2022-01-11
晏晝同屋企人嚟咗食午餐🤓嘢食味道ok la 冇咩太特別🤣我哋覺得全部野裏面 個甜品最好味🤤餐前小食:松露多士 幾香脆嘅餐包:食落好重牛油🧈味 都幾油膩😚Starter:見餐牌有Cauliflower panna cotta (textures,black truffle,chocolate) 覺得配搭好似幾特別咁🤩於是就叫咗嚟試吓😎食落就唔覺有朱古力味😚有啲鹹鹹地 之後執鞭有啲忌廉甜甜地😗配搭好似幾得意 但係我就覺得唔係幾啱我口味😝屋企人就叫咗white turnip velouté (carrot,spring onion & fennel)🥣我試咗一啖 味道幾香濃😆Main course:Classic beef wellington (餐廳職員推介叫medium)酥皮食落幾酥脆 唔會好易散 但略嫌有啲鹹😚中間有啲蘑菇茸嘅 而牛柳肉質就幾軟腍🤓側邊仲有啲香滑嘅薯蓉🥔整體嚟講就ok嘅 但就冇話好有驚喜咁😗Celeriac risotto (chestnut & artisan corn crumb)食落覺得好鹹🤭🤭🤭麻麻地🙈🙈🙈甜品:叫咗Warm chocolate tart,haz
嘢食味道ok la 冇咩太特別🤣
側邊仲有啲香滑嘅薯蓉🥔
整體嚟講就ok嘅 但就冇話好有驚喜咁😗
食落覺得好鹹🤭🤭🤭麻麻地🙈🙈🙈
甜品:
叫咗Warm chocolate tart,hazeline praline,baileys ice cream😎呢個係成餐飯最好食嘅🤤🤤🤤
送咗個迷你蛋糕 因為屋企人生日🤓味道就一般😚