近年嘅火鍋🍲真係五花八門。。而且特別流行食雞煲🐥 呢間就好啦同一時間食齊幾樣野。。又有海鮮🐚🦐🦀🦑🐟。。又有火鍋配料🍅🥦🌽🥔🌱🍄。。而且仲可以食麻辣雞煲🐥。。真係一個爽字😻五個中學同學仔👩🏻👱🏻‍♀️👩🏻👱🏻‍♀️👩🏻新年前嘅團年飯我哋就揀咗一次過可以食齊三個願望嘅新南苑。。估唔到平日時間7:00都咁多人。。。好彩我哋一早book咗位😬。。我哋都叫做食得下辣🌶。。不過都係叫小辣🌶因為店員話其實小辣都OK 㗎。。果然嚟到店員殷勤地幫我們炒雞。。炒到第三次就加埋油條。。再焗一焗就即刻食得啦😻呢個雞煲食完仲可以添食㗎😋😋😋好啦好啦我哋添左一次雞煲之後。。職員就幫我地放咗個打火鍋嘅湯底。。。。(新鮮蟹鍋🦀花甲湯底)。。當然梗係上我哋嘅海鮮🐚🦐🦀🐟啦。。每人都有一份海鮮同埋手切牛頸脊🐮(不過呢啲唔係任點任食架)另外還有一張紙好多火鍋配料任食😻。。而且仲可以出去冷櫃自取蔬菜和免費無酒精飲料🥤其實我們食完海鮮🦀🐚🦐🐟那部份已經飽了一半。。火鍋配料之中我特別喜歡炸魚皮和響鈴。。浸一浸個湯非常好味😋。。整頓飯吃了差不多3小時如果能夠再多一點時間就更好。。始終一班人除咗食。。還想傾一傾計吹吹水。。吃到尾段還有

。。

吃到尾段還有每人一份甜品牛奶布丁🍮。。完美😋😋😋

手切牛頸脊
麻辣雞煲
  • 生猛海鮮拼盤
  • 新鮮蟹鍋花甲湯底
2020-01-11 80 浏览
餐廳入邊嘅間隔令我比較欣賞,因為佢有好多廂房,方便私人聚會,當然餐廳大廳圍數比較多,感覺逼夾,但提早預約可以有廂房待遇,很不錯!另外值得一讚是員工服務態度,門口長期有一位侍應會定時詢問我們所需,加湯程度都很頻密,亦有教我們食雞煲嘅步驟及建議,很讚!食物方面:每位💰268 +1📌前菜,有分重量級或輕量級介紹下輕量級先,有花生雞腳同魚子醬海老日本蛋做小食,二重量級前菜為三位以上有招牌麻辣雞煲無限食🎉🎉呢個🐔🐔的麻辣真係好正😋😋喜歡辣嘅朋友仲可以叫佢加麻辣醬,雞煲分量充足,味道濃郁,未開始打邊爐已經有四成飽🤤🤤🤤📌食到咁上下,可以預備湯底🍲今次我揀了花膠蟲草花椰青湯底,打邊爐之前仲可以飲半碗湯,湯底好清甜,好有椰青味道😍雖然花膠好細小,呢個價錢還可以啦!食材方面,套餐包括幾個items:有生猛海鮮拼盤,本地手切牛頸脊,頂級任食火鍋材料,最後仲有甜品係牛奶布甸!🍼🍮📌 生猛海鮮拼盤有龍蝦,鮑魚,魚片,鮮蝦,大峴,原隻扇貝😯😯🐠🦐🦞🍽,比想像中更豐富,所有海鮮都非常之新鮮,而且鮑魚出乎意料地乾淨,成個鮑魚學以及鮑魚肉都沒有黑色邊,應該都清洗得很乾淨!😍😍📌至於本地手切牛頸脊,雖

食物方面:每位💰268 +1

📌前菜,有分重量級或輕量級

📌至於本地手切牛頸脊,雖然份量有限但可以加錢追加,肥瘦均秤,好想無限食👅👅👅其他任食火鍋材料質素不錯,尤其貢丸非常之彈牙可口,下次應該會留肚再打邊爐部份食多啲🤪🤪🤪

