2023-08-15 86 浏览
趁着新張優惠仲未完結就約朋友再食一次食掌門雞呢度坐得舒服 食飯冇限時 係一個同朋友傾偈食飯嘅好地方之前一直以為淨係得雞做主菜今日拎個Menu睇真啲原來佢嘅咖喱係可以配蝦球/炸魚/豬扒/鴨胸而且仲有漢堡 意粉 同埋二人餐食二人餐都好抵食 有齊晒主菜小食同甜品第一次食 當然要試吓佢嘅招牌菜 掌門烤雞烤雞即叫即烤 上枱時熱辣辣 仲有香草伴碟呢度擺盤都好講究 令晚餐變成一種藝術雞皮烤得香脆 伴隨着香草嘅香味而雞肉就好嫩滑 食落有肉汁有雞味雞嘅骨頭好硬身 係新鮮雞先會咁之後就叫左 無骨海南雞伴隨嘅海南雞醬係雪凍嘅 好有心思 海南雞雞皮爽口 雞肉同樣都夠滑更加食得出雞肉味 雞件切得厚身 無左骨 食落口淡淡肉仲有啲花生青瓜咬下添晚餐點都要食啲澱粉質 和牛漢堡拼脆薯條(七成熟)薯條同樣上枱熱辣辣夠晒香脆佢比連鎖食薯條果間嘅薯條粗身少鹽漢堡係好有驚喜 着先佢個包係有少少酥皮感用左牛油焗得香脆挻身包入面亦都有酸瓜/墨西哥辣椒/番茄/生菜配埋芝士 漢堡都有大概1cm厚 唔會話煎到乾晒食落好有質感 飽足感飲品就叫左fruit punch 賣相好靚 好有鮮果氣息 唔會話好甜 主要都係橙味做底朋友叫左specia
趁着新張優惠仲未完結

海南雞雞皮爽口 雞肉同樣都夠滑
更加食得出雞肉味 雞件切得厚身

無左骨 食落口淡淡肉
仲有啲花生青瓜咬下添

晚餐點都要食啲澱粉質 和牛漢堡拼脆薯條(七成熟)

薯條同樣上枱熱辣辣夠晒香脆
佢比連鎖食薯條果間嘅薯條粗身少鹽
漢堡係好有驚喜 着先佢個包係有少少酥皮感
用左牛油焗得香脆挻身

包入面亦都有酸瓜/墨西哥辣椒/番茄/生菜
配埋芝士 漢堡都有大概1cm厚 唔會話煎到乾晒
食落好有質感 飽足感

朋友叫左special lemon tea 呢杯真係好special 其實係咖啡溝檸檬茶 一入口係檸檬酸味 之後咖啡嘅味係後勁 佢嘅咖啡味都係fruity 偏酸嘅味黎 好特別亦都唔多餐廳有供應👍🏻

甜品有芒果黑糯米飯

加上 叫set原來都好抵食 值得再食嘅餐廳
2023-08-13
  • 掌門雞蛋糕配日本雪糕
2023-08-14 33 浏览
同老公兩個人去食咗個好正好豐富好chill嘅一餐飯,呢間好嘢就係荃灣如心嘅掌門雞✔️掌門雞 店面超大超大間,大到好似department store咁,窗邊位好靚景,裝修好別緻,好chill✔️店員非常友善,做事好有步驟條理✔️飲品選擇超多,有我最愛嘅cocktail同埋酒類,我叫返杯mojito,配埋小食就好似happy hour咁爽✔️另外嗰杯係Special Lemon Tea ,一杯有創意的檸檬茶,加咗咖啡同百香果糖漿,配上檸檬嘅酸同咖啡嘅甘,連埋茶味,層層各有不同風味,餐前飲非常合適,配上餐品亦很出色✔️終於講到食物啦,食物類別好多,有意式泰式日式韓式港式✔️意大利炸墨魚非常惹味清新,配檸檬同埋醬汁非常有層次,當然仲有配埋我杯mojito,完全係happy hour咁開心✔️和牛漢堡估唔到咁出色,啖啖肉同啲醬好夾,酸青瓜同埋蔬菜乾爽新鮮,平衡返啲肉同埋包,令整體唔會太‘漏’✔️掌門雞蛋糕好可愛,臉同埋眼仔都圓look look,即叫即做,入口又暖又香又軟糯Q彈,好豐富嘅體驗,配埋雪糕同埋忌廉,甜甜的又係另一種享受✔️意式奶凍好有奶香,亦是唔錯嘅甜品之選✔️最後終於講到掌門雞,烤雞帶有rosema
✔️店員非常友善,做事好有步驟條理
✔️終於講到食物啦,食物類別好多,有意式泰式日式韓式港式
✔️意式奶凍好有奶香,亦是唔錯嘅甜品之選
✔️最後終於講到掌門雞,烤雞帶有rosemary香氣,但又唔需要喺皮上面灑上rosemary嘅香草真身,都幾特別,雞嘅味道亦唔錯
✔️呢間店嘅雞有好多造法同埋口味選擇,有港式 #雞煲 有韓式炸雞 有口水雞等等,下次我都想試埋其他口味同埋不同造法嘅雞

