2021-12-24 23 浏览
第一次光顧,環境不錯,有置身日本居酒屋感覺,今次叫了廚師發板、天婦羅,松露烏冬及串燒等,天婦羅炸皮脆及薄,炸得很好,而壽司飯粒粒分明,很不錯,亦有驚喜,而串燒整體也不錯,會再次幫襯
2021-12-24
庆祝纪念
圣诞节
2021-12-19 77 浏览
將軍澳日本店推介經常嚟食 平時啲日本店又貴又晤特別好食 去親將軍澳都會去本店食 食物好食性價比高服務又好 最緊要係間鋪好大好舒服 平時午市嚟仲有定食餐好抵 一定要黎試吓!good!
將軍澳日本店推介

平時午市嚟仲有定食餐好抵
一定要黎試吓!good!
2021-12-19 34 浏览
餐廳裝潢設計充滿格調,好靚好有去左日本居酒屋嘅感覺。餐廳菜式有很多款供選擇,頭盤嗌左番茄沙拉和蟹沙拉,擺盤很精緻,味道很清新爽胃。其他菜式入面雞串燒係必試的,我地每次都必嗌雞肝和免治。店員服務態度好,是一間相當認真四正的日本餐廳,值得一試。
2021-12-19 58 浏览
Sashimi - freshGrilled Eggplant with Miso - averagePork Skewers - quite goodGrilled Chicken Wings - average and overpricedToast with Sea Urchin - average and overpricedAmbience was good and comfortable. Food was was okay in general but a bit pricey for their portion. Sashimi was our favorite. The downside was their service was not as attentive as before.
Sashimi - fresh
Pork Skewers - quite good

2021-12-19
2021-12-19 41 浏览
冇諗到將軍澳有咁嘅高質餐廳,環境充滿日本風格,好似去咗日本咁!店內外服務員態度都非常好,十分周到。嘢食有質素,牛舌串燒好食,清酒煮蜆略為酒味太濃,蜆肉頗為鮮味!
2021-12-18 40 浏览
基本上由佢開業食到而家。牛餐叫左二個餐,首先呢度都係食熟野絕對好過生野。生野魚生真係乜特別,叫左個粒切魚生飯。但唔差既。飯唔多,魚唔少,但就係唔特別。除非你好鐘意食生野,唔係留番個肚食熟野啦。到熟野,牛肉壽喜燒係幾好食,因為我鐘意食偏甜。味道係同類講算出色。牛肉唔算少,都幾好,其他份量ok。 有送甜品,雪糕唔錯,係豆腐味。應該佢自己整嘅,起碼好少食到呢隻味。最後把多句,食左咁多次,佢價錢好浮動,希望而家價錢可以固定。
基本上由佢開業食到而家。

牛餐叫左二個餐,首先呢度都係食熟野絕對好過生野。

生野魚生真係乜特別,叫左個粒切魚生飯。但唔差既。

2021-12-18
等候时间
2 分钟 (堂食)
2021-12-17 30 浏览
一間有食物質數及服務不錯的日式串燒店。除了有串燒。亦有日本魚生。壽司等。炸物很香很美味樣樣都很美味。地方亦坐得舒服。而地方亦靠近地鐵站。值得推介。下次也會再回來。
2021-12-17
等候时间
60 分钟 (堂食)
2021-12-15 27 浏览
這間餐廳環境清幽,食物質素不錯,刺身壽司很新鮮,各款串燒如雞軟骨燒豬腩肉等有水準,雜錦天婦羅亦都熱辣好味😋😋員工服務不錯,價錢算合理,我下次一定會帶多些朋友一齊嚟試吓😙😙

