招聘中
20天前
薪金面议
28天前
2023-11-17 227 浏览
泰好味, 呢間位於尖沙咀的泰國餐廳, 好大間座位舒適好好坐。 lunch有好多選擇。最重要係lunch set只係75元。我自己就叫咗最鍾意食的海南雞飯。正宗泰國海南雞飯, 雞肉肉汁 嫩滑多汁。雞皮滑 配上雞油飯非常之醒為成碗飯食曬。仲有一個泰式冬瓜湯 用來消滯就最啱 食完雞油飯有啲油膩呢碗湯就最啱。之後仲有少少炒菜 青嫩可口配上一杯泰式凍檸茶 透心涼的感覺。呢度有好多服務員服務態度好好 值得推介呢度下午茶仲有八折非常之抵食

最重要係lunch set只係75元。

我自己就叫咗最鍾意食的海南雞飯。
正宗泰國海南雞飯, 雞肉肉汁 嫩滑多汁。
雞皮滑 配上雞油飯非常之醒為成碗飯食曬。

之後仲有少少炒菜 青嫩可口

配上一杯泰式凍檸茶 透心涼的感覺。

呢度有好多服務員服務態度好好 值得推介

呢度下午茶仲有八折非常之抵食
2023-11-17 165 浏览
好一陣子沒有吃過泰國菜,難得經過尖沙咀,剛好地鐵站出來就見到一間泰國餐廳,決定和同事一起試試這間新泰進到餐廳,內裏裝潢很有泰國特色,空間很大且位置舒適餐單有各式各樣泰式小食、甜點,較吸引我的是香芒軟殼蟹米紙卷,這陣子較喜歡越南美食,剛好可試一試香脆的軟殼蟹和清甜的芒果,配搭合宜,味道層次豐富再叫了一個冬陰功湯,喝過無數冬陰功湯,但這碗竟沒有想像中辣,反而較為甜,相當新鮮的風味麵包焗咖喱軟殼蟹,脆香麵包浸着咖喱,軟殼蟹份量也不少,比想像中還好吃朋友想試叻沙湯蝦米線,原本沒有在泰國餐廳對這道菜抱有期望,但叻沙也不同於想像,並非只有強烈辣味,配上各種配料,叻沙湯很濃郁,米線也很有彈性加以泰式奶茶,冰爽又甜,適當時解膩解辣,吃一頓晚餐感受到妥妥的泰式風情,又想去旅行了是日晚餐🫶🏻🫶🏻

進到餐廳,內裏裝潢很有泰國特色,空間很大且位置舒適

香脆的軟殼蟹和清甜的芒果,配搭合宜,味道層次豐富

是日晚餐🫶🏻🫶🏻
2023-11-16
2023-11-16 87 浏览
放工和鐘情泰國菜的朋友聚餐,過往有同事推薦尖沙咀這間新泰,今次終於找到同伴一同品嚐門口位已經見許多泰國特色的擺設,而內在環境更是裝潢精緻,位置闊絡舒適,適合和朋友邊吃邊傾談平常朋友素來喜歡吃海鮮,今次也不例外,見到餐牌有各種蟹,即叫了麵包焗咖喱軟殼蟹,再叫了其他主食和小食最快到的是泰式奶茶,甜而不膩,喝得多台式奶茶,泰式奶茶的茶香滿溢,清爽而又另有一番風味,配上較乾身的軟殼蟹麵包剛好而軟殼蟹也很有驚喜,麵包鬆脆,咖喱調味和軟殼蟹也很配,軟殼蟹和配料份量十足,值得一嚐軟殼蟹愛好者必叫香芒軟殼蟹米紙卷,甜爽芒果配脆皮米紙和香口軟殼蟹,口感豐富,一碟似仍是意猶未盡,最喜歡這一碟小食朋友最愛冬陰功湯,不同平常較辣的口味,即使不能吃太辣的朋友,也覺得這湯材料豐富,不會刺激太辣,而且還很鮮甜,非常滿意最後多叫了叻沙湯蝦米線,竟然無想像中辣,配料頗多且米線彈牙,可惜兩人已經很飽,希望下次再訪可以嚐試金邊粉