【掌門雞🐔|和內在小孩開個Party!🎉】心情好好重要❗️好想每日都有開Party感覺🙈!本身諗住食雞,點知入到嚟咁多樣化,完全滿足到我開Party嘅感覺!繼續Keep住份幸運氣氛!📲QR code落單,非常之方便食咗咩?🐔韓式炸雞(橙味)本身橙味已經吸引咗我,而啲雞好軟身,炸完仲滑捋捋!8件份量好好👍🏻太多又食唔到其他野。🐔蒜蓉炒雜菜啱晒要食蔬菜嘅朋友,蒜蓉炒得好香,好快全清!🐔炸魚薯條配雜菜沙律好有開Party感覺,薯條夠粗身,炸魚兩大件,配上茄汁同埋沙律醬,雜菜淋上了黑醋,開胃之選。🐔(必點)掌門雞蛋糕配朱古力蛋糕必點原因係因為實在太太太可愛了!笑臉小蛋糕蛋味好濃,雪糕可以追加,不過我食唔落啦!一球止步。仲有香蕉、藍莓、士多啤梨,大小朋友都鍾意❤️🐔芒果黑糯米飯暖暖的上枱,黑糯米煙煙韌韌,椰漿多到滿瀉,夾埋甜甜芒果超好食。🐔凍焦糖咖啡凍咖好香,想唔要Cream可以落單時走Cream! 🐔可樂貼心附上冰杯,多冰少冰可以落單時揀。餐廳多國特色食品,鍾意點就點,坐位枱面好有空間感,Party感覺滿滿。開心嘅內在小孩出晒嚟。
【掌門雞🐔|和內在小孩開個Party!🎉】

📲QR code落單,非常之方便

食咗咩?
🐔韓式炸雞(橙味)

🐔蒜蓉炒雜菜
啱晒要食蔬菜嘅朋友,蒜蓉炒得好香,好快全清!

🐔炸魚薯條配雜菜沙律

🐔(必點)掌門雞蛋糕配朱古力蛋糕
仲有香蕉、藍莓、士多啤梨,大小朋友都鍾意❤️

🐔芒果黑糯米飯

🐔凍焦糖咖啡
凍咖好香,想唔要Cream可以落單時走Cream!

🐔可樂
貼心附上冰杯,多冰少冰可以落單時揀。

2023-08-09
2023-08-13 20 浏览
呢間係位於如心廣場二期一間以雞為主題嘅餐廳 呢間餐廳特別嘅地方係在於佢係咩國家嘅菜式都有 例如佢有韓式嘅炸雞🍗中式嘅雞煲🍲泰式嘅烤雞🐤海南雞🐥等等 另外又有拉麵🍜咖喱🍛牛扒🥩 總之就好多元化 就算想食咩菜 呢度都可以叫到🤤🤤我哋今次就叫咗半隻海南雞 半隻都好大碟 佢嘅海南雞係去骨海南雞 不過佢都會留返隻雞翼比鍾意選骨嘅人食🤭佢仲有青瓜底做陪襯感覺好fresh😋仲有叫咗和牛漢堡配薯條🍔佢個和牛可以俾你揀幾多成熟 就算係漢堡入邊嗰塊扒都做得好認真👍🏻佢仲要有好多唔同沙律菜 再加埋佢秘製嘅沙律醬 成個口感好豐富🤤薯條🍟雖然係配菜 但係都做得好出色 好欣賞佢嘅薯條真係做到外脆內軟💯另外仲叫咗一個雞扒漢堡配薯條🍔佢個雞扒有得俾你揀要日式照燒雞扒定係免治雞肉扒 我就揀咗免治雞肉扒 一食落去比我想像中好食 佢個味道都幾特別同埋塊扒都好彈牙 都好推介大家一試👍🏻甜品就叫咗一個Tiramisu同一個意大利奶凍個人比較鍾意食Tiramisu佢仲有啲杏仁脆餅喺上面令到個口感更加豐富😍意大利奶凍就略嫌上面有太多醬 有少少冚咗個奶凍嘅奶味🙈最後嘢飲方面 我哋就叫咗一杯Fruit Punch 同一杯菠蘿汁 個味道

