2025-02-04
無泰菜不歡嘅我, 每次約人食飯一定選擇泰國餐廳🤪🤪🤪因為大部份人都好鍾意食泰菜而且酸酸辣辣又開胃☺️今次我哋叫咗我最鍾意嘅泰式火山排骨(佢哋呢到有火焰嘅真係好有儀式感)而且個底部仲keep住有火🔥所以一到食都仲係熱辣辣🥰,真係好貼心❤️之後有朋友仔極度推介嘅泰式燒春雞🐥釀黃薑飯, 燒春雞肉質好嫩滑,而且啲雞油索晒落啲黃薑飯度,呢個真係好邪惡但係又好好味😋佢哋個串燒羊肉串一啲都唔馬虎, 配上車厘茄三色椒同菠蘿, 肉類加配合埋蔬果真係又健康又好味, 顏色又靚😍仲有香芒軟殼蟹米紙卷,原來芒果同軟殼蟹係咁夾, 再加埋米紙嘅皮煙煙韌韌,我哋個個都好鍾意❤️同埋出面好少有嘅蒜蓉炒貴妃苗, 呢樣嘢我一個人食晒成碟我真係超級鍾意, 雖然係蔬菜但係都好惹味不得不叫佢哋嘅椰青🥥🌴沙冰, 佢哋仲係原個上, 奶味好重夠Creamy 啱晒我😋✌