今晚和朋友相約來到中環一間日本菜小店,位置旺中帶靜,食物種類選擇也蠻多的,有前菜、燒物、刺身壽司、飯和烏冬,也有一些期間限定推介,店舖環境明淨雅緻,適合和朋友慢慢吃和聊天,值得留意是近門口的壁畫很精美。燒雞翼$45串燒都是即叫即燒,新鮮熱辣,雞翼外層燒得微焦脆,兩骨已拆開,可以燒得更平均和方便進食,內裡肉質多汁又滑溜,水準頗高。燒雞頸$35最近愛上燒雞頸,香嫩又帶點煙韌,想不到這裡也有雞頸而且也燒得不錯。燒日本銀杏$38這裡的燒日本銀杏連皮,能保留皮的營養,但味道帶甘,內裡的銀杏口感軟潤。燒翠肉瓜$28厚厚的翠肉瓜,燒完後十分JUICY香甜,深得我心。燒牛舌芯$68是今晚推介的no.1,牛舌芯是牛舌最嫩的部分,雖然有一定厚度,但它口感爽嫩,又燒得很香,少少鹽調味,上佳之作。松葉蟹膏蟹肉炒飯$158店員提示松葉蟹膏蟹肉炒飯新鮮製作,盡快吃用能品嚐最佳風味,炒飯粒粒分明,香口得來不會太乾,蟹肉、蟹膏加上魚子拼湊出有層次的鮮味。炙燒左口魚裙邊壽司$28/件烤過的左口魚令油脂感更豐盛,入口即融,剛巧我們都喜歡。炸脆脆竹筴魚$68今日的special,竹筴魚比我想像中的大條,十分抵食,以脆炸魚柳

燒雞翼$45

燒雞頸$35

燒日本銀杏$38

燒翠肉瓜$28
厚厚的翠肉瓜,燒完後十分JUICY香甜,深得我心。

燒牛舌芯$68

松葉蟹膏蟹肉炒飯$158

炙燒左口魚裙邊壽司$28/件
烤過的左口魚令油脂感更豐盛,入口即融,剛巧我們都喜歡。

炸脆脆竹筴魚$68
今日的special,竹筴魚比我想像中的大條,十分抵食,以脆炸魚柳的做法,香脆可口,蘸上醬汁酸微微更惹味,魚肉十分嫩滑。
  • 牛舌芯
2023-02-11 91 浏览
在香港開業的居酒屋不少,不過能把串燒刺身都做得好的不算太多。星橋位處中上環一帶,位於soho的山腰上面裝潢,位置闊落,坐得相當舒適服務水準正常, 小女生看似是新人,不過也是彬彬有禮食物三文魚刺身$70五片相當肥美的三文魚腩, 口感軟稔入口甘飴,好吃雞皮餃子$60意外地好吃,餃子肉不算太肥膩,加上肥美的雞皮,相當肥美。配上廚師特製的酸醋沙律醬,解膩之餘又惹味月見雞肉棒$58本身已有醃製的雞肉棒, 內含少量軟骨,口感甚豐。 配上能夠生吃的雞蛋黃, 蛋香超濃,口味夠正油甘魚鮫$138大大條的魚鮫肥美甘飴,肉量不少, 加配醬油跟檸檬汁, 同樣不會滯膩日本秋葵$38口感味道普通, 入口甜美夠護胃,不錯牛舌芯$68簡單的三條牛舌心, 正正取了最中間的位置,入口相當彈牙,大約5分熟,肉汁豐富,有夠好吃!!牛肋肉$58同樣肉汁豐富,這一款牛味比較重,不過就沒有牛舌那麼彈牙,同樣是10分出色九條蒽豚肉卷$48以五花腩包裹著蒽段,半肥瘦的豬肉配上草道濃郁的綠蒽段,口味不俗

