2019-12-30
最近去了一間餐廳,除左任食雞煲,仲可以打邊爐,重點係價錢又合理。餐廳係位於旺角華僑商業中心的[新南苑],其實就係旺角中心附近。環境都好大,就算一大班朋友都唔會覺得逼,仲有VIP房添,場內備有電視直播足球賽事,岩哂睇波既朋友我地就係揀左海鮮火鍋半放題套餐$268,包括有一份麻辣雞煲(可無限追加),海鮮拼盤、本地手切牛頸脊、任食火鍋配料、甜品,仲包果汁、汽水、涼茶任飲 睇見咁多款食物都只係三百蚊左右,都幾抵食丫~每次追加只需自己落單比員工,方便又唔怕漏單。店員首先送上小食——花生雞腳,再詳細介紹套餐、拎飲品位置,非常細心之後就到食雞煲,聞到已經非常惹味,再炒三次左右就食得,我地掛住傾計都忘記計時,都係店員幫我地整之後就開始打邊爐了海鮮拼盤:龍躉片、脆肉鯇、生蠔、海蝦、帶子、貴妃蚌。。材料非常新鮮,我地最欣賞當中的魚,食落好鮮甜又冇骨本地手切牛頸脊牛味濃郁,口感軟腍,又唔會太多脂肪,岩哂怕肥的女士們另一驚喜位,估唔到打邊爐都有小籠包 放落鍋中六分鐘左右就食得,仲冇穿到添質素都唔差,皮唔會太厚我地揀左清湯,食海鮮就最能夠帶出原本的鮮甜味之後再加左幾份菜,我地都好飽,冇再追加肉類了。最後仲有甜品
睇見咁多款食物都只係三百蚊左右,都幾抵食丫~
每次追加只需自己落單比員工,方便又唔怕漏單。
之後就開始打邊爐了
海鮮拼盤:龍躉片、脆肉鯇、生蠔、海蝦、帶子、貴妃蚌。。
材料非常新鮮,我地最欣賞當中的魚,食落好鮮甜又冇骨
本地手切牛頸脊
牛味濃郁,口感軟腍,又唔會太多脂肪,岩哂怕肥的女士們
最後仲有甜品添,係牛奶布丁!