2021-04-11 1771 浏览
/位於逸東酒店的普慶餐廳相信大家都聽過 $128加一就可以享用超過60款既美食 自助早餐供應時間由⏳6:30a.m.至10:30a.m. 無時間限制 最長可以食4個鐘🍳全場最吸引就係廚師現場即整既奄列 仲有6款配料選擇 入口嫩滑 煎既時間岩岩好🍞麵包區既選擇非常多 包括穀物麵包、法包🥖 、牛角包🥐 同鬆餅等 仲有唔同既果醬、榛子醬及花生醬比大家搽麵包 估唔到仲有雞蛋仔 食落仲脆口架 🍜麵檔提供4種基本粉麵 包括油麵、鹼水麵及米粉等 配料有生菜🥬、芽菜、金菇、娃娃菜、餃子🥟、雞肉🐣、牛丸🐮、魚蛋、豆卜及雞髀菇🥗沙律吧既選擇都足夠 有煙三文魚、火腿及salami等 側邊都有4款芝士比大家揀🧀🍴中式點心選擇唔多 有叉燒包、素餃、腸粉、炒麵同白粥等 🍹飲品區有3款果汁比大家選擇 包括蘋果汁🧃、橙汁🍊同西柚汁 味道都唔錯 仲冇室溫既全脂及脫脂奶🥛 玻璃樽裝既維他奶同麥精等🌟整體而言 普慶既自助早餐性價比高 想去既話記住預早book位啊普慶餐廳 📍佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層#anygoodfood_hk#anygoodfood_Jordan

仲有唔同既果醬、榛子醬及花生醬比大家搽麵包
估唔到仲有雞蛋仔 食落仲脆口架

🍜麵檔提供4種基本粉麵 包括油麵、鹼水麵及米粉等

🍴中式點心選擇唔多 有叉燒包、素餃、腸粉、炒麵同白粥等

🍹飲品區有3款果汁比大家選擇
包括蘋果汁🧃、橙汁🍊同西柚汁 味道都唔錯
仲冇室溫既全脂及脫脂奶🥛
玻璃樽裝既維他奶同麥精等

普慶餐廳
📍佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層

#anygoodfood_hk
#anygoodfood_Jordan
2021-04-08 1483 浏览
7/4/2021一行30人去普慶餐廳去食自助晚餐,張檯2*2呎竟然安排我地坐3個人,加上執碟唔及時逼到 慘過大家樂。食生蠔每次排隊只有倆只,龍蝦,長腳蟹好鞋,麵飽蟹又梅,青口咬落都係雪粒,全部冇鮮味淡淡雪味,其他食物不過不失,食過一次冇回頭!!
2021-04-08 1805 浏览
普慶 最為人熟悉既應該就係佢既dinner buffet🍽我食過一次 無得頂🤤最記得佢淨係龍蝦都有六款🦞野食多選擇之餘仲要唔係難食 係有誠意👍🏽-今次見佢tea buffet做緊優惠 又去試下一心諗住應該都係以甜品為主喇🤔點知tea buffet食到好似lunch buffet咁😂又係多野食到傻左 二百幾蚊一個人頭 抵到喊😭-除左粉麵之外 基本上好多野都試左坦白講 我覺得咸點係比甜點出色既😋同場仲有玻璃樽版可樂同酒精飲品任飲😆我真係無欲無求喇🤤🤤🤤-🧸C.ookingbear推介指數🌞 食物質素︰🌟🌟🌟🌟🌟環境︰🌟🌟🌟🌟🌟價錢︰🌟🌟🌟🌟🌟回味指數︰🌟🌟🌟🌟🌟-
普慶 最為人熟悉既應該就係佢既dinner buffet🍽

