2016-10-16 442 浏览
I am sure you guys have heard a lot about these drinks but among the three drinks that they have recently launched, I still prefer their peach honey ice shaken tea. The match coffee is not bad too me because I always like to have more caffeine intake and this drink definitely helps with my craving as I wouldn't normally order matcha latte on its own.
2016-10-15
2016-09-26 281 浏览
vcity行街行到攰,想搵啲嘢飲,無咩選擇,唯有去starbucks。新出咗啫喱乳酪星冰樂,有香蕉,芒果同士多啤梨3種口味,一於試下芒果味! 買咗一杯特大$48,兩個人share。原來成杯都係乳酪黎,口感好滑好creamy,整體甜度適中,唔會話太甜,味道唔錯,但有d失望嘅係開頭以為會有新鮮芒果果肉,點知原來全部都係芒果味啫喱,所以芒果味唔夠突出同fresh。但無疑,芒果啫喱份量係幾多,所以口感都幾豐富。ps 飲管個窿好細,要吸d啫喱有啲辛苦,希望可以改良下個設計。

2016-09-04 213 浏览
喺v city 地下嘅Starbucks 位置都幾好 西鐵站行過去都好快 今日經過之後好想食乳酪 所以去試咗杯😂佢乳酪有兩種 希臘同普通嘅 今次試咗普通嘅 藍莓乳酪 上面有層早餐cornflakes 嗰啲 不過可能夜晚食 所以有啲腍 乳酪食落去酸酸地 唔甜 都幾大杯 當午餐食都夠

藍莓乳酪
2016-08-02
藍莓乳酪
2016-08-14 154 浏览
Asparagus QuicheIt was really moist and creamy from the egg mixture in this asparagus quiche. The grilled aspragus on top gave a chewy crunch from the top, whiel the crust was also really crispy. The base was holding the pie really nicely. It was slightly oily from the butter but it made a nice quite lunch for me.

2016-08-13
2 分钟 (外卖自取)
2016-07-23 203 浏览
咁熱出街,入到室內都立即想飲涷嘢叫左杯朱古力星冰樂,即刻涼透心朱古力味融入了沙冰內中間好像有d朱古力碎,令味道更濃更厚撈埋上面的cream, 口感更幼滑,冰涼度十足,立即消除我的暑熱
咁熱出街,入到室內都立即想飲涷嘢

叫左杯朱古力星冰樂,即刻涼透心
朱古力味融入了沙冰內

中間好像有d朱古力碎,令味道更濃更厚

2016-07-06 223 浏览
今日比較趕時間,只能經過Starbucks買早餐,見到廚櫃選擇不多,勉強揀左芝士腸包$25叮熱後的麵包好香,本身諗住幾好食,誰不知麵包十分乾身,乾到刮口果隻,我個人不太喜歡乾身麵包不過麵包有黑椒同香草,我都幾欣賞至於脆皮芝士腸同平時食的熱狗腸差不多,芝士味可以再突出少少,Starbucks仲比左亨氏茄汁我唧,感覺真係食緊熱狗但$25食呢個包真心覺得唔抵,因為真係太普通寧願比$8去買返普通腸仔包食,無下次
不過麵包有黑椒同香草,我都幾欣賞

但$25食呢個包真心覺得唔抵,因為真係太普通
寧願比$8去買返普通腸仔包食,無下次
外卖自取
2016-06-27 176 浏览
宜家Starbucks真係日日都咁多人,要等張枱真係勁難!所以我都習慣外賣,之不過排隊都排好耐...凍Green Tea Latte Venti~宜家加到$40一杯啦!呢間較甜,奶味重過綠茶味。牛奶好滑,顏色又翠綠。平時飲開熱,今次飲凍發現雖然多左冰,但係甜味無少到,證明其實平時都落得幾多甜。一般既綠茶飲飲下會有陣茶澀味,但呢個唔會,只有甜味,綠茶味一般。我都係中意飲熱既~總係覺得綠茶味出d。夏天咁熱,企係度涼下冷氣都好啦!
夏天咁熱,企係度涼下冷氣都好啦!
10 分钟 (外卖自取)
2016-06-27 168 浏览
夏天咁熱,企係度涼下冷氣都好啦!
10 分钟 (外卖自取)
2016-06-25 109 浏览
終於試到新既星冰樂平時飲開抹茶或者Mocha Frappucino大杯 $45Chocolate Black Tea Frappucino入面加左伯爵茶啫喱質感其實好似仙草凍咁啫喱茶味突出 味道唔會俾朱古力冰沙完全蓋過加埋啫喱一齊飲反而令到杯Frappucino無咁甜非常好味
終於試到新既星冰樂