今日好開心去咗尖沙咀嘅一間餐廳食泰國嘢,估唔到尖沙咀有一間咁平靚正嘅泰國菜仲係好方便,地方好闊落,去到門口嘅時候,已經勁多人排隊,證明呢一間餐廳一定好受歡迎, 佢哋餐廳每一碟嘅份量都好多,加上個汁酸酸辣辣好開胃,我哋叫咗一個椰汁冰,椰汁同埋紅豆真係好夾,分量十足,所以好抵叫呀!仲有通菜,香辣海鮮炒河粉,全部味道都好香濃,同埋全部都係新鮮出爐,即叫即炒,食泰國嘢仲要一定要叫嘅係串燒,所以叫咗個串燒拼盤,咩都有得食,牛雞豬都有齊晒,配埋個醬汁真係一流呀,好開胃,肉都大大份,個雞肉好鮮嫩,好多汁,好有好感,所以10分推介,而且呢度嘅環境衛生都好乾淨, 好企理,侍應服務態度良好,侍應好有笑容,服務一流,有賓至如歸的感覺,所以我覺得呢一間餐廳好岩一班朋友聚會來呀
2023-11-14 107 浏览
上個星期五放工,同事約咗落尖沙咀食泰國菜。啱啱去已經好多人係度排隊等位。入到去,個餐廳係好大,啲位都坐滿曬,好熱鬧。唔怪得咁多人係度等啦。🤤🤤我哋試幾樣菜,啲燒牛肉有啲炭香味,仲有沙律菜、粟米、蕃茄、青瓜、洋蔥、番茜同合桃碎,啲汁好正,有乾葱、香茅同埋指天椒切碎,加埋青檸汁、蒜蓉同魚露,啱啱好嘅辣🤪🤪仲叫咗個黃咖哩魚鬆,佢將魚肉拆細粒,炸香,上面撇滿咗香濃黃咖哩,外表已經好吸引,食落去咬開魚肉咁嫩滑。🤣🤣最後仲有個炒飯,有腰果、臘肉同蛋絲,味道唔算太濃,啱啱好,特別係啲咖哩味啱啱好。Happy Friday就啱啱有咁啱味嘅晚餐啦!😆😆埋單都係600幾蚊 同朋友三個人都食得好滿足!👍🏼

埋單都係600幾蚊 同朋友三個人都食得好滿足!👍🏼
2023-11-13 95 浏览
一段時間冇嚟到呢間餐廳,估唔到裝修都變咗好多,空間闊落左,而且仲見到呢度用緊AI 去做清潔,非常新潮!環境黎講呢到無得輸,泰式風格,好適合同一班friend 一齊黎!講下食物:菠蘿炒飯配料齊全,有肉鬆有腰果,飯粒唔會係菠蘿承托下有濕漉漉感覺,色彩香味都十足!馬拉盞炒通菜份量比想像中大!呢個本身必食既組合都無咩挑剔,呢到炒既菜會偏鹹香,送飯一流!生菜包Again, 都係份量比想像中大!辣味幾重怕辣既朋友要小心,不過食落清新既生菜配上都係好爽!軟殼蟹咖喱包泰式名物,又係一流既組合,只要唔好亂煮就必定好食。呢間餐廳都成功避免左軟殼蟹唔新鮮同炸得過份油淋淋既陷阱,咖喱偏香非濃配搭蟹味正!沙嗲拼盤呢到既組合係雞牛豬,本人最喜歡泰式沙嗲串燒既原因就係好Juicy! 海鮮喇沙碗上滿滿既海鮮,有滲滲兩種麵,價錢平得黎香濃味美,推薦!泰式甜品拼盤唔同種類既泰式糕點再加上芒果🥭糯米飯🍚,個人覺得呢到做得特別出色!

講下食物:

馬拉盞炒通菜

生菜包

軟殼蟹咖喱包

沙嗲拼盤

海鮮喇沙
碗上滿滿既海鮮,有滲滲兩種麵,價錢平得黎香濃味美,推薦!

泰式甜品拼盤
2023-11-10 129 浏览
新泰東南亞餐廳 (尖沙咀)尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈地下1A號舖及地庫香芒軟殼蟹米紙卷$98外面有一層煙煙韌韌既米紙卷,包住香脆嘅軟殼蟹以及香芒同埋一些類似粉絲嘅嘢,口感勁fresh,芒果加埋軟殼蟹出乎意料地夾,再加埋佢嘅酸辣汁,簡直係一流!🦀泰式濕炒海鮮河粉$88好鮮味嘅海鮮,再加埋煙煙韌韌嘅河粉,平時乾炒牛河就食得多呢個濕炒牛河,估唔到原來都咁好食😝泰式雞牛豬串燒 $128三隻款式的串燒肉質口感好正,軟硬適中,唔會就咬唔開嘅感覺再配埋佢特製嘅沙嗲汁,簡直係冇得頂🐮🐷🐔椰子雪糕芒果糯米飯$68平時芒果糯米飯就食得多,今次係用原隻嘅椰青再裝住煙韌充滿椰汁嘅糯米飯,裏面仲有一啲刮好咗嘅椰青肉🥰,椰子雪糕真係超好食唔會太甜,覺得自己好似食緊椰子咁呀,再加埋香甜嘅芒果,呢個絕對係佢舖頭嘅必食推介🥥
新泰東南亞餐廳 (尖沙咀)

