同屋企人去咗將軍澳食日本野💗呢間日本料理好別緻,門面中裏面裝潢都以日本稻荷神社為設計主題,用木質素材打造成一間好有地道氛圍嘅日式居酒屋~門口位置同餐廳裏面有大大小小嘅稻荷神社使者~狐狸🦊嘅石像裝飾~個樣好似一隻隻招財貓💗好有日式feel 用餐區都好大,有部份卡位雅座設了半布廉,感覺舒服又有私密度~我哋點咗2人前晚市套餐($ 368 /位),覺得食材夠新鮮,整體都好豐富。🔶胡麻豆腐沙律非常清甜爽口的沙律🥗醒神開胃。每人一碗,份量都多。🔶廚師發板刺身拼盤當日我地嘅刺身拼盤有三文魚丶吞拿魚丶油甘魚丶牡丹蝦🦐 鮮味十足👍🏼夠新鮮。🔶廚師發板串燒當日廚師為我地準備咗燒蘆筍丶雞肉串丶免治雞肉棒丶燒大蔥~4款都燒得好靚,非常惹味香口💗我最鍾意免治雞肉棒,肉汁豐富有咬口,帶有醬油香。🔶雜錦天婦羅有蝦丶南瓜丶番薯丶雞肉丶冬菇丶茄子~炸得好酥脆,入口不膩。🔶蒲燒鰻魚飯每人有一客~份量都多👍🏼鰻魚肥美汁香🥳米飯粒粒分明,伴以蛋絲更有風味。🔶是日甜品~甜品都好唔錯💗朱古力蛋糕配豆腐冰淇淋~蛋糕鬆軟朱古力味濃👍🏼冰淇淋豆味相當濃郁👍🏼🔶飲品 ($48)點左白桃乳酸梳打和柚子乳酸梳打💗入口香甜👍🏼清爽解膩。

🔶胡麻豆腐沙律
非常清甜爽口的沙律🥗醒神開胃。每人一碗,份量都多。

🔶廚師發板刺身拼盤

🔶廚師發板串燒

🔶雜錦天婦羅
有蝦丶南瓜丶番薯丶雞肉丶冬菇丶茄子~炸得好酥脆,入口不膩。

🔶蒲燒鰻魚飯

🔶是日甜品

🔶飲品 ($48)
點左白桃乳酸梳打和柚子乳酸梳打💗入口香甜👍🏼清爽解膩。

————————————————————————-🇯🇵相信香港人十個有九個人都係鐘意食日本野同去日本旅行,疫情限制,大家都無得返飛過去。將軍澳就開咗間由日本大廚主理嘅居酒屋🏮俾大家止止癮~💮一去門口已經仿如置身日本,餐廳門面甚具特色!放了一尊型格cutecute嘅狐狸,牆身再加上一整排嘅小狐狸,配上昏暗澄黃燈光,極有格調及和風感,絕對要打個卡入去阿!❇️餐牌點評如下👫🌀唔想諗來諗去嘅情侶,信我,直接點佢嘅晚市套餐包你滿意😍。「胡麻豆腐沙律」頭盤細心安排咗呢個開胃小食,健康惹味,豆腐超滑。「廚師發板刺身拼盤」師傅為你因時選用最佳最鮮美嘅食材!上枱望就知道新鮮😍魚生肥美,人口即融,生蝦甘甜,全體高質!。「廚師發板串燒」我自己一向都鐘意食串燒,呢個套餐完全滿足我對和食嘅所有欲望,師傳唔會淨係燒晒肉肉,悉心平衡提供咗素嘅串燒,配上日式燒汁夠惹味Juicy。「雜錦天婦羅」😙天婦羅炸得岩岩好,炸粉比例完美,厚薄剛好,令到咬落薄薄一層,口感豐富又唔會太over,加上配料高質,係一個好好食嘅天婦羅。🔆重點推介「蒲燒鰻魚飯」,鰻魚汁香濃得來唔會太過分,鰻魚燒到綿綿軟身,啱啱好火候,食落入嘅啖啖都係幸福嘅感
————————————————————————-

❇️餐牌點評如下👫

🌀唔想諗來諗去嘅情侶,信我,直接點佢嘅晚市套餐包你滿意😍
。🔆重點推介「蒲燒鰻魚飯」,鰻魚汁香濃得來唔會太過分,鰻魚燒到綿綿軟身,啱啱好火候,食落入嘅啖啖都係幸福嘅感覺🥰,完全part得住係築地魚市場燒嘅鰻魚,但嘅汁嘅味道更適合重口味嘅香港人!

