一直都有聽過唔少人去呢間食自助餐,聽講食物選擇都幾多元化又幾抵食咁🤤今日就嚟試吓佢哋嘅平日下午茶半自助餐,一月係用車厘子做主題🍒所以主菜同甜品都加咗好多車厘子嘅元素🥰不過估唔到閒日都會有十幾枱客,比我想像中多一啲😲主菜同朋友一人嗌咗一樣試吓,朋友嗌咗份法式油封鴨腿🦆呢個主菜配咗啲酸洋蔥同車厘子醬所以酸酸地幾開胃🤣油封鴨腿外面個皮烤得幾香脆,不過肉質稍為乾咗少少🙈🤭香草烤羊架就嗌咗五成熟🐑羊架就煮得幾粉嫩,但覺得餐廳可以畀少少薄荷醬因為就咁食羊架有少少膩😂薯蓉feel到打咗好多cream落去所以都幾滑🤪一開頭揀呢個semi-buffet其實都係想食好多甜品🍰呢到嘅雞蛋仔意外地幾好食,一開頭出爐個陣真心做到外脆內軟個種,加埋movenpick雪糕超正🍨雪糕嘅味道有8款,最鍾意係creme brulee 最可惜係好快就冇晒呢隻味所以冇得食多球🥲其他甜品水準就不過不失,比較出色嘅係雲石cheese cake都算滑🤩呢個價錢本身都唔會期望食物質素好驚豔,不過覺得可以食movenpick食到飽呢件事已經幾開心,加埋好食嘅雞蛋仔超正😚覺得如果budget唔多想瘋狂食甜品都可以一試🤙🏻

2022-01-15 1313 浏览
老公生日都係食自助餐開開心心係最好!咁啱公司有送我兩位coupon!咁就訂位啦!咁你知道呢間餐廳出咗名好難book位㗎啵,唯有博一博啦!都起碼十日之前要訂位啦!而呢一度係我個仔首選嘅餐廳,因為呢度嘅生蠔真係好新鮮好好食,甜品都係非常之高質素,咁種類有好多燒味好好食,天婦羅又係新鮮炸,魚生呀刺身啊仲有啲冷盤啊小龍蝦啊呢一啲都係非常之好食嘅部份,今次仲發現佢嘅串燒啊、蟹粥呀都係好上盛,咁每一次你食都唔會令你失望,唔怪得佢係自助餐嘅食店當中都攞獎啦!今次因為老公生日特登幫佢叫咗個拿破崙配雪糕,仲寫咗啲生日嘅字句,都幾開心㗎雖然加少少錢!冇所謂啦!最緊要開心你話係咪? ! !
$9️⃣8️⃣【嘆酒店自助早餐】📍無聽錯呀!唔駛Staycation!📍🍽只需$9️⃣8️⃣就可以嘆到酒店自助早餐 《Have a good morning 🌞》🍽🍽油尖旺區 4星級酒店,地點方便,酒店走Lifestyle路線,餐廳裝修特別,門口放咗隻像真度極高嘅狗🐶。🍽以$9️⃣8️⃣呢個價本身無咩期望,因為主要係諗住同朋友搵個坐得舒服嘅地方食早餐,點知又真係有驚喜🥳🍽食嘅嘢款式算幾多,熱嘅主食超過十款,麵包、粥、即製麵檔、冷盆、多款素食、即製omelette、pancake及水果........🍽最特別係飲品,除咗有3款果汁、牛奶及豆漿外,仲有充滿“童年回憶”嘅樽裝維他奶😍🟡限時90mins埋單連加一每位$107.8,超抵!
$9️⃣8️⃣【嘆酒店自助早餐】

📍無聽錯呀!唔駛Staycation!📍

🟡限時90mins埋單連加一每位$107.8,超抵!

2022-01-08 4385 浏览
慶祝新一年嘅來臨 緊係要食餐好㗎啦😆普慶餐廳嘅buffet 好出名 因為...真係好難訂位🥲幾經辛苦終於訂到一月一號嘅lunch buffet .大約11:45到達 等到12:00就開始可以拎嘢食.而今次嘅主題係international theme分咗7個區域 每個區域都有唔同地方嘅嘢食 被安排坐喺海鮮bar附近 海鮮種類豐富最欣賞係凍蝦都有兩款 🦐食落好彈牙平時buffet 多數都會提供蟹腳 相反呢度係供應蟹鉗 🤤不過咸味太重啦 少少扣分🤏🏻日式:刺身🍣現場即炸嘅天婦羅🍤關東煮港式:燒味 燉湯 點心西式:燒牛肉 羊架 火雞🦃️烤蔬菜 龍蝦湯甜品:movenpick雪糕🍨港式雞蛋仔 ✨特別推薦 逸東鮮果撻✨由於實在太多嘢食 每種食物食一件已經好滿足啦 💰自助午餐時段:12:00-02:30pm 星期一至五自助午餐,成人每位$328+10%, 小童(3-11)/長者(60或以上)每位$218+10% 星期六、日、公眾假期自助午餐,成人每位$398+10%,小童/長者每位$308+10% 💬今次應該係近年最滿意嘅自助餐👏🏻比起其他地方 普慶嘅款式較多 現場亦有多款素菜 可以滿足到不同口味嘅
慶祝新一年嘅來臨 緊係要食餐好㗎啦😆
普慶餐廳嘅buffet 好出名 因為...真係好難訂位🥲
幾經辛苦終於訂到一月一號嘅lunch buffet .
大約11:45到達 等到12:00就開始可以拎嘢食.
而今次嘅主題係international theme

