2022-02-14 295 浏览
性價比高的午餐,是次點選了兩個午餐,一個是壽司八件,一個是串燒餐,另外叫了廚師發板12件及三文魚子生蠔。在將軍澳來講,食物質素算幾好,價錢合理,服務態度超好,值得回訪
2022-02-14
  • 日本生蠔伴海膽三文魚子柚子醋
  • 廚師發板壽司六件
  • 免治雞肉棒
2022-02-02 213 浏览
叫了一客午餐- 牛肉烏冬定食,牛肉有一半是肥膏,不只賣相令人抗拒,肥膏根本是不能吃的。根據餐廳解釋,牛肉是一包包送來的,質素有時就是這樣子。其實就算牛肉交來質素如此,也應扔掉那些肥膏,冇理由煮給客人吃吧!
2022-01-29 103 浏览
今次係我同老公第二次黎,環境清幽又舒適,服務員態度非常有禮貌,食物方面,種類好多又新鮮,味道好好,尤其係銀雪魚同三文魚🍣最好食,仲有甜品食,我會介紹身邊的朋友再來。
2022-01-25 67 浏览
食物方面,壽司新鮮及味道良好,天婦羅炸物炸得適中及味道良好,它選用的日本米是高質的,服務方面,服務員有禮,跟得好掂,不過,座位方面,如果不限制坐最出,會更好,整體不錯。
2022-01-16 426 浏览
本店 Izakaya by K 位於將軍澳 Parkside, 是一間將軍澳好去處 ~ 本店 Izakaya by K 本店 Izakaya by K 位於將軍澳 Parkside, 是一間日式居酒屋,未入去已經被門口大大小小的擺設吸引著, 配合日式趟門及燈籠, 充滿和風味,有日本feel。今次叫咗佢哋嘅午餐,set lunch 有 22 款選擇, 種類包羅萬有:  刺身丶 壽司丶 咖哩丶烏冬丶拉麵丶燒物丶天婦羅丶 壽喜燒樣樣有齊。 價錢由HKD98 ~ 168不等。定食配一碗日本珍珠米飯丶 麵豉湯丶 野菜沙律和雪糕。 刺身定食:  刺身有甜蝦丶 三文魚丶八爪魚丶 油甘魚和紅鯛魚, 刺身鮮甜美味。咖哩黑豚定食: 厚厚的黑豚豬扒炸到外脆內軟, 肉汁夠, 配合甜甜的日式咖哩丶 紅蘿蔔和薯仔,分量夠。天婦羅丼:  天婦羅種類包羅萬有:  魚、雞丶蝦丶蕃薯丶茄子丶南瓜有齊, 炸得脆口, 粉漿唔厚。日式居酒屋,未入去已經被門口大大小小的擺設吸引著, 配合日式趟門及燈籠, 充滿和風味,有日本feel。今次叫咗佢哋嘅午餐,set lunch 有 22 款選擇, 種類包羅萬有:  刺身丶 壽司丶 咖哩

今次叫咗佢哋嘅午餐,set lunch 有 22 款選擇, 種類包羅萬有:  刺身壽司丶 咖哩丶烏冬丶拉麵丶燒物丶天婦羅丶 壽喜燒樣樣有齊。 價錢由HKD98 ~ 168不等。定食配一碗日本珍珠米飯丶 麵豉湯丶 野菜沙律和雪糕。

2022-01-14 55 浏览
今次試左銀雪魚西京燒,銀雪魚燒得剛剛好,魚味鮮甜,仲有最喜愛的美奶滋,超滿足☺️三色丼分量剛剛好,有三文魚子、吞拿魚蓉、三文魚刺身,賣相吸引,味道都一流,鮮甜又唔腥。

2022-01-14
等候时间
90 分钟 (堂食)
用餐时段
The perfect place to sample a delicious and eclectic variety of Japanese food走進這間以日本稻荷神社為藍本的新派時尚居酒屋、光是門口已擺放著很多稻荷神使者「狐狸」小石像,秒間以為自己發夢在日本旅行緊!面積逾2,600平方呎劃分多個用餐區,中庭有一座大型狐狸石像氣派非凡。今次我們坐的是半私人用餐區、私隱度高,朋友和我當晚暢飲清酒,享受了一趟愉快的美食體驗;店員們態度有禮Oyster Kumamoto熊本牡蠣>我們首先點了這款熊本生蠔,個子不大、入口有淡淡海水鹹味,繼而嚼出鮮味富礦物質的味道,新鮮且口感清脆、洒一點兒檸檬汁很不錯!配搭冰涼順滑的清酒,perfectShrimp Tempura 海蝦天婦羅>天婦羅入口香脆,蝦肉新鮮脆嫩、蝦味濃郁,炸漿不厚不油膩、天婦羅汁帶柚子清香Atka Mackerel 燒𩸽魚>烤得熱燙的燒𩸽魚是一道富北海道風味的魚鮮,特色是一絲絲的魚肉、鮮嫩得嚟帶有鹽燒過的焦脆鹹香,小心食會有魚骨;條魚都幾大條兩個人分享最好Minced Fatty Tuna and Sc

Oyster Kumamoto

Shrimp Tempura

Atka Mackerel
燒𩸽魚

Minced Fatty Tuna and Scallion Roll
脆香吞拿魚腩卷

>天婦羅碎洒在面頭,下層放有吞拿魚蓉的卷物,脆脆的crumbs遇上吞拿魚腩的鮮軟,口感形成強勁對比增添層次感!舍利分明酸度適中不鬆散;新鮮山葵泥並不是搶眼綠色的嗆喉現成貨,它的味道很香、辣味溫和