香芒軟殼蟹米紙卷$98

🦀泰式濕炒海鮮河粉$88

泰式雞牛豬串燒 $128

椰子雪糕芒果糯米飯$68
  • 芒果糯米飯
  • 泰式生蝦
2023-11-07 77 浏览
之前食過新泰東南亞餐廳,覺得都唔錯,今日經過灣仔又黎試下😄原來之前灣仔搬左位置,去到大王東街既位置~今日就食左以下呢啲:⭐️飛天通菜⭐️串燒拼盤⭐️冬陰功⭐️香辣海鮮河粉⭐️ 椰汁冰 ⭐️泰式奶茶我最推介就係香辣海鮮炒河粉,佢嘅味道係好香濃,辣得好過癮,熱炒永遠都唔會輸~而且海鮮份量好多,亦都好新鮮😚食泰國嘢點少得串燒,所以就叫咗拼盤咩都食,牛雞豬都有齊曬,而且佢燒得一D都唔乾,趁熱食包你食到好多肉汁。而佢呢到既冬陰功口味偏酸,我嘅朋友就好鍾意,覺得好似去咗泰國咁~而且呢到可以簡大碗細碗,都幾好。等大家留多少少胃食其他野😌整體呢間都幾好,係香港有幾間分店,水準都可以保持!

今日就食左以下呢啲:

⭐️飛天通菜
⭐️串燒拼盤
⭐️冬陰功
⭐️香辣海鮮河粉
⭐️ 椰汁冰
⭐️泰式奶茶

整體呢間都幾好,係香港有幾間分店,水準都可以保持!
2023-11-04 98 浏览
今日尖沙咀放工行過見到有間好多人排隊嘅泰國餐廳,外面裝修好靚,入餐廳要由地面落去舖頭都幾大下。Menu嘢食都好多選擇,要揀嘢食真係揀到頭暈辣膏炒蜆👍 極度推介,隻汁酸酸辣辣,啲蜆煮到岩岩好擺埋落啲汁度炒,超香完全冇沙,另外好鍾意佢加咗啲青椒令味道層次更上一層樓👍再嚟擺落炭爐燒嘅串燒,串燒拼盤有雞牛豬好抵食🤤咬落去啲肉唔會覺得柴,配上龍尾嘅沙嗲醬,正!個人鍾意食雞肉多啲咬落好多汁🤣之後就係嘅蠔仔柯🤤估唔到嘅價錢唔貴,但係好多粒蠔仔,偶然加埋下面啲芽菜,食落無咁油膩最後主菜有喇沙海鮮飯,喇沙湯嘅面就食得多,炒飯真係少食😂個人食唔到好辣,不過炒得好香同埋好多料食完已經好飽其實😂再加一個大椰青,清甜涼快👍

Menu嘢食都好多選擇,要揀嘢食真係揀到頭暈

食完已經好飽其實😂再加一個大椰青,清甜涼快👍

2023-11-01 146 浏览
今次同屋企人慶祝生日,揀咗尖沙咀呢間泰國餐廳,見佢評分高,位置都叫幾方便,所以就揀咗嚟試吓,真係冇失望!🥹🥹🥹👍🏽👍🏽👍🏽冬陰功湯好飲,賣相夠特別!菠蘿炒飯好食,豬頸肉好香,炒河粉唔算好油又足料。炒菜都幾出色😀😀軟殼蟹米卷脆而不油膩😙😙一切都好好味😭😭尖沙咀的餐廳黎講,價錢算係接受倒,服務不過不失。環境同埋待應嘅服飾都好有泰國風味😉😉唔講咁多住,比多啲圖比大家睇:

唔講咁多住,比多啲圖比大家睇:

