2006-05-09 6 浏览
之前成日食峰壽司,前日第一次食板前,星期六晚六點攞籌,七點九先有位。依到款式多過峰壽司,基本上質素兩間差唔多,海膽壽司新鮮好味, 特長鰻魚壽司又長又多汁, 蟹柳棒壽司& 帶子壽司好鮮甜, 軟殼蟹手卷脆卜卜好好味, 三文魚好肥味,個人推介綠茶冷麵,麵多又平,$15咋, 和牛(一本)壽司嘅和牛一口即溶,但要$30一件,都幾貴,板前蝦壽司就普通,最後甜品叫咗香芋mousse,幾好味但好細個。新鮮好味&款式多,唔怪得咁多人等啦! ^v^

依到款式多過峰壽司,基本上質素兩間差唔多,

個人推介綠茶冷麵,麵多又平,$15咋,

和牛(一本)壽司嘅和牛一口即溶,但要$30一件,都幾貴,

新鮮好味&款式多,唔怪得咁多人等啦! ^v^

2K
2006-05-02 6 浏览
為0左避開人龍, 今日同朋友11:30am 就入到去, 結果得我0地同另外兩檯客. d 師傅0岩0岩開工, 我0地basically 可以唔使劃單, 佢整完一碟就可以即刻問佢攞 XD 而且非常新鮮!兩個人食0左12 碟!- 三文魚好厚好肥美, d 脂肪分佈得均勻的, 好好食.- 珍寶帶子真係好巨, 而且好鮮甜!- 蟹柳棒同峰壽司0個d 差唔多, 都係"似蟹腳非蟹腳" 咁, 都幾甜, 不過硬0左d 喎. 好在唔會過多沙律醬.- 長腳蟹棒原來係生的? 第一次食, 個人不太鍾意... 口感有少少恐怖, 食落口亦幾腥.- 火炙和牛唔錯=) 牛肉好香, 油份夠, 味道好好.- 吞拿魚完全無根/渣, 好好食!- 象蛂蚌幾爽, 不過味道唔特別.- 甜蝦又係好巨, 好爽甜好好食.- 生墨魚約略燒過, 賣相靚, 不過味道一般.本來想試埋吞拿魚腩同埋綠茶烏冬, 但實在眼闊肚窄@_@環境ok, d 櫈坐得幾舒服.Service 就差d 喇... 你話因為多客錯/漏單都無咁離譜, 我0地落單時全場得3 檯客, 個濃妝艷抹寸到爆的女waitress 都可以錯多過一樣0野, 真係@_@" 不過早去有早

兩個人食0左12 碟!
- 三文魚好厚好肥美, d 脂肪分佈得均勻的, 好好食.
- 珍寶帶子真係好巨, 而且好鮮甜!
- 火炙和牛唔錯=) 牛肉好香, 油份夠, 味道好好.
- 吞拿魚完全無根/渣, 好好食!
- 象蛂蚌幾爽, 不過味道唔特別.
- 甜蝦又係好巨, 好爽甜好好食.
- 生墨魚約略燒過, 賣相靚, 不過味道一般.

本來想試埋吞拿魚腩同埋綠茶烏冬, 但實在眼闊肚窄@_@

環境ok, d 櫈坐得幾舒服.
Service 就差d 喇... 你話因為多客錯/漏單都無咁離譜, 我0地落單時全場得3 檯客, 個濃妝艷抹寸到爆的女waitress 都可以錯多過一樣0野, 真係@_@" 不過早去有早去好, 起碼一錯都可以即刻同師傅講, 即刻有得食. =P

價錢大眾化+ 靚料, 唔怪得之佢晚晚都排長龍啦. 我覺得佢好食過峰壽司! Definitely 會再幫襯!
2006-04-26 10 浏览
次次行過板前都大把排隊, 所以一次未去過.今日特登近下午2點幾去, 點知食到一肚氣.2點幾入面根本好多空位, 我地一共三人, 我1人到先, 佢地都唔比入.隔離2位等緊, 1人到先都唔比入. 叫你響街度流晒汗咁至少2個先比入. 呢d咩規舉呀, 吧枱咁多吉位都唔比入先...離晒大譜.終到入到去啦, 睇menu寫紙叫左好幾樣野. 黎到d壽司卷上淋晒沙律醬, 我本身唔食沙律醬, 咪叫佢\之後o個d都唔好加. 同埋呢碟可唔可以換, 點知個死靚妹話我唔早講, 無得退, 又話咁樣佢\地賣唔到比人.... 我話我點知你地d壽司有沙律醬架,又唔係碟碟都有喎, 一d又有, 一d又無. 你唔上到碟, 我點知你邊隻款鐘意加架.最主要係你個餐\牌上面d圖係無架喎...個圖show到有,我唔出聲係我既問題, 我都唔會叫黎食啦駁咀都唔用腦...特登黎試都要咁勞氣.既然咁辛苦先入黎到, 我咪坐足2個鐘先走((反正都無乜人))..同埋零貼士囉....貼錢買難受已經覺得好蝕!!!
駁咀都唔用腦...特登黎試都要咁勞氣.
2006-03-24 3 浏览
今日都去試左旺角o個一間板前, 同其他地方既都差唔多~ 以後又多左間o係旺區, 唔洗淨係食元綠同元氣喇夜晚10點幾都排緊隊等位, 不過唔洗等好耐。今晚試左呢幾款壽司都幾好食, 1)珍寶帶子壽司~ 好大隻又甜, 好似塊帶子扒咁~2)海膽壽司~ 都好好味3)甜蝦牛乳白湯~ 幾清甜, 中間有日本年糕同紫菜4)油甘魚~ 上面有柚子醬, 好fresh,不過太多奪去魚既原味, 油甘魚味道好rich5)炸蠔~ 呢樣麻麻~ 炸得太老同層皮唔好食

