2004-03-16 27 浏览
出到去會見到D政府工廠建築,只要一值晌前行...行到見到對面馬路係公廁...就過對面,然後轉右向直行,有馬路照過馬路,留意自己左手邊,你會見到架喇!大約7-8分鐘到OK喇!希望幫到你...
2004-03-15 19 浏览
出d出口(黃金方向)向前行一個街口轉左行一個街口再轉右再向前行會見到一個十字路口,向前望會見到嘉頓.在十字路口轉左(向公廁),之後直行直到m記,m記對面就係.瑠璃一定要試,賣相好正.
在十字路口轉左(向公廁),之後直行直到m記,m記對面就係.
瑠璃一定要試,賣相好正.
2004-03-15 15 浏览
松記d野一向都好好食係環境算係迫d 尤其係星期五六日晏d既時段所以我次次都係早d去食每次必叫既有黑白同幻彩明珠加椰汁糕新餐牌已經無寫但係其實而家仲可以加椰汁糕架呢度d椰汁糕好好食有機會要試下呀
松記d野一向都好好食
每次必叫既有黑白同幻彩明珠加椰汁糕
新餐牌已經無寫但係其實而家仲可以加椰汁糕架
呢度d椰汁糕好好食有機會要試下呀
我之前個fd 帶過我去....但係我自己唔識行過去ar 應該點行ar?
^^
2004-03-14 28 浏览
我尋日~~睇左食評~~同朋友仔去左松記食ar^^搵左陣~~冇乜人..可能係pm~~佢食左sesame 湖~我食左summer ar^^ 好好食不過d ice cream 好快溶ar~er chocolate ice cream 有d 粒粒ga^^good!!sesame wu 好正!!!好正~~~^^不過d位有d窄~~影左我食到一半既summer ar^^大家不妨去try try^^
我尋日~~睇左食評~~
同朋友仔去左松記食ar^^
搵左陣~~冇乜人..可能係pm~~
不過d ice cream 好快溶ar~
sesame wu 好正!!!好正~~~^^
不過d位有d窄~~
影左我食到一半既summer ar^^
大家不妨去try try^^
2004-03-12 13 浏览
請問陳生有無其他介紹呀!我怕湯圓肥同我同男友都唔多好"冰",有無其他好野呢? 另外想問佐敦分店位置晌邊呢?我同男友行好耐都搵唔到..好失望...我地會繼續支持同松記發揚光大!!!!
請問陳生有無其他介紹呀!
2004-03-11 8 浏览
同男朋友食完麵,又黎食甜品,男朋友食芝麻糊,奶皇湯圓,我就食薑汁撞奶(多薑汁),好滑,唔太甜,又重薑味,無得頂<br />
2004-03-09 8 浏览
O! 真對不起, 我因為中文輸入法較慢, 有時想快就打”應門”;有時輸入唔倒都唯有用英語拼音頂住檔。“silly mistake”就係開左個幾鐘頭車, 結果去錯老番LAW! 你話幾激氣AH!不過無論如何, 我會再去試正牌貨, 因為我好欣賞陳先生十幾年來幾番起落, 仍然堅持目標。
2004-03-09 21 浏览
Would you tell us why did you realize you have made a silly mistake? Is it about dessert or staff?In the future I prefer if you can write to me in Chinese.I could write in depth.Thank you very much for your co-operation extended to us.
2004-03-07 10 浏览
Thanks for Mr. Chan reply to my rude post. Actually that day I was driving from Fanling heading to Central at midnight. When I suddenly felt hungry at around Shatin, I had a crazy idea to turn to Cheungshawan to try the famous dessert there as a reward to my own tough works in the day. I didn’t know the road and I didn’t know the place, but I always trusted Openrice so I thought it worth a trip. It took me more than an hour to find the place which I had no comment to their food but afterwards I
Actually that day I was driving from Fanling heading to Central at midnight. When I suddenly felt hungry at around Shatin, I had a crazy idea to turn to Cheungshawan to try the famous dessert there as a reward to my own tough works in the day. I didn’t know the road and I didn’t know the place, but I always trusted Openrice so I thought it worth a trip. It took me more than an hour to find the place which I had no comment to their food but afterwards I realized I made a silly mistake. You can imagine why I was so angry.
