先不講食物質素, 點解外賣自取要收加一服務費呢?什麼服務也沒有得到,仲要大大聲話外賣八五折。 實際係95折,因為係用原價加一再85折,由頭到尾都係刻意隱瞞 食物方面更加差劣完全係7 11買返嚟搵微波爐叮嘅質素。 祝早日結業
2020-03-30
10 分钟 (外卖自取)
2020-03-29 321 浏览
為配合政府呼籲,呢排 #小秘書 都盡量少啲出街。不過烹飪唔多叻嘅我,點都要食飯,加上呢排彈性上班時間,好多時我都會等到下午茶時間先食飯, 既可以避開人潮,又可以食平啲啲😆呢日我嚟到 #辛味屋,$38蚊一個 #吉列豬扒咖哩飯,又真係幾吸引🤩 既然咁抵食,一於加個$22嘅 #廣島炸蠔,再配個 #凍飲... 聽起嚟都幾豐富呀🤩 #日式咖喱汁 帶甜美,配 #白飯 冇得輸,不過件 #豬扒 就薄咗啲同細件咗少少、而 #脆漿 亦做得比較鬆散、口感一般😆 講到碟 #廣島炸蠔,我覺得唔係咁新鮮、有啲腥味,跟我預期中嘅味道爭太遠。加加埋埋都要$72一個 #下午茶餐... 又唔係我想像中咁抵喎🧐 或者大家跟我一樣,都係比餐牌上嘅價錢吸引入嚟,估唔到四五點嘅時間都咁好生意,喺呢個非常時期我覺得坐得迫咗啲。服務員嘅態度不過不失,只係cool咗少少... 我覺得唔好花錢加小食,平平地都試得過嘅😅

2020-03-20
2020-03-22 1223 浏览
荷里活廣場的札幌拉麵, 經常也人頭湧湧。 即使 是 疫症橫行時期, 也不見得人流比 往時小。 全因為餐廳定位價錢相宜, 六七十元已經有交易, 簡單一句,抵過自己煮。 今次叫咗個二人套餐大概二百一蚊左右, 有兩碗煮主與及三客小食, 煮食可以揀拉麵亦都可以揀飯類, 小食種類 選擇甚豐,雞翼 牛舌餃子魚餅 炸雞 等等都應有盡有。黑豚拉麵 煮食我哋揀咗黑豚拉麵, 拉麵粗幼 度剛剛好 ,煙韌又彈牙,而配料亦豐富,豚肉 燒得香 而不覺肥膩 ,還有爽口的木耳絲,再加上葱粒及黑蒜油, 湯底呈現出的 是驚喜的味道。 另一個主食叫了 燒肉飯。 燒肉飯一大盒 日本米飯的醬汁咸甜適中,而豚肉 分量多 ,沒有太肥,肉中帶彈牙口感,配上熱熱軟軟的白米飯,令人欲罷不能。炒魷魚 魷魚鬚口感十足,彈牙可口。 炸雞 日式的唐揚炸雞鮮嫩多汁,油炸後肉質亦保持柔軟,成品口感很好也沒有太鹹,也是令人難以忘懷。 自家餃子 底部煎得金黃,內裡的餡料充滿肉汁,超美味, 讓人不禁一隻一隻的吃下去。