1)珍寶帶子壽司~ 好大隻又甜, 好似塊帶子扒咁~
2)海膽壽司~ 都好好味
3)甜蝦牛乳白湯~ 幾清甜, 中間有日本年糕同紫菜
5)炸蠔~ 呢樣麻麻~ 炸得太老同層皮唔好食
2006-03-16 4 浏览
由於係閒日2:00pm, 完全唔駛等位, d服務都唔差.兩個人去食, 叫左十幾碟sushi, 都幾飽. 試左和牛, 個人覺得普通. 個板前蝦幾好. 海鰻太甜. 海膽好鮮. 最好食係個板前特卷(唔係好肯定個名),好好味. 個燒三文魚無傳聞咁好食, 好油. 都試左好多款, 覺得唔差, 不過唔算特別, 短期內無衝動再去.
由於係閒日2:00pm, 完全唔駛等位, d服務都唔差.
2006-03-10 1 浏览
  有同事推介諗住去試下,見到仲有幾十張枱就去機舖打陣機先,半個鐘後再去見到仲有6張就到我地,所以我地都冇走,我地拎住no.219飛,當時叫緊213,下一張聽到佢叫216,果陣已經好奇怪,點解跳左號碼,點知去到218,下一張係22x,咁就去睇下啦,佢竟然話叫左冇人應,而籌號過左3個number係要重新拎飛,我地話佢根本冇叫過個number,佢死都話有,有咩理由全部人都聽唔到丫,佢仲死唔認錯,黑住塊面淨係識講"過左3張飛要由頭排過",真係谷鬼氣,呢間野幾好食都假,仲知我一定唔會再幫襯,離晒譜!!
2006-03-01 16 浏览
放工後,有時経過板前壽司,不明白為何這麼多人,好食嗎?聽人講好像不同於一般壽司,真想試試.終於有機會了!剛從日本回來,遺憾竟是没能嚐盡當地的壽司,只是食過幾件壽司而已~~~唉!腸胃不適奈何!因此,便在此大吃一餐.第一次要等位,差不多超過九個字,點了三文魚壽司,炸軟殻蟹壽司,油甘魚壽司,麵豉湯,吞拿魚壽司, 和牛壽司,奶油薯餅,赤貝壽司,帶子壽司(大),帶子壽司(小),蒸蛋....等,共$3xx.認真是豐~~~!估不到!要一讚的是蒸蛋,麵豉湯,頗美味.其他壽司都好新鮮.我同Honey兩人都食到加左兩吋腰圍.因是迥轉的,所以加水時有點兒麻煩.第二次要等位,差不多一小時,好在買了書去消磨時間.今次,點了三文魚壽司,油甘魚壽司,牛奶xx湯(忘了全名),和牛壽司,奶油薯餅,鵝肝壽司,帶子壽司,煙三文魚壽司....等,共$225.因喜奶油薯餅,所以又食,本來想再食赤貝壽司,嘩!好貴呀!唔怪得上次$3xx啦!我放棄了!鵝肝壽司,都幾特別,不過,我Honey見到師傅同時整了六件鵝肝壽司,但給我們的是最小的,很不憤!不必在意,下次出糧再來吧!不過,要記得帶小説!(我想有機會吧?!)其實除了紅碟外,其他都

不必在意,下次出糧再來吧!不過,要記得帶小説!(我想有機會吧?!)其實除了紅碟外,其他都好貴!説實在的,食食唔知價!
2006-02-17 12 浏览
想食板前好耐前兩次都因太多人等唔到位!一次七十幾張,一次百幾張,傻o既咩...朋友強烈推介,所以我恨食好耐今日終於食到哪^^果然名不虛傳,真係好好味>v<由於lunch唔想食咁貴,所以剩係叫左lunch set~不過都超讚呢~個魚生飯有三文魚,海膽,三文魚子,三樣都好好味~而家還在回味中呢...~v~個麵豉湯好好飲,唔鹹,仲有三文魚o既鮮味!咁o岩"不"正舊魚頭臉朱登肉俾我,好滑...好好味~不過d服務員態度好差,叫左幾次都冇人理,又黑口黑面,好晦氣咁!生意好都唔係咁呀!?不過算啦,睇在三文魚子份上,我忍佢但係下次多數會去尖咀果間~
想食板前好耐
前兩次都因太多人等唔到位!
一次七十幾張,一次百幾張,傻o既咩...
朋友強烈推介,所以我恨食好耐