環境︰🌟🌟🌟🌟🌟
價錢︰🌟🌟🌟🌟🌟
回味指數︰🌟🌟🌟🌟🌟
2021-04-07 1581 浏览
終於終於終於試到普慶餐廳嘅自助餐‼️大家都知逸東係黃㗎啦,我哋由上年就開始book,但因為太full,book完又要等幾個月,點知最後仲因為疫情冇堂食而取消咗🥲。不過今次終於試到真係冇失望!簡單嚟講係「好多食物選擇,海鮮好高質,價錢亦比較抵」,CP值真係好高💛▪️冷盤▪️🦪生蠔:係紐西蘭生蠔,staff會即場逐隻清洗,感覺都幾新鮮,口感勁creamy同鮮甜,超正😍🦐蝦:大隻、爽口🦞龍蝦:食幾隻都係有膏嘅,好好食!🦀蟹腳、青口:正正常常,但部份蟹腳雪太耐比較淡味▪️刺身▪️有三文魚、油甘魚、吞拿魚、蝦、帶子、北寄貝等。🍣三文魚:算厚切,但有部份好似雪太耐冇咩三文魚味🍣油甘魚:幾肥美,好食🤤🍣蝦:係原隻嘅刺身蝦,自己剝殼的,幾大隻🍣帶子:口感一般🤔▪️天婦羅+日式串燒▪️天婦羅有蝦、冬菇、金菇、茄子等,可以叫staff即炸!天婦羅蝦都幾大隻,新鮮炸起好好食😍日式串燒都有好多款,但我哋只係試咗鰻魚,肥美厚肉,但有少少骨。▪️扒類▪️全晚最失望嘅食物🥲,肉眼扒同羊扒都太生,羊扒仲勉強食到,但肉眼扒切又切唔開,咬又咬唔開。▪️東南亞燒烤▪️推介大蝦同豬腩肉,大蝦搶手🤣一燒好擺出嚟已經畀人拎晒,記得捕住!▪️甜品▪️有即整

▪️冷盤▪️
🦐蝦:大隻、爽口
🦞龍蝦:食幾隻都係有膏嘅,好好食!
🦀蟹腳、青口:正正常常,但部份蟹腳雪太耐比較淡味

▪️刺身▪️
有三文魚、油甘魚、吞拿魚、蝦、帶子、北寄貝等。
🍣三文魚:算厚切,但有部份好似雪太耐冇咩三文魚味
🍣油甘魚:幾肥美,好食🤤
🍣蝦:係原隻嘅刺身蝦,自己剝殼的,幾大隻
🍣帶子:口感一般🤔

▪️天婦羅+日式串燒▪️

▪️扒類▪️

▪️東南亞燒烤▪️

▪️甜品▪️
有即整Pancake同夾餅😍,同埋勁多口味嘅Movenpick雪糕!Pancake加埋雪糕一齊食真係好正🤤,另外夾餅都有花生醬同煉奶畀你搽!

▪️飲品▪️
每人憑卷有一杯飲品可以拎,我哋就揀咗椰果蜜桃茶、柚子梳打。

蜜桃茶冇咩特別,但幾推薦柚子梳打,佢係另外比一支梳打水你,份量好多有排飲🤪,同埋隻杯都好復古好靚!
  • 生蠔
  • 海鮮
  • 波士頓龍蝦
2021-03-27 1530 浏览
自從入左個自助餐群組之後,見好多人介紹普慶餐廳,話$128位好抵食。所以今日決定去試下,之後就去BB展,再直落High Tea😋 超豐富既行程😂早餐自助餐 $128 (優惠唔知做到幾時架) 6:30am~10:30am8點半去到原來都唔係好多人,得6至7張枱有客人,當初仲好驚爆場訂唔到位,樓底幾高,不過佢將所有人安排坐入面,變相無咁舒服。西餐既熟食,好多都係唔夠熱,個下真係幾失望,好彩有即制Pancake,即制奄列我要左多芝士,味道幾好。 其他都係大路野。冷盤有芝士,煙三文魚,火腿,沙律菜,不過我無試反而中式點心就夠熱👍中式除左張相既食物,仲有湯粉面,粥,迷你珍珠雞無試。。。飲品方面有橙汁,西柚汁,蘋果汁,仲有樽裝維他命