黑豚拉麵

另一個主食叫了 燒肉飯。
燒肉飯一大盒

炒魷魚

魷魚鬚口感十足,彈牙可口。

炸雞

自家餃子

底部煎得金黃,內裡的餡料充滿肉汁,超美味,

讓人不禁一隻一隻的吃下去。
2020-03-12 157 浏览
鑽石山其實都幾多嘢食,我都幾鍾意食拉麵,朋友都係.所以就一齊諗住係附近行完街食返個拉麵.我同佢都好鍾意食白豚,見D人推介札幌拉麵嘅白豚拉麵.所以即刻叫埋朋友都去試.因為我係溏心蛋迷,我仲加咗$12要多隻溏心蛋.價錢唔算好貴,但就勁大碗,超級開心.唔駛去到日本都可以食到.湯底好濃郁,麵條亦都好有嚼勁.同朋友都大讚呢到嘅白豚拉麵的確唔錯.另外,我地仲要咗個小食,係燒鯖魚,個面好脆口,骨多咗小小,所以要小心D食,但味道好OK.
鑽石山荷里活廣場不嬲都好多餐廳今次揀咗呢間日本餐廳睇見餐牌晚餐都特別抵食 有二人套餐可以揀主食同埋小食😋😋.二人套餐 $208太鍾意食鰻魚飯啊 特登加$10食咗鰻魚飯鰻魚肉質嫩滑 而且冇細骨!雖然做唔到入口即溶嘅感覺 但夠厚肉!米飯均勻撈滿鰻魚汁 充滿鰻魚嘅香味 .另外叫咗黑豚拉麵黑豚拉麵係豬骨湯底 加入黑麻油 味道更加香口拉麵麵條幼身 而且口感好爽口難得價錢平民化但係都有返咁上下質素!.小食方面買咗雞翼雞軟骨各2串即叫即燒十分香口!☺️💗另外燒牛舌份量好多 雖然唔係厚切 但係都幾爽口仲有南瓜炸薯餅 炸粉唔算太厚口感食落之餘脆脆地 仲好香濃嘅南瓜蓉味.札幌拉麵 Miso No.1 x 辛味屋鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓325號舖
鑽石山荷里活廣場不嬲都好多餐廳
今次揀咗呢間日本餐廳
睇見餐牌晚餐都特別抵食 有二人套餐可以揀主食同埋小食😋😋
二人套餐 $208
太鍾意食鰻魚飯啊 特登加$10食咗鰻魚飯
鰻魚肉質嫩滑 而且冇細骨!
雖然做唔到入口即溶嘅感覺 但夠厚肉!
米飯均勻撈滿鰻魚汁 充滿鰻魚嘅香味

另外叫咗黑豚拉麵
黑豚拉麵係豬骨湯底 加入黑麻油 味道更加香口
拉麵麵條幼身 而且口感好爽口
難得價錢平民化但係都有返咁上下質素!

小食方面買咗雞翼雞軟骨各2串
即叫即燒十分香口!☺️💗
另外燒牛舌份量好多 雖然唔係厚切 但係都幾爽口
仲有南瓜炸薯餅 炸粉唔算太厚
口感食落之餘脆脆地 仲好香濃嘅南瓜蓉味

札幌拉麵 Miso No.1 x 辛味屋
鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓325號舖
2020-02-28 179 浏览
屯馬線新開咗之後都未搭過,今日專登撘屯馬線去荷里活商場,商場又大又多舖頭,好耐之前去過昵個商場,今日再去,多咗好多舖同埋不同的食肆,不過梗係醫咗肚食😂😂😂😂行經札榥拉面門口,望住外面的廚窗倒模的拉麵吸引之下,就決定入去食。餐牌內食物都好多款式,尤其午餐款式特別多,心大心細不知吃邊款,款款吸引😂😂終於決定吃豬軟骨拉麵,仲配埋小食🐔雞軟骨串,我好鐘意食D軟骨之類既食物,因為鏡意有口感⋯⋯呢到D座位幾舒適,大部分都係卡位設計,坐得舒服,食得舒適。豬軟骨拉麵,好味道的豬軟骨,大舊又足料,調較的味道適中,拉面爽滑,配料足,溫泉蛋、紫菜、粟米🌽粒,芽菜........等等👍👍👍雞軟骨串——-粒粒都真係雞軟骨🐔軟骨,真材實料無厄人(因為曾經食過有D鋪話係雞軟骨串,但其實隔住幾粒係雞肉丶成串可能只得一粒至二粒真係軟骨,果D鋪頭唔Ok😅)⋯⋯呢間D食物品質都唔錯,招呼服務亦有禮貌😊😊
屯馬線新開咗之後都未搭過,今日專登撘屯馬線去荷里活商場,

