2007-08-02 6 浏览
呢間甜品店一向都好多人不過店外加左部電視, 等既時候都唔駛咁悶, 眼望望一般甜品都唔駛廿蚊而且份量又多真係好抵食食左個幻彩明珠...d 生果好新鮮而且d 料又足..真係好好食之前食過summer, 佢d 雪糕係幾滑...仲可以選擇3個球..不過唔好期望佢會有好既服務態度一分錢一分貨又平又好食, 仲想有好既服務態度, 難矣!個d 阿姐係講野大聲d不過都無惡意, ok啦
呢間甜品店一向都好多人
不過店外加左部電視, 等既時候都唔駛咁悶, 眼望望
一般甜品都唔駛廿蚊
而且份量又多
真係好抵食
食左個幻彩明珠...d 生果好新鮮
而且d 料又足..真係好好食
之前食過summer, 佢d 雪糕係幾滑...
仲可以選擇3個球..

不過唔好期望佢會有好既服務態度
一分錢一分貨
又平又好食, 仲想有好既服務態度, 難矣!
個d 阿姐係講野大聲d
不過都無惡意, ok啦
2007-08-02 18 浏览
在油麻地分店order了一碗楊枝金露,發覺上面有一層水,而該糖水亦是從未見過的稀,便向店員提出,豈料店員未有作出任何跟進,戴眼鏡,瘦削的收銀員並在背後說:「如果碗碗都落重本,成本咪好貴。」難道要成本平,便倒一大碗水給顧客?一點歉意也沒有。被指出不是後,店員就好像下了逐客令,匙一放下,但碗內還有未食完的,店員便問也沒問,便全都收起來...這樣的服務態度還行嗎?
這樣的服務態度還行嗎?
2007-08-01 18 浏览
好普通~~可能我食紅豆沙冇咩特別
好普通~~可能我食紅豆沙冇咩特別
2007-07-30 16 浏览
同翠茜姐行街街,即使之前食既pizza hut仲未落格,但難得黎深水埗,點都要黎呢度食糖水。今次我依共舊食幻彩明珠同芒果流冰,翠茜姐就要楊枝甘露同雪米"米茲",認真飽飽~味道唔駛講,當然平靚正。行過新開既橙黃色"松記",入面得小貓34隻,相反綠色字既松記就人山人海。

2007-07-25 9 浏览
終於試了松記喇!打電話去問近邊個地鐵站,原來o係長沙灣果邊!行左一陣就到,但係我地已經好餓了!唯有用佢黎充飢啦!叫左"幻彩明珠"<$14>,好食,d生果好fresh!加上芒果汁,呢個配搭好match!d大西米好煙un!好好食!男朋友仔叫左summer<$16>,佢話d 雪糕都好滑好食!......overall,呢間野可以encore!!!!
終於試了松記喇!

打電話去問近邊個地鐵站,原來o係長沙灣果邊!

行左一陣就到,但係我地已經好餓了!

唯有用佢黎充飢啦!

叫左"幻彩明珠"<$14>,好食,d生果好fresh!

overall,呢間野可以encore!!!!
2007-07-21 14 浏览
今晚十一時多還人山人海,過一條街的新分店也這麼多人嘩,原來真係好抵,十多元便食到這麼多生果,款式也蠻多,又夠特別,別處食真的要二十多三十元呢其實亦是來來去去幾種生果/大西米/黑珍珠/涼粉等做出不同配搭,勝在又平又落足料,大家都話好抵食今次先試了海底椰黑珍珠$14,不錯呀,下次會再來試其他款式(試過咁抵的甜品後,好難再幫襯別家了)
今晚十一時多還人山人海,過一條街的新分店也這麼多人
今次先試了海底椰黑珍珠$14,不錯呀,下次會再來試其他款式
(試過咁抵的甜品後,好難再幫襯別家了)

2007-07-16 14 浏览
hahaahhah終於有人陪我黎open rice排名第二的松記食糖水, 而且水準的確不錯, 超級滿足!!!!1. 幻海珍珠:::呢個係必試ga la,好鍾意d珍珠(大西 米),,好q呀!!!!正,,,,不過唔夠凍,,同埋佢地所俾 的花奶似係cream多d,,奇怪2. summer:::其實個雪糕幾好味bor,,而且仲全靠d雪糕 先令到糖水夠冰涼ja3. 鮮雜果紫糯米:::普通,,都係唔夠凍全部糖水用上新鮮生果而非罐頭,,而我同男朋友兩個人食三樣糖水都係$44,,超級抵!!如果我屋企係近松記而唔係b 仔就好lu~ps原來由深水涉地鐵站行去都幾遠,,建議係番長沙灣A2出口行去啦~