現場亦有多款素菜 可以滿足到不同口味嘅顧客
CP值高~
惟一問題係比較難訂位 想食多次都要等機會😂
2022-01-07 762 浏览
1月1 放假一家大細食自助餐🥰🥰🥰有老人家 所以揀d 多熟食既而細妹食過Eaton 推介 所以我地黎食一去到就排海鮮 佢唔係比人夾係staff 幫手夾 一盤 講佢地知要邊d 就會好能夾比你🥰 ❤️蟹腳冇乜味❤️龍蝦有膏 不錯冇乜特別 正常發揮:❤️小龍蝦❤️熟蝦❤️青口❤️螺份量多既 拎左一次我就冇再拎包一人一杯餐飲 奶茶咖啡家人話 之前黎有特飲 但今日冇🥲❤️生蠔係creamy 我鍾意既口味 冇碎殼 開得幾好😊推介❤️花旗參湯❤️海鮮刺身我淨係叫左油甘魚佢切比我既得好肥既部分所以我一般 但我見我妹果d 幾好 但我冇食佢果碟🥲❤️有威靈頓牛扒 不過皮同肉分開左❤️雪糕❤️水果好少見有提子 (但我鍾意食)❤️甜品 (冇特別)🤍另外!staff 態度好好我拎埋湯比老人家(同自己張枱有d 距離)雖然只係斟左好少 但就咁拎住 好熱手行行下 我放低左一下 想換手拎有個staff 見到 就主動幫我拎番去之後我都唔好意思太遠不過佢真係好nice 🥺由6:30 食到9:30 慢慢坐 休息下再食值得再回頭🥰🥰🥰Cp值高buffet 推介❤️
1月1 放假一家大細食自助餐🥰🥰🥰

所以我一般 但我見我妹果d 幾好 但我冇食佢果碟🥲

❤️有威靈頓牛扒 不過皮同肉分開左

❤️雪糕
❤️水果
好少見有提子 (但我鍾意食)
❤️甜品 (冇特別)

🤍另外!staff 態度好好
我拎埋湯比老人家(同自己張枱有d 距離)
雖然只係斟左好少 但就咁拎住 好熱手

• 自助餐
  • 海鮮
  • movenpick雪糕
2022-01-06 1079 浏览
新一年第一餐午餐自助餐, 之前聽過好多好評, 便提前三星期預約, 出席前餐廳來電confirm booking時, 由於錯失咗要回覆來電,但餐廳永遠冇人接聽, 要響至酒店部接聽留言等回覆.出席當日, 環境非常大, 枱與枱之間有一定距離非常好, 不過光線比較暗。食物質素及款式滿意,海鮮部有職員服侍分發, 每碗都有冰粒墊底去保温, 非常衛生. 每次可以拎兩隻蠔,  質素一般. 最失望甜品區, 款式及質素比想像中差.

海鮮區

最失望甜品區, 款式及質素比想像中差.
甜品區
海鮮
甜品區
2022-01-01
  • 海鮮區
2022-01-06 517 浏览
原本係想試米芝蓮點心,但實在太難book所以轉去普慶試下午茶自座餐。價錢就真係好抵人均百來蚊,又不過老老實實全個自助bar除咗movenpick雪糕冇其他人值得試,結果以十球完場 (註: 姐姐都bus到手軟個球越來越細 )

• movenpick雪糕
2022-01-03 595 浏览
一直知道Eaton buffet好爆,唔提早2個禮拜book都唔會食到。適逢年尾又多節日,同埋我resign,就約埋一班同事去食個lunch buffet。其實都有啲sad,離開一份做咗咁耐嘅工,同事又咁好🥺.Lunch buffet有生蠔🦪、青口同麵包蟹🦀呢啲凍海鮮,都唔錯。生蠔好新鮮,不過味道mamaday,唔算重蠔味或creamy,但呢個價錢ok嘅。.最意想不到係有新鮮即炸天婦羅🍤,炸漿調得好好,好簿,估唔到咁好食,所以排隊拎嘅人都好多。.其他野食就normal,燒牛肉略嫌有啲韌。而甜品🧁🍭選擇都算多,雪糕係movenpick。依家食餐好少少嘅都唔平,今餐lunch buffet人均三百幾,其實都幾好,每個人口味唔一樣,食buffet就可以滿足到唔同需要🤪