呢到D座位幾舒適,大部分都係卡位設計,坐得舒服,食得舒適。

雞軟骨串——-粒粒都真係雞軟骨
🐔軟骨,真材實料無厄人
2020-02-28 154 浏览
某日中午時段同朋友行商場,朋友話想食咖哩飯,我就話我想食牛柳飯,之後就去左一間日式餐廳度食午餐,入面位置很多,坐位舒適,我地坐左响梳化位,餐牌款式選擇超級多,不過我地入餐廳之前已選好了哈哈,所以就叫了一個咖哩牛肉飯餐同蒜香牛柳飯。呢兩個餐仲有配送粟米小食同麵豉湯前菜。仲有叫多左塊吉列豬扒小食。咖哩牛肉飯:咖哩味香濃,牛肉都幾多嫁。份量都幾大碟。蒜香牛柳飯:牛柳粒好有咬口,肉汁幾濃,加埋粟米芝麻醬小食送珍珠米飯不錯。麵豉湯清淡不算太咸。吉列豬扒唔係好油,即叫即炸。炸漿同豬扒比例剛剛好唔會太厚粉。哈哈。仲有叫左杯凍奶茶飲茶底香濃。

咖哩牛肉飯:咖哩味香濃,牛肉都幾多嫁。份量都幾大碟。

2020-02-12 185 浏览
今日同朋友行完街,朋友好想食日本嘢,所以我哋就試吓依一間餐廳😊😊😊朋友叫咗個炸雞塊燒牛肉定食,雞塊好入味,而且炸好鬆脆!👍🏼👍🏼😊😊😊我就叫咗個炸雞塊奄列咖喱飯,本身自己都好鍾意食滑蛋,配埋濃濃嘅咖喱汁,好好食呀!😊😊😊串燒雞肉丸,我同朋友都好鍾意!入邊會有啲雞軟骨,都幾好食喎!❤😊👍🏼👍🏼炒魷魚鬚,食落好入味啊,係我哋嘅至愛,唔錯唔錯👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

2020-02-12 130 浏览
今日行過荷里活廣場,心血來潮好想食日本嘢❤️❤️❤️❤️我哋坐低就叫左炸雞塊燒牛肉定食🐄🐄雞塊炸得好脆口,有雞有牛好豐富👍🏼👍🏼😊😊😊炸雞塊奄列咖喱飯,一層滑蛋配上咖喱汁,係絕配呀👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼😊😊😊串燒雞肉丸,雞肉丸裏便係有雞軟骨,食落有啲趙口,真係幾特別❤️😊👍🏼👍🏼炒魷魚鬚,好新鮮,食落好爽口,亦同時間好入味👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

2020-02-06 128 浏览
見到門口啲野食幾吸引 就行左入去食飯😋嗌完啲野食先覺得自己蠢左☹️我地啲小食係散嗌...但係佢有個二人套餐會配小食🤣下次真係要醒目啲🧐最鐘意就係呢到啲野食會配埋椰菜絲‼️連啲炸物小食都有😚仲有埋舊檸檬🍋夾埋啲炸物一齊食可以解膩💓成個感覺冇咁罪惡 同埋有菜食健康啲😝唔知點解日本餐廳啲飯真係特別好食😍粒粒分明仲好煙韌好有咬口 好正🤤-炸雞肉定食🍗定食會跟麵豉湯、白飯同埋細粟米沙律🥗個粟米沙律個底好多芝麻醬🤣我覺得有啲重口味...所以即刻不起晒啲粟米🌽粟米粒好甜 送飯都好食😋成個定食份量都幾大‼️個飯壓到實一實 食極都仲有咁🍚啲雞有四大舊😍金黃色 炸得好脆同乾身 唔會好油膩🤤啲雞肉比我預期嘅嫩滑 仲幾juicy💓不過我就覺得個炸粉有啲厚☹️-吉列豬扒奄列咖喱飯🍛豬扒有勁多舊😍仲好厚切‼️試左一舊 真係幾好食😋炸得仲脆過啲雞 炸皮唔會好厚 啱啱好✨肉質比較結實 唔係太滑🤣個蛋皮都包得幾靚 不過都幾薄同埋冇乜蛋味🙈咖喱係幾香 但係佢偏甜唔辣 如果辣少少應該會惹味啲~-芝士年糕🧀呢個真係超好食💓💓估唔到中間會有芝士流心😍芝士味仲要好濃郁‼️外層嘅年糕好煙韌 好似麻糬咁 軟綿綿🤤一咬開就有香濃嘅芝士流出黎✨甜甜
炸雞肉定食🍗
吉列豬扒奄列咖喱飯🍛