2023-10-31 92 浏览
今日接男朋友收工,咁啱想食泰國菜,就嚟到附近嘅呢間新泰試一試😋一入門口要行呢條樓梯落去樓下都好大好闊落,坐得好舒服👍🏻食物方面都有好多選擇,另外仲有alcohol menu, 但聽日要返工,所以我哋就冇叫啦🍢串燒沙嗲 - $108有雞、牛、豬各兩串,啲肉都好juicy好軟熟😋配上野味嘅沙嗲醬汁,一流!🍳鐵板蠔仔炒蛋 - $118呢個蠔仔炒蛋超多粒蠔仔‼️啖啖都食到蠔仔🤣個蛋有啲似蠔餅嗰一種,但唔會油膩😋🧆辣椒膏炒大蜆 - $128啲蜆煮得啱啱好!滑捋捋好軟熟,既新鮮又大粒👍🏻個辣度我覺得係三哥三少嘅程度,攞嚟撈飯一流🍚冬陰功海鮮炒飯 - $108呢個飯超大碟😂😂😂入邊有蝦、魷魚、青口、八爪魚等海鮮,好豐富👍🏻個飯嘅辣味係會慢慢累積出嚟嘅,啱啱食入口食到冬陰功嘅香味,後勁開始有浸辣味出嚟🥥椰青 - $62椰青大大個,好鮮甜,食泰國嘢一定要嗌一個椰青,咁就唔驚啲嘢食太辣啦~🥤青檸沙冰 - $55飲極都飲唔完嘅沙冰🤣飲到一半啲冰溶咗,又有返一杯完整嘅沙冰😂同樣係食辣嘢嘅最佳配搭😋-總結:我哋兩個人食呢一餐,總共係$600左右,食得超級飽😗食物質素都非常好,環境又坐得舒服,可以再戰!🤰🏻

一入門口要行呢條樓梯落去

樓下都好大好闊落,坐得好舒服👍🏻

🍢串燒沙嗲 - $108

2023-10-31
  • 冬陰功海鮮炒飯
  • 辣椒膏炒大蜆
2023-10-25 3587 浏览
Second time coming to this thai restaurant, because the food quality is pretty good here and delicious, but this time we come to another side and less thai alike environment sadlyStir fried Soft Crab with Garlic and pepper is really crispy, the taste is yummy too, and the flavoring is good with garlic and onionsSatay (pork, chicken and beef) is still good, the best is the lovely satay sauce which i remember for longGrilled Sirloin Steak having tender meat textureMalaysia Curry with pork having a

Grilled Sirloin Steak
Malaysia Curry with pork having a  bit of spiciness
, pork is a bit tasteless
 but i like the curry haaa sweet
Malaysia Curry with pork
Added Roti Indonesia Style for the lovely ma aysia curry, roti tastes good
Roti Indonesia Style
Grilled Lam Chop with Green Curry having strong spiciness
 , cute having vegetables
Baked Rice in Pumpkin with assorted seafood is soso good
, having strong cheese flavor
Pad Thai, Fried Thin Noodle with Shrimp in An Omelet is another good dishes

dishesss
outsides:
insides:
menu:
The food quality is still pretty good, but seem less delicious than the first time sadly
Grilled Sirloin Steak
Roti Indonesia Style
dishesss
2023-10-19 152 浏览
新泰食過好多次架喇,今次聚會慶祝生日,又係揀返新泰,質素一如既往keep到按照慣例當然係黎個生蝦刺身先啦,新鮮爽口冬蔭功湯都係例叫既,好惹味又足料今次試下牛扒,都唔錯,熟度剛好,不過始終食泰菜,牛扒唔係重點人多串燒都係必食,沙嗲醬好濃好香口酥炸香茅紅鯽魚,今次朋友指定一定要食,因為之前食過念念不忘全條魚起肉,做成魚柳炸到金黃色,再醮埋泰式醬汁,配青木瓜沙律一齊食,真係好味道牛肉鍋巴,牛腩非常腍滑又入味,鍋巴脆卜卜巴東牛肉,同樣都係牛腩,但呢個汁非常濃香,仲帶點辣,有碗飯送下就一流泰菜必食之一既咖哩炒蟹,我覺得新泰既咖哩炒蟹係眾多泰式餐廳中比較出色,咖哩加蛋炒得香滑,而且唔膩口,絕對唔會食完膩到再食唔落其他野,蟹肉肥厚鮮甜,配既薄餅一上檯就聞到牛油香撲鼻,搽滿咖喱醬真係大滿足,唯一挑剔就係蟹殼冇打碎,食得比較狼狽魷魚佐酒都非常適合,味道鮮甜,肉質唔會韌金邊粉份量都幾足料,蛋網做得好靚最後芒果糯米飯,都係正常發揮,由於太飽冇食到,朋友們就食得好滿足

