2021-12-21 461 浏览
芝士火鍋🫕對我嚟講係一樣好Christmasty 嘅野🤩但喺瑞士食過一次之後都無試過,見the astor 有芝士主題嘅下午茶自助餐就去試下,但都幾失望😞主角cheese fondue 食落無乜芝士味同埋好粉咁(係麵粉嘅粉🙈)相影出嚟嘅樣係我哋自己再加左唔同芝士落去,食落先ok 似返樣🙈另外嘅raclette cheese 要排好耐隊🤨🤨smoky 味好重,好食嘅算係芝士counter 都有好多唔同選擇(後尾有再refill 多啲)但除左parmesan 同blue cheese 之外其他都覺得好一般😞甜品counter 都係芝士主題,大部分都合格,有1-2 樣係出面蛋糕水平幾surprised 仲有grapefruit mojito 同hot choco 提供,mojito 有啲稀,hot choco 反而ok雖然係all you can eat 但 cheese fondue refill 要$20,不過其實大部分食物都係carbs/ cheese,有種食完唔知食左咩嘅感覺😅服務方面可能因為我哋張枱比較偏,無乜人見到我哋野食就都refill 得快嘅

服務方面可能因為我哋張枱比較偏,無乜人見到我哋
野食就都refill 得快嘅
2021-12-19 507 浏览
中伏自助晚餐…..海鮮好樣好似好勁,但完全冇甜味,甜品唔掂,只得雪糕食得吓。其他款式亦冇咩驚喜,不值一試。仲要生日去食,訂時表明生日,但酒店毫冇走示,一D誠意都冇,完全no services,超失望,而自助餐晚不算平,一個人平均要7佰幾,沒有任何折扣,連長期住戶亦冇優惠。
2021-12-13 718 浏览
今日公司預早慶祝聖誕,所以訂咗位去普興食中午自助餐。嗰度環境好大,不過光線比較暗。首先一定食刺身先啦!除咗八爪魚🐙,其餘我都有試不過,質素真係好一般,刺身完全冇味道熟食嘅選擇反而比較多、我去咗串燒嘅攤擋揀咗秋葵、大蝦、茄子、豆腐。可能全部串燒食物有醬汁,所以味道唔錯,蝦亦都好彈牙,跟住去咗粉麵檔,粉都檔隔離有一籠點心,不過唔太吸引。喺粉麵檔,我order左菜同埋啲丸, 但連基本嘅雲吞都冇😞最後食咗少少甜品,同埋水果水準真係好一般。不過可能長者有優惠,普遍見到嘅都係比較大年紀嘅去食。

午餐
噚晚一家四口去食自助晚餐,訂位時普慶同 Hyatt Regency揀,我哋揀咗呢間。有點失望….詳情如下。訂位:成個月前電話訂已經話冇位,落咗waiting,但最後餐廳打返嚟話有人取消。二選一之下,我哋選擇普慶啦,因為啲食評都半斤八兩。訂位係順暢嘅,而且餐廳喺一日前再打嚟 confirm。反之 Hyatt Regency 完全搵過我…入座安排:訂咗6:30,6我哋6:10到,要喺樓上 food court 坐住等咗陣。(完全唔知上一層改咗做 food court…)環境:地方夠大,唔嘈。但由於大,食物好分散。食物:- 選擇:食物選擇一般。當然有冷有熱嘅,但想唔想食又另一回事。- 飲品:場內除咗水,係冇其他自助飲品。每位客人有一張飲品劵,可換一杯飲品。- 食物賣相麻麻地,尤其西式的。(見相)- 生蠔:攞蠔要俾啲耐性,要排吓隊。蠔係開定晒嘅,佢用冰陣住。新西蘭蠔,唔肥美。師傅用大水同埋刷狂掃蠔殼,冇味都冇晒。每人每次限攞2隻。- 凍盤:有龍蝦、大頭蝦、螺,味道不錯,但要俾啲耐性攞。- 刺身:又係要俾啲耐性。各式刺身厚切,讚!但用大量冰陣住,冰融嘅時候,冰水沖到呢刺身冇晒味。- 日式:天婦羅

環境:地方夠大,唔嘈。但由於大,食物好分散。

食物:
- 食物賣相麻麻地,尤其西式的。(見相)
- 凍盤:有龍蝦、大頭蝦、螺,味道不錯,但要俾啲耐性攞。
- 日式:天婦羅唔錯。串燒都幾好。
- 燒烤:有火雞、西冷、豬(唔記得咩部位)。呢部分唔錯。
- 中式熟食有燒味、粉麵、蒸魚、菜等等,一般般啦。
- 甜品:有即做pancake、waffle、雞蛋仔,冇食到唔知味。雪糕係 Movenpick,姐姐勺超大球。其他小蛋糕等等,賣相同味道都一般。

