2017-12-12 469 浏览
今日去咗九展食Lunch,全層都有好多美食,韓國菜/素食/越南菜...咩都有,但偏偏個Friend就揀咗lee間西餐,全因被食店嘅格局吸引,食個晏都好似落咗酒吧咁,完全迎合晒我哋想食下嘢,吹下水嘅心情。Lee間食物選擇唔算多,得珍珠飯同漢堡,對有選擇困難症嘅人嚟講,簡單好多,講下笑啫!今次我就揀咗佢個"安格斯牛肉漢堡拼脆薯皇",漢堡入面塊厚厚的安格斯牛肉真係幾得,好多汁,牛味重又唔會腥,個包熱騰騰又脆脆地口感唔錯,加埋配料,一啖咬落去確實正;脆薯皇大大件,剛炸起又熱又香口,好有薯味;仲有,加配咗兩隻餃子,味道OK,只係有D唔襯啫;最後,就係可以轉特飲,佢嘅"藍莓乳酸梳打",係冰多咗D啫,其實個味道都好夠濃,就係要飲得快DD,否則會被凍混和變淡。其實整體嚟講都好好味,有機會會再嚟,始終九展有D遠。

其實整體嚟講都好好味,有機會會再嚟,始終九展有D遠。
午餐
2017-11-27 404 浏览
第二次黎食,上次個豬肉飯唔好食,今次試牛柳粒飯,好好味喎,夠熱又香,唔捨得分比人食,牛肉撈埋啲飯一齊食好味。男友人同上次一樣食burger,上次評左就唔多講。另外叫左雞翼,味道都唔錯!
2017-10-14
2017-11-11 355 浏览
今日係emax 睇完戲 所以黎左上一層呢個美食廣場食嘢😆 行左一圈 最想食板燒 🙈 見到難得有羊 所以想食下 其實都驚羊嘅蘇味 但係呢個又ok wo 接受到! 又煎得好香😆 而且份量都幾多羊🙈🙈 加上有d 前菜開下胃👍 星期六都冇加一 50$ 就有lunch set 送埋飲品🙈

板燒黑草羊
2017-11-11
板燒黑草羊
2017-10-12 388 浏览
I don't usually write reviews but I think this restaurant deserves a this review and as a warning to other visiters. I ate at this place quite a bit because it's close to my workplace and I really do enjoy the food (my colleagues keep saying im addicted to the place) but after 2 disappointing back to back visits I am having second thoughts. Disappointing Trip #1:I ordered take-out for the grilled chicken (#1 on the menu) and ate it as usual. After a few bites, I find a piece of melted plastic in

Disappointing Trip #1:
I ordered take-out for the grilled chicken (#1 on the menu) and ate it as usual. After a few bites, I find a piece of melted plastic in the chicken (looked like part of the packaging). I thought to myself "Ok! They are really busy so I guess it was an honest mistake. Ill give the place another shot."
So a week after I find myself at the place again. That's when the second disappointing trip happened...

Disappointing Trip #2 (today):
While waiting for my takeout, I saw one of the chefs taking off his white boots to dump some stuff out and then adjusted his socks with his hands. I thought to myself "Are you serious?". What was more shocking was, without washing his hands, he went over to the garnish section and proceeded to preping more food! Now I am sitting here thinking if I should eat my corn after seeing all that...

I am thoroughly disappointed, super grossed out and I will probably avoid coming back to this place again... You should also re-think about eating at this place also... If the owner is reading this, please kindly retrain your staff before someone gets food poisoning....
2017-10-12
15 分钟 (外卖自取)
2017-09-23 510 浏览
九龍灣lunch time之選今日去咗Emax試新野,成日都見到好多人排隊,今日終於去咗試,一試即刻明白點解成日都有長長既人龍先去counter排隊點餐+拎號碼飛今次揀既係季節限定的「薑汁燒豚五花珍珠飯」 連餐飲,餐飲揀咗熱菜蜜,成個套餐$46付款後,係螢幕見到收據上的號碼便可以拎食物,大約等了5分鐘就見我個號碼了,都幾快主角到了,食物用日式木盒裝住,左上是前菜螺肉,爽口開胃右上是粟米加半粒蕃茄仔,都是前菜,份量唔多薑汁燒豚五花珍珠飯薑味唔算重,豚肉有咬口,痷料入味,再加少少洋蔥調味,配上燒汁送飯一流,好好食絕對會有下次
九龍灣lunch time之選

先去counter排隊點餐+拎號碼飛

薑汁燒豚五花珍珠飯

主角到了,食物用日式木盒裝住,左上是前菜螺肉,爽口開胃
右上是粟米加半粒蕃茄仔,都是前菜,份量唔多

絕對會有下次

2017-09-05 509 浏览
同男友人睇完戲,順便食埋野先走,foodcourt都無咩舖頭揀,行過見呢間靚靚地價錢又ok就試下。我地揀左高枱坐,好chill,但有兩公婆加個家婆搭枱就有啲大煞風景。花洋蔥啱啱炸起夠熱,都好食,但食到尾凍左就太油。紫薯可樂餅好味,只係食唔出個可樂味喺邊。男友人今個星期已經唔知食左幾多個牛肉漢堡,佢話好味。個豚肉飯,講真以為期間限定會好味,點知普通到不得了,個飯係暖唔係熱,仲有上面點解兩格都係粟米。吉列蠔我無試,評唔到。餐飲揀左花茶,飲完可再拎熱水refill。

