2016-09-22
同事午餐選擇到了新泰,三個人叫了一個二人餐再加一份生菜包生菜包吃了三件之後,同事拎起生菜發現有隻小小強附送叫店員過來,同時我影咗張相店員當然立即搶走生菜,同埋將肉碎一齊攞走然後店員攞menu過來問我哋想換咩嘢食,我話唔需要了,要求cancel佢話會送甜品,叫我哋揀另一食物我堅持唔需要更換食完其他食物之後無啦啦送了一個甜品拼盤好了,叫埋單,店員過來話今個午餐出現少少問題,我話係呀你啲食物有曱甴佢話,我哋唔打算收你錢,你可唔可以delete張相我問:你而家係咪想以免費午餐賄賂我去delete相店員答:係我話:我出得街食飯就預咗俾錢,唔係想呃你一個免費午餐相係屬於我嘅,我唔會delete,你一係收我錢,一係唔收店員行開同經理匯報之後就幫我埋單,當然沒有生菜包,仲有一個甜品拼盤冇收錢,打九折我如常俾錢走人去到門口,同一個經理過來,問我係咪食物有問題我話係呀你食物有曱甴佢再問有冇同事跟進,我話你同事想用免費午餐換我delete曱甴相,你知道架最後佢追問我貴姓,我話唔需要話俾你知,因為我應該唔會再來發表完畢。
生菜包吃了三件之後,同事拎起生菜發現有隻小小強附送
叫店員過來,同時我影咗張相
店員當然立即搶走生菜,同埋將肉碎一齊攞走
佢話會送甜品,叫我哋揀另一食物
我堅持唔需要更換
食完其他食物之後無啦啦送了一個甜品拼盤
佢話,我哋唔打算收你錢,你可唔可以delete張相
我問:你而家係咪想以免費午餐賄賂我去delete相
店員答:係
我話:我出得街食飯就預咗俾錢,唔係想呃你一個免費午餐
相係屬於我嘅,我唔會delete,你一係收我錢,一係唔收
我如常俾錢走人
去到門口,同一個經理過來,問我係咪食物有問題
我話係呀你食物有曱甴
最後佢追問我貴姓,我話唔需要話俾你知,因為我應該唔會再來
發表完畢。