芝士年糕🧀
呢個真係超好食💓💓估唔到中間會有芝士流心😍芝士味仲要好濃郁‼️外層嘅年糕好煙韌 好似麻糬咁 軟綿綿🤤一咬開就有香濃嘅芝士流出黎✨甜甜地嘅外皮再加埋芝士嘅鹹香味 真係一流😋
吉列蝦🍤
啲蝦都幾大隻 同幾鮮甜🤤炸得好脆身‼️不過呢款就唔太乾身有少少油🙈
  • 芝士年糕
  • 吉列豬扒奄列咖哩飯
2020-02-06 140 浏览
收左工近近地同男友黎左荷里活廣場醫肚。札幌拉麵x 千味屋 望到店外擺放的食物模型真的食慾會增加。餐牌都算幾多樣化。最後因我地選擇困難症,就決定要個自選二人套餐!$208豬軟骨拉麵+$15麵質就是札幌常見的呈黃色粗身像公仔麵的,挺爽彈。附上的流心蛋有調味幾有蛋香,不錯。豬軟骨大大件,煮得夠稔。滑蛋吉列豬扒飯滑蛋洋蔥很下飯。燒牛舌 燒得太乾就唔係幾好食。炒魷魚鬚 幾惹味又唔會好韌。燒雞翼2串 &雞軟骨 2串 鹽燒口味都不錯。
收左工近近地同男友黎左荷里活廣場醫肚。

札幌拉麵x 千味屋

望到店外擺放的食物模型真的食慾會增加。

餐牌都算幾多樣化。

最後因我地選擇困難症,就決定要個自選二人套餐!$208

豬軟骨拉麵+$15
麵質就是札幌常見的呈黃色粗身像公仔麵的,挺爽彈。

附上的流心蛋有調味幾有蛋香,不錯。

豬軟骨大大件,煮得夠稔。

滑蛋吉列豬扒飯
滑蛋洋蔥很下飯。

燒牛舌 燒得太乾就唔係幾好食。

炒魷魚鬚 幾惹味又唔會好韌。

燒雞翼2串 &雞軟骨 2串

鹽燒口味都不錯。
2020-02-05
2020-01-29 124 浏览
年初二大部分舖頭都冇開 想搵嘢食都幾艱難咁啱撞正去鑽石山拜年見到邊間舖頭開我哋就去食我哋隨心點咗一個二人套餐入面有燒肉飯螃蟹拉麵燒牛舌自家製餃子雞軟骨加雞翼串大致上嚟講食物質素一般燒肉飯嘅肉略為乾 所以感覺比較硬拉麵唔夠淋唔夠彈牙 湯底亦都較為淡牛舌同埋串燒亦都燒到乾爭爭全部食物餃子較為可以接受不過今日係新年年初二 佢哋都為大眾服務質素可能有啲偏差 同埋價錢都唔算太貴所以第日都可以畀機會佢再試下整體來說味道一般不過新年都為大眾服務值得尊重
年初二大部分舖頭都冇開