非常好味
2016-06-23
  • Chocolate  Black  Tea
2016-04-22 258 浏览
間唔中想提神都會買杯咖啡飲吓,個人唔太喜歡坐Coffee shop,要飲都寧願外帶回家慢慢喝! 想試下新品,見到這2款新推出的濃烤焦糖咖啡& 朱古力榛子咖啡,就各買一杯回家,與家人一同嘆啡.其實我不常到starbucks的,所以不知凍飲的咖啡是否每杯都會有忌廉還是要特別要求才會有的!濃烤焦糖咖啡我的焦糖咖啡,沒有吸引的忌廉作點綴總覺得欠缺甚麼似的! 已要求少甜的焦糖咖啡,甜度依然高,咖啡味偏淡,不太好喝.家人說他的朱古力榛子咖啡都幾香榛子味,算不錯.屯門屯門鄉事會路83號 V City 地下 15號舖2496 7628

濃烤焦糖咖啡

家人說他的朱古力榛子咖啡都幾香榛子味,算不錯.

屯門屯門鄉事會路83號 V City 地下 15號舖

2496 7628

5 分钟 (外卖自取)
2016-04-10 201 浏览
呢幾日都好熱,岩岩落巴士已經覺得就快出汗。於是即刻入Vcity涼下冷氣,我同男朋友都有點口渴同想食野,就入左Starbucks。今日Starbucks比平時更多人,差啲無位坐。因為男朋友唔飲咖啡,所以我地就叫左杯Green Tea Latte同叫左件Blueberry Cheese Cake。由於好多人,大概都等左5-10分鐘~今日呢杯Green Tea Latte就偏甜左,杯底仲有唔少糖漿寫攪勻。另外,件Blueberry Cheese Cake就一如既往地好食。Cheese好smooth,有入口半融嘅感覺而且啲blueberry都好新鮮,每次食完一件都仲想再食~85分的下午茶,很好~
呢幾日都好熱,岩岩落巴士已經覺得就快出汗。

今日Starbucks比平時更多人,差啲無位坐。

由於好多人,大概都等左5-10分鐘~

Cheese好smooth,有入口半融嘅感覺

而且啲blueberry都好新鮮,每次食完一件都仲想再食~

85分的下午茶,很好~
2016-04-07
2016-03-02 204 浏览
星巴克新出了兩款咖啡-----朱古力榛子咖啡和濃烤焦糖咖啡,昨天我試了朱古力榛子咖啡,咖啡味道不錯。所以,今天我試另一款咖啡----熱的濃烤焦糖咖啡。味道方面,因為是焦糖咖啡,所以完全不苦,十分適合我這些怕苦的人士 ̄▽ ̄!這杯焦糖咖啡很有焦糖味,不過不會太甜,濃濃的焦糖味女生一定喜歡^_^另外,雖然有焦糖,不過咖啡味都十分香濃,味道不錯。而且,我叫了少奶,店員說咖啡會細杯一點,不過最後份量都是差不多,very good!雖然咖啡少了奶,不過依然十分香滑,值得一讚!價錢方面,熱的濃烤焦糖咖啡分3個價錢,中杯$38,大杯$41,特大$44,我叫了大杯,即是$41,價錢都算昂貴。總結來說,這杯濃烤焦糖咖啡味道不錯,各位怕苦的女生記住試一試啊^_^
大杯裝的濃烤焦糖咖啡
價錢
2016-03-02
大杯裝的濃烤焦糖咖啡
2016-02-14 154 浏览
收到Starbucks的email通知,得知新口味的Strawberry Red Velvet Mocha有買一送一優惠,既然如此,就買來試試.Strawberry Red Velvet Mocha ($47)選了特大杯的Mocha外帶回家慢慢喝. 已預先要求少甜,可惜甜度依然甚高,是偏甜的朱古力咖啡. 至於士多啤梨味是沒有的,只是放在cream上的紅色碎屑有少少酸的味道.半價惠優只到14/2,若不是正做推廣,個人會想試 Chestnut White Chocolate Truffle多一點!屯門屯門鄉事會路83號 V City 地下 15號舖2496 7628

