2009-09-07 18 浏览
諗住同個朋友去試下食 lunch; 入到去人好多, 起初唔知點叫.. 原來要大叫出黎.. 之後自已搵位 好迫... 等野食, 自已好拎...過程全部自己攪掂...服務: 0/10 (完全勁差黎形容!!! 都未見過d 店員可以咁既態度, 勁惡死) 食物: 4/10 (講真, 就真係好一般; 個飽又細, d 牛肉叫佢唔整咁黑又唔得.. 其它野食不值提) 價錢: 6/10 地方: 1/10 (超污租, 同埋勁熱, 地方勁細, 去過既朋友仔一定會知)會唔會介紹朋友去: 一定唔會! 自已會唔會再去: 以後都唔會!!!!
諗住同個朋友去試下食 lunch; 入到去人好多,
起初唔知點叫.. 原來要大叫出黎..

之後自已搵位
好迫... 等野食, 自已好拎...
過程全部自己攪掂...

價錢: 6/10

會唔會介紹朋友去: 一定唔會!
自已會唔會再去: 以後都唔會!!!!

2008-09-05
2009-09-07 18 浏览
話說男朋友同佢個fd o係紅磡剪完頭髮之後我就特登由灣仔過海搵佢地一齊去品嚐一直好評既burger一去到就好多人..有d人坐o係門口以為等位我地又坐左一陣..5分鐘段就有位我order左雙層芝士漢堡-其實一直都好高期望嫁, 點知................個burger一黎到打開望一望佢既牛肉好黑 好油 ..點知一咬..成個包都係淋既..冇口感 冇牛味 食得出佢d牛肉有洋蔥..but過份自家製..而且真係唔好食-.- 食左一半已經放棄!男朋友同佢個fd order左雙層芝士蛋漢堡 x2 - 男朋友咩都話好食, 所以我放棄既一半都由佢ko但佢個fd既食後感同我一樣..真係唔掂!!!!!最後佢都放棄左一半仲叫左一碟fries但nothing special可能人太多, 個quality就下降而且no service..有個亞叔同我男朋友個fd講: 記住7號呀, 4眼仔-_____________-'' 而且入面地方又窄又熱..睇黎比多十幾蚊食m記仲好所以我都唔會再有下次!!!
話說男朋友同佢個fd o係紅磡剪完頭髮
一去到就好多人..有d人坐o係門口以為等位
我地又坐左一陣..5分鐘段就有位

我order左
男朋友同佢個fd order左
仲叫左一碟fries
但nothing special
可能人太多, 個quality就下降
而且no service..
有個亞叔同我男朋友個fd講: 記住7號呀, 4眼仔
-_____________-''
而且入面地方又窄又熱..
睇黎比多十幾蚊食m記仲好
所以我都唔會再有下次!!!
問佢拎左兩包ketchup都比個亞叔話-.-
差差差!!!
2009-09-06
下午茶
2009-09-06 2 浏览
因男朋友強烈推荐星期六中午終於去試了人真的很多, 大部份是poly學生叫了兩份double芝蛋漢堡, 兩隻炸雞脾等了15min, 因店太細又熱, 決定拿回poly吃說真的, 不懂得欣賞這openrice no.1的burger完全沒牛味, 沒口感, 超"淋"而已, 還有就是:太咸!真的很咸!burger咸, 雞脾都咸!可能第一次吃港式burger不懂欣賞吧但不次不會再在大熱天下花10min走過去吃lunch來說是很便宜, 但M記起碼都有冷氣.....(默
因男朋友強烈推荐
星期六中午終於去試了

人真的很多, 大部份是poly學生
叫了兩份double芝蛋漢堡, 兩隻炸雞
等了15min, 因店太細又熱, 決定拿回poly吃
完全沒牛味, 沒口感, 超"淋"而已, 還有就是:
太咸!
真的很咸!
burger咸, 雞脾都咸!
可能第一次吃港式burger不懂欣賞吧
但不次不會再在大熱天下花10min走過去吃