2021-12-14 34 浏览
估唔到將軍澳都有一間好有氣氛既居酒屋。係門口已經有打卡位,好靚既狐狸。地方好大,又有卡位,坐得好舒服。一睇餐牌,就有服務員推介今日新鮮到貨食物。刺身好新鮮,串燒燒得夠火候,最緊要有酒飲,黎呢度傾下計,放鬆下係一個唔錯既選擇。
估唔到將軍澳都有一間好有氣氛既居酒屋。
係門口已經有打卡位,好靚既狐狸。
地方好大,又有卡位,坐得好舒服。
一睇餐牌,就有服務員推介今日新鮮到貨食物。
  • 松葉蟹甲羅燒
  • 日本生蠔伴海膽三文魚子柚子醋
  • 焙茶焦糖燉蛋
  • 銀鱈魚西京燒
  • 水信玄餅
2021-12-14 45 浏览
今午和同事歡聚午餐,本店午餐定食食材好新鮮,味度是地道式,上菜速度適當,價錢十分合理,員工十分耐心講解介绍食物,服務態度專業,很滿足的一頓午餐,一定再次嘗試其他菜色。
2021-12-14
等候时间
1 分钟 (堂食)
  • 銀鱈魚西京燒
2021-12-08 94 浏览
今天和家人來到了這間居酒屋吃晚飯慶祝生日。餐廳內的佈置讓我久違地感受到去日本旅遊的感覺,暫時脫離了繁忙的城市生活。服務員很細心體貼,向我們介紹了最新鮮的食材,也經常為我們更換餐具。刺身拼盤很新鮮,入口即融,每樣食物都各有特色。
今天和家人來到了這間居酒屋吃晚飯慶祝生日。
刺身拼盤很新鮮,入口即融,每樣食物都各有特色。
今晚與先生到本店食咗二人餐,裝修格調好有日本壽司店風格,刺身鮮甜飽滿,特別油甘魚肉質厚實,頭盤沙律上盤精緻,豆腐嫩滑,串燒豐富,天婦羅唔油,烏冬好滑,門口及店內有打卡位,我們以人叫咗兩位set dinner ,還有甜品,非常抵食,推薦,空間感闊落,服務非常好,店員有你keep 住幫我哋加水,又推介每款食物嘅賣點同食法,餐廳播住90元代嘅日本歌曲,有啲更加係香港明歌手都有翻譯來唱,地理位置方便,距離將軍澳地鐵站只有6分鐘路程
2021-12-07 64 浏览
將軍澳愈來愈多新開嘅食肆,🥰今日我介紹呢間日式餐廳環境好大, 市區地方好少有 通常都比較迫夾,餐廳主要用狐狸做裝飾,食完仲可以打卡💯!今次試下佢哋嘅$368位日式二人餐, 高質素二人餐廚師發板~胡麻豆付沙律🥗先呢頭盤先啦 ,豆腐同胡麻醬 好開胃而且 沙律唔會太乾 啖啖都係醬汁~廚師發板刺身拼盤🍱每一件都好新鮮彈牙 ,喜歡深海池魚 口感好爽、甜蝦及三文魚~廚師發板串燒🍡我最鍾意就係五花腩串燒, 豬肉嘅有支出曬嚟食落去好juicy味道亦都好濃郁同埋秋葵串,它味道香甜,獨特的香味中凸現脆嫩多汁的圓潤口感。雜錦天婦羅🍤炸粉好薄, 種類繁多蒲燒鰻魚飯🍣值得一讚係佢哋嘅鰻魚飯夠曬熱騰騰的,比起坊間凍冰冰嘅飯好吃得多😍

胡麻豆付沙律🥗

廚師發板刺身拼盤🍱

廚師發板串燒🍡

雜錦天婦羅🍤
炸粉好薄, 種類繁多

蒲燒鰻魚飯🍣
2021-12-06 61 浏览
將軍澳真係好多小店都好好食😍 今次介紹呢間日式小店環境勁靚,好有日本居酒屋🏮風味,餐廳內外都有狐狸做裝飾,扮去咗日本都得🤣,真係打卡一流!重點係呢度食物質素好高,只係$368位就食到勁高質嘅日式二人餐,CP值勁高💛▪️胡麻豆付沙律▪️豆腐同胡麻醬真係冇得輸,好fresh好開胃!▪️廚師發板刺身拼盤▪️當晚嘅刺身拼盤有鯛魚、深海池魚、甜蝦及三文魚🐟 ,食得出全部都好新鮮🤤,冇諗過呢啲二人餐嘅刺身都咁高質!✔️鯛魚口感紥實,味道偏淡✔️深海池魚就比較爽口✔️甜蝦勁大隻✔️三文魚好厚切▪️廚師發板串燒▪️當晚嘅串燒有雞肉、免治雞肉棒及蘆筍~✔️雞肉勁好食,連埋皮燒得好香好嫩💯✔️免治雞肉入面有啲雞軟骨咁,好有咬口✔️蘆筍都好嫩,重口味人士可以蘸燒肉汁▪️雜錦天婦羅▪️成個拼盤有蝦、南瓜、冬菇、茄子、蕃薯等。天婦羅蝦勁大隻😍,啲肉好實,食得出係靚蝦!全部天婦羅嘅炸粉都好薄,連我哋平時唔鍾意食嘅蔬菜天婦羅都整得好好食😛▪️蒲燒鰻魚飯▪️鰻魚好肥,燒得好好食,食埋呢個飯大食嘅我哋都夠飽😛▪️甜品▪️有豆腐味雪糕同朱古力蛋糕😍豆腐味雪糕好清新,好香濃豆腐味,配埋朱古力蛋糕好滿足!▪️富翁 純米大吟釀 $218/300ml▪️呢個係套餐以外另