所以第日都可以畀機會佢再試下
整體來說味道一般
不過新年都為大眾服務值得尊重

2020-01-20 119 浏览
同朋友去鑽石山荷里活廣場睇戲,之後在商場找餐廳食晚飯,在三樓有間扎幌拉麵,門口有多位客人等位,朋友見餐牌的食物唔錯,提議入座試試,餐廳裝修簡潔,座位以卡位為主。我們揀左自選二人套餐:首先選2款拉麵或飯,喜歡食豬扒的朋友揀了吉列豬扒奄列咖哩飯(大),豬扒厚切,炸得外脆內Juicy,光滑的蛋皮,包著米飯,粒粒分明又煙韌,咖哩惹味得來又不失日式咖哩獨有的香甜!滑蛋豬扒飯(大),先將吉列豬扒炸好,炒好滑蛋,再炒香洋蔥,加入調味料煮成醬汁,淋上豬扒面,豬扒,吸收醬汁好惹味。相反吉列豬扒就冇甘脆口。另外選3款小食,炒魷魚鬚,炒好惹味又不會太硬。自家製餃子(大),皮薄餡多,煎得香口,配餃子醋可提升味道。燒雞翼2串及燒雞軟骨2串,燒至金黃色,雞翼皮脆肉嫩,雞軟骨爽脆。
我們揀左自選二人套餐:
另外選3款小食,炒魷魚鬚,炒好惹味又不會太硬。
鑽石山美味抵食日本餐廳My families and I went to a Japanese restaurant called “札幌拉麵Miso No.1 x 辛味屋” (Sapporo Ramen Miso No.1 x Karami Curry)Located in Shop 325, 3/F, Plaza Hollywood, 3 Lung Poon Street, Diamond Hill鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓325號舖.The restaurant is full house during dinner time.“Grilled beef rice bowl”燒牛肉蓋飯HKD$62The beef is tender, soft. ..The rice is fluffy and well cooked!!Highly recommended.“Deep fried chicken”炸雞肉HKD$55..The chicken nuggets are juicy and moist!!..Good!!“Fried arms of squid”炒魷魚鬚HKD$
鑽石山美味抵食日本餐廳

鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓325號舖.

“Grilled beef rice bowl”
燒牛肉蓋飯
HKD$62

The beef is tender, soft.

Highly recommended.

“Deep fried chicken”
炸雞
HKD$55

Good!!

“Fried arms of squid”
炒魷魚鬚
HKD$38

The taste is dynamite!!! Superb seasoning!!

Tender and soft not chewy.

Highly recommended!!

“Chicken cutlet omelet curry rice”
吉列雞扒奄列咖哩飯
HKD$68

The curry is Japanese style mild sweet curry.

The cutlet chicken is crispy and crunchy.

All the staff is very polite and helpful. Great service!!👍🏻

The dishes are quickly served once ordered.

The decor is neat, warm and modern
  • “Grilled beef rice bowl” 燒牛肉蓋飯
  • “Deep fried chicken” 炸雞肉
2020-01-14 81 浏览
放假去荷里活廣場shopping ,見鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場3樓325號舖,札幌拉麵 Miso No.1 x 辛味屋,環境舒適,裝修新簇座位寬敞。我們點左午市$69自選套餐1+1 味噌湯底豬肉拉麵+燒肉飯,豬肉夠腍夠入味真不錯。特濃豚骨白豚肉拉麵$69+$5,自家製餃子🥟餡料飽滿,煎得香脆可口,味道真不錯。豚骨湯底味濃又香,麵身質地幼滑,溫泉蛋很香滑,👍,炒魷魚鬚🦑$38, 細細條易入口,爽口不韌,用蒜片🧄炒得香香。很美味。
午市$69自選套餐1+1
味噌湯底豬肉拉麵+燒肉飯,豬肉夠腍夠入味真不錯。
  • 自家製餃子
  • 特濃豚骨白豚拉麵