📌飲品方面,除了一般汽水,他有自家製涼茶 ,我試咗蜂蜜雪梨茶,真係飲到有新鮮雪梨味道👍🏼👍🏼👍🏼🥤🥤

近日天氣變幻莫測!暖暖下又突然轉涼,係時候食個火鍋暖暖胃。而且每個人身邊總有幾個放題控,不論是日本菜,抑或火鍋,既滿足食量大的朋友,又滿足到想多試幾款的人,說到火鍋、雞煲,【新南苑私房菜火鍋鷄煲】係我地今晚嘅選擇。因為真係好岩聚會,多人嘅話更設有獨立房間可預訂添!私隱度高,都幾開心。7點左右到達,一開始不太多人,走個陣先人山人海,幸好預先訂了位,即時可以入座。場內光猛,每個座位都闊落得很,唔會坐得好迫,所以呢次晚飯都食得幾盡慶呢。呢度醬油費 $20前菜 $20,正常收費!招牌鬼馬麻辣雞煲(半放題)雞煲有不同的辣度。大家都是能吃辣,所以選了小辣。點解係小? 因為店員話小辣都已經係好辣了。BTW值得讚讚就係服務態度,因為由頭到尾都好好呀,又細心又有耐性,介紹我哋雞煲任食果個餐嘅內容啦,又話我地知點食,就連時間都幫我地睇埋,炒埋!仲勤快收碟執拾,出面食物refill 速度亦夠快。好有服務!幾耐炒下個雞煲?炒左三次就食得了。雖然我哋自己炒到有少少焦,但係醬汁好食補救到!最後一次就落埋D油條放下拌在一起,油條把鍋汁都吸收了,份外的野味。好香口好正!主打雞煲任食放題亦可以任飲,飲品都幾多選擇,有三
近日天氣變幻莫測!暖暖下又突然轉涼,係時候食個火鍋暖暖胃。而且每個人身邊總有幾個放題控,不論是日本菜,抑或火鍋,既滿足食量大的朋友,又滿足到想多試幾款的人,說到火鍋雞煲【新南苑私房菜火鍋鷄煲】係我地今晚嘅選擇。因為真係好岩聚會,多人嘅話更設有獨立房間可預訂添!私隱度高,都幾開心。

呢度醬油費 $20前菜 $20,正常收費!

招牌鬼馬麻辣雞煲(半放題

招牌鬼馬麻辣雞煲

主打雞煲任食放題亦可以任飲,飲品都幾多選擇,有三個雪櫃,主要飲開嘅都有,汽水、果汁,有紙包有罐裝亦有膠樽裝,照顧到不同朋友需要。

另有人頭份量的海鮮、牛肉,火鍋配料放題,質素不俗。鍾意打邊爐的朋友要出動啦。

炒晒啦,緊係先食雞啦,雞肉好軟身,每件都很鮮嫩沒有一點雪藏味,對得起主打雞煲嘅稱號!麻辣味嘅小辣唔會好辣,剛剛好,真係比出面嘅辣呢,不過唔會蓋過雞肉味,加上非常多的莞茜等配菜,味道十分惹味,配搭一流,所有野好夾。
招牌鬼馬麻辣雞煲

食到差唔多嘅時候店員醒目地準備了湯底,幫我地轉做打邊爐。

放題套餐包了六至八款海鮮,每日不同視乎邊樣新鮮。時令款式:「生蠔,大閘蟹,鮑魚,象拔蚌,海蝦,帶子,大蜆,鮮魚片」每個季節或每日都不同,每樣海鮮食落同望落都好新鮮。

生蠔、鮑魚、鮮魚片都係我嘅特別推介❣
🌟生蠔:一食生蠔就會好忐忑,因為時間真係好難預-烚得太短時間,好容易中心位置仲係凍冰冰;烚得太耐,又怕縮水縮到失埋蹤。BTW最理想嘅烚煮時間大約係3分鐘,所以千祈唔好烚過龍呀!
🌟鮑魚:鮑魚肉質比較堅韌厚實,食落更有口感,時間整得岩岩好都幾大粒下!!