總結:
其實講質素講環境講安排,唔算係太差嘅。不過4個人加埋要3千蚊,我諗我有合理期望係應該嘅。所以我認為性價比不高,同價應該有更好選擇。
新西蘭生蠔
西式。就得呢幾樣揀…
烤肉
中式粉麵
各種  cold  cut
攞海鮮
2021-12-11
2021-12-06 808 浏览
之前食過一次自助午餐個人覺得呢間係走性價比路線,自己細食食得唔多,無乜意欲encore。不過今次package包埋就比第二次機會順便補打卡。再訪發現雖然仲係多國菜主題,菜式都有更新下,今次比上次啱口味,好多款我都有興趣試下,不至於簡唔到食乜🤣-Cold cut選擇多,ham都有幾款,仲有煙三文魚同比較少見嘅煙鯖魚。呢間啲parma ham唔肥同埋薄切幾唔錯,不過長期都缺貨要問先切番啲出嚟,好快又唔見曬🙉-海鮮類得生蠔好食,睇人龍就知,成個海鮮區只有生蠔係長期需要排隊攞。是日供應紐西蘭生蠔,鮮味較海水味突出,幾啱男朋友口味,來回拎左好多轉🙊難得自助午餐都有生蠔而且質素唔錯,算係回本位之一。其他海鮮就上次已經試過大部份都麻麻哋,今次啲蟹仲細隻到好似喺貧民窟爬出嚟🤣-串燒、天婦羅、刺身、燒味、熱葷,大部份都係正正常常不過不失,中湯唔錯。-自助餐指定動作燒牛扒用左新西蘭肉眼,唔韌都唔算嫩,但係比較乾身入口冇肉汁,試左兩塊都係咁直接放棄🙉燒豬腩肉有同樣問題⋯比較乾柴,不過塊皮就好脆。羊脾好羶好羶好羶…☠️-飲品如果唔揀正常檸茶檸水,是日供應檸檬梳打/西柚梳打。檸檬梳打酸味重,好檸檬😂感覺唔錯,少可
燒豬腩肉有同樣問題⋯比較乾柴,不過塊皮就好脆。
羊脾好羶好羶好羶…☠️
飲品如果唔揀正常檸茶檸水,是日供應檸檬梳打/西柚梳打。檸檬梳打酸味重,好檸檬😂感覺唔錯,少可酸野我都比LIKE😂呢杯真心幾啱口味✨
甜品選擇都算多但係款式普通,味道都普通。
今次有平時早餐先有嘅雞蛋仔,味道唔錯嘅不過口感偏實。雪糕係movenpick有8隻味簡,少可選擇咁多呢😆
總結:環境幾好坐得都算舒服,收碟速度快,食物種類選擇多。二訪感覺食物質素有進步,不過都係維持原判,太普通唔會特別推。(鍾意食生蠔另計😂)

🏨Eaton HK講起逸東大家都會諗起良心企業💛🙌🏻前排國泰裁員盡社會責任出聲明招聘被裁員工!所以賞你住開搶當日小妹第一個電話 & email就係搵逸東💓但第一日就話Full左🥺好感恩第2日就email番俾我仲有位😍開心到爆左!原本$770花樣年華Package包自助早餐、Set Dinnrr已經好抵☺️今次仲要減$500即係$270就有甘正既Staycation!最期待係第2朝在普慶餐廳食番個靚靚自助早餐😋好多野食揀同都幾特別⋯可以話懷舊的香港情懷啊!自助早餐竟然有維他奶🍼同雞蛋仔🧇😋果然係出晒名既普慶餐廳💓好特別!個自助早餐真係無得輸!
🏨Eaton HK

2021-11-27 947 浏览
服務同埋環境同埋食物整體質素都差咗!正如之前嘅食評所講~~ 都真係幾中肯!今次嘅價錢一樣,係308 +1,我唔知點解多咗好多老人家🧓🏻同埋今次冇爆場~算係咁佢都安排咗我哋去坐一張非常擠迫而且格攝嘅位我地要求調位成功,好好多!包場就唔應該安排呢啲位俾人坐吧今次嘅生蠔好味好多~海鮮同之前一樣,新鮮嘅味道燒牛肉都OK!過記得上次燒味好好味,但係今次就真係麻麻哋!就算係燒鴨髀嘅位,都唔嫩滑, unun dayy其他嘢不過不失,不過整體覺得冇第一次咁好食同埋服務態度都差咗,嗌人幫手唔容易、話佢哋嘅態度有少少唔尊重
我地要求調位成功,好好多!包場就唔應該安排呢啲位俾人坐吧
今次嘅生蠔好味好多~海鮮同之前一樣,新鮮嘅味道