今日終於食到哪^^

果然名不虛傳,真係好好味>v<
由於lunch唔想食咁貴,所以剩係叫左lunch set~
不過都超讚呢~

不過算啦,睇在三文魚子份上,我忍佢
但係下次多數會去尖咀果間~
2006-02-15 3 浏览
琴日下午係尖沙咀食完~今日再食, 第一次黎呢間分店等左幾分鐘就有位, 但係好爆果陣都仲係3點幾~ 呢度明顯大好多, 淨係sushi bar都有11位師傅料理長仲係我地面前開魚~ 好似係平目之後又係對面開油甘, 好勁~今日食左油甘, 醋青, 海謄, 三文, 蟹棒之後仲叫左海鹽八爪同咖哩鹽炸蝦但係又無落單, 之後同果個人講左佢又誤會左我, 搞到佢黎錯左, 無鹽仲要有wasabi...但因為趕時間所以食埋就走~我諗我會少d去呢間係尖沙咀好d~
琴日下午係尖沙咀食完~
今日再食, 第一次黎呢間分店
等左幾分鐘就有位, 但係好爆
果陣都仲係3點幾~
呢度明顯大好多, 淨係sushi bar都有11位師傅
料理長仲係我地面前開魚~ 好似係平目
之後又係對面開油甘, 好勁~

今日食左油甘, 醋青, 海謄, 三文, 蟹棒
之後仲叫左海鹽八爪同咖哩鹽炸蝦
但係又無落單, 之後同果個人講左
但因為趕時間所以食埋就走~

我諗我會少d去呢間
係尖沙咀好d~
2006-02-10 2 浏览
六點鐘攞位, 都等左兩三個字..坐迴轉, 但都是劃紙點覺得最好吃的是燒物: 燒三文魚, 燒帶子, 燒魚背, 鰻魚...都十分美味, 口感不錯..其它壽司都很新鮮...很想再吃$9碟的燒三文魚=)
六點鐘攞位, 都等左兩三個字..
坐迴轉, 但都是劃紙點
其它壽司都很新鮮...很想再吃$9碟的燒三文魚=)
"如果峄有90分, 板前只值80分" 係傻鬼既comment.我地昨晚終於去試下板前. 6:20pm 已經要等位, 我地大約等左20-25分鐘就入坐. 佢地d野同峄差不多, 但款式多好多. 不過鮮甜程度我同傻鬼都係覺得峄正d.我地2人叫左10碟(對我地來講叫多, 平時我地只叫到7-8碟)唔知係咪我地餓啦.全晚只係比較欣賞軟売蟹手卷, 紫菜係脆同埋係即叫即做.p.s: 大家如有永隆卡有9折.不過記住check單佢地有無俾discount你.
全晚只係比較欣賞軟売蟹手卷, 紫菜係脆同埋係即叫即做.
2006-02-04 4 浏览
唔算貴, 都算幾好食, 元氣都成日排大隊啦! 哩間排得仲誇張! 不過6點前入去食都唔洗點排隊, 唯有食野先去行街啦!!
2006-02-03 0 浏览
未試過峰壽司,試過呢間後,覺得其它的迴轉壽司,都唔及呢間,原因有幾個:它的壽司是手握的,機壓的很實,飯會不夠軟;壽司上的魚生比飯大,正宗的日式壽司是這樣,而且頭尾最好要蓋過飯,它做到了;魚生都幾新鮮,而且款式都算多。本人很喜歡葱三文魚壽司、燒三文魚壽司、熱熱的饅魚壽司。本人覺得已一般迴轉壽司的會錢,吃到如此美味的食物,真的物有所值。唯一美中不足的是,除了tea的時間外,其餘時間都要大排長龍,如果可以訂位就好了。
2006-01-21 0 浏览
星期六下午4時還如此多人排隊,以為很好吃..........但那些師傅真的不知所謂,一邊聊天一邊做壽司,問他問題眼尾都不望你一下,又回答得很晦氣..........結帳時無故多了個燒鵝肝又不認帳,好像是我們白吃他的!!!個經理態度奇差!!!付多了錢還要一肚火!!!
但那些師傅真的不知所謂,
一邊聊天一邊做壽司,問他問題眼尾都不望你一下,
又回答得很晦氣..........
結帳時無故多了個燒鵝肝又不認帳,
好像是我們白吃他的!!!
個經理態度奇差!!!
付多了錢還要一肚火!!!
2006-01-21 0 浏览
食開峰壽司....諗全今日試板前啦但其實佢d野食都好普通....係個玉子好食囉....但比我見到一樣野....我食食見到有個師父bar度住條蟹柳....然後支左d沙律醬落去....緊住擺左落個口度食囉..... 好嘔心以後都係食番峰壽司算喇....果度食物同服務都好好多
食開峰壽司....諗全今日試板前啦
但其實佢d野食都好普通....係個玉子好食囉....

以後都係食番峰壽司算喇....果度食物同服務都好好多