仲有叫咗和牛漢堡配薯條🍔

另外仲叫咗一個雞扒漢堡配薯條🍔

甜品就叫咗一個Tiramisu同一個意大利奶凍

最後嘢飲方面 我哋就叫咗一杯Fruit Punch 同一杯菠蘿汁 個味道都幾好 唔會太淡都唔會太假 Fruit Punch仲有塊橙喺入邊添🤭🤭

最後最後想讚一讚呢度嘅環境真係好大好乾淨好舒服 唔會同隔離嗰台坐得好近 有足夠嘅私人空間🤩
2023-08-13 21 浏览
🍢沙嗲雞肉串 (6串)平時泰國菜d串燒會好乾,呢度唔會乾之餘,沙嗲味好出🥢日式肥牛拉麵🐮好足料,有成5-6塊肥牛,隻蛋唔止流心,係糖心!! 個豬骨湯唔算好濃, Yummy覺得啱啱好🐥掌門無骨海南雞 (半隻)隻雞佢好滑,仲有陣陣嘅麻油味, 好香😍再加上無骨,啱哂Yummy呢D懶人食喇!!! 另外發現呢間舖好足料, 平時碟底D青瓜得嗰兩片,呢度都估佢刨左半條,仲有最愛嘅花生伴碟。掌門雞蛋糕配雪糕 🍨個掌門雞蛋糕係有得揀原味/朱古力🍫/🫘紅豆, 最後叫左朱古力味,即叫即整,新鮮滾熱辣好香, 再配上凍冰冰嘅雪糕🍦好好食。🥭芒果黑糯米飯 大推, 呢個係必點嘅菜式,個糯米飯唔會過硬,椰汁味香,份量又多,甜度啱啱好. 話說今年D芒果好甜, 食肥咗都抵😋😋 Iced Caramel Latte🍹 飲品方面餐廳好貼心, 飲品有甜度同冰量嘅選擇,呢杯焦糖latte叫咗少甜少冰,怕太甜嘅Yummy覺得出到嚟嘅甜度恰到好處!🍊橙汁 估唔到呢度連橙汁都有得揀冰量,remark度打咗走冰, 店員真係有睇!!!

🍢沙嗲雞肉串 (6串)
平時泰國菜d串燒會好乾,呢度唔會乾之餘,沙嗲味好出🥢

日式肥牛拉麵🐮

🐥掌門無骨海南雞 (半隻)

掌門雞蛋糕配雪糕 🍨

🥭芒果黑糯米飯

Iced Caramel Latte🍹

🍊橙汁
掌門雞蛋糕配雪糕
芒果黑糯米飯
掌門無骨海南雞  (半隻)
沙嗲雞肉串
日式肥牛拉麵
橙汁  & Iced Caramel Latte
2023-08-08
掌門雞蛋糕配雪糕
芒果黑糯米飯
掌門無骨海南雞  (半隻)
沙嗲雞肉串
  • 掌門無骨海南雞
2023-08-12 112 浏览
😋荃灣西新開食雞專門店,主打烤雞、雞煲、海南雞、麻辣口水雞、韓式炸雞,花多眼亂。食雞有質素,其他野都好食,萬二尺超大空間!🍊韓式炸雞橙味$236酸酸甜甜夏日必食!選用韓式烹調方法+法式橙味汁料炮製,熱辣辣外脆內軟,啖啖肉,大人細路都一定鍾意!🍗惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬(跟炸雞叫)香辣惹味,一條骨食好方便,同乳酪醬好夾,好開胃。🍔和牛漢堡配脆薯條$148厚厚實實和牛,超多汁好juicy,配料又多,直頭係漢堡專門店既質素👍🏼薯條係手切粗薯條,鹹度適中,即叫即炸,香脆可口!🥘泰式青咖哩蝦球$238送飯一流!青咖喱唔辣,但有咖喱香,筆者最愛!蝦球新鮮爽口,份量好多!有蕃茄仔提鮮,泰式香葉,忍唔住叫左碗白飯餸咖哩。🥚🍦掌門雞蛋糕配日本雪糕$58賣相好可愛,係兩粒雞蛋糕!即叫即焗,好香蛋味,軟綿綿的,配上日本雪糕,冰火交融!必食!🥭芒果黑糯米飯$68砌成花形的芒果片,打卡一流!而且芒果肉好甜,中間是黑糯米飯,香甜軟糯,推薦!🍸Virgin Colada$58椰子🥥味濃,很易入口,不錯不錯。🍹Fruit Punch$48正常發揮的水果梳打🪄餐廳用掃碼落單,非常方便。價錢屬於中上價位,環境大,裝

