2003-12-30
今日又要食late lunch, 見個個食家都話呢度o既下午茶餐足料又抵食, 一於入o黎呢度食tea.<br /><br />入到o黎座無虛席, 有嘆茶o既, 買完o野o黎歇腳o既, 蛇王o既, 吹水o既, 應有盡有. 睇o黎我無揀錯地方. 茶餐我叫o左一碟星州炒米連一杯凍奶茶($20, 飲品冷熱同價), 真係好抵播.<br /><br />星州炒米同其他食家所食到o既下午茶炒粉麵飯一樣, 落足料, 夠鑊氣, 味道比一般茶餐廳o既星州米高出幾皮, 應該話係有佢自己o既特色, 肉絲係豬軟骨, 咖喱味夠, 份量都唔少, 一般食客都會飽肚出街. 杯凍奶茶甜o左o的, 但20蚊能夠食到個咁有水準o既茶餐, 我冇任何怨言.<br /><br />呢度o的伙記o既服務唔算突出, 但夠爽快, 我要埋單時佢即刻叫我出去櫃檯找數, 唔洗我等. 掂!<br /><br />有食家話呢度o的七十年代音樂老土, 我覺得咁樣幾有feel播, 因為咁先至襯得起呢度o既老店情懷o丫嘛! ;
<br />
有食家話呢度o的七十年代音樂老土, 我覺得咁樣幾有feel播, 因為咁先至襯得起呢度o既老店情懷o丫嘛! ;)<br />