2019-12-20
朋友提議食火鍋放題。 我就想推介呢間新南苑海鲜火鍋,因為之前食過都好滿意。呢到可以加錢享用貴賓房,就玩得更盡興,上次同朋友係開生日party有book到房,但今次就冇啦。呢度D火鍋雞煲最出名,仲有職員為顧客即炒鷄煲,炒焗煮三次,仲加埋D油炸鬼。嘩!雞煲非常入味,但稍嫌隻雞有點皮厚無大快朵頤。雞煲食一轉唔夠?呢到係可添加,可以食個夠。而我最喜歡嘅係海鮮火鍋放題,湯底選了蟹窩花甲湯,相當滋味!食物也是新鮮款色多,有蟶子、生蠔、海蝦,又有鲍鱼、帶子、大蜆,及龍躉片、脆鲩片和手切牛頸脊,色色俱備,一讚呢碟牛,牛香肉嫩,十分推介,唔夠食的話仲有任食配料可任叫,而且汽水、果汁、涼茶任飲添!另有醬料,蔬菜自助任加,初頭仲諗冇菜食,原來係自助形式,都幾多款式。食到尾仲有贈送甜品,份外窩心。呢到價錢合理,推介比朋友黎食都讚好,下次想火鍋雞煲放題黎呢到不失為個好選擇。