🌟鮮魚片:不腥味道鮮,整體很嫩,配上少少麻辣味道,鱼片更好吃。

仲有一碟手切牛頸脊及自家製嘅小籠包
🌟手切牛頸脊,打邊爐絕不能沒有牛,而且識食,一定會揀新鮮又矜貴的本地手切肥牛或手切牛頸脊,牛頸脊是牛隻活動最多的部位,脂肪較少。 味道與平時吃到的牛膻味 有少許分別。整體較為軟身,真心值得推介,牛既肉味同牛既油脂分配得岩岩好,入口勁腍身!不過如果想再追加嘅話就係要加錢,半放題套餐嘅原意。

🌟自家製嘅小籠包
用小籠包打邊爐幾有特色,裡面有湯汁!皮薄透明、厚薄適中,同時能承托包內湯汁。尖端位置沒有太大太厚,外皮皺褶工整,賣相靚。入面肥而不膩、肉餡鮮嫩。

火鍋配料出去拎左🌟大量蔬菜!!出去拎嘅都仲有芋頭、粟米、生菜、娃娃菜同埋金菇。

同點了Order,紙上都有唔少選擇,「粉絲、蘿蔔、蕃茄、薯仔、牛柏葉、薯粉、鮮雞件、豬頸肉、肥牛、烏冬、出前一丁」,都可以無限encore」。

食到咁飽都有甜品🌟3.6牛乳布甸
奶味香濃,口感好滑,滿滿牛乳味,好正,果然係好味到停不了的簡易甜品!!!

近年香港火鍋多樣化,由純粹的湯底加鍋物這吃法,更有再吃火鍋前讓火鍋先成為一道菜式,例如各式雞煲和烤魚等等重口味菜式,呢D食法真係好受歡迎。火鍋鷄煲實在是香港界的當紅炸子雞。而【新南苑私房菜火鍋鷄煲】不只是鷄煲更當中的佼佼者。未去話嘅值得你去試一試。
  • 雞件
2020-01-01 119 浏览
放工約左同事出旺角買聖誕禮物,所以一早訂定位喺附近打邊爐😊如果三人以上嘅話就有雞煲+湯底,但因為我地得兩個人只可以二選一,我地決定唔食雞煲✌🏻花膠蟲草花椰青湯底:花膠唔多但已經煲到好軟身,椰青水好清香,感覺無咁熱氣😆生猛海鮮拼盤:今日有龍薑,脆肉鯇,帶子,帶子肉,海蝦,鮑魚,生蠔同蚌!海鮮新鮮無腥味👍🏻本地手切牛頸脊:牛味濃郁,口感嫩滑不韌❤❤小籠包:好有驚喜,平時都係蒸煮嘅小籠包第一次用打邊爐嘅方法煮,竟然仲係充滿肉汁😍任食配料種類好多,龍躉片都可以任食👍🏻蔬菜同飲品可以自取,食幾多拎幾多😚甜品係3.6牛乳布甸,又滑又有好濃嘅牛奶味😋食物質素唔錯,真係食到好飽好滿足❤
放工約左同事出旺角買聖誕禮物,所以一早訂定位喺附近打邊爐😊