韓式炸雞(橙味)

🍊韓式炸雞橙味$236

惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬

🍗惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬(跟炸雞叫)
香辣惹味,一條骨食好方便,同乳酪醬好夾,好開胃。

🍔和牛漢堡配脆薯條$148

泰式青咖哩蝦球

🥘泰式青咖哩蝦球$238

🥚🍦掌門雞蛋糕配日本雪糕$58

🥭芒果黑糯米飯$68

Virgin Colada  &  fruit  punch

🍸Virgin Colada$58
椰子🥥味濃,很易入口,不錯不錯。
🍹Fruit Punch$48
正常發揮的水果梳打

🪄餐廳用掃碼落單,非常方便。價錢屬於中上價位,環境大,裝修新淨,座位闊落,想食雞同雞蛋糕甜品不可錯過!
2023-08-09
韓式炸雞(橙味)
惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬
泰式青咖哩蝦球
  • 韓國炸雞
2023-08-12 26 浏览
雞 全部都係雞🐥 呢間位於荃灣如心廣場既 -掌門雞- 系一間新開 而且專門食雞既餐廳😆 有著各式各樣 吾同煮法既雞提供選擇 岩哂啲好中意食雞既朋友仔😆 但餐廳都有好多吾同既fusion菜 食雞既同時都使一味甘dry🫢掌門烤雞 (全隻) $308見佢呢款系招牌之一 當然要點佢啦😆 本身諗住佢全隻可能好似春雞甘上下既size 點知上枱發現原來好大隻架😂 建議下次如果兩個人去既朋友仔想試埋其他菜式既話嗌半隻就好啦🫣 賣相同擺盤都幾靚 因為系烤雞既關係所以雞皮吾係炸同燒個種香脆 但肉質非常滑嫩 雞胸位置都吾鞋口 而且啖啖肉都有少少既鹹香味🍗 真系幾好味架😆美國肉眼扒配脆薯條 $368牛扒超大塊🥩 薯條既分量都好多🍟 脂肪既比例較高 好豐富嘅油花 味道甘香而且口感軟淋 牛扒不過不失😳 薯條則系粗身既 所以口感更加鬆脆沙爹雞肉串 (6串) $48單點價錢要$112 但只要嗌任何主食 就可以用優惠價加配 好抵食呢😌 串燒每串到好大串🍢 沙爹醬好夠濃郁好惹味 配上醃製左既酸菜 更開胃😳惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬 $48呢款同上一樣都系用優惠價加配既🤑 呢到既水牛城雞翼只有淡淡既辣味 有別於平時食開

掌門烤雞 (全隻) $308

美國肉眼扒配脆薯條 $368

沙爹雞肉串 (6串) $48

惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬 $48
呢款同上一樣都系用優惠價加配既🤑 呢到既水牛城雞翼只有淡淡既辣味 有別於平時食開既水牛城雞翼 但配上希臘乳酪 減低左炸後既油膩感😌

