終於去了試松記了~地方唔係好難搵,一去到的時候真係俾出面的人龍嚇呆了,幸好入面好多位,我快就有位了。我覺得松記的食物的特色是MIXED。例如:出名的“幻海明珠”就係好多樣食物Mixed在一起,包括:什果+大粒西米+涼粉......雖然“幻海明珠”好出名,但我食了之後卻覺得一般而已,驚喜不大,但價錢真係好平($14)。另外我試了“哈囉”,我反而覺得這個比“幻海明珠”更好食,更特別!裡面有有大粒西米+涼粉+椰汁糕仔+什豆(真係什麼豆也有:有腰豆、麥米......),好特別,從沒有想過麥米等等可以同西米、涼粉等咁夾口味,價錢都係同“幻海明珠”一樣,我覺得它比“幻海明珠”更抵試。另外,我最喜歡的是“荔芒杯杯X”(sorry~唔係好記得個名)。佢係中間有d冰的,d冰淋了芒果汁+椰汁+士多啤梨汁,下面鋪滿了不同種類的豆同大大小小不同的西米,仲有d芒果汁浸住,超好食!點解我話好食呢,我也不太懂得說,只是這是我和朋友食的最後一道甜品,食了三樣嘢之後都真係好飽了,但可以一食這個就會大叫好味!大概是因為冰上的芒果汁同士多啤梨汁又有點甜,又有點酸很開胃很清新吧!不過就比“哈囉”同“幻海明珠”貴,要$22蚊,
終於去了試松記了~

我覺得松記的食物的特色是MIXED。

另外,我最喜歡的是“荔芒杯杯X”(sorry~唔係好記得個名)。佢係中間有d冰的,d冰淋了芒果汁+椰汁+士多啤梨汁,下面鋪滿了不同種類的豆同大大小小不同的西米,仲有d芒果汁浸住,超好食!點解我話好食呢,我也不太懂得說,只是這是我和朋友食的最後一道甜品,食了三樣嘢之後都真係好飽了,但可以一食這個就會大叫好味!大概是因為冰上的芒果汁同士多啤梨汁又有點甜,又有點酸很開胃很清新吧!不過就比“哈囉”同“幻海明珠”貴,要$22蚊,但我覺得好好味,絕對一定要試!

另外還食了糖不甩,都OK,幾煙靭,糖不甩是用薑汁煮過的,價錢係$8。

我同我個朋友都食好好好飽,如果不像我們那麼貪心,絕對是不用那麼貴的。

我覺得松記是一間款式特別,價錢便宜的糖水鋪,絕對值得一試!