🔻 由前日本米芝蓮星級餐廳à nu retrouvez-vous的北出佑介(Yusuke Kitade)先生主理,無論係用料,菜單設計,到烹製技巧,到帶俾大家日本高級美食體驗,仿如置到東京,品賞本土風味,必去!😚
  • 晚市套餐
2021-12-03 34 浏览
最近多咗去將軍澳食嘢發現多咗好多新餐廳今次試咗呢間本店係一間日式居酒屋🏮以🇯🇵稻荷神使者-狐狸做主題 店內外遍佈過百隻🦊仲一尊大型狐狸石像 呢個主題好特別👍🏻試左二人套餐都幾豐富胡麻豆腐沙律沙律菜好新鮮 而胡麻醬配豆腐簡單但好開胃👍🏻刺身拼盤四款每日刺身款式每日都唔同食材都係日本空運抵港會由廚師發板 每款都好新鮮💯👍🏻串燒六款有蘆筍,雞脾肉,免治雞肉棒三款都燒得好香口😋雜錦天婦羅天婦羅既炸漿整得好薄脆 唔會好厚有天婦羅🍤夠哂彈牙仲有茄子🍆,好甜蕃薯🍠,南瓜同冬菇蒲燒鰻魚飯鰻魚外層咬落帶香脆 而肉質仍然係軟滑 而鰻魚汁亦盡入魚肉👍🏻配埋🍚💯甜品朱古力蛋糕配豆腐蛋糕
最近多咗去將軍澳食嘢

每日刺身款式每日都唔同
食材都係日本空運抵港
會由廚師發板 每款都好新鮮💯👍🏻

串燒六款
有蘆筍,雞脾肉,免治雞肉棒
三款都燒得好香口😋

天婦羅既炸漿整得好薄脆 唔會好厚
有天婦羅🍤夠哂彈牙
仲有茄子🍆,好甜蕃薯🍠,南瓜同冬菇

朱古力蛋糕配豆腐蛋糕

2021-12-01 36 浏览
之前經過呢間居酒屋,已經被門面吸引😍,店前有好多燈飾,同埋招財貓布置,好似去左日本。琴晚約咗住喺附近嘅朋友食晚飯,飲清酒🍶,真係人生一樂也我地見到餐牌有個2人前晚市套餐, 每人$368,價錢ok。我同朋友都好喜歡飲清酒,今晚點了富純米大吟釀 ($218) ,入口微甘,清爽順喉。✨胡麻豆腐沙律每人一客份量幾多,豆腐豆味濃郁😋✨廚師發辦刺身拼盤有4款: 牡丹蝦,吞拿魚,三文魚及油甘魚,十分新鮮。✨廚師發辦串燒雞肉、 免治雞肉棒及燒露筍✨雜錦天婦羅炸得香脆不油膩, 有冬菇,蕃薯,南瓜,茄子同雞肉。✨蒲燒鰻魚飯估唔到份量好似平時正常size咁大碗,鰻魚肥美香甜,超正。✨甜品朱古力蛋糕同綠茶蕨餅,有誠意👍