掌門雞蛋糕配雪糕 $58
賣相超可愛 兩個雞蛋糕仲有笑臉🙂 雞蛋糕我地揀左原味 好香既蛋香味🥚而且仲配上多種時令水果及豆腐雪糕tim

意大利奶凍 $68
奶凍質感細滑 而且奶香味香濃 食起黎口感又有啲彈性🍮 再加上左一層士多啤梨果jam鋪面🍓

甜蜜逃脫 $88
賣相系粉紅色既 充滿咗滿滿嘅少女心💓 杯邊有好多花瓣 果香味甜 啖啖既vodka味 岩哂女仔飲😳

風平浪靜 $88
呢個系以Whiskey做基酒🥃 配上黑咖啡☕ 入口可以飲到酒嘅香醇 亦都可以飲多令人精神既咖啡 同我一樣中意烈酒既朋友不妨一試😎

2023-08-03
  • 風平浪靜
  • 甜蜜逃脫
  • 意大利奶凍
  • 掌門雞蛋糕配雪糕
  • 惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬
  • 沙爹雞肉串(6串)
  • 美國肉眼扒配脆薯條
  • 掌門烤雞全隻
2023-08-11 56 浏览
荃灣掌門雞是一家內部裝飾華麗、座位寬敞且舒適的餐廳我首先品嚐了他們的招牌菜掌門烤雞(半隻)。這道菜的肉質非常嫩滑,而且雞皮十分薄,吃起來多汁美味。烤得剛剛好的酥脆雞皮與肉質的搭配給了整道菜更出色的口感。沙嗲雞肉串。他們提供了六串美味的雞肉串。這些串燒肉質鮮嫩多汁,而且搭配的沙嗲醬汁味道醇厚,增添了一些微辣和微酸的風味。我也品嚐了他們的掌門無骨海南雞(半隻)。這道海南雞肉質滑嫩,口感十分柔軟,搭配的特製海南雞醬更是美味至極。雞用花生和青瓜伴碟意式酥炸墨魚鬚配秘製他他醬是他們的一道創意菜。墨魚鬚酥脆可口,搭配的他他醬增添了一些獨特的風味,使這道菜更加出色。炸至金黃色,分吸引掌門雞蛋糕配日本雪糕,包括紅豆味的雞蛋糕(2粒)和意大利芝士蛋糕。這些甜點一口咬下去,細膩的口感和豐富的味道在口中綻放,絕對是結束一頓美食的不錯選擇。Fruit punch是一種綜合水果汁,清爽又開胃,非常適合搭配這些美味的菜餚。總的來說,荃灣掌門雞的菜品真的讓我印象深刻。他們的招牌烤雞、雞肉串和海南雞都非常美味,而且菜品份量十足。甜點和飲品的品質也很出眾,服務態度也很好。如果你對於烤雞和其他美味菜餚感興趣,我推薦你來這
荃灣掌門雞是一家內部裝飾華麗、座位寬敞且舒適的餐廳

總的來說,荃灣掌門雞的菜品真的讓我印象深刻。他們的招牌烤雞、雞肉串和海南雞都非常美味,而且菜品份量十足。甜點和飲品的品質也很出眾,服務態度也很好。如果你對於烤雞和其他美味菜餚感興趣,我推薦你來這家餐廳一試。

2023-08-11 24 浏览
掌門雞位於如心廣場2期2樓掌門雞固名詩意就係以雞主打,採用新鮮雞以韓式炸,雞煲,燒雞等等不同的做法店舖門面好大,有招牌,有大電視播放住各種招牌菜右手邊係放餐牌有單點同二人餐店舖地方非常大玄關就有一列座位到近烤雞位置亦有一排座位而係中間位置有吧枱因為餐廳除左可以享用主打雞料理,仲可以飲到特色雞尾酒,生啤等等由於新開張期間,餐牌有優惠外賣一隻香辣風味烤雞$128如果堂食滿$250加$89可以有半隻全隻就加$154我係餐牌度見到泰式雞煲同麻辣雞煲麻辣雞煲成日食泰式雞煲$278唔係間間餐廳都有雞煲非常有驚喜🤩雞肉係爆香同煎過鎖住肉汁非常滑有好多乾蔥,九層塔香料仲有金菇口水雞撈日本拉麵$138口水雞無骨,除左隻雞翼肉質嫰滑😋口水汁少少辣惹味配上香脆花生同青瓜片港式咖哩雞$238椰汁味香濃👍蝦爽口薯仔淋洋蔥作為配菜炒得好香甜品提拉米蘇$68杏仁味有脆脆特別的食法掌門雞蛋糕配日本雪糕$58雞蛋糕非常大粒,造型又可愛❤️外皮脆,內面軟熟配埋士多啤梨粒,香蕉粒,藍莓粒好味😋飲品莫吉托$58非常清新,薄荷,青檸味是我近期喜愛的飲品風平浪靜$88有威士忌同咖啡成份有咖啡香同威士忌的辛口味好有特色
掌門雞位於如心廣場2期2樓