本地手切牛頸脊:牛味濃郁,口感嫩滑不韌❤❤

任食配料種類好多,龍躉片都可以任食👍🏻
蔬菜同飲品可以自取,食幾多拎幾多😚

甜品係3.6牛乳布甸,又滑又有好濃嘅牛奶味😋

食物質素唔錯,真係食到好飽好滿足❤
2019-12-30 118 浏览
最近去了一間餐廳,除左任食雞煲,仲可以打邊爐,重點係價錢又合理。餐廳係位於旺角華僑商業中心的[新南苑],其實就係旺角中心附近。環境都好大,就算一大班朋友都唔會覺得逼,仲有VIP房添,場內備有電視直播足球賽事,岩哂睇波既朋友我地就係揀左海鮮火鍋半放題套餐$268,包括有一份麻辣雞煲(可無限追加),海鮮拼盤、本地手切牛頸脊、任食火鍋配料、甜品,仲包果汁、汽水、涼茶任飲 睇見咁多款食物都只係三百蚊左右,都幾抵食丫~每次追加只需自己落單比員工,方便又唔怕漏單。店員首先送上小食——花生雞腳,再詳細介紹套餐、拎飲品位置,非常細心之後就到食雞煲,聞到已經非常惹味,再炒三次左右就食得,我地掛住傾計都忘記計時,都係店員幫我地整之後就開始打邊爐了海鮮拼盤:龍躉片、脆肉鯇、生蠔、海蝦、帶子、貴妃蚌。。材料非常新鮮,我地最欣賞當中的魚,食落好鮮甜又冇骨本地手切牛頸脊牛味濃郁,口感軟腍,又唔會太多脂肪,岩哂怕肥的女士們另一驚喜位,估唔到打邊爐都有小籠包 放落鍋中六分鐘左右就食得,仲冇穿到添質素都唔差,皮唔會太厚我地揀左清湯,食海鮮就最能夠帶出原本的鮮甜味之後再加左幾份菜,我地都好飽,冇再追加肉類了。最後仲有甜品

我地就係揀左海鮮火鍋放題套餐$268,包括有一份麻辣雞煲(可無限追加),海鮮拼盤、本地手切牛頸脊、任食火鍋配料、甜品,仲包果汁、汽水、涼茶任飲

睇見咁多款食物都只係三百蚊左右,都幾抵食丫~

每次追加只需自己落單比員工,方便又唔怕漏單。

之後就開始打邊爐了

海鮮拼盤:龍躉片、脆肉鯇、生蠔、海蝦、帶子、貴妃蚌。。

材料非常新鮮,我地最欣賞當中的魚,食落好鮮甜又冇骨

本地手切牛頸脊

牛味濃郁,口感軟腍,又唔會太多脂肪,岩哂怕肥的女士們

另一驚喜位,估唔到打邊爐都有小籠包
放落鍋中六分鐘左右就食得,仲冇穿到添
質素都唔差,皮唔會太厚

我地揀左清湯,食海鮮就最能夠帶出原本的鮮甜味
之後再加左幾份菜,我地都好飽,冇再追加肉類了。

最後仲有甜品添,係牛奶布丁!
  • 本地手切牛頸脊
  • 小籠包
2019-12-29 104 浏览
真係寫都未寫過食評,難食到要上嚟講真係第一次。我未聞過咁臭嘅炸魚皮,仲臭過痾出黎篤屎,隔夜飯都嘔埋出嚟,雞煲係正常,不過d雞越食越咸,叫個花甲蟹湯底,點解冇花甲?好地地花蟹寫乜野花甲蟹?咁仲唔係呃人係咩?蟹又唔新鮮,帶子又鞋又冇味,小籠包個皮仲厚過食pancake,連最簡單嘅粟米都可以難食到食唔落口,仲要有d係壞架,壞嘅粟米點解可以放入去?我依家一諗起個魚皮就想嘔,我未試過食野食到有陰影,陣臭味好似永遠都留咗係口入面,揮之不去,已經嘔完,陣味都仲未散。真係我真係.....除咗粗口我真係冇野好講一分都俾多,負分呀佢唯一好食嘅只有西洋菜同油麥菜,位位320入去食碟菜,你自己諗
真係寫都未寫過食評,難食到要上嚟講真係第一次。
我未聞過咁臭嘅炸魚皮,仲臭過痾出黎篤屎,隔夜飯都嘔埋出嚟,
雞煲係正常,不過d雞越食越咸,
叫個花甲蟹湯底,點解冇花甲?
好地地花蟹寫乜野花甲蟹?
咁仲唔係呃人係咩?
蟹又唔新鮮,帶子又鞋又冇味,
小籠包個皮仲厚過食pancake,
連最簡單嘅粟米都可以難食到食唔落口,
仲要有d係壞架,壞嘅粟米點解可以放入去?
真係
我真係.....除咗粗口我真係冇野好講
一分都俾多,負分呀
佢唯一好食嘅只有西洋菜同油麥菜,
位位320入去食碟菜,你自己諗
2019-12-18
2019-12-23 98 浏览
上星期三晚,和舊同事去了位於旺角的新南苑私房菜食雞煲加火鍋;第一次去不知道食物如何呢!招牌麻辣雞煲:辣度當然可以由食客選擇,我們就揀了少辣,辣味可接受,雞煲咸味剛好,吾會過咸;雞件數量適中,肉質嫩滑,更加入油炸鬼一同食用!清湯湯底(跟套餐):個人覺得食左重味道的雞煲之後,配合清湯來打邊爐也是個不錯的選擇。清湯中有粟米,蕃茄,菇類,增加清甜度。生猛海鮮拼盤(6-8款):當晚的海鮮非常豐富,包括:鮑魚,龍躉片,鯇魚片,帶子,蠔,海蝦,貝類等等;鮑魚經焯後口感彈牙,龍躉片和鯇魚片食出鮮味;蠔沒有腥臭味啊!本地手切牛頸脊:提供一次性的牛片,可見牛頸脊顏色很鮮艷,而紋理相當幼細又明顯,可知牛頸脊油脂分佈也平均。焯後牛頸脊肉汁不時滲出,食落特別juicy,而肉質很嫩滑,整體也不錯啊!頂級任食火鍋配料:我們點了:芝士腸、牛柏葉、牛丸、海蝦、美國肥牛、豬頸肉。芝士腸經焯後,咬落即爆芝士汁出黎;牛丸口感很彈牙,牛味濃煙;海蝦不是死蝦,當中口感實肉;美國肥牛同樣地JUICY;但豬頸肉略有點鞋口,牛柏葉焯後縮得太細了。有HEART甜品:甜甜地,為晚餐作句號。