琴晚約咗住喺附近嘅朋友食晚飯,飲清酒🍶,真係人生一樂也

✨胡麻豆腐沙律

每人一客份量幾多,豆腐豆味濃郁😋

廚師發辦刺身拼盤

有4款: 牡丹蝦,吞拿魚,三文魚及油甘魚,十分新鮮。

廚師發辦串燒

雞肉、 免治雞肉棒及燒露筍

✨雜錦天婦羅

炸得香脆不油膩, 有冬菇,蕃薯,南瓜,茄子同雞肉。

✨蒲燒鰻魚飯

估唔到份量好似平時正常size咁大碗,鰻魚肥美香甜,超正。

甜品

朱古力蛋糕同綠茶蕨餅,有誠意👍

2021-11-30
2021-12-01 29 浏览
行完將軍澳Donki又去發掘新餐廳,附近以西餐及cafe居多,日本餐廳唔算多,見到呢間店面好吸引,所以去試試 ᕕ(ᐛ)ᕗ.餐廳走格調居酒屋設計,以稻荷神使者「狐狸」為主題,店內佈滿小狐狸裝飾,加上和紙燈籠,滿滿日式風情!.晚市套餐(二人前) $368/位 🥗 胡麻豆腐沙律裝沙律隻碟望落好高貴,賣相加分!豆腐口感非常嫩滑,配上沙律菜及醇香胡麻醬,簡單但美味。.🐟 廚師發板刺身拼盤刺身拼盤分別有鰤魚、八爪魚、甜蝦及三文魚腩,4款刺身都好新鮮!八爪魚爽彈,甜蝦肉質細緻鮮甜,厚切鰤魚及三文魚腩入口肥美鮮嫩,帶魚油甘香。.🍢 廚師發板串燒3款串燒有鮮冬菇、雞腿及雞頸肉,火喉控制得幾好,鮮冬菇唔會燒得過乾,雞腿肉軟腍、雞頸肉爽彈,配上照燒汁好滋味!.🍤 雜錦天婦羅雜錦天婦羅有大蝦、南瓜、蕃薯、茄子、冬菇及青椒,十分豐盛!炸漿輕薄鬆脆,唔會有油膩感,除配蘿蔔泥天婦羅汁之外,仲搭配比較特別嘅抹茶鹽,更能帶出食物本身嘅味道。.🍚 蒲燒鰻魚飯 or 菠菜豆腐烏冬本來想試晒飯及烏冬各一,可惜只能揀同款(´д`)鰻魚肉質柔軟,表面微微焦香,蒲燒汁味道濃郁,甜中帶鹹,拌飯十分開胃。.🧁 是日甜品朱古力蛋糕外層烘

晚市套餐(二人前) $368/位
🥗 胡麻豆腐沙律

🐟 廚師發板刺身拼盤

🍢 廚師發板串燒

🍤 雜錦天婦羅

🍚 蒲燒鰻魚飯 or 菠菜豆腐烏冬

🧁 是日甜品
朱古力蛋糕外層烘得輕脆,內裡口感鬆軟。

總括而言:餐廳設計充滿質感格調,卡位私密度甚高,環境寬敞舒適,暖黃燈光令用餐更有氣氛。食物用料新鮮高質,選擇都好多,有多款日本居酒屋料理及清酒等。食物環境同服務都相當不錯,將軍澳食日本料理有多一個選擇!
2021-11-30 26 浏览
今次黎到將軍澳搵食,就揀左日本餐廳 - 本店。餐廳既裝修好有日本氣氛,餐廳門面已經充滿住日本神社既神秘感,而室內裝修都一絲不苟地佈置出日本風格,座位都係超寬敞,坐得好舒服~餐牌上選擇超多,前菜,壽司,炸物,串物,燒物,煮物,一品料理等等,實在係多到難以選擇呢~最後我地決定揀晚市套餐(二人前 每位$368), 勝在佢有多類型既食物,感覺比較全面同抵食!二人晚市套餐包括胡麻豆腐沙律,廚師發板刺身拼盤,廚師發板串燒,雜錦天婦羅,蒲燒鰻魚飯,甜品,都幾豐富!胡麻豆腐沙律各有一大碗,豆腐味好香濃,又夠香滑,沙律菜都好新鮮!廚師發板刺身拼盤有四種刺身,呢晚我地就食到三文魚腩,油甘魚,八爪魚,拖羅。最欣賞係三文魚腩同拖羅,魚油香味出眾,肉質非常新鮮軟腍!另一樣由廚師發板既就係串燒,共三款每人各一串,有燒露荀,免治雞肉串,雞腿肉串燒,全部都幾香口,免治雞肉串既肉有小小軟骨,口感係幾特別,而雞腿肉肉質都結實,感覺餐廳有認真挑選過食材。雜錦天婦羅非常出眾,外皮香脆得黎係非常之薄!非常值得讚!我地呢晚就品嚐到既大蝦,茄子,蕃薯,冬菇~蒲燒鰻魚飯份量都大,佢既醬料味道就比較濃,鰻魚經微微燒過,都有少少脆口。呢

