2007-09-28 23 浏览
食完米線就去松記食糖水,行到門口已經見到好多人~但係完來好多人都係外賣既~一去到就有位~見到有個新野叫"CK酥",唔知咩黎就試下la~CK酥★★★★★★☆☆☆☆原來係d拿破崙酥皮+芒果+cream+啫喱,面頭再+個芝麻雪糕~味道一般~但係幾有創意~
食完米線就去松記食糖水,行到門口已經見到好多人~
但係完來好多人都係外賣既~
一去到就有位~
見到有個新野叫"CK酥",唔知咩黎就試下la~
CK酥★★★★★★☆☆☆☆
味道一般~但係幾有創意~
2007-09-16 25 浏览
去松記,緊係要吃「幻彩明珠」,又靚又好吃,但要記住加奶,我就覺得加奶好吃一些,而個囡囡就喜歡吃這裡的芝麻糊。至於相傳補腦的合桃糊,則要行過兩步路既新開糖水店,那裡的合桃糊用的合桃真不少,夠香。
2007-09-15 19 浏览
多年前己試過, 今次再來看到超多人, 門口起碼20人, 本來想掉頭走, 誰知原來大部份人是外賣的, 哈哈!! 好野, 只是等了一會兒便有位了。叫了兩款甜品(哈囉及什果黑珍珠), 質數不錯, 但驚奇的是竟然沒有加價, 大部份甜品都是拾多元而已, 真的抵吃兼好味呢…
2007-09-11 18 浏览
summer有兩個自選雪糕球,我選左曲奇同朱古力,之係有芒果汁底,重有新鮮什果+大粒西米,d大粒西米加埋芒果汁,又甜又好咬,d什果原本應該係吾甜,+左芒果汁就剛剛好,重有條朱古力威化裝飾,大大碗都係$16蚊,又好食又底食。
2007-09-11 12 浏览
聞名已久既幻彩明珠....不外如是!賣相唔靚! 冇之前食評講得咁誇張! 味道更加麻麻, 只係普通既撈冰...水果又唔新鮮! 同我係出面食差好遠....食糊類糖水就更加唔使黎, 北角既糖水舖會令你忘記呢度!overall: 百聞不如一試, 一試先知誇大!
聞名已久既幻彩明珠....不外如是!

賣相唔靚! 冇之前食評講得咁誇張!

食糊類糖水就更加唔使黎, 北角既糖水舖會令你忘記呢度!

overall: 百聞不如一試, 一試先知誇大!
(非会员)
2007-09-09 18 浏览
睇左松記個食評好耐,,都未有時間去,,尋日終於趁同男友去拎車有時間食埋..一去到要左個幻彩明珠先..想試好耐啦..男友話想飲野多d,,所以叫左個蜜瓜滑冰..幻彩明珠7彩colour好靚好吸引,,唔會好甜..good*再凍d就perfect啦*我比男友試左啖,,佢都食多左幾啖..嘻嘻*男友話個蜜瓜滑冰唔會搞到d冰無哂,,味道好好..真係飲完心都涼哂..埋單$32..抵!!去其他糖水鋪必過$40啦..男友話遲d出車可以叫d車友一齊去食..我都熱切期待再去試雪山呀..
睇左松記個食評好耐,,都未有時間去,,
尋日終於趁同男友去拎車有時間食埋..

一去到要左個幻彩明珠先..想試好耐啦..
男友話想飲野多d,,所以叫左個蜜瓜滑冰..
幻彩明珠7彩colour好靚好吸引,,
唔會好甜..good*再凍d就perfect啦*
我比男友試左啖,,佢都食多左幾啖..嘻嘻*
男友話個蜜瓜滑冰唔會搞到d冰無哂,,味道好好..
真係飲完心都涼哂..
埋單$32..抵!!
去其他糖水鋪必過$40啦..
男友話遲d出車可以叫d車友一齊去食..

我都熱切期待再去試雪山呀..
2007-09-04 17 浏览
幻彩明珠無咩特別.六寶湯丸好吃榴槤班cake 真材真料, 好吃.看完食評好想試, 剛巧男朋友住附近. 但他竟然不知道這店. 去到他才恍然大悟, 啊, 呢度呀~ 成日經過啦 真係唔講唔知佢出名喎==”等下次肚餓些再去,可能會有驚喜
幻彩明珠無咩特別.
六寶湯丸好吃
榴槤班cake 真材真料, 好吃.

看完食評好想試, 剛巧男朋友住附近. 但他竟然不知道這店.
==”

等下次肚餓些再去,可能會有驚喜
2007-09-02 10 浏览
25-8-2007幻彩明珠, 汁底調得好好味, 生果全部中檔質素, 個人唔鐘意食涼粉, 唔知有無其他底呢?
25-8-2007

2007-09-02 9 浏览
同朋友仔第三次黎食今次我叫左芒果紫米露($14), 朋友仔照舊要左幻彩明珠($14), 我地另外叫多個hello($14)芒果紫米露都幾正, 值得一試, 芒果幾新鮮幻彩明珠依然咁好味, 特別係大西米, 本身無味, 但溝埋其他料就very good, 好煙unhello就麻麻, 可能我唔係咁鍾意食喳咋, 但面頭d椰汁糕仔唔錯
同朋友仔第三次黎食

芒果紫米露都幾正, 值得一試, 芒果幾新鮮

2007-08-28 21 浏览
呢間鋪我食過2次個價錢唔貴第1次係去食呢個雪山同木糠布甸感覺上個雪山都幾ok既個ice-cream幾好味但係個個布甸就差d啦簡直有俾佢呃左既感覺食左2啖就冇食啦因為我個人覺得唔好食第2次就食左呢個3色涼粉熱既雲石豆腐花同埋(cold)紫白雲石豆腐花幾好味好有芝麻既感覺唔錯!個紫白就真係幾正個甜度岩岩好good!!反而個個3色涼粉好難食好大陣藥水味我完全頂唔順仲有d想反胃tim!!!但整體黎講係ok既
呢間鋪我食過2次

簡直有俾佢呃左既感覺
食左2啖就冇食啦
因為我個人覺得唔好食

第2次就食左呢個3色涼粉熱既雲石豆腐花同埋(cold)紫白

雲石豆腐花幾好味好有芝麻既感覺唔錯!
個紫白就真係幾正個甜度岩岩好good!!
反而個個3色涼粉好難食
好大陣藥水味我完全頂唔順
仲有d想反胃tim!!!