早餐自助餐 $128 (優惠唔知做到幾時架)
6:30am~10:30am

冷盤有芝士,煙三文魚,火腿,沙律菜,不過我無試
飲品方面有橙汁,西柚汁,蘋果汁,仲有樽裝維他命

普慶呢間自助餐我已經食過好多次啦次次都唔會令我失望架,各樣野都好平均,你地睇下佢成日拎獎就知唔係流架未試過嘅朋友仔唔使諗啦,快啲來試吓啦~包你話正除左野食之外,你地留意下啲員工多數都係後生仔女感覺上望埋去多好多活力收枱速度快,但有一點比較奇怪,每次再order第二柸野飲都比較等得耐唔知點解,最近期食2次都出現呢個情況~希望餐廳可以改善下。唔係間間自肋餐都有長腳蟹架而呢間就有啦,我嘅至愛,啖啖肉肉質鮮甜,我最鍾意點埋醋食一流海鮮方面重有麵包蟹,龍蝦🦞,青口~全部都好新鮮~生蠔每次排隊限每人2隻,szie適中,我比較鍾意呢啲szie~細隻啲會甜啲,唔會噤易流,食多幾隻都OK~疫情期間唔可以自己拎,每樣都係店員拎比我地嘅~刺身都係一般大路野,吞拿魚,希靈魚,三文魚🍣等等,最特別係甜蝦,buffet來講算比得大隻,而且食落會有張口的感覺,好痴口好黏住的感覺,好好味必食,壽司同卷物都好多選擇,都整得唔錯,起碼唔會一夾啲壽司飯散開晒。另外有一檔炸物區,有天婦羅蝦,秋葵,紫薯等等麵包同芝士區我都拎左呢來試試,中規中矩~燒味檔嘅燒腩仔記得食,好入味好淋超讚有甜品區,即切燒牛肉區,西式熱葷區~生蠔同海鮮
普慶呢間自助餐我已經食過好多次啦
未試過嘅朋友仔唔使諗啦,快啲來試吓啦~包你話正
除左野食之外,你地留意下啲員工多數都係後生仔女
感覺上望埋去多好多活力
唔知點解,最近期食2次都出現呢個情況~希望餐廳可以改善下。

唔係間間自肋餐都有長腳蟹架

另外有一檔炸物區,有天婦羅蝦,秋葵,紫薯等等

麵包同芝士區我都拎左呢來試試,中規中矩~

燒味檔嘅燒腩仔記得食,好入味好淋
超讚
甜品區,即切燒牛肉區,西式熱葷區~
生蠔同海鮮區,麵包芝士區同冷盤區~
天婦羅同刺身壽司區~

麵檔區幾乎每次食自助餐我都會整一碗湯麵食
今次都唔例外,味道OK

最後一定要食埋甜品先走,我最鍾意佢地即整嘅pancake,花生醬煉奶同cream係自己加嘅,雪糕係另外叫店員幫我加嘅movenpick
我最愛嘅朱古力🍫真係好好食架,即整即食
正唷~
  • 海鮮
  • 刺身
2021-03-24 1203 浏览
Afternoon tea 做緊 $128起,一個main course + 1 drink + movenpick朱古力火鍋無限任食。逢星期一至五3點3開始。首先個main course 食咗蝦意粉,熱辣辣,質感煮得剛剛好,蝦都有好多隻,爽口,絕對無欺場。意大利雲吞都煮得好,唔會太淋!跟住就戲玉,movenpick任食。有成10+隻味揀初頭都有成10個8個排隊,但師傅buck得好快手,每人每次限攞3球,條龍一陣就散哂。除左雪糕,仲有d海綿蛋糕磚,餅乾條,其他朱古力碎針,餅乾,2款水果任攞。一定要拎朱古力海綿蛋糕再點朱古力火鍋,超級好食朱古力火鍋可揀黑或白朱古力,黑色朱古力個味一d都唔甜,好襯雪糕。最後飲品就冷熱茶啡,正正常常。服務好好,各個侍應都好好禮貌,而且有做足哂防疫措施,廁所又好乾淨平靚正!128呢個價響酒店環境用餐,份量又足,服務好,所以可以一食再食三食!記得book位,好full ga!!唯一不足係冷氣有d弱。