雜錦天婦羅

蒲燒鰻魚飯份量都大,佢既醬料味道就比較濃,鰻魚經微微燒過,都有少少脆口。呢晚既甜品係芝士蛋糕,質地較厚實,味道都唔錯! 我地另外加配,左荔枝同柚子乳酸梳打,都好好味,有一大杯好抵飲~

2021-11-22
雜錦天婦羅
由出身於日本米芝蓮星級餐廳的北出佑介先生主理,主打高質但價錢相宜的居酒屋料理。居酒屋餐廳內外佈滿了大大小小的狐狸,造型很可愛。餐廳的室內設計是以稻荷神社為藍圖,一隻隻的石狐狸原來是稻荷神使者,裝潢別具心思又充滿日式居酒屋氛圍,很值得打卡,有點去日本旅遊的感覺。食物方面,這次嚐了二人前晚市套餐 $368/person 🥗胡麻豆腐沙律Japanese Sesame Tofu Salad -豆腐很滑豆乳味很濃,比一般吃到的豆腐好吃🐙🐟廚師發板刺身拼盤(四款)Omakase Assorted Sashimi Platter (4 Kinds) -三文魚, 八爪魚, 油甘魚, 真鯛-刺身新鮮,厚切,口感一流🍡🍢廚師發板串燒(六款)Omakase Kushiyaki (6 Kinds) -雞頸肉x2, 免治雞肉x2, 秋葵x2-串燒是居酒屋必點推介,醬汁惹味,雞肉嫩滑,燒得剛剛好🍤雜錦天婦羅Assorted Tempura -大蝦, 南瓜, 茄子, 蕃薯, 冬菇天婦羅香口之餘,配上抹茶味的鹽,味道更添了一些層次🍲菠菜豆腐烏冬Spinach With Tofu Udon-彈牙稻庭烏冬,搭配甜甜的腐皮

食物方面,這次嚐了二人前晚市套餐 $368/person
-豆腐很滑豆乳味很濃,比一般吃到的豆腐好吃

Sashimi Platter (4 Kinds)
-三文魚, 八爪魚, 油甘魚, 真鯛
-刺身新鮮,厚切,口感一流

-雞頸肉x2, 免治雞肉x2, 秋葵x2
-串燒是居酒屋必點推介,醬汁惹味,雞肉嫩滑,燒得剛剛好

🍤雜錦天婦羅Assorted Tempura
-大蝦, 南瓜, 茄子, 蕃薯, 冬菇
天婦羅香口之餘,配上抹茶味的鹽,味道更添了一些層次

🍲菠菜豆腐烏冬Spinach With Tofu Udon
-彈牙稻庭烏冬,搭配甜甜的腐皮,鏗魚湯底,好味

🍰是日甜品Dessert
-雲石芝士蛋糕
-甜度口感適中,滿足

🍶幻 Sake (另外加點)
-比較易入口的Sake,兩個人可以飲完一整瓶

• 廚師發板串燒
  • 胡麻豆腐沙律
2021-11-28 28 浏览
日本菜永遠都系🈶一定保證,今日來到將軍澳海濱比較隱藏既日本料理本店。一踏入門口,原來餐廳都幾大,好有日本和風feel,中庭有隻石灰招財貓,其他卡位都有布遮住,環境格局顯得高檔。見🈶個二人餐幾吸引,就點左。胡麻豆腐沙律獨立兩碗上檯,日式碗好靚,豆腐好滑。刺身拼盤4款有真鯛魚 ,吞拿魚,三文魚和 甜蝦。真鯛魚肉質細嫩,吞拿魚,三文魚肥美,甜蝦滑嫩什錦天婦羅🈶綠茶鹽,真很特別,有番薯,南瓜,蝦,菇,欣賞炸得酥脆串燒:蘆筍,雞肉燒到剛好,保持到肉汁,肉嫩汁香。豆腐菠菜烏冬烏冬滑而帶點韌,口感佳。整體而言,環境真係讓人舒服,好有日本感覺,服務好,食物滋味,值得舌尖再遊!

