2024-12-22
同朋友嚟咗銅鑼灣呢間居酒屋,佢哋逢星期六/一/二做緊清酒放題優惠,每位都只係$88就可以飲足3個鐘。清酒嘅款式種類都唔少,辛口甜口嘅都有,可以任斟任飲,非常抵玩。飲酒之餘當然要食埋嘢,我哋午市去除咗有丼飯套餐亦都有多款定食選擇,亦都有串燒等嘢食。定食都幾豐富,包咗前菜漬物、沙律、茶碗蒸、味噌湯同餐飲。安格斯牛小排壽喜燒 $158叫咗份牛小排壽喜燒定食,入面除咗有大大塊嘅牛小排,仲有豆腐、娃娃菜、金菇、粉絲等蔬菜。牛小排點埋生雞蛋食,口感就更加滑溜。特選海膽刺身定食 $198呢款海膽刺身定食刺身嘅種類都唔少,好似有帶子、鯛魚、池魚、墨魚、吞拿魚、赤蝦等,當然唔少得仲有海膽,賣相都好精美。刺身夠新鮮,肉質爽嫩鮮甜。帶子刺身夾住海膽一齊食,鮮味同口感層次更加係double up。薄燒和牛(3件) $158和牛用醬汁燒過入晒味,肉質腍嫩,入面仲卷住蔥同蒜片,食落非常惹味。宮崎豚肉 $38豚肉嘅油脂燒過之後逼晒出嚟,令脂肪部分食落爽口。燒芝士年糕 $48芝士年糕外面燒好香脆,入面嘅年糕口感軟糯,唔錯。大蔥雞肉串 $48大蔥好香,雞肉都幾嫩滑。。。昼月 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號Tower 5
安格斯牛小排壽喜燒 $158
特選海膽刺身定食 $198
薄燒和牛(3件) $158
宮崎豚肉 $38
豚肉嘅油脂燒過之後逼晒出嚟,令脂肪部分食落爽口。
燒芝士年糕 $48
芝士年糕外面燒好香脆,入面嘅年糕口感軟糯,唔錯。
大蔥雞肉串 $48
大蔥好香,雞肉都幾嫩滑。
。
昼月 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