2019-04-23
連咁多日,日日食,係時候在假期最後一天吃一餐豐富得黎 但清心 素食呢間素食自助餐在銅鑼灣就腳點 永光中心內 地點方便又就腳。餐廳係採自助 環保形式,餐具一位一套 食完再出去攞 自助餐 幾十元一位 配以精簡直接服務 在香港銅鑼灣地段真是難得首先自助餐黎講食物種類非常多 而且有些是很特別的,例如天婦羅金菇 ,天婦羅秋葵,最岩鐘意食香口野既我,但脆口得黎一點也不油膩 熱氣. 另外我製漢堡扒也很好吃,口感彈牙結實 , 菠蘿咕嚕面根十分開胃爽口,讚當天湯水是粉葛湯 非常足料 滋潤 又下火 又有家常菜式 我最愛灣蕃茄炒旦 素食黎講這一間做得好有心 很用心製作 唔似出面好多素食店食完成口油 感覺仲油膩過食大魚大肉咁,我地食完曬 餐具都很清爽 完全唔怕見到一層油淨係面家,這少是健康素食
呢間素食自助餐在銅鑼灣就腳點 永光中心內 地點方便又就腳。