跟住就戲玉,movenpick任食。有成10+隻味揀

一定要拎朱古力海綿蛋糕再點朱古力火鍋,超級好食

最後飲品就冷熱茶啡,正正常常。

唯一不足係冷氣有d弱。

朱古力火鍋

朱古力火鍋
  • 甜品
2021-03-21 1025 浏览
昨晚去住staycation一晚$1298(2大1小早餐)。今早就去食自助早餐,咁呢就好快被安排坐一張卡位四人枱,跟住呢我哋起身攞嘢食,之後,我搵唔到咖啡機,點知全場都搵唔到,咁我就拿住隻杯問一個女職員咖啡熱飲喺邊,跟住佢就目木表情,大大聲咁話你要熱水定係熱飲咁,跟住我就要話熱水啦,咁因為我攞住隻杯呢佢就斟D熱水落我隻杯度,太有效率!嘩我就覺得態度非常之惡劣,之後呢我就返埋位嘅去食嘢啦!我有另外叫男職員要一杯咖啡,他裝左一杯大黑啡給我,之後呢我就食到差唔多食完野嘅時候,我想要多杯咖啡,咁我老公就叫搵人幫我斟杯咖啡,點知又係頭先嗰個女人, 佢就咁加好似去茶樓飲茶咁加茶,加啲咖啡落我個杯未飲晒嘅咖啡☕️囉。!不吐不快!服務態度真係好!
!不吐不快!服務態度真係好!
2021-03-17 1405 浏览
朱古力控的我,見到如此吸引的下午茶,當然要抽時間品嘗,以滿足口慾,也希望最大化的品嘗全世界的朱古力產品。想不到的是,可以搭配朱古力火煱的配菜的選擇那麼少,難怪價錢較其他地方的朱古力下午茶為低。主打的當然是雪糕,有10款選擇:朱古力、咖啡、士多啤梨、楓糖合桃、冧酒提子、雲呢嗱、焦糖、檸檬青檸、芒果等,梗有一款是你的口味。因為雪糕是即場「撈」起,賣相未必像某雪糕公司的那樣精緻漂亮。若然不能叉著點朱古力,或者可以試試,把熱的朱古力醬淋到雪糕上待凝固,口感也不錯。其餘的配菜只有曲奇餅與生菓。顯得有點失色。加上朱古力煱一早上桌,溫熱,主菜鹹點卻是下單後再烹調。先吃甜再吃鹹,打破了一貫吃自助餐的定律。這樣是否快飽一點,不用吃那麼多,變相是抵吃了?除了食物賣相顯得不太吸引,其餘的整體也可以,員工服務也很好,防疫措施也有做足。食客安心進食最重要。但食物枱的地板像是「癡癡」地,可能糖份抹得不夠徹底,要注意一下。

2021-03-17
2021-03-16 1011 浏览
食物種類都算合理,甜品很精美,可以多品嘗幾種不同嘅甜品,職員指示確有不足,但大部分都很友善例如:炸蝦🍤天婦羅亦需要向職員查詢先可以一次分兩件,否則都唔知原來有嘅😅😅😅

