[蝦、野菜]
天婦羅嘅粉漿唔會過厚,入口脆卜卜好正。🍤蝦天婦羅好大隻,且新鮮彈牙;🍆茄子同南瓜天婦羅味道香甜。

▫️西京燒
銀鱈魚燒得好香口,魚皮微脆,而內裏魚肉嫩滑🥰,富含魚油。

▫️湯
▫️蕨餅

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖
Shop 103, 1/F, Sino Plaza, 255-257 Gloucester Road, Causeway Bay
2023-05-22 70 浏览
性價比好高既套餐‼️見到最近板神新推出左$398感謝祭套餐 無論下午定夜晚都可以食到包括鐵板燒和同15品御膳 份量十足👍🏻🌟15品御膳有前菜,沙律刺身三款炙燒梳子魚網燒油甘腩配梅子加柚子醬櫻煮八爪魚配柚子皮壽司五款肉質結實既伊佐木,味道鮮甜既真鯛,厚實滑嫩既油甘腩,鮮甜爽脆既赤蝦同油脂豐腴既中拖羅天婦羅 有蝦,南瓜,茄子 炸漿夠薄 口感一流西京燒比目魚既肉質鮮嫩多汁西京漬後 又甜又鹹既味道好滋味仲有配湯,甜品/咖啡🌟鐵板燒14份前菜,沙律刺身三款油甘魚,赤蝦,吞拿魚鐵板有厚肉爽脆及濃郁鮑味既南非鮑魚,油脂豐富入口即化既法國鵝肝,口感彈牙既大蝦同肉質軟嫩加牛味香濃既網燒薄切牛呢個套餐仲包炒飯,潰物,麵豉湯,甜品/熱咖啡
性價比好高既套餐‼️

炙燒梳子魚
網燒油甘腩配梅子加柚子醬
櫻煮八爪魚配柚子皮

壽司五款
肉質結實既伊佐木,味道鮮甜既真鯛,
厚實滑嫩既油甘腩,鮮甜爽脆既赤蝦
同油脂豐腴既中拖羅

天婦羅
有蝦,南瓜,茄子 炸漿夠薄 口感一流

西京燒
比目魚既肉質鮮嫩多汁
西京漬後 又甜又鹹既味道好滋味

仲有配湯,甜品/咖啡

🌟鐵板燒14份
前菜,沙律

刺身三款
油甘魚,赤蝦,吞拿魚

鐵板
有厚肉爽脆及濃郁鮑味既南非鮑魚,
油脂豐富入口即化既法國鵝肝,
口感彈牙既大蝦
同肉質軟嫩加牛味香濃既網燒薄切牛

呢個套餐仲包炒飯,潰物,麵豉湯,甜品/熱咖啡

抵食!板神感謝祭set $398 全日都有板神真係食完又再食,近排佢地推呢 2 個感謝祭套餐真係好抵!14 品鐵板燒+15 品御膳 2 款都係$398,仲要星期一至日全日適用!今次我係去咗銅鑼灣分店,個set應該太受歡迎,我地已坐唔到鐵板燒位,去咗壽司枱嗰邊不過壽司枱個位都好舒服同埋仲可以睇到司師傅席前製作,都抵返晒喇😍📍十五品御膳 $398 (前菜/沙律/刺身3 點/壽司5貫/天婦羅/西京燒/湯甜品或咖啡)-刺身分別係油甘魚/梭子魚/帆立貝 前兩者火灸過,油脂迫晒出黎,入口滿口油香,肉質豐富有咬感;帆立貝味道鮮甜-壽司有真鯛/深海池魚/間八/中拖羅/赤蝦 全部鮮度十足,肉質一流,魚腩部位非常肥美,口感相當濃郁香醇,我就最鐘意赤蝦-天婦羅有蝦同野菜,炸衣好薄,入口超酥脆-西京燒鱈魚魚肉質地細滑帶點彈性,燒得有香濃嘅油香但唔會膩口========================另外再介紹埋我朋友個set,佢嗰個係14 品鐵板燒套,師傅喺鐵板區製作好就送過黎壽司區📍14 品鐵板燒套餐 $398(前菜/沙律/刺身 3點/南非鮑魚/大蝦/(帶子/白鱈魚/法國鵝肝(3 選 1)/美國牛肉/季節
抵食!板神感謝祭set $398 全日都有