米),,好q呀!!!!正,,,,不過唔夠凍,,同埋佢地所俾
的花奶似係cream多d,,奇怪

先令到糖水夠冰涼ja

3. 鮮雜果紫糯米:::普通,,都係唔夠凍

2007-07-15 10 浏览
附近有一間又係叫松記, 我同朋友差點去錯SUMMER真係消暑好味既甜品, 超鍾意食! 難得只係賣$14!!!! 抵食!不過, 我只係要買電腦野才會去深水埗. 如果佢近我屋企, 我一定日日去食呀
附近有一間又係叫松記, 我同朋友差點去錯

2007-07-09 32 浏览
朋友仔有要事黎深水步一趟,我只好捨命陪君子啦,順便搵下呢區有咩好食。炎炎夏日,加上下午茶時段,糖水舖當然係不二之選。黎到我地即刻叫個幻海明珠($14)、summer($16)同芒果沙冰($18)。所以野都平靚正,不過幻海明珠唔夠凍,相反芒果沙冰就凍得滯,即使食完幻海明珠先飲芒果沙冰都可以令人為之一震!!下次再黎呢區,一定要試下其他甜品。

下次再黎呢區,一定要試下其他甜品
2007-07-08 12 浏览
食完劉森記之後, 心思思想食松記.下午12:30去到, 才知它1:00才開, 但食意已決, 於是苦等半個鐘.叫了蘆薈清涼爽加奶($16)有蘆薈粒粒, 煙韌大西米, 爽爽水晶絲, 口感豐富, 奶味香濃, 消暑良品.此店遲些會搬礼新元州大廈.
食完劉森記之後, 心思思想食松記.

叫了蘆薈清涼爽加奶($16)

此店遲些會搬礼新元州大廈.
2007-07-04 10 浏览
呢排天氣真係好熱下午時分特別想食凍野叫左個椰汁冰燕個menu講到食落去好似真o既燕窩當然梗係無真o既燕窩咁幼滑不過以$16食到燕窩o既口感都算係抵食架啦美中不足係個冰燕好細碗最終叫多個紅豆大菜糕食落去略嫌硬左D好在紅豆有嚼頭搭夠
呢排天氣真係好熱
最終叫多個紅豆大菜糕
食落去略嫌硬左D
好在紅豆有嚼頭搭夠
2007-06-30 4 浏览
一直想試但冇機會今晚終於特登揸車去試心唸"松記"個名咁"舊派"以為出名食芝麻糊紅豆沙d舊式甜品去到先知搞錯試左兩個招牌甜品-幻海明珠, 什果+大粒西米+涼粉, d西米好煙靭-哈囉, 大粒西米+涼粉+什豆+椰汁糕, 好特別, 好鐘意d紅豆味-糖不甩, 都ok, 幾煙靭價錢仲要勁平, 頭兩樣都係$14, 超抵
一直想試但冇機會
今晚終於特登揸車去試

心唸"松記"個名咁"舊派"
以為出名食芝麻糊紅豆沙d舊式甜品
去到先知搞錯

試左兩個招牌甜品
-幻海明珠, 什果+大粒西米+涼粉, d西米好煙靭
-糖不甩, 都ok, 幾煙靭

價錢仲要勁平, 頭兩樣都係$14, 超抵
2007-06-28 9 浏览
第一次去食,食咗個燉蛋白,但食過一次之後就無咗囉,名稱己忘了,因是冬天的特別推介,但之後食過佢哋既愛心甜品,因為俾佢既買相吸引咗,叫咗先至醒起,但都差不多食完,而另一值得推介係佢既"薑汁蕃薯糖水",糖水唔會話好甜,但啲糖水夠辣,好味,
2007-06-24 31 浏览
食完貴州人,去松記食番個冰凍甜品,來降降溫、消消暑。我食了個Summer,兩球細細的雪榚,淋上一層香濃的芒果汁,再有少少的大西米及雜果,我最欣賞西米,煙韌煙韌口感唔錯,而雪榚都幾難食,一定係好平、唔靚的牌子,不過當作臨時消暑甜品都算ok的。老公就食了椰汁紫米冰冰,淋上芒果汁,再加一球雪球,材料十分豐富又大碗。可能凍紫米味道較淡,俾芒果汁及椰汁蓋過。
食完貴州人,去松記食番個冰凍甜品,來降降溫、消消暑。
2007-06-20 7 浏览
一心諗住去Mega Box發記糖水,因為九龍跟本就無發記所以好開心就同家人上星期日去.........點知人多都不在話,服務簡直不之所謂,要排隊唔緊要最差就係跟本唔知係邊度排,law完no.居然行到去坐位時,有人客話個位係佢,原因係亂,都唔緊要我一心要食佢的糖水點知黎到有一碗得一半好似比人食過咁,個碗就大,我當時問一個中年似老板的男人,佢回應(好串咁講係呀我地隻碗係特別訂做仲好貴,我地不嬲都係咁小,仲有lee兩碗多左啦)當時我真係無反應,我同家人話我地一定唔會再去,真係好不知所謂!話時話就算唔係咁的服務,我地都係覺得真係唔係咁好食姐!