上星期三晚,和舊同事去了位於旺角的新南苑私房菜食雞煲火鍋;第一次去不知道食物如何呢!

有HEART甜品:甜甜地,為晚餐作句號。
2019-12-22 71 浏览
朋友推介了一間旺角雞煲火鍋,收工近近地且廿老公去食個晚餐!前菜是雞腳花生,骨膠滿滿味道有點像鮑汁鳯爪!老公鍾意食店員見老公不停口,仲encore多半碟呢!套餐是招牌的雞煲加任食火鍋!order 無奈店員就端上辣雞出黎!雞肉嫩滑幾有質,肉質腍身,BB辣都幾野味!而份量大概有整整半隻,店員說雞唔夠可以再加,辣雞夠香幾有水準。食完辣雞加了個清湯湯底我們二人就可以order下火鍋配料,配料選擇都夠多,套餐跟海鮮拼盤及本地牛肉的😋海鮮拼盤有鮑魚、帶子、蠔、蝦🦐及魚蠔夠鮮味大隻,個人特別喜愛吃魚好滑又新鮮!套餐仲有本地牛肉+小籠包子,牛肉夠新鮮、肉質腍身,牛味都幾出👍🏻食完辣雞肉類,當然要食點疏菜!健康d也可以平衡一下雞煲既濃味!菜款種類都幾多又新鮮,不錯!
朋友推介了一間旺角雞煲火鍋,收工近近地且廿老公去食個晚餐!

食完辣雞加了個清湯湯底

海鮮拼盤有鮑魚、帶子、蠔、蝦🦐及魚
蠔夠鮮味大隻,個人特別喜愛吃魚好滑又新鮮!