其他嘢不過不失,不過整體覺得冇第一次咁好食

• 生蠔
  • 海鮮
  • 西冷牛扒
2021-11-20 1208 浏览
首先講海鮮除左生蠔其他嗰啲海鮮所謂龍蝦,蟹,凍蝦,螺,青口,全部雪到一d海鮮味都無,有啲肉發霉又爛,跟住西冷牛扒又鞋又無牛味,其餘熟食淡而無味,最激氣係每枱只有2張餐飲卷,再添飲要加錢,就算想飲杯熱茶都要加錢,好激氣,用咁既價錢真唔值,有史以來最中伏的一次自助餐。
  • 生蠔
2021-11-18 1022 浏览
應該起碼有兩年冇食過自助餐了。自疫情之後都無參與呢個活動🙈今日去咗香港旅行。來到佐敦呢個熱鬧的地方,就係為了今晚係普慶餐廳食自助晚餐。其實兩年前已經食過一次,對呢度印象同評價都幾高的😍 食物種類多而且質素好👍🏻 今晚重遊此地果然冇令我失望🥰 早前仲聽人講話差咗,我要平反一下🤣 今晚目標係海鮮餐,主食龍蝦🦞生蠔🦪 由於疫情關係,無自取,要等配給。由於我係🦞🦞控,每次只有一邊,真係唔夠 🙈 所以排完又排,真係排隊都排到俾人認得出了🙈🤣 仲要問你夠唔夠,俾多件你😆 it’s so nice☺️ 至於生蠔,我想講我以前係唔食的,但呢度開嘅New Zealand 🦪真係好甜又唔腥,雖然有一批偏細,但對我來講就剛好了,細細隻易入口😋😋 尾段仲大隻咗添😍而且今晚係第一次同友人二人世界,俾佢見識到我嘅食量有幾驚人🥶 下次再約
應該起碼有兩年冇食過自助餐了。自疫情之後都無參與呢個活動🙈

2021-11-13 867 浏览
Good buffet restaurant, very busy on weekends, nice selection of oysters, seafood, vast variety of food, very Asian spread. Curry selection is good, cold cuts nice, bread selection is average, desserts need to improve slightly, service can be slow here, staff needs to be more prompt in clearing and cleaning dirty plates. Wish they had a free flow draught beer package to offer, this will help to get the food down and have more enjoyment. Management presence needs to increase. Junior staff only running around but no direction whatsoever. Bring a candy flaus maker for the kids and have some entertainment for the kids to keep them busy
2021-11-12 1368 浏览
「海陸雙饗」下午茶,官方相幾靚嘅,所以決定一試。加 $80 有龍蝦,唔算太大隻,味道還可以。香脆大蝦牛油果醬沙律,牛油果味唔算濃,蝦唔算大隻,係勝在夠熱。慢煮豬腩肉配菠蘿及薯蓉,一上枱有陣怪味,賣相又唔吸引,不過但食落又無嘢嘅。都係加 $80 有牛扒,叫咗五成熟,嚟到變 well done,又薄又乾⋯仲衰過我去嗰啲 xx 餐廳食嘅扒⋯成餐最好食係 Movenpick 雪糕囉⋯眼見附近食客上至大人下至細路全部都食淨嘢,就知啲嘢食有幾好味⋯真心失望,明明之前食過下午茶自助餐唔錯架嘛⋯
「海陸雙饗」下午茶,官方相幾靚嘅,所以決定一試。