2021-03-06 2137 浏览
想到訪已久,了無藉口,今次例外,因為別人邀請。平日午市自助餐,估唔到咁多咁多人,原來香港真係好多人可以中午食自助餐。排隊掃碼,準時入座。記得再上一次到普慶係參加朋友婚宴,可想而知係N年前。惜日的宴會廳改為全日餐,可能如此,所有食物台都靠邊四散,反而座位在中間。由於打散食物台,所以攞食物時感覺唔會好多人。午市食物種類唔算多,每樣有啲,海鮮比我期望為多。熟食部的燒腩仔較驚喜,外皮脆卜卜,加多件燒菠蘿,解一下肥。甜品選擇多,特別係雪糕雪芭種類。是次用餐比較欠奉的是飲品只有一杯。其次是由於餐廳在地牢,沒有陽光。
2021-02-26
生日
2021-02-27 2335 浏览
屋企人農曆生日諗住去食餐好既,疫情前依間既自助餐好難book,成日都full booking,見openrice咁多好評,人少少就諗住去試下啦個場好大,成個場分左5個Area,有中菜、甜品、西餐、日式同海鮮冷盤區,每拎一次野食都可以幫助消化。安排左我地坐梳化區,燈光柔和,又唔會太近拎野食既地方,都幾舒服既。一坐低就拎左碗蟲草花湯飲,兩個字-「好鹹」,再拎埋個片皮鴨,鴨肉都嫩既,不過不失。屋企人試左個海南雞,雞背都唔會鞋口。之後就進攻冷盤,先黎日式魚生,帶子唔甜,平時一片既size,佢會幫你片兩片,蝦係成隻連殼上,食起上黎勁麻煩,三文魚,吞拿同北寄貝就不過不失啦,但唔好期望會有鮮甜既感覺再黎冷盤就係生蠔,長腳蟹,螺,龍蝦個啲。生蠔豆潤咁細隻,排咁耐絕兩啖就完左,食左4round左右,最後個round食到苦。長腳蟹有少少鮮甜既,但龍蝦就真係唔得,食到我成口沙。唯一可以讚下既就係甜品區,雪糕都叫多選擇,有8款movenpick 雪糕可以揀。有一件細既朱古力餅仔同個貝殼餅都幾好食。但蛋糕都係麻麻,Cheese cake 麻麻,朱古力cake 太漏,唯一唔錯既就係綠色個件廚師推介依個場好鍾意整啲

蟲草花湯

魚生

生蠔

依個場好鍾意整啲花巧野,冷盤都會鋪層冰係底,再將啲野食鋪到靚靚仔仔咁俾你,唔係話唔好,但冇咁既必要,啲staff又多左一重功夫,又要花時間同啲客講「唔好意思,要你等」,你唔搞咁多野,我咪唔洗等。

成個場最惡劣就係西餐個area,好地地一塊西冷,搞到成塊都係well done,嚼香口膠咁,豬腩肉係冇肉剩係得腩,仲要有三盤咁既熱食,俾多少少誠意都好啊...
2021-02-26 2113 浏览
晚市一放寬,就即刻去食個自助餐先!今晚去咗好出名嘅逸東酒店嘅普興餐廳。 應該好多人都去過幫襯呢間餐廳,所以今次淨係寫重點!海鮮 - 每次見到條隊都大約有五至六人,個侍應會拎個碗幫你執你想食嘅海鮮,有生蠔、青口、翡翠螺、長腳蟹、小龍蝦、 蝦, 等等。。。龍蝦同牆腳蟹OK唔錯,都算新鮮,個生蠔麻麻哋, 可能侍應沖水衝得太耐, 冇晒生蠔應該有嘅味道。魚生有三文魚、吞拿魚、帶子、生蝦, 等等! 全部都好新鮮,但可惜每次可以拎嘅數量都唔可以太多。其他仲有天婦羅、牛扒(太乾身)、各類中式餸菜同埋咖喱等等,嘢食算好多選擇,甜品有movenpick 同軟雪糕, 可惜冇我最鍾意食意大利奶動呢種口味。 而軟雪糕就似富豪雪糕車嘅味道,超正!呢間餐廳嘅嘢食選擇好多,長期爆滿,未試過嘅朋友可以去試吓!