見🈶個二人餐幾吸引,就點左。

胡麻豆腐沙律
獨立兩碗上檯,日式碗好靚,豆腐好滑。

刺身拼盤4款

什錦天婦羅
🈶綠茶鹽,真很特別,有番薯,南瓜,蝦,菇,欣賞炸得酥脆

串燒:蘆筍,雞肉
燒到剛好,保持到肉汁,肉嫩汁香。

豆腐菠菜烏冬
烏冬滑而帶點韌,口感佳。

2021-11-23 101 浏览
#本店 (將軍澳).如果心多多揀唔到食咩好,食套餐就最好😻,好享受由前菜食到甜品,一道道上,慢慢食,同喜歡的人分享一餐飯嘅時光。美食令成件事變得更美好。.本店嘅裝修好有格調,🥸位置闊落,坐卡位的話極具私人空間感,掛布岩岩好遮擋視線,令人覺得好似一個小包箱咁。🥳同朋友盡情傾計!.傾計唔少得飲酒,食日本菜,飲清酒🍶我最鐘意揀酒杯呢一環😂每隻杯都好靚,藝術品一般的存在。.前菜:胡麻豆腐沙律🥗fresh ~.廚師發板刺身四款:深海池魚、油甘魚、甜蝦、三文魚腩。三文魚腩真係爆讚😍微微爽口一咬三文魚魚油係口入面大爆發☺️好香好濃郁嘅三文魚味。油甘魚好厚切而且好難得無腥味🙂。.雜錦天婦羅🍤:茄子🍆、冬菇、大蝦🍤、番薯🍠。全都粉漿都係薄薄一層,好脆!又可以食到食物本身原味☺️係好好食嘅天婦羅,沾蘿蔔蓉汁食或芥末鹽。我覺得芥末鹽更可以提鮮。·廚師發板串燒:豬五花腩、牛舌、蘆筍。燒得剛好,保留到肉汁,好juice..鰻魚飯,米飯🍚同普通米比較會有韌性同硬身啲,粒粒飽滿晶凝通透,有種甜甜地嘅米香🤤我幾鍾意個白飯底,雖然已經好飽但我都堅持食晒個鰻魚飯❤️。.甜品:芝士蛋糕🧀好滑滑。.值得一題呢度嘅服務好好,店員會不
#本店 (將軍澳)

前菜:胡麻豆腐沙律🥗fresh ~

甜品:芝士蛋糕🧀好滑滑。

值得一題呢度嘅服務好好,店員會不斷留意你嘅需要同埋管理好上菜嘅速度。
人均消費:$400
成日行過都覺得鋪面好靚,勁有日本當地居酒屋既感覺🇯🇵 除左裝潢靚,估唔到食物又幾高質喎😋 我地仲嗌左枝清酒🍶(人人都有得自己揀隻靚靚清酒杯😍) 一邊飲一邊享受美食😎二人前dinner set $368/位胡麻豆腐沙律好清新既一個沙律🥗 雖然胡麻醬撈咩都好食,但不得不讚個豆腐好好食,豆味好濃😋廚師發辦刺身拼盤 (4款)4款刺身都好新鮮,仲有我最愛既甜蝦、帶子,塊塊都係厚切🤩 口感一流👍廚師發辦串燒 (6款)由左至右: 雞軟骨、雞頸肉、蘆筍😻 雞軟骨表面微微燒焦,好香口😍 雞頸肉比較少食,估唔到係咁爽口,配上甜甜地既醬汁,好好食🤤 燒蘆筍都好juicy,正😬雜錦天婦羅食居酒屋又點少得天婦羅🍤 依個雜錦天婦羅有蝦、茄子、菇、南瓜🎃 脆漿恰到好處,唔會太厚,薄薄一層好夠脆😙蒲燒鰻魚飯本身睇menu覺得依個二人餐未必夠飽😂 但原來食到last依個蒲燒鰻魚飯都已經幾飽下🙊 蒲燒鰻魚好正,一啲都唔腥,配上鰻魚燒汁,撈飯一流👍甜品最後食埋軟心朱古力蛋糕,剛焗起熱辣辣,又唔會太甜🍫

