2024-12-05
🗝️ 銅鑼灣清酒放題居酒屋🏮❤️ $88任飲3小時清酒🍶`✦ˑ ִֶ 𓂃⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹最近天氣突然間變凍,最適合梗係飲清酒暖吓個胃啦,所以約咗朋友去銅鑼灣嘅一間清酒放題居酒屋度食嘢傾偈。$88可以任飲3小時嘅清酒,每一台呢都會有一個「砵」,自己可以去清酒櫃度倒清酒返嚟飲!而且店員都會介紹吓每一款清酒嘅特色🌙蟹籽沙律 $88新鮮爽口又開胃嘅蟹籽沙律。蟹柳同蟹籽都落得多,青瓜絲切得夠細,好味🌙唐揚雞軟骨 $58炸雞軟骨,好大碟,炸得香脆又好嚼口。點埋蛋黃醬就最好味,係傾偈一定要有嘅小食。🌙手打雞肉棒 $68手打雞肉棒,非常有嚼勁。點生蛋醬油味道更加濃郁🌙燒雞皮 $38香脆嘅燒雞皮串燒,係我最鍾意食嘅串燒之一🌙鹽燒大啡菇 $38超大個鹽燒大啡菇,不過略嫌味道有啲淡🌙三文魚小卷 $58非常適合送清酒嘅三文魚小卷,點埋芥辣豉油更美味🌙宮崎大米豚壽喜燒(100g) $198呢排天氣咁凍,食啲暖嘢就啱晒。呢個豚肉壽喜燒採用宮崎大米豚,口感非常好。壽喜燒鍋嘅內容都好豐富,除咗各款野菜,仲有好濃味嘅豆腐、香菇、口感煙靭嘅扁粉絲🌙《時令食材》龍蝦天扶良 $198好好味嘅
❤️ $88任飲3小時清酒🍶
🌙蟹籽沙律 $88
🌙唐揚雞軟骨 $58
🌙手打雞肉棒 $68
手打雞肉棒,非常有嚼勁。點生蛋醬油味道更加濃郁
🌙燒雞皮 $38
香脆嘅燒雞皮串燒,係我最鍾意食嘅串燒之一
🌙鹽燒大啡菇 $38
超大個鹽燒大啡菇,不過略嫌味道有啲淡
🌙三文魚小卷 $58
非常適合送清酒嘅三文魚小卷,點埋芥辣豉油更美味
🌙宮崎大米豚壽喜燒(100g) $198
🌙《時令食材》龍蝦天扶良 $198
好好味嘅炸龍蝦天婦羅啊,龍蝦炸完之後保留住入面嘅鮮味好多汁,仲要呢個價錢真係好抵食!
🌙《時令食材》原條秋刀魚刺身 $168
又靚又好食嘅秋刀魚刺身,味道絕對唔會太腥,連平時唔太鍾意食生嘢嘅我都入到口,而且師傅嘅刀工都了得,擺盤好靚