裝潢,位置闊落,坐得相當舒適

服務水準正常, 小女生看似是新人,不過也是彬彬有禮

食物
三文魚刺身$70
五片相當肥美的三文魚腩, 口感軟稔入口甘飴,好吃

雞皮餃子$60

月見雞肉棒$58

油甘魚鮫$138

日本秋葵$38
口感味道普通, 入口甜美夠護胃,不錯

牛舌芯$68

牛肋肉$58

九條蒽豚肉卷$48
2023-02-11 90 浏览
星期六同老公去中環星橋居酒屋食晚餐。我地叫左五樣野食,居酒屋果然要食串燒,串燒真心正。燒日本河豚乾因為未食過河豚乾,所以叫黎食下,連我唔鍾意食魚乾既人都覺得唔錯,完全無乾淨淨,好難咬既口感,味道甜甜地,燒得好好。牛舌芯牛舌非常爽口彈牙,而且保留肉汁,十分出色。活白鱔魚皮燒到好脆,魚肉好彈牙又肥美,好好食。辣炒牛肉烏冬烏冬食得出係靚烏冬,牛肉微辣,加埋少少蔬菜一齊炒。松葉蟹膏蟹肉炒飯炒飯入面有好多蟹肉,一定要趁熱食,先食到濃濃蟹肉既鮮味,炒飯亦到炒到粒粒分明。
星期六同老公去中環星橋居酒屋食晚餐。

我地叫左五樣野食,居酒屋果然要食串燒,串燒真心正。

牛舌芯
牛舌非常爽口彈牙,而且保留肉汁,十分出色。

活白鱔
魚皮燒到好脆,魚肉好彈牙又肥美,好好食。

辣炒牛肉烏冬
烏冬食得出係靚烏冬,牛肉微辣,加埋少少蔬菜一齊炒。
辣炒牛肉烏冬
2023-02-11
2023-02-09 57 浏览
牛舌心 $68呢個牛舌心好好食,好香牛味,唔會好韌,一咬就可以咬爛😍,但係都仲保持到牛舌的口感,好脆身仲好多汁😎蟹肉炒飯 158個炒飯炒到粒粒分明,食完都唔會覺得佢好油膩,面頭佢地擺左啲飛魚子落去,令食飯的時候口感唔會好單調☺️ 會有啲爆汁的感覺😄飯的份量都好夠,而且仲係炒到熱辣辣添🤓九條蔥豬肉卷 48呢款豬肉卷好高質,用啲豬肉皮包住一大堆蔥,燒完之後仲有好多汁水🤪好香椒鹽味,咬咬下仲有好重的蔥味,好香,令人會想一啖接一啖😋牛油炒野菜 78佢地用左好多牛油去炒野菜,一黎到就聞到好重牛油味🤗 佢地用左啲冬菇,紅椒,椰菜同洋蔥去炒,食左咁多串燒可以食啲野菜中和下😝油甘魚壽司 28油甘魚壽司食落魚油岩岩好,唔會太漏太多油,有魚味的同時仲保持到佢的清爽😝雞軟骨 35雞軟骨同平時食開的唔同,佢係一層骨一層雞肉咁,軟骨都好易咬🥸,唔同平時的雞軟骨有幾多肥膏😜雞皮餃子 60係好手工的菜色,佢地應該去晒啲肥膏,用薄薄的雞皮包住啲肉,雞油味好夠🤩係一道小見的菜式,黎到一定要試下😝 配墊佢地廚師自家製的醬汁,甜甜酸酸的沙律醬,仲有微量蒜味添沖繩香檬梳打 28係一杯好清新的特飲,價錢唔貴,而且唔會好甜,一邊食
牛舌心 $68