上星期去咗普慶餐廳食遊樂園自助晚餐。我食過逸東軒既中午同晚餐, 都覺得幾有水準。所以對佢既西式自助餐十分有期待。一開始就好多人排隊拎龍蝦同埋生蠔。每隻龍蝦開邊成兩份,每人每次排隊限拎兩份,龍蝦肉質挺彈牙,味道都不錯。而且可以無限排隊, 非常吸引!生蠔就比較失色,都是每人每次排隊限拎兩隻。生蠔不夠肥美,海水味淡,鮮味是有的,但味道略欠點甜。龍蝦旁邊仲有啲蟹腳嘅,但因為我比較懶,唔想剝殼,所以就冇拎到, 哈哈!另外佢日本食物區相對有多一點驚喜。炸生蠔做得很出色,外層很香脆,脆漿不會弄得太厚,所以不會太油膩,保持到生蠔的鮮味,內裏鮮甜多汁。我亦都試咗鹽燒虎蝦,同埋佢哋嘅叉燒。虎蝦的肉質比較軟,鮮味不夠突出。而叉燒就太靭,不夠肥美。每個人只可以點一杯嘢飲,憑券領取,有雜果賓治同熱朱古力揀。我揀咗熱朱古力,上面有啲棉花糖,朱古力唔算太甜都唔錯。另外,話明係遊樂園主題,餐廳有個小游戲區,有得玩拋環,同埋擲彩虹。大獎係有得staycation,咁當然難度非常之高啦,我坐咗喺遊戲區旁邊,全晚都冇見到有人贏到大獎。不過睇住大家都玩得好着緊都好開心,都唔少人贏到小獎品,就是免費換領多一杯嘢飲。甜品區都有唔
上星期去咗普慶餐廳食遊樂園自助晚餐。

甜品區都有唔少選擇,但因為我食量少,所以只拎咗少少雞蛋仔同埋蛋糕。

總結來講,餐廳環境很舒服,食物嘅種類都很多,但食物嘅質素雖然比較參差,但餐廳有心思整啲小遊戲出來,誠意分搭夠!
2021-12-29
2022-01-02 645 浏览
第一次book 普慶自助餐,之前已經聽過好多好評,所以係聖誕節同媽媽去食。中午自助餐有,龍蝦,麵包蟹,蝦,小龍蝦,生蠔(我本身唔食),天氣凍,有蟲草花當歸湯,先暖肚,再開始食凍海鮮🤩。海鮮味道鮮甜,而且仲不斷refill 仲有聖誕火雞,燒肉,西冷牛扒,食物種類很多,媽媽比較喜歡燒大蝦伊麵,同粥,仲有烤栗子,小椰菜,南瓜湯等等。。。每人一杯特飲,我們選擇了熱紅酒和橙汁食物種類多,好快就飽飽🥰整體都滿意
海鮮味道鮮甜,而且仲不斷refill
每人一杯特飲,我們選擇了熱紅酒和橙汁
食物種類多,好快就飽飽🥰
整體都滿意

2021-12-09
  • 沙律
2021-12-29 602 浏览
聖誕假期去咗逸東酒店普慶餐廳食下午茶🎄見佢主題係芝士火鍋,以為所有野都係圍繞住芝士火鍋,點知去到見到超勁多野食囉唔該。首先飲品奶茶咖啡果汁使講,佢仲有職員幫你沖綿花糖朱古力同西柚特飲。野食方面都唔小,有芝士通粉,芝士漢堡,芝士盤,芝士芝士,又有火雞串燒,最估唔到下午茶連中式點心都仲有!甜品方面好多雪糕生果少得,佢仲有應節甜品好似聖誕布甸(不過唔岩我口味),聖誕樹頭蛋糕等等環境方便非常好,充滿聖誕氣氛,狗狗都戴晒聖誕帽,播住聖誕歌。感覺好warm好開心,相信晚餐氣氛會更好,下次一定要試下!

