2004-01-08 16 浏览
佢地有樣新野叫做"琉璃", 我試過, 都幾得意架, 有d大菜糕feel呀... 正!!
2004-01-08 12 浏览
2004-01-04 4 浏览
今日食過松記o既芝麻糊+奶皇湯圓($13)同花生湯圓($9)。芝麻糊好滑, 唔會過甜; 奶皇湯圓夠特別, 都幾好味。花生湯圓係男友食o既, 見佢連薑水都飲晒就知好味。價錢相當相宜,服務又好,唔會好似某D糖水舖出o左名就囂張。下次會再去試o下其他松記出品至得。
2004-01-02 13 浏览
好鍾意佢出品o既雲石豆腐花,真係幾特別!價錢平,食物質素中上,值得一去。
好鍾意佢出品o既雲石豆腐花,真係幾特別!
價錢平,食物質素中上,值得一去。
2003-12-15 10 浏览
最喜愛吃這裡的奶黃湯圓& 幻彩明珠
最喜愛吃這裡的奶黃湯圓& 幻彩明珠
2003-12-10 11 浏览
多款式,但欠驚喜偶爾一去,會好味d
多款式,但欠驚喜
偶爾一去,會好味d
2003-11-22 8 浏览
幫襯松記好多年了。閣下所謂的假松記其實是真正的老店搬過去的。而麥當勞對面與佐敦那兩家是近幾年才開的(麥當勞對面那家早過佐敦)。其實味道差不多,感覺上應該是同一家族,或許是意見不和才拆擋的吧。本人只覺的麥當勞對面與佐敦那兩家比家較甜一點。
2003-11-10 16 浏览
佢D芝麻糊非常之"正"佐敦分店就唔係好掂!!!
佢D芝麻糊非常之"正"
佐敦分店就唔係好掂!!!
2003-11-10 6 浏览
環境普通地方細,所以有好多人專誠楂車來這裡外賣糖水,糖水味道確係唔錯而且仲有好多特刖的款式tim。
環境普通地方細,所以有好多人專誠楂車來這裡外賣糖水糖水味道確係唔錯而且仲有好多特刖的款式tim。
2003-11-09 7 浏览
近來很忙,因新產品-琉璃出街,要知道客人的反應所以少在網上瀏覽.好多謝各位支持仲介紹如何到松記總店試糖水,又捍衛松記名聲,我覺得好感動多謝再見!
近來很忙,因新產品-琉璃出街,要知道客人的反應
所以少在網上瀏覽.好多謝各位支持仲介紹如何
到松記總店試糖水,又捍衛松記名聲,我覺得好感動
多謝再見!
2003-10-30 4 浏览
唔好食! 係因為你去左假個間
唔好食!
係因為你去左假個間
2003-10-30 13 浏览
真正o既松記對住美居中心麥當勞個間,門口有告示寫住"除本店及佐敦分店分,並無其他分店"翻版個間(面積比正版大十倍)就開正後面(同一商場)
真正o既松記對住美居中心麥當勞個間,門口有告示
寫住"除本店及佐敦分店分,並無其他分店"
翻版個間(面積比正版大十倍)就開正後面(同一商場)
2003-10-25 12 浏览
o係MTR長沙灣站落車,從A2出口沿住東京街向北行兩個街口就係元州街,向右行見到樂聲戲院隔離o個間糖水舖就係啦!

2003-10-25 16 浏览
聽你地講到正,連我都想去食下,可惜我唔知點搭車去呀...請問各位~~地鐵到唔到?唔到既話由kowloon出既話,應該搭咩車去?thank you~~~~~~~~~~~
2003-10-21 10 浏览
o黎松記食過咁多次雲石豆腐花都係食凍o既,今次試o下食熱o既睇o下點... 嘩! 原來熱o既豆腐花係用'蕃薯糖水'o既糖水做底, 配埋o的富有質感o既雲石豆腐花, 簡直係一流享受!綠茶奶黃湯圓: 個皮落足料,色味俱全,食到小小綠茶o既澀味(但我喜歡). 奶黃又軟又滑, 但係最正都係個綠茶'湯'底, 其實係小小甜o既綠茶糖水, 但係就完全唔搶湯圓o既味! 絕配!唔... 下次去應該試o的乜o野甜品好呢?
唔... 下次去應該試o的乜o野甜品好呢?