掌門雞固名詩意就係以雞主打,
採用新鮮雞
以韓式炸,雞煲,燒雞等等不同的做法

店舖門面好大,有招牌,
有大電視播放住各種招牌菜
右手邊係放餐牌
有單點同二人餐

店舖地方非常大
玄關就有一列座位
到近烤雞位置亦有一排座位
而係中間位置有吧枱
因為餐廳除左可以享用主打雞料理,
仲可以飲到特色雞尾酒,生啤等等

由於新開張期間,餐牌有優惠
外賣一隻香辣風味烤雞$128

泰式雞煲$278唔係間間餐廳都有
雞煲非常有驚喜🤩
雞肉係爆香同煎過
鎖住肉汁非常滑
有好多乾蔥,九層塔香料
仲有金菇

口水雞撈日本拉麵$138
口水雞無骨,除左隻雞翼
肉質嫰滑😋

杏仁味
有脆脆
特別的食法

掌門雞蛋糕配日本雪糕$58
雞蛋糕非常大粒,造型又可愛❤️
外皮脆,內面軟熟
配埋士多啤梨粒,香蕉粒,藍莓粒
好味😋

• 掌門雞蛋糕
  • 港式咖喱
  • 莫吉托
2023-08-11 14 浏览
掌門雞 (荃灣)荃灣大河道98號如心廣場二期2樓211號舖如心廣場有個好大既宣傳板,行開一定唔會陌生,喺2樓餐廳前身係高級omakase 嘅日本餐廳,裝修格局非常之高級,唔知佢係轉咗手定改咗䇿略,咁高級嘅地方賣雞係有點違和感,但作為消費者,以相宜嘅價錢可以坐得舒服又有高級嘅服務,一定要俾個讚佢。餐廳除咗有雞食之外, 日式韓式泰式中式都有,最正係唔同類型嘅酒,同朋友食飯呢間就啱晒,唔使就呢個唔食日本嘢,又要就嗰個唔食泰國嘢,依家乜都有齊晒,仲有好多野可以俾你選擇,就連甜品都有芒果糯米飯,同朋友嚟聚餐飲嘢傾偈一流之選。加上價錢唔貴,人均百零$200左右,對比係商場其他餐廳,同樣既價錢,可以坐得好舒服,餐廳每一度都有設計過,每張枱上有個細屏風隔係為咗之前疫情而打造,而家只能夠作為裝飾都真係鄧佢side錢, 餐具水杯水壺都係高級牌子,就連bb 木凳都係選用高級野。掌門雞賣相不錯,唔食雞都仲有好多選擇。串燒非常惹味,超級大份。薯條炸得好脆,好好食,燒雞肉包份量非常多,另外特色嘢飲有個Special Lemon tea 係檸檬茶加咖啡。環境一流,服務優質,同朋友聚餐首選。
掌門雞 (荃灣)
荃灣大河道98號如心廣場二期2樓211號舖

Special Lemon tea 係檸檬茶加咖啡。

環境一流,服務優質,同朋友聚餐首選。
2023-08-11 17 浏览
週末去到荃灣西一帶遊玩,穿過唔同既商場去左好多地方玩,肚餓就隨便係如心廣場搵食,就見到呢間新開張而且門口好多優惠,就走左入試試!餐廳賣點就係各式各樣既雞唔同口味包羅萬有,由韓式炸雞、中式口水雞、海南雞、沙爹雞等等包羅萬有,將雞嘅千變萬化淋漓盡致展現出嚟令人佩服!個人推薦香辣風味烤雞(半隻) 配搭脆炸單骨雞翼,唔太乾身好有口感!鍾意明太子必叫明太子雞翼,釀好明太子係雞翼再炸炸真係好好食!除咗雞之外仲有好多唔同嘅小食都好吸引, 例如意式酥炸墨魚鬚配秘製他他醬、脆番薯條,炸得又脆又唔太乾身。健康嘅我仲叫咗蒜蓉炒雜菜,試到唔同菜種好特別。餐廳令我最驚喜既唔係雞,而係甜品!掌門雞蛋糕配日本雪糕,兩粒雞蛋糕嘅外表真係好qq,食落去非常濃香嘅蛋香味,再夾埋冰凍嘅雪糕真係好過癮!整體嚟講食物質素都唔錯,而且最鍾意餐廳環境夠曬龐大,坐起嚟好舒服又冇壓逼感,而且仲有酒吧枱大量酒水提供都幾特別。

明太子雞翼

明太子雞翼,釀好明太子係雞翼再炸炸真係好好食!