2019-12-11
1K
2019-12-22 80 浏览
哩排打識爐打得多, 但好少食雞煲, 好想好想食雞煲!! 天氣凍左勁多人, 早兩日打定電話黎新南苑book枱, 今晚早左少少上到去, 見好幾枱walkin都等緊, 後尾仲聽到店員同後來walkin既人講今晚booking黎齊哂, 應該有排都唔會有位! 好彩我地有book到枱坐低之後就去拎野飲, 見到有罐新出既sunkist, 其他汽水同包裝飲品都任飲, 見到仲有自家五花茶添。先上雞煲, 香到呢! 因為我地叫左大辣, 炒兩炒渣渣聲同埋香辣味攻到上個鼻度, 忍唔住咳左兩野, 香到我口水都流埋雞件幾多感覺上多過半隻, 而且無欺場唔會好多骨, 超正呀大辣雖然都幾辣, 仲有好一籃油炸鬼粒粒, 脆卜卜, 加埋洋葱蒜芫茜真係惹味到不得了食完雞煲可以再加雞, 不過我地都想留肚打邊爐, 所以就換火鍋啦, 食完大辣整個蕃茄薯仔湯清清地啦, 店員會上埋海鮮盤同埋手切牛頸脊, 海鮮有唔同既貝類, 鮑魚, 海蝦。手切牛頸脊睇落色水幾靚, 食落仲好濃牛味又唔肥, 不過依款牛係每人一份, 如果想無限食牛就可以叫肥牛啦。其他任叫既配料我地最中意就係龍躉片同埋海蝦, 龍躉片既皮位又煙韌又有膠質, 海蝦札實彈沙拉包心丸,

沙拉包心丸, 墨汁墨魚丸都係比較特別既丸類, 推介沙拉包心丸, 有d wasabi味, 同埋小心中間爆漿辣哂咀😂仲有依度竟然有韓國芝士麵食, 正

飽到加零一想埋單之際唔記得左仲有甜品
係3.6牛乳布甸, 飽都要食啦, 又滑又濃

2019-12-20 75 浏览
朋友提議食火鍋放題。 我就想推介呢間新南苑海鲜火鍋,因為之前食過都好滿意。呢到可以加錢享用貴賓房,就玩得更盡興,上次同朋友係開生日party有book到房,但今次就冇啦。呢度D火鍋雞煲最出名,仲有職員為顧客即炒鷄煲,炒焗煮三次,仲加埋D油炸鬼。嘩!雞煲非常入味,但稍嫌隻雞有點皮厚無大快朵頤。雞煲食一轉唔夠?呢到係可添加,可以食個夠。而我最喜歡嘅係海鮮火鍋放題,湯底選了蟹窩花甲湯,相當滋味!食物也是新鮮款色多,有蟶子、生蠔、海蝦,又有鲍鱼、帶子、大蜆,及龍躉片、脆鲩片和手切牛頸脊,色色俱備,一讚呢碟牛,牛香肉嫩,十分推介,唔夠食的話仲有任食配料可任叫,而且汽水、果汁、涼茶任飲添!另有醬料,蔬菜自助任加,初頭仲諗冇菜食,原來係自助形式,都幾多款式。食到尾仲有贈送甜品,份外窩心。呢到價錢合理,推介比朋友黎食都讚好,下次想火鍋雞煲放題黎呢到不失為個好選擇。
2019-12-20 46 浏览
之前同過朋友食過新南苑 今次想同屋企人黎試下佢既海鮮火鍋半放題價錢幾實惠 又有好多野食 $268/位1. 先黎有個前菜 - 鮑汁雞腳2. 麻辣雞煲 可叫走辣 要跟食法 要分開炒幾次 超級香 炒完更加入味 仲好特別有碟油炸鬼放埋同雞煲一齊炒 原來又幾好食 吸哂味 仲有少少脆 呢到仲專人幫你炒 服務好周到食完雞煲會轉煲打邊爐3. 大大個海鮮拼盤個拼盤好豐富 已經有好多野食 帶子, 鮑魚,蠔,龍躉片,蚌等等 好新鮮既海鮮 呢盤都食得好滿足 4. 手切牛頸脊好鍾意呢個牛 好新鮮好有牛味 落湯底涮一涮食好鮮嫩5. 椒香白菜豬肉水餃 唔知有呢個水餃食 點知又意外地好食 有椒香個陣辣度 比平時食既豬肉餃更特別刺激 本身食少辣既我都接受到呢隻辣 而且覺得好夾6. 有heart甜品 - 牛乳奶凍太急住食搞到冇影到 好愛奶味重既奶凍 呢個甜品畫上完美句號仲有飲品吧+蔬菜吧+套餐任食配料飲品選擇有好多 緊有飲品岩飲 好鍾意有咁多韓國罐裝飲品蔬菜又有咁多可以任拎 屋企人都食得好滿意提一提搭完扶手電梯上 轉最近個架lift 係好快搵到新南苑
之前同過朋友食過新南苑 今次想同屋企人黎試下佢既海鮮火鍋放題
價錢幾實惠 又有好多野食 $268/位
蔬菜又有咁多可以任拎 屋企人都食得好滿意
提一提搭完扶手電梯上 轉最近個架lift 係好快搵到新南苑
  • 手切牛頸脊
2019-12-18 37 浏览
天氣凉凉地,想食雞煲,又想打邊爐!朋友叫我去新南苑試下,於是我地兩個收工就去咗食食食🤣🤣🤣前菜雞腳花生雞腳炆得好腍,好入味招牌麻辣雞煲雞肉嫩滑,而且好入味,加咗少少辣,令成個雞煲更野味,食唔停口😋食完雞煲,仲可以打埋邊爐,仲要有埋海鮮!真係一次過滿足你三個願望!雞煲、海鮮,打邊爐🤩海鮮拼盤有鮑魚,帶子,生蠔🦪,脆魚鯇,蝦🦐,龍躉···將所有海鮮放落去一齊煲,成個湯底變得超鮮甜👍☺️