不過壽司枱個位都好舒服

同埋仲可以睇到司師傅席前製作,都抵返晒喇😍

📍十五品御膳 $398

-天婦羅有蝦同野菜,炸衣好薄,入口超酥脆

========================

📍14 品鐵板燒套餐 $398

(前菜/沙律/刺身 3點/南非鮑魚/大蝦/(帶子/白鱈魚/法國鵝肝(3 選 1)/美國牛肉/季節野菜
炒飯/湯/甜品或咖啡)

-刺身三點
吞拿魚/油甘魚/帆立貝 全部肉質細嫩魚身肥美

-南非鮑魚、大蝦、3選1我地揀咗帆立貝 全部都燒得香口調味剛好

-薄燒美國牛肉
薄牛肉入面包住蒜片同蔥粒,牛肉質感柔軟多汁,蒜片同蔥粒令牛肉增加層次~

-炒飯炒得乾身粒粒分明
-焦糖多士係必食啦 呢個入口超香脆
-紅豆奶凍 食完鐵板燒黎個凍冰冰奶凍就啱晒喇
香港都食到真正「鐵板燒日本料理」日本直送新鮮食材!全新感謝祭套餐只需$398一次過歎到15款美食,鐵板燒嚟講真係好抵食!全新「鐵板燒十四品·感謝祭套餐」我去嘅銅鑼灣旗艦店仲新增『十五品御膳·感謝祭套餐』,咁就可以一次過品嘗到2款套餐嘅美味喇日本直送新鮮食材,可以望住主廚係壽司吧席前,切刺身、整壽司,再送上一道道東瀛美饌~由刺身、手握壽司、天婦羅及鐵板燒等等,款款都好精緻,視覺加味覺享受呀!「鐵板燒十四品」一次品嚐到 14 款美食料理,包括前菜、沙律、日本直送刺身三款超鮮甜、南非鮑魚好彈牙、緬甸大蝦夠爽口、(帶子/白鱈魚/鵝肝)選其中一款,我揀咗帶子勁鮮味、野菜、*美國牛肉、炒飯、漬物、麵豉湯、甜品等~非常豐富!*鐵板燒有日本豚肉、美國牛肉、澳洲和牛及升級日本 A5 和牛款可選擇 ,我揀咗美國牛肉,一咬肉汁豐富,牛味十足!餐廳貼心有兒童餐具提供銅鑼灣旗艦店限定「十五品御膳」一次品嚐到 15款美食料理,包括前菜、沙律、日本直送刺身三款(櫻煮魚八爪魚、梭子魚、帆立貝)、五款手握壽司(深海池魚、伊佐木、真鯛、拖羅、鮮甜赤蝦),海鮮全部都非常新鮮鮮甜、天婦羅(蝦、野菜)、西京燒、湯、甜品等~非常

香港都食到真正「鐵板燒日本料理」
日本直送新鮮食材!全新感謝祭套餐只需$398
一次過歎到15款美食,鐵板燒嚟講真係好抵食!

「鐵板燒十四品」

銅鑼灣旗艦店限定「十五品御膳」
一次品嚐到 15款美食料理,包括前菜、沙律、日本直送刺身三款(櫻煮魚八爪魚、梭子魚、帆立貝)、五款手握壽司(深海池魚、伊佐木、真鯛、拖羅、鮮甜赤蝦),海鮮全部都非常新鮮鮮甜、天婦羅(蝦、野菜)、西京燒、湯、甜品等~非常新鮮美味性價比高!