按照慣例當然係黎個生蝦刺身先啦,新鮮爽口

冬蔭功湯都係例叫既,好惹味又足料

人多串燒都係必食,沙嗲醬好濃好香口

酥炸香茅紅鯽魚,今次朋友指定一定要食,因為之前食過念念不忘

牛肉鍋巴,牛腩非常腍滑又入味,鍋巴脆卜卜

魷魚佐酒都非常適合,味道鮮甜,肉質唔會韌

金邊粉份量都幾足料,蛋網做得好靚

2023-10-17
  • 冬陰功
  • 泰式生蝦
  • 咖喱炒蟹
  • 酥炸香茅紅鯽魚
2023-10-13 107 浏览
燒豬頸肉份量算OK肉質粉嫩, 燒完仲係粉粉的本身既肉汁配上辣汁, 勁開胃!!!鴨肉生菜包拎起菜, 放入肉碎,捲好爽脆可口配上香辣惹味的肉碎一齊食, 辣度都有4小辣咁上下比起豬肉同雞肉, 鴨肉係高蛋白、低熱量之選冬蔭功 (小)一上菜個陣香味已經沖過黎酸酸辣辣既湯, 大量配料有菇菌、蝦同大量香料係湯入面既蝦仲有蝦膏辣度係10小辣同5小辣之間泰式蝦炒金邊粉全碟粉既香氣黎自羅望子醬製成既甜酸醬汁金邊粉有嚼勁,唔會太淋或太硬呢味值得推荐芒果沙冰非常香濃芒果味, 唔係化學芒果汁味泰國椰青超巨型而且椰青水近乎滿瀉就連椰殼都超飽肉
燒豬頸肉
份量算OK
肉質粉嫩, 燒完仲係粉粉的
本身既肉汁配上辣汁, 勁開胃!!!
鴨肉生菜包
拎起菜, 放入肉碎,捲好
爽脆可口配上香辣惹味的肉碎一齊食, 辣度都有4小辣咁上下
比起豬肉同雞肉, 鴨肉係高蛋白、低熱量之選
冬蔭功 (小)
一上菜個陣香味已經沖過黎
酸酸辣辣既湯, 大量配料有菇菌、蝦同大量香料
係湯入面既蝦仲有蝦膏
辣度係10小辣同5小辣之間
泰式蝦炒金邊粉
全碟粉既香氣黎自羅望子醬製成既甜酸醬汁
金邊粉有嚼勁,唔會太淋或太硬
呢味值得推荐

芒果沙冰
非常香濃芒果味, 唔係化學芒果汁味
泰國椰青
超巨型而且椰青水近乎滿瀉
就連椰殼都超飽肉
2023-10-12
2023-10-12 121 浏览
泰國菜一直係生活不可缺少既菜系,今日去左K-11對面既《新泰》試一試,係門口已經裝修得好泰國風,有架迷你嘟嘟車可以打卡,落到樓下原來別有洞天,座位幾多,裝修走泰國宮殿風,大概12:20去到都已經8成滿座。.燒豬頸肉份量好大,每片都大大片而且肥瘦剛好仲燒得有少少燶邊,配上泰式酸辣醬,唔會太辣,開胃小菜.鴨肉生菜包一般生菜包都係雞肉/豬肉,好少會見到炒鴨肉,生菜好新鮮大大片,鴨肉炒得好香而且好乾好惹味,唯一係偏辣少少,但食食下又會想繼續食.冬蔭功 (小)上榙時已經好香,有原隻大隻同草菇非常足料,一個細既份量都可以分到大概4碗,酸辣好平均,唔會偏酸或者偏辣.泰式蝦炒金邊粉賣相好吸睛,用蛋漿整左個大罩罩住啲金邊粉,金邊粉方面都好足料,芽菜每條都好飽滿,金邊粉都炒得好入味,大蝦亦都好彈牙,可以再encore.芒果沙冰食辣野必點,成杯都好杰身,啖啖都芒果味,而且好夠凍

.燒豬頸肉

.鴨肉生菜包

.冬蔭功 (小)

.泰式蝦炒金邊粉

.芒果沙冰

食辣野必點,成杯都好杰身,啖啖都芒果味,而且好夠凍

2023-10-12