lunch來說是很便宜, 但M記起碼都有冷氣.....(默
2009-09-05
2009-09-05 5 浏览
1直好想試下呢間長期佔頭十位GE餐廳 ...放工差不多9點到 ... 依然人很多 ..因為要留肚跟老公食飯,所以只有外賣了薯條 ...的確好脆,但同時亦油左D -_- ..果然針無2頭利 ... -.-脆到爆GE原因,係因為D薯條係返炸GE ... 所以比較油亦係正常 ...無奈我最愛食脆爆薯條 ... 1個月只以吃1..2次 ...如果吾係1定肥死 ...值得1讚GE係 ... 薯條GE味道岩岩好 ..吾淡亦吾會過份重味 ..
1直好想試下呢間長期佔頭十位GE餐廳 ...
放工差不多9點到 ... 依然人很多 ..
因為要留肚跟老公食飯,所以只有外賣了薯條 ...
如果吾係1定肥死 ...
2009-09-03
$10 (其他)
2009-09-03 6 浏览
試左個芝蛋漢堡同普通漢堡包, 真係好好好普通ja wor, 牛肉好林, 冇肉味既?! 似係用過梳打粉腌呀,,,炸雞脾ok, 但又未至於好好食果隻....冇下次呀~!
炸雞脾ok, 但又未至於好好食果隻....

冇下次呀~!
2009-09-02 4 浏览
星期日,一個嚴重炎熱的下午(32度的高溫)我竟然會心血來潮想去紅磡吃時新的漢堡包。由太和--->紅磡,特意而來的,因為這真的很出名,很多電視報紙都推介過,我不甘心自己沒吃過。朋友還說不要抱著很大的期望,只不過是一般而已,總算好過麥當勞?終於找到了,心情興奮!好就好在這天不用等位,那就算了吧!店內小小的,比較狹窄,周圍的環境都不太好。不夠冷氣,很熱!點了一個芝士漢堡蛋包配自家製的沙律醬加一杯凍檸茶。本來打算想吃一個雙層的,但真的吃不下,做人不要口大心小就行了。對於這個漢堡蛋包,其實我真的抱著很大期望的!第一口總算好好的,不竟新鮮感滿滿。但是塊牛肉,味道不是很濃,普通的,Freshness Burger比它優勝。反而對嘉頓的包感覺還好,覺得很香很鬆軟。都是凍檸茶,比較適合我的口味,但是我不是為了杯茶而來的。不知道為什麼好評如潮,我真的不懂得欣賞,現在只是一試也無訪的態度。

點了一個芝士漢堡蛋包配自家製的沙律醬加一杯凍檸茶。
反而對嘉頓的包感覺還好,覺得很香很鬆軟。
都是凍檸茶,比較適合我的口味,但是我不是為了杯茶而來的。

漢堡蛋飽
凍檸茶
2009-08-30
凍檸茶
2009-09-02 13 浏览
這間開飯熱點,沒理由不去試一試!!!雖然位處紅磡,但地點也很容易找到。星期六的下午,人當然很多。原來要自己找位的,很不方便。落單等了很久食物先到,我眼看看隔離食客手上的漢堡飽,餓死我了...我們點了雙層芝士蛋漢堡&魚柳漢堡,兩個都要了沙律醬。雙層芝士蛋漢堡賣相討好,很中式的漢堡飽,雞蛋是屋企那種煎蛋,好好味; 芝士絕不吝嗇,不像m記只給你半塊;牛肉扒很厚身,雖然沒有肉汁滲出,也沒有很濃的牛肉味,但你會覺得自己食緊厚厚的牛肉,非常有口感。魚柳漢堡,對它沒有甚麼期待。魚柳一整片,不腥,不油,很嫩滑。沙律醬更是魚柳漢堡的絕配。不過很快就給吃掉了,因為實在太少了。如果那個飽可以加上芝士就好了,一定更加美味呢。相比之下,雙層芝士蛋漢堡比魚柳漢堡更加出色,更搶風頭。我們幸好沒有點炸著條,看見隔離食客餘下一大碟,加上天氣炎熱,食炸著條一定火上加火。下次有機會來這裡,一定再來買雙層芝士蛋漢堡滿足我的肚皮!!!
這間開飯熱點,沒理由不去試一試!!!

雖然位處紅磡,但地點也很容易找到。

2009-08-29
  • 雙層芝士蛋漢堡
2009-08-31 33 浏览
見時新一直都係係榜首, 咁咪同FRD去try try...雙層牛肉芝士蛋漢堡包.其實..真係嘛嘛地..可能隻黑椒汁太強...dominate 左成舊包....nxt time if i eva go there, i will try the fish burger geeLOL但如果要我recommend 俾D FRD..我會選擇佢隔離個間聯記川王涼粉!!!!!!正!!!!!!!!!!!!!
見時新一直都係係榜首, 咁咪同FRD去try try...
雙層牛肉芝士蛋漢堡包.
其實..真係嘛嘛地..
可能隻黑椒汁太強...
dominate 左成舊包....
LOL

正!!!!!!!!!!!!!
雙層牛肉芝士蛋漢堡
2009-08-21
2009-08-31 9 浏览
上星期同朋友去左食依間Burger,果然名不虛傳!食左個Double Cheese Burger,好Juicy,好有肉味,包又熱又軟,正! 雞脾都幾好味,不過我覺得唔係太特別薯條就好抵食....好似係$10(唔係好記得),有一大碟一間平靓正食店之選!!!
上星期同朋友去左食依間Burger,果然名不虛傳!