前菜雞腳花生
雞腳炆得好腍,好入味

招牌麻辣雞煲

海鮮拼盤

• 有HEART甜品
  • 前菜
  • 招牌雞煲
2019-12-15 84 浏览
海鮮火鍋半放題套餐$268起/位。星期五六日、公眾假期或前夕+$20、醬料$10/位、前菜$20/份。三位以上可免費享用招牌麻辣雞煲(可揀大辣或小辣),我哋得兩個人,又唔係好食得辣,所以直接揀咗火鍋。不過見隔籬枱食,聞到陣味好香好惹味。湯底我哋揀咗【新鮮蟹鍋花甲湯底】,幾清甜,又有蟹腳蟹鉗食,抵。出去攞飲品,半放題套餐包自家煲製涼茶(任飲),仲有多款汽水、果汁任飲。仲有唔少特別嘅韓、台式罐裝飲品。【生猛海鮮拼盤(6-8款)】配搭因應時令,今次就有鮑魚、帶子、龍躉片、脆鯇腩、海蝦、蜆、蠔。我最鍾意龍躉片,魚肉嫩滑又冇骨,味道鮮美。其他海鮮都好新鮮。【本地手切牛頸脊】油脂分布均勻,肉味濃郁。頂級任食火鍋配料都唔少選擇。【美國肥牛】夠大片,肥美。【鮮蝦雲吞】大細適中,唔駛驚食完會飽肚,入面鮮蝦又幾鮮。【芝士腸】食火鍋必點,不過唔好太喉擒,小心燙傷。【豚肉】肉味香濃。海鮮都有得任叫,頭先覺得正嘅【龍躉片】同【海蝦】一定中要不停Encore啦!【有Heart甜品】係牛奶布甸,打完邊爐㷫熻熻,整返個又甜又冰涼嘅甜品就啱晒。呢度仲有貓頭鷹時段,9:30後入座啤酒特價,仲有英超直播,約埋班波入嚟邊食邊