加 $80 有龍蝦,唔算太大隻,味道還可以。

成餐最好食係 Movenpick 雪糕囉⋯

香脆大蝦配牛油果醬沙律、芝士白汁焗原隻龍蝦
慢煮豬腩肉配菠蘿及薯蓉
美國安格斯西冷牛扒配薯條
2021-11-11
2021-11-10 1203 浏览
是日生日 想去逸東 buffet 好耐一於試吓早幾個星期男朋友已經致電預訂 職員話要去到 12 月頭先有位 點知職員打嚟話有位放出嚟 所以可以預期出席期待咗幾日 7:30pm 入座後即刻去攞嘢食首先攞咗啲熱食大部份熱食都擺咗好耐咁西蘭花見到混雜咗啲擺到變晒色嘅 同新鮮嘅 (但硬梆梆)意粉擺到乾晒水 見到都唔想攞煎魚擺到硬晒最驚喜係燒味部電 叉燒肥肥哋又有濃邊 油雞好香好滑 逸東果然中菜最強冷盤方面生蠔新鮮 但味道都係普普通通 始終得一款生蠔 我覺得合理波士頓龍蝦 法國藍青口同翡翠螺都好新鮮 多肉又大大隻好可惜食咗成晚完全見唔到有麵包蟹出現三文魚刺身一般般 太瘦 見佢擺喺雪櫃舊三文魚薄到 仲擺喺度切畀人吞拿魚刺身普普通通帶子同甜蝦好鮮甜總結 熱食方面總括完全唔及格 冷盤可圈可點食物質素唔值呢個價錢 以呢個價錢可以有更多好幾倍嘅自助餐選擇希望食物質素方面可以改善吓
是日生日 想去逸東 buffet 好耐一於試吓

期待咗幾日 7:30pm 入座後即刻去攞嘢食
首先攞咗啲熱食
大部份熱食都擺咗好耐咁
西蘭花見到混雜咗啲擺到變晒色嘅 同新鮮嘅 (但硬梆梆)
意粉擺到乾晒水 見到都唔想攞

吞拿魚刺身普普通通
帶子同甜蝦好鮮甜

總結 熱食方面總括完全唔及格 冷盤可圈可點
希望食物質素方面可以改善吓
题外话/补充资料: 員工服務態度好好 位上冇放到免費特飲卷 問都冇問即刻畀番我 而且收盤速度好快
2021-11-09
  • 叉燒 波士頓龍蝦
  • 法國藍青口
  • 翡翠螺
2021-11-09 1141 浏览
之前已經好想去呢間餐廳,收到電郵推介順手訂位。整個下午茶包括一個海鮮頭盤、一個主菜、任食雪糕同埋餐飲,$200以內來講都幾抵。海鮮濃湯——濃湯鹹度適中,最緊要有一定份量嘅料(青口、蝦、魷魚)紅酒燴牛面肉——呢個主菜正,牛面肉十分幼嫩,又唔肥膩。安格斯牛肉漢堡——朋友就點左呢一個,好大個漢堡再加上薯條。任食雪糕——場內有八種唔同雪糕同好多其他配料比客人任食。餐廳美中不足嘅地方就係要早到嘅客人罰企,之前去佢嘅中菜廳都已經試過,所以今次去嘅時候都唔會太早到。
之前已經好想去呢間餐廳,收到電郵推介順手訂位。

紅酒燴牛面肉——呢個主菜正,牛面肉十分幼嫩,又唔肥膩。

安格斯牛肉漢堡——朋友就點左呢一個,好大個漢堡再加上薯條。

任食雪糕——場內有八種唔同雪糕同好多其他配料比客人任食。

2021-11-09 1449 浏览
11月6日 (周六),我與老爸去此食Buffet ,長者有優惠價錢,時間 中午12:00 到下午 2:30。食物款式很多,分別有不同的場區 冷盤區,海鮮區,日式食品區,熟食區,中華料理區和甜品區。而其中甜品區有提供8種味道的Movenpick 雪糕。我們的食量不大, 但是可以食不同款式的美食,也是開心的。大多數食品的味道也幾好,反甜品除了雪糕外,蛋糕等的味道不及連鎖式西餅店,整體合格。

2021-11-06
用餐优惠
信用卡優惠
2021-11-08 1029 浏览
朝早0645 walk-in入嚟無人, 但嘢食已經全部ready✨ 食物種類都幾多, 基本嘅西式中式飲品麵包都有個人推介呢度超多餡料嘅奄列✨ (平時要排好耐), 炸物✨(講緊薯餅同煙肉, 唔係天婦羅😀)同埋夠哂港式嘅樽裝維他奶同脆爆雞蛋仔✨而家仲做緊優惠, 64折就有得食, 呢個價錢去cafe食個all day breakfast都無咗啦✨返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)#自助早餐($128加一)______________________________📍普慶餐廳 (佐敦)佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層
食物種類都幾多, 基本嘅西式中式飲品麵包都有

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#自助早餐($128加一)

📍普慶餐廳 (佐敦)
佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層
  • 自助餐