2021-12-28 558 浏览
食酒店早餐係一件好有旅行feel嘅事情,無得出遊唯有喺香港食返個早餐buffet,價錢好抵,只需$128+10%,所以唔expect有太多野食。早餐時間為6:30-10:30am,我哋8點幾到,staff超好,會逐個counter介紹有咩食,5-star hotels嘅buffet都冇試過係咁,而食物種類比想像中多,好多款麵包,西式、中式都有,冇咁大個胃試唔晒咁多野😅麵包 - 揀左幾款,其實仲有好多款,連雞蛋仔都有,不過唔夠熱,烘返熱會好食啲Salad Bar - 仲有水果,cheese,sausages,可以砌個簡單嘅cold cut platter,太多野食下次先砌Typical all day breakfast嘅野食,薯餅唔錯Veggie corner,每樣食少少,早餐食creamy野係heavy左啲,不過又幾好食中式corner,其實仲有粥、湯麵、咖喱、炒麵…… 不過食唔到咁多食個飽早餐嘅感覺好滿足,service好好,呢個價錢出面食個all day breakfast都要,想食個豐富早餐強烈推介大家黎呢度👍🏽

$140 (早餐)
2021-12-28 6588 浏览
對上一次嚟係2018年6月,嗰陣餐廳啱啱開無幾耐,雖然只係食自助午餐,但係食物質素,款式,服務都令我驚喜。懷住期待嘅心情三年後再嚟食晚巿buffet,質素明顯下降了,不過經疫情嘅洗禮,都算係咁。Candy corner佈置有心思。每人每次可以拎兩隻蠔,排隊等嘅時間唔耐,蠔肉新鮮。海鮮吧隔住透明屏障可以揀選海鮮種類,由職員夾比客人,感覺乾淨,而且唔使比人翻雲覆雨咁揀。海鮮都好新鮮,由其龍蝦,肉質爽口無渣,大蝦就完全無味。刺身新鮮。壽司嘅飯就爭啲。熱葷我覺得麻麻,連扒都好韌,又鞋。黃金粥同湯,湯係蟲草花紅蓮雪耳湯,好足料,無咩味精味。甜品種類都唔少,好多都幾好,唔會甜到漏,另外仲有即製窩夫。任食Häagen-Dazs雪糕。每位客人會一張票,可以玩一次遊戲同去水吧換一杯飲品。遊戲票可以換玩掟彩虹或者拋圈入樽。飲品有三款選擇,煮香料紅酒,雜果賓治同熱朱古力。
Candy corner佈置有心思。

每人每次可以拎兩隻蠔,排隊等嘅時間唔耐,蠔肉新鮮

。海鮮都好新鮮,由其龍蝦,肉質爽口無渣,大蝦就完全無味。

刺身新鮮。
壽司嘅飯就爭啲。

熱葷我覺得麻麻,連扒都好韌,又鞋

黃金粥同湯,湯係蟲草花紅蓮雪耳湯,好足料,無咩味精味

甜品種類都唔少,好多都幾好,唔會甜到漏,另外仲有即製窩夫。

任食Häagen-Dazs雪糕

每位客人會一張票,可以玩一次遊戲同去水吧換一杯飲品。
遊戲票可以換玩掟彩虹或者拋圈入樽。

飲品有三款選擇,煮香料紅酒,雜果賓治同熱朱古力。

2021-12-08
庆祝纪念
生日
2021-12-26 640 浏览
⭐️午餐buffet抵食,臨近聖誕節去好有氣氛,仲送一人一杯special drink📍重中之中:海鮮蝦、蟹、螺、青口、龍蝦、小龍蝦幾新鮮,每碗都有冰粒去保温,味道食到海水嘅鹹味,唔錯📍生蠔同其他大部分餐廳一樣,排隊攞生蠔,每次2隻,有職員即場沖洗,幾細心。生蠔雖然size不大,但肉質彈牙。📍熱食+tapas款式種類多,質素中上,天婦羅即場炸,有驚喜。📍甜品最有特色、最好食係雪糕,必試推介味道。甜品味道一般,勝在款式多,可以試好多款建議下午來,性價比會高過晚餐☺️

📍重中之中:海鮮

📍生蠔

📍熱食+tapas
款式種類多,質素中上,天婦羅即場炸,有驚喜。

📍甜品

建議下午來,性價比會高過晚餐☺️
2021-12-17
  • 海鮮
  • 生蠔
2021-12-25 394 浏览
這店是家人提議來吃的,處於地庫2樓,當晚一家人坐低後,家人先嚐生蠔龍蝦等海鮮,我就行了場地一周,拿了點熟菜,經過牛扒又拎了一份,順便點了一杯檸檬西柚汁。家人說生蠔跟龍蝦還可以,我就在第二轉時去拿了一份,龍蝦得半隻,我在沒人排隊時多要了半隻,回位品嚐,生蠔好鮮甜,但龍蝦過火了遍硬,跟住去了日式區拎了份刺身跟一些天婦羅,還在泰式區拿了串燒,整體這店水準還算滿意,只是飲料沒有任飲,離開後還要去買飲料解渴。
2021-12-08