但整體黎講係ok既
2007-08-15 22 浏览
上次同男友去松記`食左芝麻雪糕西米露"好好味牙"又唔會太甜"男友食左芝麻糊`佢覺得好滑"我就覺得唔係好夠香"不過overall都係good牙"又抵wo"十幾蚊就有1碗`我覺得好過滿記果d啦`
上次同男友去松記`食左芝麻雪糕西米露"
好好味牙"又唔會太甜"

男友食左芝麻糊`佢覺得好滑"我就覺得唔係好夠香"
我覺得好過滿記果d啦`
2007-08-09 11 浏览
每隔一排都會去食,最鐘意食既就係呢度既芝麻胡,夏天最鐘意食奶彩明珠!每次同男朋友食完飯都去食甜品!每次都好滿意!
終於去了試松記了~地方唔係好難搵,一去到的時候真係俾出面的人龍嚇呆了,幸好入面好多位,我快就有位了。我覺得松記的食物的特色是MIXED。例如:出名的“幻海明珠”就係好多樣食物Mixed在一起,包括:什果+大粒西米+涼粉......雖然“幻海明珠”好出名,但我食了之後卻覺得一般而已,驚喜不大,但價錢真係好平($14)。另外我試了“哈囉”,我反而覺得這個比“幻海明珠”更好食,更特別!裡面有有大粒西米+涼粉+椰汁糕仔+什豆(真係什麼豆也有:有腰豆、麥米......),好特別,從沒有想過麥米等等可以同西米、涼粉等咁夾口味,價錢都係同“幻海明珠”一樣,我覺得它比“幻海明珠”更抵試。另外,我最喜歡的是“荔芒杯杯X”(sorry~唔係好記得個名)。佢係中間有d冰的,d冰淋了芒果汁+椰汁+士多啤梨汁,下面鋪滿了不同種類的豆同大大小小不同的西米,仲有d芒果汁浸住,超好食!點解我話好食呢,我也不太懂得說,只是這是我和朋友食的最後一道甜品,食了三樣嘢之後都真係好飽了,但可以一食這個就會大叫好味!大概是因為冰上的芒果汁同士多啤梨汁又有點甜,又有點酸很開胃很清新吧!不過就比“哈囉”同“幻海明珠”貴,要$22蚊,
終於去了試松記了~

我覺得松記的食物的特色是MIXED。

另外,我最喜歡的是“荔芒杯杯X”(sorry~唔係好記得個名)。佢係中間有d冰的,d冰淋了芒果汁+椰汁+士多啤梨汁,下面鋪滿了不同種類的豆同大大小小不同的西米,仲有d芒果汁浸住,超好食!點解我話好食呢,我也不太懂得說,只是這是我和朋友食的最後一道甜品,食了三樣嘢之後都真係好飽了,但可以一食這個就會大叫好味!大概是因為冰上的芒果汁同士多啤梨汁又有點甜,又有點酸很開胃很清新吧!不過就比“哈囉”同“幻海明珠”貴,要$22蚊,但我覺得好好味,絕對一定要試!

另外還食了糖不甩,都OK,幾煙靭,糖不甩是用薑汁煮過的,價錢係$8。

我同我個朋友都食好好好飽,如果不像我們那麼貪心,絕對是不用那麼貴的。

我覺得松記是一間款式特別,價錢便宜的糖水鋪,絕對值得一試!
2007-08-02 6 浏览
呢間甜品店一向都好多人不過店外加左部電視, 等既時候都唔駛咁悶, 眼望望一般甜品都唔駛廿蚊而且份量又多真係好抵食食左個幻彩明珠...d 生果好新鮮而且d 料又足..真係好好食之前食過summer, 佢d 雪糕係幾滑...仲可以選擇3個球..不過唔好期望佢會有好既服務態度一分錢一分貨又平又好食, 仲想有好既服務態度, 難矣!個d 阿姐係講野大聲d不過都無惡意, ok啦
呢間甜品店一向都好多人
不過店外加左部電視, 等既時候都唔駛咁悶, 眼望望
一般甜品都唔駛廿蚊
而且份量又多
真係好抵食
食左個幻彩明珠...d 生果好新鮮
而且d 料又足..真係好好食
之前食過summer, 佢d 雪糕係幾滑...
仲可以選擇3個球..

不過唔好期望佢會有好既服務態度
一分錢一分貨
又平又好食, 仲想有好既服務態度, 難矣!
個d 阿姐係講野大聲d
不過都無惡意, ok啦
2007-08-02 18 浏览
在油麻地分店order了一碗楊枝金露,發覺上面有一層水,而該糖水亦是從未見過的稀,便向店員提出,豈料店員未有作出任何跟進,戴眼鏡,瘦削的收銀員並在背後說:「如果碗碗都落重本,成本咪好貴。」難道要成本平,便倒一大碗水給顧客?一點歉意也沒有。被指出不是後,店員就好像下了逐客令,匙一放下,但碗內還有未食完的,店員便問也沒問,便全都收起來...這樣的服務態度還行嗎?
這樣的服務態度還行嗎?