蟹肉炒飯 158

九條蔥豬肉卷 48

牛油炒野菜 78

油甘魚壽司 28

雞軟骨 35

雞皮餃子 60

沖繩香檬梳打 28
係一杯好清新的特飲,價錢唔貴,而且唔會好甜,一邊食串燒一邊飲佢,岩岩好呀🥳

星橋居酒屋 (中環)
中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖
同朋友喺中環山上遊走,經過見到呢間餐廳,見裝修幾靚,於是入去一試。佢喺一間居酒屋,店內幾清幽,仲有幅好靚嘅壁畫,幾適合打卡。食物類型都幾多樣化,有沙律、下酒小食、一品料理、串燒、天婦羅、主食、壽司、刺身等等。另外每日會有特別菜色寫黑板。壽司🍣三文魚🫴🏻雖然唔係點魚腩,但都幾肥美左口魚🫴🏻燒得好香,魚油脂好濃郁,入口即溶帆立貝🫴🏻超大粒、幾甜,口感豐滿串燒🍢燒銀杏🫴🏻都幾似白果,但冇苦澀味雞頸肉🫴🏻雖然少少乾,但口感都結實白鱔🫴🏻彈牙多汁,唔會好重泥味雞肝🫴🏻係用咗日本雞肝,外面有配汁去燒,內里就唔算好creamy,烹調上可以更好天婦羅🍤天婦羅盛合🫴🏻有茄子、秋葵、蝦、菇、紅椒,都算幾多款食材,賣相唔錯,外層淺色,油都算新鮮。口感都不錯,外皮幾脆,唔算太厚。🤓

佢喺一間居酒屋,店內幾清幽,仲有幅好靚嘅壁畫,幾適合打卡。

食物類型都幾多樣化,有沙律、下酒小食、一品料理、串燒、天婦羅、主食、壽司刺身等等。另外每日會有特別菜色寫黑板。

壽司🍣

三文魚🫴🏻雖然唔係點魚腩,但都幾肥美
左口魚🫴🏻燒得好香,魚油脂好濃郁,入口即溶
帆立貝🫴🏻超大粒、幾甜,口感豐滿

串燒🍢

燒銀杏🫴🏻都幾似白果,但冇苦澀味
雞頸肉🫴🏻雖然少少乾,但口感都結實
白鱔🫴🏻彈牙多汁,唔會好重泥味

天婦羅🍤

2023-02-06
2023-02-07 58 浏览
入座時會招呼飲玄米茶/水期間店員不停加茶 同埋好有禮貌每放下一款食物都會介紹名稱同配料.👅燒日本河豚乾 $98軟身口感 面頭有蜜糖 食落唔會又乾又硬.👅雞皮餃子 $60用雞皮包住餡料 再炸配合師傅自製醬汁 酸酸地仲有啲蒜味非常開胃.👅汁燒牛肉蔥卷 $68一放入口 首先係燒汁味咸咸地之後到大蔥既味搶出 香濃得黎仲有少少辣再到牛肉本身既油脂香味.👅雞軟骨 $35係雞胸軟骨 所以會多啲肉食 軟骨好脆 雙重口感 正啊👅雞皮 $38偏薄 唔會有太多肥膏 燒完成串都脆卜卜👅雞腎 $35燒得岩岩好 熟得黎唔會好乾 仲有少少肉汁👅自家製免治雞肉棒 $58有隻日本可生食用蛋黃作為醬汁.👅牛舌芯 $68鍾意軟林林口感既必試啊 因為同普通牛舌最大分別係牛舌芯偏厚但juicy.👅松葉蟹膏蟹肉炒飯 $158炒飯最緊要做到粒粒分明口感煙韌得黎唔會太硬仲有陣陣松葉蟹膏香味 同埋啖啖蟹肉超正👍🏻👍🏻👍🏻
入座時會招呼飲玄米茶/水
仲有陣陣松葉蟹膏香味 同埋啖啖蟹肉
超正👍🏻👍🏻👍🏻
2023-01-31
2023-02-02 58 浏览
第一次嚟呢度食,點知超級有驚喜,每一道菜都好好食😋真係求其嗌都得,老闆娘都好好客,等我哋差唔多食完先拎下一碟出嚟,上菜時機同速度very nice💯雞皮餃子🥟 $60新鮮炸起表面金香,雞皮唔會過厚,點沙律醬食一流👍🏻雞軟骨🐔 $35佢唔係出面一粒粒嗰啲,而係一大舊🤓對我呢啲中意食軟骨嘅嚟講真係大滿足😆牛舌芯🐮👅 $68係我食過最好食嘅牛舌,肥美又大塊,非常嫩滑,調味料唔多但已足夠點出佢嘅鮮美。九條葱豚肉卷🐷 $48燒得啱啱好,唔會太生都唔會太熟,好惹味🥰辣炒牛肉烏冬🐮 $108好出色的烏冬😍燒汁唔會太過甜同油膩,同時保留濃郁嘅味道,牛肉微辣,仲有好多菇🍄松葉蟹膏蟹肉炒飯🦀 $158未見過咁足料嘅蟹膏蟹肉飯!每一啖都食到🥹仲落咗蛋同葱花,令到個飯更香食落更多層次。