( ͡° ͜ʖ ͡°) 板神鉄板燒日本料理 [ ]——日本嘢——❝ 全日供應感謝祭性價比高鐵板燒/御膳 ❞適逢母親節 當然要帶媽媽食好西啦今次試吓哩間出名性價比高嘅鐵板燒先~另外最新推出感謝祭15品和食御膳套餐無論午餐定晚市都係一樣價!$398咋!環境型格又高貴 空間感夠大 座位舒適就好似入咗貴賓室一樣👍我哋就叫咗各一款套餐 咩都有得試吓~✿ 感謝祭鐵板燒 薄燒美國牛 $398前菜 沙律刺身三款:梭子魚 — 第一次食哩種魚 好特別 夠鮮味~明石八爪魚 — 蒸完變得好腍 口感冇得輸!再放上柚子碎同柚子胡椒調味 味道更為突出 油甘魚 — 灸燒後魚油好香口肉質肥美鐵板燒:南非鮑魚 — 食材新鮮 烹調生熟啱啱好 口感佳大蝦 — 新鮮大隻肉質爽彈帶子/白鱈魚/法國鵝肝 (自選一款)帶子 — 燒至金黃色 好大粒多汁 正呀~薄燒美國牛 — 燒得好靚 裏面夾住好多香蒜片牛味好香口好惹味!不錯!最後上埋牛肉炒飯 粒粒分明 真係夠哂飽肚!季節野菜、漬物、麵豉湯、甜品/熱咖啡✿ 感謝祭15品和食御膳 $398前菜 沙律刺身三款:油甘魚 吞拿魚 牡丹蝦新鮮厚肉 正!壽司五款:伊佐木 深海池魚 赤蝦 油甘腩 中拖羅
( ͡° ͜ʖ ͡°) 板神鉄板燒日本料理 [ ]
——日本嘢——

❝ 全日供應感謝祭
性價比高鐵板燒/御膳 ❞

適逢母親節 當然要帶媽媽食好西啦
今次試吓哩間出名性價比高嘅鐵板燒先~
另外最新推出感謝祭15品和食御膳套餐
無論午餐定晚市都係一樣價!$398咋!
環境型格又高貴 空間感夠大 座位舒適
就好似入咗貴賓室一樣👍
我哋就叫咗各一款套餐 咩都有得試吓~

✿ 感謝祭鐵板燒 薄燒美國牛 $398
前菜 沙律

刺身三款:
梭子魚 — 第一次食哩種魚 好特別 夠鮮味~
明石八爪魚 — 蒸完變得好腍 口感冇得輸!
再放上柚子碎同柚子胡椒調味 味道更為突出
油甘魚 — 灸燒後魚油好香口肉質肥美

鐵板燒:
南非鮑魚 — 食材新鮮 烹調生熟啱啱好 口感佳
大蝦 — 新鮮大隻肉質爽彈
帶子/白鱈魚/法國鵝肝 (自選一款)
帶子 — 燒至金黃色 好大粒多汁 正呀~
薄燒美國牛 — 燒得好靚 裏面夾住好多香蒜片
牛味好香口好惹味!不錯!

最後上埋牛肉炒飯 粒粒分明 真係夠哂飽肚!

季節野菜、漬物、麵豉湯、甜品/熱咖啡

✿ 感謝祭15品和食御膳 $398
前菜 沙律
刺身三款:
油甘魚 吞拿魚 牡丹蝦
新鮮厚肉 正!

壽司五款:
伊佐木 深海池魚 赤蝦 油甘腩 中拖羅
廚師發辦 睇住師傅面前整壽司 好吸睛~
過程中會介紹食材來源 同烹調方式同特式
之後再細心品嘗每件壽司
好有交流 係唔錯嘅用餐體驗~

西京燒
燒三文魚配特調醬汁 好有風味
魚皮燒至香脆 肉質細緻嫩滑 幾有驚喜!

天婦羅【蝦 • 野菜】
大蝦啖啖肉 天婦羅炸得剛好
亦唔會好多炸漿麵粉味
野菜幾健康 可以中和一下

湯、甜品/咖啡

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌑

✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