2003-08-28 32 浏览
附近新開果間係假的. 唔好搞錯.真松記已經貼晒招紙, 佢地只有一間分店在佐敦/油麻地(唔記得左)但附近果間一定係流0既.除左呢間松記之外, 我就無試過第二間啦.最鍾意食幻彩明珠.
附近新開果間係假的. 唔好搞錯.
但附近果間一定係流0既.
除左呢間松記之外, 我就無試過第二間啦.
最鍾意食幻彩明珠.
2003-08-28 7 浏览
上次叫左個撞奶..點知好水..唔成形既..同佢講,佢都換左另一樣甜品俾我地...我就最鍾意佢地既綠豆蘆薈糖水..又唔太甜,又healthy...另外芝麻糊同合桃糊都好味~~
2003-08-27 13 浏览
松記..... 呢間糖水舖的確唔錯, 我好鍾意佢地o既楊枝甘露, 我食過好多用呢個名黎做o既糖水, 松記係做得最好o既, 有機會大家都去一試啦, 佢地仲係附近開左一間新o既添, 地方又大又乾淨, 而食物o既水準亦冇變, 一個字.... 正!!!
2003-08-03 6 浏览
上次食左個什果西米好多生果好fresh佢既芝麻湖好有水準係我食唔到咁多因為好流不過really好好味
上次食左個什果西米好多生果好fresh
佢既芝麻湖好有水準係我食唔到咁多
因為好流
不過really好好味
佢既什果黑糯米ja.ja....好多生果...珍珠都有兩種味不過唔係好分出有咩唔同....$18 食到飽...又抵又好味!!
$18 食到飽...又抵又好味!!
2003-07-01 13 浏览
幻彩明珠好食,d生果好新鮮!記住加奶呀!芒果加布甸o既布甸好滑~芒果好清甜呀!雲石豆腐花則麻麻地,唔係好香,冇咩味!一定要試佢地o既茶丸,入面係蓮蓉,好好食,d湯丸皮好靚好食!雖然幾多人,不過氣氛幾好(可能甜食令人開心d卦!)
幻彩明珠好食,d生果好新鮮!記住加奶呀!
芒果加布甸o既布甸好滑~芒果好清甜呀!
雲石豆腐花則麻麻地,唔係好香,冇咩味!
雖然幾多人,不過氣氛幾好(可能甜食令人開心d卦!)
2003-06-30 5 浏览
好好食ga.......d生果又多喎.......次次都滿到"寫"o既......^.^
好好食ga.......
d生果又多喎.......
次次都滿到"寫"o既......^.^
(非会员)
之前食開有兩間嫁.不過幾個月前開左間新既.果間就係假嫁!果間新開既松記糖水裝修勁新.就係假野.記住要行返去後面條街果兩間先至係真野黎嫁!
2003-06-09 6 浏览
和越興園一樣,好多無良的人炒名!記住看清地址!
和越興園一樣,好多無良的人炒名!
記住看清地址!
2003-06-09 7 浏览
The one u mentioned is not the same one as the one with address here on the web.
2003-06-02 16 浏览
幻彩明珠真係好好味,又平,但係就好多人等....
幻彩明珠真係好好味,又平,但係就好多人等....
2003-06-01 124 浏览
因為住得近既關係,經常都會去松記(麥當當對面個間)吃宵夜。我個人認為此處的楊枝珍珠露比起西貢的滿記更為好味。我特別喜歡吃沙田柚,此處的柚肉份量比其他店舖為多,加上黑珍珠的口感較西米強烈,所以「楊枝珍珠露」係我個人的推介。
2003-05-27 19 浏览
我想話而家新開個間(隔離係愛群餐廳)松記d 糖水唔係咁好味, 之前我男友去食左個明珠, 佢話俾我知唔好食囉, 咁我唔信, 後來佢陪我去試多次, 佢叫左個海底椰xx(唔記得個名), 裡面有明珠, 嘩~~~~甜到漏呀, 好似食緊砂糖水咁, d明珠又硬到不得了, 佢食左兩啖就無食喇, 我就叫左熱黑糯米,好少少少, 但都係甜, 希望可以改善. (但我男友都唔肯再去食喇~~~~)
2003-05-22 18 浏览
哦﹐明白﹗另外那家是「盜版」﹐哈哈~在長沙灣﹐只有元州街漢寶對面那家才是正宗松記對嗎﹐在同區已經沒有別的新店/分店了﹖
哦﹐明白﹗另外那家是「盜版」﹐哈哈~
2003-05-21 18 浏览
本店沒這些出品,如果你沒法分別松記糖水店,請你到www.chungkeedessert.com.hk認識本店的(Trade Mark)註冊商標,在首頁椰子樹內有松記兩字,是其他店舖不能冒充因為本店正式在香港特別行政區政府知識產權署註冊以免假冒.
本店沒這些出品,如果你沒法分別松記糖水店,
行政區政府知識產權署註冊以免假冒.