花洋蔥
紫薯可樂餅

男友人今個星期已經唔知食左幾多個牛肉漢堡,佢話好味。
安格斯牛肉漢堡  脆薯皇

吉列蠔我無試,評唔到。
薑汁燒豚五花珍珠飯

餐飲揀左花茶,飲完可再拎熱水refill。
玫瑰花茶
2017-09-02
花洋蔥
安格斯牛肉漢堡  脆薯皇
2017-08-25 561 浏览
E-max出差,客人推介''食街''的''板上'',經濟抵食,不過人多。午膳時間,去到已經見到長長的人龍。好彩今日我一人獨食,容易搵位。裝修頗有心思,採用工業風,比較粗獷豪邁。自助形式,先點餐,等號碼,再取餐。豬、牛、羊、雞都有,任君選擇。點左味噌燒豚五花。有中華沙律開胃前菜,粟米配菜。粟米唔係凍冰冰,一早煮好放一邊果種,仲温暖,有誠意。五花肉簿切板燒,不硬身。配上咸咸地的醬汁,味道不錯。比其他餐廳,價錢也不算貴。
豬、牛、羊、雞都有,任君選擇。

點左味噌燒豚五花。
2017-08-25
2017-07-25 801 浏览
條食街開始開啦,多左好多野食,有排試,今衣試左呢間先,因為有我至愛既牛肉漢堡餐呢間就禁門口望落,好似好high class,有啲似酒吧,但係行到埋去望個餐牌,e,正喎,好抵食,安格斯牛肉漢堡餐$68(其實我對眼剩係望到呢樣)牛肉漢堡比我叫左,我老公唯有叫個鰻魚飯黎試!我唔食得,無試,不過佢話係好食既!重頭戲,安格斯牛肉漢堡餐啲薯角新鮮熱辣,最緊要係唔會炸到乾哂硬哂個包都好juicy, 牛肉唔會乾爭爭!杯玫瑰花茶,諗住會好淡,佢又出奇地香濃喎老公叫左條燒魷魚,佢覺得燒得唔夠乾身,不過我覺得ok喎,有肉汁,反然係醬汁覺得唔夠!我就覺得佢啲食物好新鮮,我老公就覺得燒既野唔夠火候,就睇食個個中意邊種啦,我一向都唔中意燒到好乾好熱氣,中意香口得黎有肉汁既,呢度香口就真係差少少,但係夠新鮮返啅之選
條食街開始開啦,多左好多野食,有排試,
今衣試左呢間先,因為有我至愛既牛肉漢堡餐

呢間就禁門口望落,好似好high class,有啲似酒吧,

牛肉漢堡比我叫左,我老公唯有叫個鰻魚飯黎試!
我唔食得,無試,不過佢話係好食既!

重頭戲,安格斯牛肉漢堡餐

啲薯角新鮮熱辣,最緊要係唔會炸到乾哂硬哂

個包都好juicy, 牛肉唔會乾爭爭!
杯玫瑰花茶,諗住會好淡,
佢又出奇地香濃喎

老公叫左條燒魷魚,佢覺得燒得唔夠乾身,
不過我覺得ok喎,有肉汁,反然係醬汁覺得唔夠!

我就覺得佢啲食物好新鮮,
我老公就覺得燒既野唔夠火候,
呢度香口就真係差少少,但係夠新鮮

返啅之選

2017-07-17
  • 安格斯牛肉漢堡
Emax 最近開左個新美食廣場叫「食街」,為宜妹午飯提供左新選擇!見呢日出返太陽,小妹就跟同事出去食個靚飯!有同事話之前食過「板上」,質素唔錯,所以好推薦我地食。去到剛啱係午膳時間,真係好多人,好多枱都企晒人等位。慶幸嘅係我地好快就等到4個吧位。雖然呢度係food court,但裝修都幾靚,有最近大熱嘅霓虹燈,配上壁畫,甚具cafe感。見日式便當set抵食,我地全部都叫左日式便當,而宜妹我叫嘅係照燒雞配珍珠飯。雪花一口牛配珍珠飯講到4款唔同嘅便當,首推雪花一口牛,因為一咬落去,d牛肉好多汁,而且好嫩滑,一d都唔會過熟或者太老!以50幾蚊黎講真係好抵食!仲要唔係得幾舊仔。照燒雞配珍珠飯第2款宜妹覺得好食嘅係照燒雞!呢個照燒雞同出面嘅有d唔同,唔係用普通嘅燒汁整(唔知咩醬汁,就叫秘製醬汁啦),食落真係好好味,好香!而且份量唔少,可以用黎撈飯食!大部分雞肉都幾滑,只有少量柴口。宜妹食到停唔到口~另外兩個同事都係叫左豚肉,一個係薑汁燒,一個係赤味噌燒。我試過都唔錯,而且豚肉食落唔會有肥膩感!最後想講個杯都有設計,幾得意:創新最重要的成份是不要害怕失敗

雪花一口牛配珍珠飯

板上雪花一口牛配珍珠飯