2025-03-13
別具特色的日式餐廳,入到商場搭緊扶手電梯時抬頭一望、見天花映出餐廳個名,有啲意境又幾搶眼喺門口俾佢哋嘅優惠吸引咗,有3小時清酒放題、價錢唔貴,仲有我最鍾意食嘅大拖羅壽司唔駛廿蚊件,好似幾筍咁、唔坐低食飯有啲對唔住自己☆Toro Sushi 大拖羅壽司~職員話追蹤餐廳個社交賬戶每人可點兩件,即刻follow佢哋先。實物細細件雪花唔錯,入口食到魚脂即溶感,下底係赤醋飯都幾match☆Engawa Sushi with Cheese芝士鰈魚邊壽司~芝士好似雪花咁刨滿喺壽司面。白身嘅鰈魚邊食落爽脆都有魚油香☆King Prawn with Sea Salt鹽燒大虎蝦~外觀睇蝦身大而飽滿,口感結實和香脆☆Uni Handroll海膽手卷~呢個唔錯、海膽份量不少,入口起初鮮甜、後韻滲出點點甘味☆Usuyaki Wagyu (3 pcs)薄燒和牛~牛肉燒得幾香,保留到肉汁juicy肉味濃而不燥,咬口酥脆配搭炸蒜個人最愛這道菜☆Homemade Tsukune手打雞肉棒~個雞肉棒肉興軟骨比例okay,唔會淨係食到雞軟骨卜卜脆口感,肉質亦算柔軟Crab Meat & Paste蟹肉蟹膏壽司~食到點點蟹膏
☆Toro Sushi
大拖羅壽司
☆Engawa Sushi with Cheese
芝士鰈魚邊壽司
☆King Prawn with Sea Salt
鹽燒大虎蝦
~外觀睇蝦身大而飽滿,口感結實和香脆
☆Uni Handroll
海膽手卷
~呢個唔錯、海膽份量不少,入口起初鮮甜、後韻滲出點點甘味
☆Usuyaki Wagyu (3 pcs)
薄燒和牛
☆Homemade Tsukune
手打雞肉棒
Crab Meat & Paste
蟹肉蟹膏壽司
~食到點點蟹膏香、水準ok
☆3-Hour Free Flow Sake
3小時清酒任飲
~清酒櫃放咗三行廿款以上清酒任客斟,有溫和果味嘅「甘口」亦有「辛口」揀,想小酌或者劈酒都悉隨專便、幾抵