二人前dinner set $368/位

胡麻豆腐沙律

廚師發辦刺身拼盤 (4款)

廚師發辦串燒 (6款)

甜品
最後食埋軟心朱古力蛋糕,剛焗起熱辣辣,又唔會太甜🍫
2021-11-16
  • 二人前dinner set
好有日本風情 置身居酒屋咁兩個人仲可以坐包廂 私隱度高.兩個人最岩叫二人前包哂前菜、刺身、天婦羅、串燒、鰻魚飯或者烏冬 仲有甜品.前菜 胡麻豆腐沙律一個清清地嘅前菜豆腐磚加胡麻醬呢個配搭最夾少少沙律菜墊底 醬汁唔會太多輕食完前菜就可以食刺身喇廚師發板刺身拼盤賣相已經好吸引 刺身厚切一啲都唔馬虎除咗有大大粒帶子 仲有三文魚、油甘魚同池魚好新鮮啊 最中意廚師發板嘅餐牌充滿神秘感之餘 質素都有保證今次最中意係油甘魚 有魚油香嗰種鮮味唔一定日本先食到唔通餐廳每日都由日本直送海鮮雜錦天婦羅新鮮炸起 款式多樣有大蝦、冬菇、南瓜、芋頭同茄子🍆大蝦好彈牙、炸粉薄 好有質素其他蔬菜類都炸得剛剛好 唔會太油膩南瓜芋頭又唔會太粉 仲好有食材原味添.廚師發板串燒二人前有三款六串 有雞肉、雞軟骨同蘆筍雞肉大大嚿啖啖肉雞軟骨捧好有咬口 配埋燒汁最岩送酒平時好怕蔬菜類會燒得乾 但係蘆筍都唔會 反而烤得有少少脆口 食落好爽口蒲燒鰻魚飯主食可以揀菠菜豆腐烏冬或者蒲燒鰻魚飯我地都揀左飯 因為想食鰻魚鰻魚飯嘅份量啱啱好唔會太多畢竟前面已經食咗好多嘢啦鰻魚仲可以配埋山椒粉食白飯除咗配鰻魚配埋串燒食都一流🤤.甜品 朱古力蛋榚心

好有日本風情 置身居酒屋咁
兩個人仲可以坐包廂 私隱度高
兩個人最岩叫二人前
包哂前菜、刺身、天婦羅、串燒、鰻魚飯或者烏冬 仲有甜品

前菜 胡麻豆腐沙律
一個清清地嘅前菜
豆腐磚加胡麻醬呢個配搭最夾
少少沙律菜墊底 醬汁唔會太多
輕食完前菜就可以食刺身

賣相已經好吸引 刺身厚切一啲都唔馬虎
除咗有大大粒帶子 仲有三文魚、油甘魚同池魚
好新鮮啊 最中意廚師發板嘅餐牌
充滿神秘感之餘 質素都有保證
今次最中意係油甘魚 有魚油香
嗰種鮮味唔一定日本先食到
唔通餐廳每日都由日本直送海鮮