▪️胡麻豆付沙律▪️
豆腐同胡麻醬真係冇得輸,好fresh好開胃!

▪️廚師發板刺身拼盤▪️

✔️鯛魚口感紥實,味道偏淡
✔️深海池魚就比較爽口
✔️甜蝦勁大隻
✔️三文魚好厚切

▪️廚師發板串燒▪️
當晚嘅串燒有雞肉、免治雞肉棒及蘆筍~
✔️雞肉勁好食,連埋皮燒得好香好嫩💯
✔️免治雞肉入面有啲雞軟骨咁,好有咬口
✔️蘆筍都好嫩,重口味人士可以蘸燒肉汁

▪️雜錦天婦羅▪️

▪️蒲燒鰻魚飯▪️
鰻魚好肥,燒得好好食,食埋呢個飯大食嘅我哋都夠飽😛

▪️甜品▪️

▪️富翁 純米大吟釀 $218/300ml▪️
呢個係套餐以外另加嘅~算係比較易入口嘅sake,不過其實都有15度酒精,一班人share飲好有氣氛!
約咗姊妹飯聚,梗係要揀一間環境舒服,食物又要有質素既餐廳,仲可以嘆住清酒慢慢詳談既日式居酒屋啦上網見到有間特色小店喺將軍澳嘅日式餐廳,去到門口已感受到濃濃既日本氣息,仲有一隻巨型狐狸🦊石像,好似代表着舖頭嘅吉祥物咁,而家店舖內外都充滿日式風味既木系裝飾,座位都非常寬敞,設有多個獨立隱蔽卡位,私隱度極高今次叫咗個二人omakase晚餐 /$368一位胡麻豆腐沙律日式沙律我最鍾意食,因為係配上芝麻醬同日式醋,又香又惹味,而且凍豆腐入口好滑,配料都好多,沙律菜好新鮮,加上放完工好肚餓,所以好快秒清左個沙律🥗廚師發板刺身拼盤有四款刺身,每款有兩件,有甜蝦,三文魚,件件都好厚身,咬落啖啖肉唔會好似食左陣風咁正廚師發板串燒兩款肉類再配搭蘆筍,食完肉再食蘆筍平衡返肉燒肉既油膩感,感覺好清新,而且蘆筍爽爽地好好味兩款肉類都好入味,我最鍾意係免治雞肉串,佢係成條肉棒再加軟骨喺啲肉入面,咬落去食到啲軟骨脆脆地好有口感,好回味雜錦天婦羅佢最特別係有兩種醬料,第一種係綠茶粉末,第二種就係普通天婦羅嘅蘿蔔蓉加天婦羅醬汁店員建議先沾上綠茶粉食,真係食到好香嘅綠茶味,不過記得唔好一次過沾太多,因為會好鹹鰻魚飯有兩大

今次叫咗個二人omakase晚餐 /$368一位

胡麻豆腐沙律

廚師發板刺身拼盤

廚師發板串燒

雜錦天婦羅

鰻魚飯
有兩大塊鰻魚,好厚切
,唔會好多軟骨,不過可能食到尾有啲飽,同埋覺得啲飯有少少硬身,所以係食唔晒嘅

晚餐仲附送一支小型清酒

岩晒我同姊妹慢慢品嚐美酒+詳談
不過傾傾吓發覺太細知唔夠飲,所以就叫多咗杯白桃乳酸梳打,酸酸地好醒神

最後仲有麵豉湯+芝士蛋糕作結尾,真係好滿足呀

2021-12-01