2004-12-13 5 浏览
今日下午茶時間去食,好鬼多人~~可能arm arm 裝左修,加多左二蚊~~叫左碗紫菜墨丸河,味道都幾ok~~不過真係好大碗,食到好飽~~~
今日下午茶時間去食,好鬼多人~~
可能arm arm 裝左修,加多左二蚊~~
叫左碗紫菜墨丸河,味道都幾ok~~
不過真係好大碗,食到好飽~~~
2004-12-06 13 浏览
知道呢間人稱墨丸大王好出名,星期日下晝咁o岩經過咪試o下law. 點幾鐘,食飯時間,非常多人. 一位都要等一陣. 叫o左個紫菜墨三鮮米. 有墨丸,墨魚頭/鬚同所謂墨魚太子(即墨魚仔). 墨魚頭/鬚係最好味,爽口,但同白灼冇分別. 墨丸都係一般je. 墨魚太子即係白灼吊桶, 好普通law. 坦白講,我唔覺得有幾好味. 係好大碗. 如果我要食好味墨丸,灣仔近修頓果間潮興好味好多啦!
2004-09-10 14 浏览
擒日放工要去銅鑼灣路經此地先醫醫肚.叫o左凍奶茶+紫菜三墨湯,湯$20奶茶+$6+$2改凍.紫菜好少,墨丸仍是强項但得2粒,反而鮮墨鬚都幾多,但珍珠鮮墨魚就o吾多掂la,仲腥腥地!湯底太强烈食落三樣o野好似差不多味:當然,佢係叫三墨!奶茶好o吾掂,有冰淡上加淡.
擒日放工要去銅鑼灣路經此地先醫醫肚.
叫o左凍奶茶+紫菜三墨湯,湯$20奶茶+$6+$2改凍.

奶茶好o吾掂,有冰淡上加淡.
2004-09-07 29 浏览
文輝肇紫菜墨丸河...次次經過都想食~黎到例叫紫菜墨丸河or紫菜三墨河。一大撮紫菜連粉食,大大碗每次食完都好滿足!!!!
2004-01-15 11 浏览
波斯富街都開左間文輝,今日去左食晏,本來諗住食河粉,點知見到佢盅頭飯都只係20蚊,仲送碗紫菜湯,咁抵,就叫左個北菇滑雞飯喇﹗嘩﹗雖然只係20蚊,但都好大碗,一大舊冬菇,好多件雞,好味﹗佢盅頭飯有三款,仲有豉汁排骨同海鮮…本來都想叫豉汁排骨,但諗諗下得排骨好似好寡,點知同事叫左,原來有兩隻鳳爪架﹗又唔寫係鳳爪排骨飯?係我一定叫﹗
2003-06-09 54 浏览
文輝d服務真係衰到不得了, 冇人想理你. 唯有係大聲d落order啦. 但係佢d墨丸真係好好食, 好有墨味, 又彈牙. 不枉佢係墨丸大王. 另外'老'水鵝河都好好味, 0係第二度都未必食到. 大部份都係肉, 冇乜骨. 方便我呢d懶人. 不過我都好同意佢d湯底係淡左d, 加左辣椒油會好d0既. 黎呢度要食河粉, 好滑.我想話要食一定要去渣甸坊呢間, 千祁唔好去糖街0個間, 係好q難食.
2003-01-13 6 浏览
一般啦﹐係墨魚丸最好食loh,好彈牙。
一般啦﹐
係墨魚丸最好食loh,
好彈牙。
2002-02-22 5 浏览
今日去左V-mix 附近o個間, 真係好失望. 不嬲得閒都黎幫襯下, 知道魚餃吾掂己經只係食墨丸. 但而家連湯底都吾掂, 冇味既...連一向食得算清淡的我都要落好多魚露. 唉~失望呀~!我諗我以後都吾會去了!
2001-12-11 5 浏览
經濟不景, 今日路經, 是在糖街近商務那間, 看見有橫額寫著$15 一碗粉+ 飲品,平時要二十多元才有一碗啊! 真是賤物鬥窮人啊!
(非会员)
2001-09-06 21 浏览
呢間粉面店,同其他最o吾同o既係........河粉.....!!係最好食o家
2001-08-20 9 浏览
算平ga la!銅鑼灣ma~
算平ga la!銅鑼灣ma~
2001-08-18 37 浏览
魚蛋、墨魚丸、魚皮餃、河粉、麵、湯底、裝修、招呼,樣樣都普普通通,價錢又不算平,絕對不能稱得上是大王。
2001-08-16 8 浏览
幫襯呢度好多年,但而家好似冇咁好食。魚餃好似唔同o左,皮厚o左。墨魚丸又好似唔同o左。可惜~!
可惜~!
2000-01-04 23 浏览
除o 左墨魚丸河, 呢度o 的" 粉果" 都好正, 皮薄薄, 細細粒, 一啖一粒, 十足口感, 再加炸魚皮就very goodo 勒!
2000-01-03 7 浏览
墨魚丸紫菜河啦!! 仲有炸魚皮都係一定要叫~ 半夜三更仲有咁爽脆的炸魚皮~ 你叫我仲去邊度搵?
墨魚丸紫菜河啦!!
仲有炸魚皮都係一定要叫~
半夜三更仲有咁爽脆的炸魚皮~
你叫我仲去邊度搵?