新鮮炸起 款式多樣
有大蝦、冬菇、南瓜、芋頭同茄子🍆
大蝦好彈牙、炸粉薄 好有質素
其他蔬菜類都炸得剛剛好 唔會太油膩
南瓜芋頭又唔會太粉 仲好有食材原味添

廚師發板串燒
二人前有三款六串 有雞肉、雞軟骨同蘆筍
雞肉大大嚿啖啖肉

心太軟嘅形狀 朱古力味好濃
岩哂朱古力控 伴碟仲有cream 同士多啤梨
食落唔太甜 細細件岩岩好滿足甜品
2021-11-20 652 浏览
食飯兩個鐘好似身處日本咁 氛圍令人好放鬆( ˶˙ᵕ˙˶ )老實講食物價位偏高 但呢個氛圍 係值得嘅( `◡͐´ )✧今次試左佢地嘅晚市二人套餐($368/位)包曬前菜刺身串燒沙律飯麵甜品ー̀ωー́馬上同大家分享下感想ꪔ̤̮´•ᴥ•`胡麻豆腐沙律雖然只係前菜 但擺盤都好精美每人一份沙律 夠曬大份胡麻醬味道天然(。◕‿◕。)´•ᴥ•`廚師發辦刺身四款四款係金目鯛 三文魚 油甘魚腩同埋帶子(◍′◡‵◍)比較少見嘅係金目鯛 經過灸燒 油香濃郁( ˶˙ᵕ˙˶ )三文魚同油甘魚腩都係厚切 口感唔錯 油脂味亦幾香相比起黎帶子較普通\(*ˊᗜˋ*)/´•ᴥ•`廚師發辦串燒6款師傅今次比左3款各2串(⌯¤̴̶̷̀ω¤̴̶̷́)分別係秋葵 免治雞肉 雞腿肉都有啲可惜冇得試多幾款但又唔洗爭每款每人1串( `◡͐´ )✧我同朋友最鍾意都係免治雞肉串其實雞腿肉都好嫩滑但免治雞肉串層次更豐富有啲雞軟骨喺入面亦燒得好香🤤´•ᴥ•`雜錦天婦羅朋友超鍾意佢地嘅天婦羅簡直覺得係全餐最深刻 炸得好香脆最驚喜係冬菇炸得好香🤤🤤美中不足係南瓜同蕃薯比較粉´•ᴥ•`蒲燒鰻魚飯本身都擔心會唔飽但最後一人一個飯 飽曬( •̀ω •́ゞ)可以揀菠菜豆腐烏冬/鰻魚飯鰻
食飯兩個鐘好似身處日本咁
氛圍令人好放鬆( ˶˙ᵕ˙˶ )
老實講食物價位偏高
但呢個氛圍 係值得嘅( `◡͐´ )✧
今次試左佢地嘅晚市二人套餐($368/位)
包曬前菜刺身串燒沙律飯麵甜品ー̀ωー́
馬上同大家分享下感想ꪔ̤̮

´•ᴥ•`胡麻豆腐沙律
雖然只係前菜 但擺盤都好精美
每人一份沙律 夠曬大份
胡麻醬味道天然(。◕‿◕。)

´•ᴥ•`廚師發辦刺身四款
四款係金目鯛 三文魚 油甘魚腩同埋帶子(◍′◡‵◍)
比較少見嘅係金目鯛 經過灸燒 油香濃郁( ˶˙ᵕ˙˶ )
三文魚同油甘魚腩都係厚切 口感唔錯 油脂味亦幾香
相比起黎帶子較普通\(*ˊᗜˋ*)/

´•ᴥ•`廚師發辦串燒6款
師傅今次比左3款各2串(⌯¤̴̶̷̀ω¤̴̶̷́)
分別係秋葵 免治雞肉 雞腿肉

簡直覺得係全餐最深刻 炸得好香脆最驚喜係冬菇炸得好香🤤🤤
美中不足係南瓜同蕃薯比較粉

´•ᴥ•`蒲燒鰻魚飯
本身都擔心會唔飽
但最後一人一個飯 飽曬( •̀ω •́ゞ)
可以揀菠菜豆腐烏冬/鰻魚飯
鰻魚燒得幾香 份量亦幾大
作為全餐飯結尾非常滿足飽肚
(◍′◡‵◍)

´•ᴥ•`是日甜品
甜品係朱古力蛋糕(´∩𖥦∩`)
暖暖地 brownie味道蛋糕質地
不過不失 (๑¯ω¯๑)

對本店最深刻一定係全個氛圍
餐廳環境都係我去過頭三位香港最靚嘅日本餐廳(・∀・)
不過將軍澳對我黎講遠左少少😭
不過遠距離都有助營造旅行感
總括黎講係個非常放鬆嘅晚上🤤
2021-11-19 58 浏览
位於將軍澳ᴛʜᴇ ᴘᴀʀᴋꜱɪᴅᴇ第一座< 𝓘𝔃𝓪𝓴𝓪𝔂𝓪 𝓫𝔂 𝓚 >, 一間特色居酒屋, 佔地足足2,600呎, 空間感大, 提供不同形式場位及半私人用餐區, 環境非常舒適。晚市二人套餐 $³⁶⁸/位胡麻豆付沙律放了多磚豆腐, 相當健康。廚師發辦刺身拼盤 ⁽⁴款⁾分別為三文魚、真鯛、甜蝦及中拖羅, 厚切新鮮。廚師發辦串燒 ⁽⁶款⁾每串各有特色, 相當惹味。雜錦天婦羅每款各兩件, 非常豐盛, 分別是大蝦、冬菇、南瓜、蕃薯、茄子及青椒, 全部都很香脆。蒲燒鰻魚飯香烤蒲燒鰻魚配上蛋絲珍珠飯, 再散上鰻魚醬汁, 十分滿足。是日甜品甜品為朱古力蛋糕☺️本店📍將軍澳唐俊街18號The Parkside第一座地下G07號舖