雞皮餃子🥟 $60
新鮮炸起表面金香,雞皮唔會過厚,點沙律醬食一流👍🏻

雞軟骨🐔 $35

牛舌芯🐮👅 $68

九條葱豚肉卷🐷 $48
燒得啱啱好,唔會太生都唔會太熟,好惹味🥰

辣炒牛肉烏冬🐮 $108

松葉蟹膏蟹肉炒飯🦀 $158
2023-02-01 49 浏览
高品質靚靚居酒屋~~~收工過嚟公司附近嘅居酒屋同同事消遣一下。揀咗呢一間望落好新淨環境幾舒服嘅居酒屋。-佢哋嘅餐牌選擇普通有沙律、下酒小食、一品料理、多種串燒、揚物、主食、同壽司🍣刺身等等。另外仲有塊小黑板,上面會有啲時令食物供客人選擇。-#鮟𩾌魚肝#雞肝#唐揚雞軟骨#松葉蟹膏蟹肉炒飯-鮟鱇魚肝貌相精緻,入口幾乎即滑,口感一流,肝味突出。配搭清爽海草一齊食,好合拍。雞肝就係用日本雞肝,顏色比較粉嫩,唔習慣嘅朋友仔可以叫餐廳整熟d,個人就覺得粉嫩更順口。-雞軟骨香脆非常,就算怕熱氣都令人忍唔住一粒又一粒,加少少自家製辣味蛋黃醬更能提味不少。松葉蟹膏蟹肉炒飯嘅蟹肉同蟹膏份量都好足,食落膏香濃濃,加上絲絲蟹肉口感,滿滿蛋香,正。-🥢壽司方面我地就叫咗四款:#炙燒左口魚裙邊#油甘魚#帆立貝 #三文魚幾款裏面個人最鍾意就係入口即溶嘅左口魚裙邊,帆立貝嘅貝柱亦非常厚身,食落份量感十足~~~~⭐星橋居酒屋 (中環)中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖
高品質靚靚居酒屋
#油甘魚
#帆立貝
#三文魚
~~~~
⭐星橋居酒屋 (中環)
2023-02-01 34 浏览
女女好中意食日本野🥢,昨晚帶佢去中環新開嘅🌟星橋居酒屋,佢食完話好好味😋想我下次帶佢再嚟。💕餐廳佈置得有氣氛,餐牌選擇都幾多,而店員姐姐好有禮貌。👍🔥🍡囡囡鍾意食串燒,叫咗雞軟骨、免治雞肉棒同甜薯, 炭火即叫即燒,非常香口。🍣壽司叫咗赤身同油甘魚,肉質新鮮。😍我中意銀雪魚西京燒🐟,魚肉嫩滑,充滿油香。汁燒蔥牛肉卷幾特別, 牛肉包住爽脆嘅蔥。🌿🥢最後食個湯烏冬,非常彈牙,又暖身😋

💕餐廳佈置得有氣氛,餐牌選擇都幾多,而店員姐姐好有禮貌。👍

🍣壽司叫咗赤身同油甘魚,肉質新鮮。😍

🥢最後食個湯烏冬,非常彈牙,又暖身😋

2023-01-31
2023-01-31 39 浏览
木系簡約裝潢,牆上有香港畫師的手繪畫,非常有特色!👉🏻汁燒牛肉蔥卷 $68共四件,蔥卷包得紮實不散亂,肉味濃配上蔥香,爽口!👉🏻自家製免治雞肉棒 $58啖啖肉加上釀了雞軟骨,再蘸上日本生蛋黃,好有口感!👉🏻牛舌芯 $68共三件,每件都厚肉,肉質爽彈,調味一流!👉🏻松葉蟹膏蟹肉炒飯 $158足料,大份,絲絲蟹肉,蟹膏炒得好香,飯粒炒得乾身!配上兩隻匙羹好體貼,方便2個人一齊趁熱食!👉🏻豬頸肉串燒配wasabi $48厚肉,軟淋,wasabi醬汁唔算好嗆鼻!