呢間餐廳嘅嘢食選擇好多,長期爆滿,未試過嘅朋友可以去試吓!
2021-02-23 21778 浏览
-《The Astor普慶餐廳》🍡呢間餐廳對於我來講都幾有意思🙂亦都係我喺香港食過最鍾意既自助餐、(晚市)係非常之高質!講緊幾年前😉而家晚市就冇食過嘞😝有機會試到再出post話比大家知🤪今次吸引到我黎既就係 佢出咗個聖誕下午自助餐🥰個主題係:威士忌邂逅朱古力🍫覺得做得最出色係甜點🍮最鍾意係個威士忌冧酒蛋糕、買個威士忌朱古力泡芙😋鹹食方面就鍾意黑松露菇沙律🥗同埋介紹返🧏🏼‍♀️佢有兩款Cocktails 任飲🍋N.Y.SOUR whiskey x lemon juice(酸到飛起😆)🍫Chocolate 1st vodka x chocolate (甜到飛起)個人比較鍾意朱古力果款、酒味冇咁苦澀!今次呢個聖誕buffet 性價比超高😏每位$2xx 仲要有cocktails 任飲🤩佢每個季節有唔同嘅buffet、建議可以上返佢官網睇吓🌚______________________________score:8.5/10地址:佐敦彌敦道380號香港逸東酒店b1樓層
《The Astor普慶餐廳》🍡

今次吸引到我黎既就係
佢出咗個聖誕下午自助餐🥰
個主題係:威士忌邂逅朱古力🍫
覺得做得最出色係甜點🍮
最鍾意係個威士忌冧酒蛋糕、
買個威士忌朱古力泡芙😋
鹹食方面就鍾意黑松露菇沙律🥗

同埋介紹返🧏🏼‍♀️佢有兩款Cocktails 任飲
(酸到飛起😆)
(甜到飛起)
個人比較鍾意朱古力果款、酒味冇咁苦澀!

今次呢個聖誕buffet 性價比超高😏
每位$2xx 仲要有cocktails 任飲🤩
佢每個季節有唔同嘅buffet、
建議可以上返佢官網睇吓🌚

score:8.5/10
地址:佐敦彌敦道380號香港逸東酒店b1樓層
2020-12-20
生日
2021-02-18 2627 浏览
普慶餐廳 侍應有服務 服裝似茶記 爽手收碟算快分幾大個區域 行都有啲攰……自助餐只提供1杯飲品 奶茶/咖啡/檸茶水 汽水另付款 海鮮區 ~麵包蟹 青口 凍蝦 龍蝦仔生蠔排隊每次2隻 蠔細size 瘦身 都鮮味尾段時間冇人排 可取多幾隻中式燒味頂級 义燒蜜味肉淋嫩海南雞飯香軟熟 雞肉嫩滑熱葷~ 雜菌鴨掌 蠔汁味淳厚 鴨掌夠淋 夠入味皮唔爛黃金虾 ~燶香旦黃味 虾皮脆但冇挑黑腸冇中西湯提供芛絲木耳湯羹 好味似碗仔翅 料較少唔傑 串燒 & 天婦羅區 常缺貨 冇提供炸虾稻庭烏冬 ~滑爽 汁香燒羊鞍 肉嫩粉紅唔騷 但1:30就冇再提供 燒牛扒 邊位硬 心嫩紅肉略生 味淡口粉麵檔 & 泰式區冬蔭功湯金邊粉 泰味足 惹味 牛丸魚片很一般咸旦海鮮粥~ 粥清甜綿傑 但偏鹹少海鮮食物選擇多 refill慢至冇refill 煲蓋重
普慶餐廳
侍應有服務 服裝似茶記 爽手收碟算快

分幾大個區域 行都有啲攰……

自助餐只提供1杯飲品
奶茶/咖啡/檸茶水