晚市二人套餐 $³⁶⁸/位
胡麻豆付沙律
放了多磚豆腐, 相當健康。

廚師發辦刺身拼盤 ⁽⁴款⁾
分別為三文魚、真鯛、甜蝦及中拖羅, 厚切新鮮。

廚師發辦串燒 ⁽⁶款⁾
每串各有特色, 相當惹味。

蒲燒鰻魚飯
香烤蒲燒鰻魚配上蛋絲珍珠飯, 再散上鰻魚醬汁, 十分滿足。

是日甜品
甜品為朱古力蛋糕☺️

本店
2021-11-17
1K
2021-11-19 47 浏览
呢日入將軍澳探朋友,佢帶左我去呢間好靚既日式居酒屋食dinner。我地入到去就比呢個晚市套餐吸引左。首先有好fresh既胡麻豆腐沙律。小食有枝豆,一邊同返吹水一邊食chill。廚師發板既刺身同埋串燒。刺身有三文魚、油甘魚、帶子同埋甜蝦,件件都好新鮮同肥美。串燒即叫即整,好惹味!入面有我至愛既雞軟骨,正!接住仲有雜錦天婦羅。天婦羅炸得好鬆脆,唔會太油,好高質!主食揀左鰻魚飯。甜品係朱古力蛋糕,甜度適中。食呢個咁豐富既既餐,再配埋sake,飲到微醺既狀態,好開心啊!

我地入到去就比呢個晚市套餐吸引左。

首先有好fresh既胡麻豆腐沙律。
小食有枝豆,一邊同返吹水一邊食chill。

串燒即叫即整,好惹味!入面有我至愛既雞軟骨,正!

接住仲有雜錦天婦羅。天婦羅炸得好鬆脆,唔會太油,好高質!

主食揀左鰻魚飯。
甜品係朱古力蛋糕,甜度適中。
2021-11-13 120 浏览
#將軍澳老實, 我唔係住附近, 亦好難得去一次😌, 原來有咁多商場、餐廳, 根本係大鄉里出城咁😱😱! 朋友剛入伙無耐, 去踩完場後, 就帶我去搵食! 💃🤤由前日本米芝蓮星級餐廳的北出佑介主理, 隱秘的日式居酒屋, 地址係唐俊街, 但原來入口喺至善街😮, 好彩我有人帶路啫! 🍶先來一客 Sake...談談心! 來個2人晚市套餐 $368/位! 💃胡麻豆付沙律、廚師發板刺身拼盤/4款、廚師板串燒/6款、雜錦天婦羅、菠菜豆腐烏冬 OR 蒲燒鰻魚飯、是日甜品! 🥗豆付沙律比想像中大份! 刺身新鮮甜美, 魚身好爽! 🍢串燒6款不同種類, 有驚喜! 燒得恰到好處, 正宗的外脆內軟! 🍤天婦羅同樣有驚喜, 有2隻大蝦, 炸粉好薄, 唔油, 水準好高! 🍜烏冬: QQ的, 配上甜甜的油豆腐, 好清爽! 🍰甜品: 芝士蛋糕! 為晚餐畫上完滿句號!
#將軍澳

🍶先來一客 Sake...談談心!

來個2人晚市套餐 $368/位!

🥗豆付沙律比想像中大份! 刺身新鮮甜美, 魚身好爽!

🍜烏冬: QQ的, 配上甜甜的油豆腐, 好清爽!

🍰甜品: 芝士蛋糕! 為晚餐畫上完滿句號!

用餐时段