木系簡約裝潢,牆上有香港畫師的手繪畫,非常有特色!

👉🏻汁燒牛肉蔥卷 $68
共四件,蔥卷包得紮實不散亂,肉味濃配上蔥香,爽口!

👉🏻自家製免治雞肉棒 $58
啖啖肉加上釀了雞軟骨,再蘸上日本生蛋黃,好有口感!

👉🏻牛舌芯 $68
共三件,每件都厚肉,肉質爽彈,調味一流!

👉🏻松葉蟹膏蟹肉炒飯 $158

👉🏻豬頸肉串燒配wasabi $48
厚肉,軟淋,wasabi醬汁唔算好嗆鼻!
走在中環嘅小巷中,見到間日本菜餐廳,入邊光猛,坐得幾舒服😌餐牌裏邊有刺身、壽司🍣、串燒等等。我哋揀咗啲串燒、燒物同小食。呢度啲串燒即叫即燒,所以熱辣辣夠新鮮!牛舌串有鹽做調味,非常爽口好味!牛肋肉牛味香、肉質腍身又夠Juicy! 佢九條蔥豚肉卷呢一個豬肉卷入邊包住蔥,蔥香味非常香!雞皮餃子,呢一個一定要叫😋因為真係非常有驚喜!雞皮夠薄,而且非常香脆!雞皮餃子🥟外脆內軟相當好味!青唐辛子面上有少少柴魚,唐辛子濃香🫑炸墨魚咀,做晒香脆墨魚咀,又有啲咬口!銀鱈魚西京燒都好好食😋西京燒醬汁甜甜地,銀鱈魚肉質嫩滑,不錯!小店食物不錯,價錢合理,真係值得一試!

走在中環嘅小巷中,見到間日本菜餐廳,入邊光猛,坐得幾舒服😌餐牌裏邊有刺身壽司🍣、串燒等等。我哋揀咗啲串燒、燒物同小食。

呢度啲串燒即叫即燒,所以熱辣辣夠新鮮!
牛舌串有鹽做調味,非常爽口好味!
牛肋肉牛味香、肉質腍身又夠Juicy! 佢
九條蔥豚肉卷呢一個豬肉卷入邊包住蔥,蔥香味非常香!
青唐辛子面上有少少柴魚,唐辛子濃香🫑

炸墨魚咀,做晒香脆墨魚咀,又有啲咬口!

小店食物不錯,價錢合理,真係值得一試!

2023-01-30 28 浏览
中環高質居酒屋炙燒拖羅蓉赤身卷 $188好多料~中拖羅蓉厚厚一層鋪喺面,油脂飽滿!入面卷咗赤身,再配上蟹籽同洋蔥,口感有層次👍🏻最驚喜係上面嘅特製Wasabi醬汁,令到整體鮮味更加突出💓壽司試咗以下幾款:炙燒左口魚裙邊 $28炙燒後嘅左口魚裙邊真係冇得輸‼️魚油超豐富,入口即溶~雪一聲就喺個口入面消失咗🥰三文魚 $28夠新鮮,肥美~每次食壽司都必食帆立貝 $38帆立貝好大粒而且好鮮甜‼️海膽 $68喺日本馬糞海膽,入口甘甜,質地creamy~ 鹹味亦都啱啱好!食完好滿足🥹豬頸肉串燒 配Wasabi $48豬頸肉燒得表面微微焦脆,睇樣已經好吸引‼️入口果然同想像中咁好味~好香👍🏻肉質爽得嚟好嫩~真係好推介一定要試牛肋肉串燒 $58牛肉偏瘦,但肉質出奇地軟腍~牛咪仲好濃郁添👍🏻總結覺得食物質素好出色~壽司飯捏得好好,夾起完全唔會散,壽司醋份量拿捏得好好!一個好嘅壽司飯都好重要㗎🤣刺身新鮮,串燒高準,店員仲要非常親切有禮~推介推介😽😽星橋居酒屋 (中環)中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖

中環高質居酒屋

炙燒拖羅蓉赤身卷 $188
最驚喜係上面嘅特製Wasabi醬汁,令到整體鮮味更加突出💓

壽司試咗以下幾款:

炙燒左口魚裙邊 $28

三文魚 $28
夠新鮮,肥美~每次食壽司都必食

帆立貝 $38
帆立貝好大粒而且好鮮甜‼️

海膽 $68

豬頸肉串燒 配Wasabi $48
豬頸肉燒得表面微微焦脆,睇樣已經好吸引‼️

牛肋肉串燒 $58
牛肉偏瘦,但肉質出奇地軟腍~牛咪仲好濃郁添👍🏻

刺身新鮮,串燒高準,店員仲要非常親切有禮~
推介推介😽😽

星橋居酒屋 (中環)
中環嘉咸街35-39號嘉豪大廈地舖
近於中環蘭桂坊附近既橫街小巷中,隱藏住一間唔起眼既日式居酒屋,食物水準不俗,深得我歡心☺️!以中環區黎講,星橋定價算親民。餐廳提供多款時令刺身﹑燒物﹑天婦羅等等,適合同朋友過黎食下野﹑飲返杯🍻餐廳以日式木系裝修為主,最吸引眼球莫過於牆身一幅手繪壁畫😍 壁畫用上黑﹑白﹑藍三色描繪出日本街景,充滿生氣又有特色。♢ 明太子沙律 $48真材實料既明太子方塊,口感綿密,唔同平時食開既明太子粒。仲加左沙律醬調味,味道濃郁,少少辣味夠惹口!♢ 火炙厚切三文魚腩壽司 $48@1黑板上既時令推介好吸引,叫左兩件黎試~ 三文魚厚身肥美,炙燒過後逼出魚油,十分香口。上面仲加左炸魚皮點綴,油香酥脆。♢ 炙燒拖羅蓉赤身卷 $188另一款時令推介,四大塊卷物,加上大大粒三文魚籽絕不手軟。上方刺身用左中拖羅,加少少醬油後再炙燒,魚味濃郁,入口即溶。中間夾左赤身同蟹籽,多重口感非常豐富,令人齒頰留香。♢ 串燒串燒主要以鹽調味,上菜時香氣逼人!雞腎 $35 | 煙韌脆嫩,燒過後口感極佳。雞翼 $45 | 肉質肥美,滑嫩多汁,無法抗拒雞皮焦香味。豚腩 $48 | 肥瘦分明,啖啖肉汁,中間仲加左洋蔥,清新一下味蕾。♢ 自家製

♢ 明太子沙律 $48

♢ 火炙厚切三文魚腩壽司 $48@1

♢ 炙燒拖羅蓉赤身卷 $188

♢ 串燒
串燒主要以鹽調味,上菜時香氣逼人!

雞腎 $35 | 煙韌脆嫩,燒過後口感極佳。
雞翼 $45 | 肉質肥美,滑嫩多汁,無法抗拒雞皮焦香味。

♢ 自家製免治雞肉棒 $58
外皮燒得焦脆,雞肉味道濃郁,口感軟綿綿之餘又有咬口,食到剁碎既雞軟骨,比例恰當。點埋日本生雞蛋提味,簡直一流。