海鮮火鍋放題套餐$268起/位。星期五六日、公眾假期或前夕+$20、醬料$10/位、前菜$20/份。

【本地手切牛頸脊】油脂分布均勻,肉味濃郁。

頂級任食火鍋配料都唔少選擇。

【美國肥牛】夠大片,肥美。
【鮮蝦雲吞】大細適中,唔駛驚食完會飽肚,入面鮮蝦又幾鮮。
【芝士腸】食火鍋必點,不過唔好太喉擒,小心燙傷。
【豚肉】肉味香濃。

呢度仲有貓頭鷹時段,9:30後入座啤酒特價,仲有英超直播,約埋班波入嚟邊食邊飲邊睇,諗起都High。
#新南苑私房菜火鍋鷄煲第一次食鷄煲🐣食到要加雞。成個套餐咁食「海鮮火鍋半放題套餐」💰$268/1位。🥳雞煲->火鍋->甜品 (任食火鍋配料同任飲汽水、果汁同涼荼)雞煲我地要左中辣🌶,見到面頭啲辣椒都好興奮。🍲上枱後要根指示,每2分鍾炒一炒再焗2分鍾,要重複呢個步驟4次。👌🏻雞肉好入味滑身唔嚡。😆辣度岩岩好而且配埋香料醬汁,😚味道好有層次。仲有油炸鬼可以加入去,吸左啲汁,口慼會係硬硬地又帶點煙韌,不過太油。食完一大煲後我地仲加雞,✌🏻再食多一煲。我地發現好多枱都加雞。第二煲:食完2煲雞煲,其實都飽,😳所以火鍋我地就叫左清湯就算啦。💁🏻‍♀有一份海鮮拼盤(6-8款),💁🏻‍♀一份本地手切牛頸脊,💁🏻‍♀依加仲會比一包灣仔碼頭新出既辣味水餃。雖然係清湯,🙆🏻‍♀但都已經有菇、蕃茄、栗米同薯仔。海鮮拼盤(6-8款) 我地今日有💁🏻‍♂:蝦、蠔、蚌、鮑魚、帶子、元貝、脆肉鯇、龍躉片。整體都幾好,無腥味,龍躉片好好食實淨得黎又食到魚肉一絲絲既質感,魚皮彈牙膠質重。本地手切牛頸脊份量唔多,🐮每塊都大大片,牛肉味幾出。出面拎既菜品同飲料都企理同衛生。最後個奶凍都係滑溜,又唔太甜。再要講
#新南苑私房菜火鍋鷄煲

第一次食鷄煲🐣食到要加雞。

成個套餐咁食「海鮮火鍋放題套餐」💰$268/1位。🥳雞煲->火鍋->甜品 (任食火鍋配料同任飲汽水、果汁同涼荼)

💁🏻‍♀依加仲會比一包灣仔碼頭新出既辣味水餃。

雖然係清湯,🙆🏻‍♀但都已經有菇、蕃茄、栗米同薯仔。

本地手切牛頸脊份量唔多,🐮每塊都大大片,牛肉味幾出。

出面拎既菜品同飲料都企理同衛生。

最後個奶凍都係滑溜,又唔太甜。

再要講多次雞煲好好食。
2019-12-12 96 浏览
每年既11月都會同約齊老死食餐生日飯,今年搞手就搵左呢間雞煲+火鍋任飲任食,聽到都覺得吸引🤤大閘蟹適逢大閘蟹旺季,餐廳每人送一隻!雖然係免費既,但都唔細隻㗎。肉都好新鮮🤗招牌麻辣雞煲首先食雞煲,我地揀左少辣。店員會幫我地炒下,食得先話我地知~雞肉嫩滑,少辣唔係好辣,下次可以食中辣😯 以我地幾個肥妹仔既食量,九秒九就清左個雞煲。以為轉湯打邊爐啦,點知店員問我地要唔要再食雞煲😨 原來雞煲都係任食😦😦 如是者,我地食左兩個雞煲🤣🤣新鮮蟹窩花甲湯底之後就轉打邊爐,除左有蟹有花甲,仲有粟米蘿蔔等配料,所以個湯都好夠濃👍🏻生猛海鮮拼盤會根據人數俾,足足有6款海鮮,鮑魚,元貝同象拔蚌仔都好鮮甜吖😍😍小籠包好多湯汁😋本地手切牛頸脊仲會有碟靚牛,紋理超靚,唔會太肥,入口一啲都唔靭,推介!任食火鍋配料除左呢啲,仲可以再畫火鍋紙加配料㗎🥰 特別推介海蝦,好新鮮,encore再encore!而菜呢就喺大堂有個corner自己夾有heart甜品最後仲有個奶凍🥳

大閘蟹

招牌麻辣雞煲

生猛海鮮拼盤

小籠包
好多湯汁😋

本地手切牛頸脊
仲會有碟靚牛,紋理超靚,唔會太肥,入口一啲都唔靭,推介!

任食火鍋配料
而菜呢就喺大堂有個corner自己夾