Anyway, knowing Mr. Chan’s brief history put the audience closer to Mr. Chan. I realize that Mr. Chan had insisted on his goal after several times of rise and fall for more than a decade. This ensures me it worth another trip to try because there’s something more than delicious food in Mr. Chan’s shop.
Sorry for that boring post after the rude post.
2004-03-06 23 浏览
parrot,你和男朋友可以下次試什果杯杯冰是刨冰嚟,都會好好味,仲有哋D湯圓都可以試.婷婷,Jenny多謝支持.大食J就走錯位啦你要返Pizza-BOX到給意見.shapeshifer你是一位用心去品嚐甜品的顧客,可以試出本店的缺點和優點,我都有試行家的甜品,石磨坊是其中之一,石磨坊的芝麻糊口感一流我都認同,有沒有人可以話我知怎樣做到咁滑呢?我覺得每間甜品店都各有特色,那麼松記要不斷創新和更新甜品的質素.JI&Calvin講得好,只是利用松記的名字去吸引顧客是不足夠的,眞正的松記是用品質和眞誠留客,本人陳重光由第一間松記在1991年順寧道(獨資),第二間在1994年東沙島街(合夥,後來意見不合拆夥) ,1998到元州街和2001年佐敦(獨資)已十三年都是由本人主理.眞與偽是由你們決定.
有沒有人可以話我知怎樣做到咁滑呢?我覺得每間
甜品店都各有特色,那麼松記要不斷創新和更新
甜品的質素.
JI&Calvin講得好,只是利用松記的名字去吸引顧客
是不足夠的,眞正的松記是用品質和眞誠留客,
2004-03-06 11 浏览
我每次都會食"馬蹄露黑珍珠加海底椰",清爽得黎又唔會太甜,重有d cute cute 地嘅黑珍珠,真係人間美食! 不過d服務員d態度好似唔憂做咁,都幾差,重成日要你搭枱,d位都好迫啦,搭枱都辛苦過人!
2004-03-01 8 浏览
個樣好踮,真係閃令令,好似玻璃一樣,第一次見.味道都唔錯,爽得黎有咬口.係咪西米黎架?
個樣好踮,
真係閃令令,好似玻璃一樣,第一次見.
味道都唔錯,爽得黎有咬口.
係咪西米黎架?
2004-02-28 14 浏览
剛剛食完...同男友仔食完summer同幻彩明珠!之前食過,今次試呢個summer!其實係雪糕+生果+琉璃!味道唔錯呀!而且個朱古力雪糕係石板街,果仁+棉花糖,簡直係我致愛呀!不過真係好飽呀!想keep fit都難啦!價錢有抵都係$16,加埋個明珠都係$30!我會繼續支持松記架!!
2004-02-28 26 浏览
終於去到正牌個間.(m記對面應該冇錯掛?)堂食雲石豆花,外賣熱芝麻糊.豆花老實講我就唔識點為之靚.豆花個樣都幾似雲石,就咁食就有芝麻味,但攪勻之後就比糖味蓋晒,同白豆花冇分別.我覺得都算唔錯.講下芝麻糊,繼石磨坊之後終於食到間叫做有番下水準既芝麻糊,口感方面都係石磨坊好d,但松記既就比較香芝麻味,可謂各有千秋.如果將兩家既優點結合既話就係一碗完美既芝麻糊.不愧係有咁多人讚既糖水店,我都推薦大家去食.
終於去到正牌個間.(m記對面應該冇錯掛?)
堂食雲石豆花,外賣熱芝麻糊.
不愧係有咁多人讚既糖水店,我都推薦大家去食.