2021-09-27
四川麻辣風味🌶🌶🌶 酸菜魚 • 火鍋魚 • 香鍋 😋本身以為四川菜同本人無咩緣,因為本人唔食得辣🥲 不過今次黎到呢間川菜餐廳,食物可以揀自己鐘意既辣度,仲有得揀走辣,所以入去試下先😋叫左佢既必食冷鍋酸菜魚,真心好好食🤩 佢d魚肉好滑同埋好嫩口,滑到我用筷子夾起都有難度🤣 要大讚呀👍🏼👍🏼👍🏼 呢個鍋入面仲有d 金菇同寬粉,食落好煙韌好好食🤤🤤🤤個人覺得食酸菜魚點都要嗌少少辣先過癮😝 我叫左BB辣,呢個辣對唔食得辣既人黎講岩岩好👍🏼 另外再叫左火鍋料,原來一份既份量都好多,好抵食!我十分推介手切肥牛、芝士豆腐,肥牛好有牛味,夠嫩口😋,個芝士豆腐有驚喜🤩一定要試下!最後叫左個炸饅頭,因為我由細到大都好鐘意食,每次見到都必叫😆 呢到亦無令我失望,饅頭炸到金黃色,脆卜卜,點埋煉奶一流🤤🤤🤤飲品可以試下佢地既沙冰,好飲又解渴🍧