2022-07-17
日本菜咁多種,你最鍾意食邊種呢?我就最鍾意食串燒啦,夠香口🤤早幾日就去咗文青勝地日月星街附近搵食,見到木火堂門口已經好有‘’家鄉‘’日本嘅感覺,入去果然有失望,原來仲有炭火燒肉食,下次要試埋~木火堂 Menu有80幾種食物,種類繁多👍 價錢合理。當日叫咗串燒必食無得輸系列:黑毛豬五花腩$38🌟🌟🌟🌟 肉質好,調味足A4宮崎和牛串$68🌟🌟🌟🌟 和牛真係冇得輸牛舌芯$68🌟🌟🌟🌟處理得唔錯,冇異味燒虎蝦$48@1🌟🌟🌟🌟配個泰式汁,好味好refreshing 雞泡魚乾$88🌟🌟🌟🌟燒得非常鬆化非常驚喜系列:豬大腸$32🌟🌟🌟🌟🌟🌟超好食,外脆內軟,比烤大腸更鬆化仲要更清爽,如果喜歡食內臟的必試!紐西蘭羊架$68🌟🌟🌟🌟🌟🌟串燒肉質最講究,羊架肥瘦情度剛剛好,孜然粉有提鮮作用又唔會搶走羊味,每一啖都有齊焦香、羊香、油香,食邪惡食物就係要有呢種滿足感🤤燒流浮山生蠔$76/2隻🌟🌟🌟🌟🌟🌟作為一個生蠔怪,有得食就開心,店家燒得剛好,唔會過熟,炸蒜亦好香口,有串燒風味最後叫咗個燒饅頭$18,諗住當飯後甜品🤪,因為我係澱粉質狂熱,所以呢個結尾對我嚟講就非常好~食串燒好多人都會飲酒,木火堂好好有青檸
我就最鍾意食串燒啦,夠香口🤤
早幾日就去咗文青勝地日月星街附近搵食,見到木火堂
木火堂 Menu有80幾種食物,種類繁多👍 價錢合理。
當日叫咗串燒必食無得輸系列:
黑毛豬五花腩$38🌟🌟🌟🌟 肉質好,調味足
A4宮崎和牛串$68🌟🌟🌟🌟 和牛真係冇得輸
牛舌芯$68🌟🌟🌟🌟
處理得唔錯,冇異味
燒虎蝦$48@1🌟🌟🌟🌟
配個泰式汁,好味好refreshing
雞泡魚乾$88🌟🌟🌟🌟
燒得非常鬆化
非常驚喜系列:
豬大腸$32🌟🌟🌟🌟🌟🌟
紐西蘭羊架$68🌟🌟🌟🌟🌟🌟
燒流浮山生蠔$76/2隻🌟🌟🌟🌟🌟🌟
最後叫咗個燒饅頭$18,
諗住當飯後甜品🤪,
因為我係澱粉質狂熱,所以呢個結尾對我嚟講就非常好~
食串燒好多人都會飲酒,木火堂好好有青檸梳打比我揀,清涼又可以減輕油膩感