除咗雞之外仲有好多唔同嘅小食都好吸引, 例如
意式酥炸墨魚鬚 配秘製他他醬

意式酥炸墨魚鬚配秘製他他醬、
脆蕃薯條

脆番薯條,炸得又脆又唔太乾身。健康嘅我仲叫咗
蒜蓉炒雜菜

蒜蓉炒雜菜,試到唔同菜種好特別。

餐廳令我最驚喜既唔係雞,而係甜品
掌門雞蛋糕 配日本雪糕

• 掌門雞蛋糕配日本雪糕
  • 意式酥炸墨魚鬚配秘製他他醬
  • 香辣風味烤雞+脆炸單骨雞翼
2023-08-10 55 浏览
來這邊的如心廣場很少來這一層,偶然想去擲彩虹,才發現這裡有間主打吃雞的餐廳。掌門烤雞(半隻)$178招牌菜要試試,兩口子叫半隻份量可以試更多其他食品。 外皮金黄且薄,雞肉帶香草味,肥肉較少,頗為健康。和牛漢堡配脆薯條 $148漢堡包內除和牛漢堡外,還有生菜、蕃茄、酸瓜等蔬菜,份量頗大。薯條又粗又長,薯條控的朋友應該很滿足。意式酥鬚炸魷魚鬚配秘製他他醬 $118炸魷魚鬚外層金黃,內裡肉質彈牙,沾上秘製他他醬,更為惹味。我們點了兩款特色雞尾酒,配襯主菜、小食及甜品皆宜。伊甸園 Eden $88(右)以Homemade Apple Gin, Chatreuse Green, Green Apple Syrup 及White Wine調製而成,酒味頗濃郁,帶青蘋果香,甜甜的味道容易入口。秘密花園 Secret Garden $88(左)以Gin, St. Germain Elderflower Liqueur, Violette Liqueur, Elderflower Syrup, Red Wine Vinegar, Lemon Juice及Blended Rashberry Black T

掌門烤雞(半隻)$178
掌門烤雞(半隻)

和牛漢堡配脆薯條 $148

意式酥鬚炸魷魚鬚配秘製他他醬 $118
意式酥鬚炸魷魚鬚配秘製他他醬
炸魷魚鬚外層金黃,內裡肉質彈牙,沾上秘製他他醬,更為惹味。

我們點了兩款特色雞尾酒,配襯主菜、小食及甜品皆宜。
伊甸園 Eden $88(右)

秘密花園 Secret Garden $88(左)
以Gin, St. Germain Elderflower Liqueur, Violette Liqueur, Elderflower Syrup, Red Wine Vinegar, Lemon Juice及Blended Rashberry Black Tea製成,茶味香濃,淡淡的檸檬味,清新可人。

掌門雞蛋糕配日本雪糕 $58
掌門雞蛋糕配日本雪糕

可以用來打卡的甜品,雞蛋糕樣子可愛,有原味、朱古力和紅豆味,我們選了原味,充滿蛋香味,熱烘烘配合冰凍的雪糕和忌廉,滋味滿足。

芒果糯米飯 $68
芒果糯米飯

芒果一片一片圍著置中的椰汁黑糯米,糯米飯上還有草莓碎點綴,使整碟甜品像朵花。芒果帶甜,椰汁濃度適中,糯米飯有用足夠時間蒸煮,容易消化。

這裡環境寬敞舒適,除了主打吃雞,有不同款式的選擇外,還有其他類型的食物,能迎合不同口味的三五知己同桌共餐。
2023-08-10 30 浏览
呢間係一間主打食雞嘅專門店,提供中式、泰式、韓式和日式口味😍保證一定可以滿足到你嘅喜好‼️掌門烤雞係必食之選❤️係會即時烤製的,需要等10-15分鐘~~外皮呈現金黃色,保持著雞皮嘅軟彈口感,絲毫不乾雞肉本身極其嫩滑,可以話係我食過最滑嫩嘅雞肉無論是外皮的烤製還是肉質的嫩滑度,真係令人有驚喜‼️除左雞之外,想食牛都完全無難度安格斯牛扒份量好足,油脂分布均勻令肉質非常軟嫩連薯條都係加分位,炸得又脆又香,中間充滿左薯蓉嘅口感❤️另外,我哋仲叫左碟「雞皮餃子」🥟呢個小食一啲都唔馬虎香口嘅雞皮包裹着充滿肉汁嘅餡料,好好食❤️甜品 - 芒果椰汁西米露呢間烤雞專門店值得我下次再嚟
呢間係一間主打食雞嘅專門店,
提供中式、泰式、韓式和日式口味😍
保證一定可以滿足到你嘅喜好‼️