♢ 松葉蟹膏蟹肉炒飯 $158
炒飯真材實料,真係有絲絲蟹肉。米飯用左新潟縣日本米,炒得乾身,粒粒都帶有蟹膏鹹香,仲有唔少蛋絲,鑊氣十足。炒飯份量超多,一碟可以分到4碗,兩個人都食到好飽!

值得一讚既係店員非常親切有禮,不時主動過黎添茶﹑收碟。食完串燒後又遞上濕紙巾抹手,十分貼心!
2023-01-17 52 浏览
好味 #晚餐 分享 ~ 日式居酒屋 唔想食粉麵飯就叫咗串燒小食,串燒係生燒的,即叫即燒,好多肉汁唔會乾爭爭嗰種,很有水準啊👍~炸墨魚咀 58先來炸物,墨魚咀脆脆,有咬口,配埋師傅自製醬料,有少少辣,啱曬我, 好好味😋我都有用嘅醬料配其他嘢食,店員好好,見我鍾意,再畀多一碟醬料我😄~鹽燒油甘魚餃 138最後上好大件,燒得香脆,厚魚肉仍然好滑,油脂好香,可以加個蘿蔔酸汁檸檬酸汁都得,加埋蘿蔔蓉更好味~雞皮38平時我唔食雞皮㗎,串燒雞皮就會食,因為都燒曬啲脂肪又脆口,唔使驚肥啦🤣~雞心35~雞腎 35~雞肝35雞肝係日本雞肝半生熟狀態啱啱好係用汁燒嘅,所以唔好落檸檬汁 ~雞尾 38~雞肉大蔥38~雞翼45雞翼前後嗰嚿骨已經切咗,後面處理咗,好容易食㗎, 香口惹味秋葵38日本秋葵size,細細條,冇咁多滑潺潺感覺,好味啲😁加一服務548/2人星橋居酒屋中環嘉咸街35至39號嘉豪大廈地舖
好味 #晚餐 分享 ~ 日式居酒屋

~雞心35
~雞腎 35
~雞肝35
雞肝係日本雞肝半生熟狀態啱啱好
係用汁燒嘅,所以唔好落檸檬汁
~雞尾 38
~雞肉大蔥38
~雞翼45
雞翼前後嗰嚿骨已經切咗,後面處理咗,好容易食㗎, 香口惹味
秋葵38
日本秋葵size,細細條,冇咁多滑潺潺感覺,好味啲😁

加一服務
548/2人
星橋居酒屋
中環嘉咸街35至39號
嘉豪大廈地舖
2023-01-14 32 浏览
在中環既嘉咸街有間別樹一格既日本餐廳星橋,環境幾靚有特色!店員服務非常親切有禮。menu價錢唔貴幾親民!梅子蕃茄,大大隻蕃茄好爽脆又多汁,非常清新,經過調味後帶點梅子既酸香,清爽又開胃!汁燒牛肉葱卷,牛肉緊緊包住日本葱,牛肉汁燒後入味又夠香濃!之後帶香葱既餘韻,清新爽口,整個配搭幾好。燒白鱔,燒到外層香脆而又 keep到肉質夠嫩又多汁!又唔會帶草腥味,燒既時間剛好keep到嫩滑感。調味幾好唔會太咸。海膽壽司口感creamy, 味道自然帶鮮甜,是新鮮既味道!左口魚裙邊經過燒香後,油香相當澎湃,入口即溶既感覺非常難忘!松葉蟹膏蟹肉炒飯非常足料又夠大份,炒得粒粒分明,口腔滲出陣陣蟹膏香氣幾過癮!蛋香葱香都幾到位,蟹籽令食起黎更有層次感。