Snow Crab Roll
松葉蟹卷

>蟹肉質感細緻、甘甜鮮嫩;上面的鹹香蟹膏如忌廉般香濃幼滑,食完回味不已

Sliced Kurobuta Pork Roll with Soft Boiled Egg (Okinawa)
黑豚肉捲溏心蛋 (沖繩縣產)

>爆漿溏心蛋加黑豚肉片簡直是味覺大滿足!沖繩黑豚肉片整得幾香脆、流心慢煮蛋口感綿密滑順、香甜爽口,簡單美味

Chicken Tsukune
免治雞肉棒

>燒得香濃焦脆外皮、加入雞軟骨增添爽脆咬口,啖啖肉的雞捧上色亮麗,蘸點日本蛋汁又唔錯

Chicken Gizzard / Chicken Hearts
雞腎 / 雞心

>烤得香口、調味濃郁且鮮嫩多汁、雞腎的爽脆口感我較鍾意,雞心個人覺得有啲硬

Raindrop Cake
水信玄餅

>這個超夢幻的日式和菓子,外形像朝露般玲瓏剔透,在燈光下尤其閃閃發亮。入口Q彈幾滑,水信玄餅本身味道清淡、靠拌入黑蜜黃豆粉增加甜味

黑豚肉捲溏心蛋
黑豚肉捲溏心蛋
2022-01-09 51 浏览
一行五人黎將軍澳食飯 選擇好多 最後揀咗呢間日式餐廳 整體十分推介食物(4/5)排咗幾個lunch set 同串燒,全部水準都好高 尤其推介食牛肉串燒 好厚身同埋炭燒味好香!另外叫咗個魚生刺身 原條十分新鮮 配埋柚子醋一流服務 (4.5/5)呢度服務認真唔錯 店員都好nice 留意到你冇茶都會自動幫你加茶 另外好好咁幫我清好張枱先準備蛋糕 同埋亦好主動幫我哋影相 抵讚環境 (4.5/5)環境好靚 裝修都好好 環境清靜 打卡一流 整體來講推介!

食物(4/5)

服務 (4.5/5)

環境 (4.5/5)
環境好靚 裝修都好好 環境清靜 打卡一流 整體來講推介!
2022-01-09 55 浏览
午餐lunch set 超抵豚骨拉麵仲跟沙律同卷物麵質適中,湯底濃醇,叉燒及拉麵皆上品所有配菜配合一流未記起拍照已被清底壽司8貫lunch set飯唔大舊,魚類刺身鮮甜,美中不足的是甜蝦食起來和鮮甜爽口有一斷距離鰻魚玉子燒玉子嫩滑,鰻魚入味,配合蘿蔔蓉更加相得益彰雜錦天婦羅新鮮熱辣,蝦爽甜,所有蔬菜類皆美味,只是白身魚味道較淡侍應態度殷勤友善,面對提問耐心解答及跟進,環境舒適,設計用心,勾起到日本之回憶,定再來訪
午餐lunch set 超抵
豚骨拉麵仲跟沙律同卷物
麵質適中,湯底濃醇,叉燒及拉麵皆上品
所有配菜配合一流
未記起拍照已被清底

壽司8貫lunch set

鰻魚玉子燒
玉子嫩滑,鰻魚入味,配合蘿蔔蓉更加相得益彰

雜錦天婦羅
新鮮熱辣,蝦爽甜,所有蔬菜類皆美味,只是白身魚味道較淡

• 豚骨拉麵
  • 雜錦天婦羅
2022-01-08 37 浏览
尽管Omicron肆虐香港,一顿丰盛难忘的晚餐值得回忆。和女朋友下午5点才来觅食,偶遇这家精致小店“本家”,小店装潢日本风,温馨、古典。极推荐该店omakase和烧烤,sake也算不错。因6点必须离开,时间比较仓促,如时间够长,可以一边烧烤一边喝酒,甚是惬意。
2022-01-08
  • 免治雞肉棒
  • 廚師發板壽司六件
2022-01-08 40 浏览
冇咗晚市堂食, lunch緊系要食好啲啦第二次黎食set lunch,環境舒適,侍應服務態度好,價錢好合理,刺身定食$168唔錯啊,串燒定食$98,但全部都系雞同有點太多汁,下次會叫佢汁另上。
冇咗晚市堂食, lunch緊系要食好啲啦
2022-01-05 30 浏览
超级棒的日本餐厅 就在家楼下 味道超级棒 服务也很好 环境也很棒 最喜欢他们家的串烧 很好吃 很美味 还有拉面 以及天妇罗 还有鱼生片 都非常好吃 价钱适中 甜品也不错 总之已经吃过好多次了 推荐
2022-01-05 45 浏览
呢度環境清幽,同朋友聚會必選👍🏽職員每位都勁好禮貌,食材新鮮抵食👍🏽$15一隻生蠔,最少一打,都好新鮮好味😋我最鍾意12件廚師發板,仲有壽喜燒A4和牛入口即溶
2022-01-05 27 浏览
Set lunch 包埋甜品天婦羅定食,天婦羅即炸夠脆,個汁好多蘿蔔蓉,又有沙律,漬物,好抵!味道剛剛好 ,份量好夠,仲有好好味嘅飯後甜品雪糕鰻魚飯味道好好,又唔腥。
Set lunch 包埋甜品

味道剛剛好 ,份量好夠,仲有好好味嘅飯後甜品雪糕

鰻魚飯味道好好,又唔腥。
2022-01-05 23 浏览
Set lunch 包埋甜品三文魚親子丼有驚喜,係三文魚腩,仲有腌漬菇同筍做配菜,好好味!另外仲試咗天婦羅烏冬定食,天婦羅即炸夠脆,個汁好多蘿蔔蓉,又有卷物,沙律,漬物,好抵!
Set lunch 包埋甜品