掌門烤雞係必食之選❤️
係會即時烤製的,需要等10-15分鐘~~
外皮呈現金黃色,保持著雞皮嘅軟彈口感,絲毫不乾

雞肉本身極其嫩滑,可以話係我食過最滑嫩嘅雞肉

無論是外皮的烤製還是肉質的嫩滑度,真係令人有驚喜‼️

除左雞之外,想食牛都完全無難度

安格斯牛扒份量好足,油脂分布均勻

令肉質非常軟嫩

連薯條都係加分位,
炸得又脆又香,中間充滿左薯蓉嘅口感❤️

另外,我哋仲叫左碟「雞皮餃子」🥟
呢個小食一啲都唔馬虎

香口嘅雞皮包裹着充滿肉汁嘅餡料,好好食❤️

甜品 - 芒果椰汁西米露

呢間烤雞專門店值得我下次再嚟
2023-08-02
  • 掌門烤雞
  • 雞皮餃子
  • 安格斯牛扒
2023-08-10 22 浏览
今日去左荃灣西如心廣場。近排天氣真的超級熱!我們就去荃灣行商場。我們今次去了"掌門雞"這一家食雞用不同菜式手法料理。我們點了韓式炸雞(橙味)半隻脆蕃薯條掌門無骨海南雞掌門雞蛋糕配日本雪糕特色調酒秘密花園,風平浪靜韓式炸雞(橙味)半隻好香脆,外脆入軟,好多汁啖啖肉!👍🏻👍🏻甜甜酸酸!脆蕃薯條外脆內軟好好味,甜甜粉粉的蕃薯。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻掌門無骨海南雞好滑的雞肉,配清甜爽脆的青瓜。掌門雞蛋糕配日本雪糕好可愛的小蛋糕內面有紅豆/朱古力特色調酒秘密花園,風平浪靜好靚!😍😍
今日去左荃灣西如心廣場。
近排天氣真的超級熱!我們就去荃灣行商場。
我們今次去了"掌門雞"
這一家食雞用不同菜式手法料理。
我們點了
韓式炸雞(橙味)半隻
掌門無骨海南雞
特色調酒
秘密花園,風平浪靜

韓式炸雞(橙味)半隻
好香脆,外脆入軟,好多汁啖啖肉!

👍🏻👍🏻甜甜酸酸!
脆蕃薯條
外脆內軟好好味,甜甜粉粉的蕃薯。

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
掌門無骨海南雞
好滑的雞肉,配清甜爽脆的青瓜。
好可愛的小蛋糕內面有紅豆/朱古力

特色調酒
秘密花園,風平浪靜
好靚!😍😍

2023-08-10 17 浏览
happy weekend! 今日同朋友仔到荃灣行街,誤打誤撞發現如心廣場開咗間新餐廳!呢度主打食雞,烤雞、炸雞、海南雞、口水雞、雞煲樣樣有齊,仲有多款風味嘅國際美食,地方闊落,價錢合理,幾適合同屋企人嚟gathering😜一場嚟到當然要食限定嘅秘製泰式雞煲!平時食開港式風味,泰式真係未試過~ 以唔同泰式香料混合而成,可以按個人喜好選擇辣度,上枱時熱辣辣,未食已經聞到香氣,瞬間肚餓🤤 雞件嫩滑,入味,醬汁濃郁,好想配白飯... 估唔到裡面仲有滿滿嘅配料,果然有啲料到!另一款必點嘅係泰式風味烤雞,呢款採用每日新鮮運嚟嘅三黃雞,以正宗法式材料醃製再用旋轉烤爐新鮮焗出,外皮薄薄一層,色澤呈現金黃色,烤雞完全唔嚡,好有驚喜,惹味無窮😍泰國咖喱食得多,港式咖喱反而少叫,港式咖喱可以要雞/豬扒/煙鴨胸/蝦球/炸魚,本身以為係真蝦球,點知原來係蝦仁,不過勝在夠大隻,啖啖肉而且食落好鮮甜,配埋咖喱汁真係🐔match,又可以配多碗白飯食啦😂呢度嘅甜品有唔少選擇,芒果黑糯米飯賣相好靚,黑糯米煙煙韌韌,芒果幾甜,上面有滿滿嘅椰醬,可以一試~ 另外有芒果椰汁西米露,椰味突出,整體層次感豐富,完美嘅ending

呢度嘅甜品有唔少選擇,芒果黑糯米飯賣相好靚,黑糯米煙煙韌韌,芒果幾甜,上面有滿滿嘅椰醬,可以一試~ 另外有芒果椰汁西米露,椰味突出,整體層次感豐富,完美嘅ending🥰

飲品方面都有幾多花款,今次要咗兩款特色調酒,分別係伊甸園同秘密花園!個人喜歡後者,打卡able又好飲,前者嘅酒精度比想像中濃,唔飲開嘅要注意一下🤣