雞脾都幾好味,不過我覺得唔係太特別
薯條就好抵食....好似係$10(唔係好記得),有一大碟

一間平靓正食店之選!!!
  • Burgers
2009-08-29 2 浏览
見openrice burger榜第一昨天專程出紅磡食包由mtr行過去刀幾方便叫有雙層cheese burger, 薯條同炸脾好快有得食, burger好熱, 包刀好香口牛肉juicy, 但不夠牛香味, 總好過m記覺得freshness burger比較好牛味薯條同炸脾好新鮮 讚價錢幾平, 2人刀係50蚊不錯的選擇
見openrice burger榜第一
昨天專程出紅磡食包
由mtr行過去刀幾方便

叫有雙層cheese burger, 薯條同炸脾
好快有得食, burger好熱, 包刀好香口
牛肉juicy, 但不夠牛香味, 總好過m記
覺得freshness burger比較好牛味
薯條同炸脾好新鮮 讚
價錢幾平, 2人刀係50蚊
不錯的選擇

2009-08-28 5 浏览
夜晚 7 點幾去到, 唔洗等位, order 完五分鐘到就有得食第一次光顧小店, 魚扒包, 芝士蛋漢堡包, 雞脾, 薯條漢堡包配沙律醬好好味, 做得出色 !!! 其他都普通~~值得再黎食 burger***

第一次光顧小店, 魚扒包, 芝士蛋漢堡包, 雞脾, 薯條

漢堡包配沙律醬好好味, 做得出色 !!! 其他都普通~~

值得再黎食 burger***
2009-08-28
2009-08-28 31 浏览
一有時間,我就會探下我的至愛,敢多年,最鐘意都係你!!!!大部分時候都叫芝士漢堡, 因一加蛋就食唔晒,鐘意你既原因係價錢吸引, 又即叫即整,新鮮熱辣, 份量足, 比起好多西餐廳還好食一句到尾, 正!
一有時間,我就會探下我的至愛,敢多年,最鐘意都係你!!!!

大部分時候都叫芝士漢堡, 因一加蛋就食唔晒,

一句到尾, 正!

2009-08-26 5 浏览
久仰時新既大名 .. 等左好耐今次終於同埋係外國返黎既BUDDIES去試啦 .. 因為可能放假關係 .. 所以真係好多人排隊等 .. 好彩都唔算等勁耐 .. 不過老實講入面真係好細又逼 .. 舊還舊 .. 都可以做得更好的 .. 咁我地都係叫左同一個包 .. 一入口已經想尖叫 .. 真係超好味 .. 對於我依個勁中意食西餐食BURGER既人黎講 .. 勁好味 !!!! 又唔係貴 .. 係等位等耐D姐 .. 不過我始終因為中意食厚切FIRES多D .. 所以依度既薯條我覺得麻麻 .. 但係有機會一定會再黎食 !!!!
但係有機會一定會再黎食 !!!!
2009-08-25 258 浏览
上個月再到時新,今次朋友要了漢堡包,我則要了薯條和肉丁麵。其實除了要等喊號碼之外,基本上服務態度也是正常的,沒有其他網友說的情況。我在櫃面是個呀姐serve我,可能另外那位呀叔的態度不是很好吧。薯條一如以往是十分多油,但當然是十分脆。麵食方面也不差,而漢堡包據我朋友所言也是維持水準,那種特別味道仍在。整體來說,我個人覺得還有以前的水準。
上個月再到時新,今次朋友要了漢堡包,我則要了薯條和肉丁麵。

2009-08-23 5 浏览
這間真的很出名,經常在雜誌電視都有介紹,雖然不是第一次來但依舊不太喜歡內部的格局,來這裡純粹為包而來,跟朋友一人點了一個芝士蛋漢堡($13),當然比起周圍都有的連鎖麥記,這裡的確別有一番風味,但是明顯水準有下降的感覺!牛肉沒有味沒有汁,缺少了上回令人興奮的大量牛肉汁,換來就是很漢堡很實,因為點餐時忘記了要沙律汁,黑椒汁之類(店員都沒有問起所以忘記了),結果兩個漢堡包什麼汁都沒有.或者下次試試其他漢堡吧,我對魚柳包有期望喲~

或者下次試試其他漢堡吧,我對魚柳包有期望喲~
$13 (其他)