屯門屯門鄉事會路83號 V City 地下 15號舖

2496 7628

2016-02-13
5 分钟 (外卖自取)
.............新產品: 脆皮腸卷 $26👍👍👍👍💋 (5分滿分).............睇到#新產品 忍不住口一試😄明明食左飯 但為左#天仁茗茶 個#雪糕 特意黎#tuenmum 無理由只食#icecream其實我知#starbuckshk 係 #美心但我都係覺得 佢質素係高過美心既🙈#脆皮腸 :堅脆😂😂一切落去baba聲😍心心眼 咸味適中配上#芥末 同 #蕃茄醬 更加好食👍😛#服務員哥哥 :#tuenmum有一個肥肥地既哥哥好好人👦主動幫我同媽媽揾位 揾到後又幫我叫媽媽過黎 要讚下你 謝謝😇我中意#starbucks 佢會主動幫你加熱個#麵包#麵包控 表示:我會再安哥個包😍 推介 好吃 份量不大 幸好食完飯同雪糕先黎😂------------------------------.............Kiwi Juice 奇異果汁 $265👍👍👍👍💋 (5分滿分).............其實我對#咖啡 興趣不大🙈除左#星冰樂 我好小飲#starbucks 一來對於我學生黎講 我好窮嫁 我大左先會飲 第二我又吾太好😂但對於#星冰樂 我就忍吾到手#奇異果 :係我喜愛生果
.............
新產品: 脆皮腸卷 $26👍👍👍👍💋 (5分滿分)

睇到#新產品 忍不住口一試😄
其實我知#starbuckshk 係 #美心
但我都係覺得 佢質素係高過美心既🙈
#脆皮腸 :堅脆😂😂一切落去baba聲😍心心眼 咸味適中
配上#芥末 同 #蕃茄醬 更加好食👍😛
我中意#starbucks 佢會主動幫你加熱個#麵包

Kiwi Juice 奇異果汁 $26
5👍👍👍👍💋 (5分滿分)

其實我對#咖啡 興趣不大🙈
但對於#星冰樂 我就忍吾到手
#奇異果 :係我喜愛生果💋好足料哦
#奇異果汁 :吾太甜又吾太酸 飲完先知佢聽曰到期😂好彩吾係今曰姐

.............
新產品: Banana Coffee Cream Tart香蕉咖啡忌廉撻 $26👍👍👍👍💋 (5分滿分)

睇到#新產品 忍不住口一試😄
第一次食#banana#coffee#cream#tart 🙈
因為一向吾太愛好#忌廉 但我又愛#香蕉 好啦試一試吧😍
#香蕉 :加埋有2粒切成4粒 好小😂
#忌廉 :好滑👍吾好cream既我食晒 好似有點蕉蕉味🍌?!
#咖啡 :撻上面有#coffee#sauce 吾太濃食吾太出
#撻 :係#朱古力撻 至愛💋💓
總括:不錯不錯 但有更多香蕉會更好

2015-08-19 108 浏览
.............Starbucks 蜂蜜脆糖香橙星冰樂$41👍👍.............飲過橙味#orange#tanginess 也飲過 #mocha 味👉👉說真的 依杯野都幾吾好飲😂😂朱古力好飲十萬倍阿!👉👉橙味好假 飲得出係一堆橙既糖漿整出黎既假飲品😣😣飲到最尾仲有d橙片好苦😯👉依杯係#上水 買 吾知質素係米差d 個cream整成咁 個陣我番普通fastfood 吱個cream都好過佢😯👉👉必定要買完既飲 吾係會變水😥👉2分的原因因為#星巴克 出品 比2分個名牌 因為佢有#公平貿易 🙊👉👉👉一定要選 #朱古力#星冰樂 吾好選#香橙
Starbucks 蜂蜜脆糖香橙星冰樂$41👍👍
.............

👉👉說真的 依杯野都幾吾好飲😂😂朱古力好飲十萬倍阿!
👉👉必定要買完既飲 吾係會變水😥
👉👉👉一定要選 #朱古力#星冰樂 吾好選#香橙