2016-06-01 232 浏览
聽過了很多友人都大讀的一個泰國餐廳,今天特意來試一試。泰式生蝦刺身。生蝦很爽口,不腥,配上蒜頭和辣椒,再點上醬油,泰式的香辣味都跑哂出黎,非同少可,極為開胃。海南雞。用竹籠盛上,並在你面前倒下雞湯加熱,保證原汁原味。雞肉極為軟淋,雞皮也不帶太多的油份,點上醬汁,是最好味道的海南雞。雞湯也是可飲用的,略略的咸香,很香的雞油味。豬頸肉,同樣地也是極為軟淋,豬頸肉燒得很香,但肉質卻不會因此而變硬。醬汁香辣,但卻不是很辣,非常開胃。西瓜沙冰。用上了新鮮西瓜,冰沙卻沒粒粒泳的感覺,很軟滑,冰涼透心,清清甜甜。
聽過了很多友人都大讀的一個泰國餐廳,今天特意來試一試。
2016-06-01 156 浏览
好耐冇寫過野! 男友話佢想黎邊食野邊睇泰拳, 同我黎左呢間餐廳, 原來係有電視轉播泰拳, 我仲以為真係有人打拳, 嚇死寶寶了~真係有電視嫁~不過D男仔打到流晒血咁好得人驚...!自助式既餐具, 好似翠華咁呢個係超辣既沙律! 完全食唔到青木瓜味, 因為太辣辣辣!不停食係咁飲水, 不過男友就食得好開心, 仲話唔係好辣之嘛~ 好好飲既冬陰公湯, 雖然都係好辣, 但係有海鮮味, 幾隻大頭蝦都好彈牙, 又唔會鞋口, 個湯幾鮮~佢地個豬頸肉都唔錯呀, 彈牙同無筋, 食落好爽口, 點少少酸醋, 少少辣好好味道~
真係有電視嫁~不過D男仔打到流晒血咁好得人驚...!
自助式既餐具, 好似翠華咁
呢個係超辣既沙律! 完全食唔到青木瓜味, 因為太辣辣辣!

题外话/补充资料: 男仔可能好鐘意佢地個電視, 又有得睇打拳又有得食辣野, 女仔黎陪下男友囉~
2016-05-31 286 浏览
近期電視熱播女子MMA比賽,令到泰拳同巴西柔術成為熱潮。有日同朋友閒談之間,知道銅鑼灣有間以泰拳為主題嘅餐廳,所以就黎湊熱鬧。收工大約7點半就黎到,無諗過都差不多已經坐滿人。一入到去,會見到好多有關打泰拳嘅用品,而坐嘅凳亦都係沙包形狀,最正係電視有播緊MMA拳賽 真係名副其實嘅泰拳餐廳!由於得兩個人,真係叫唔到好多野食  所以我地就叫左馬拉盞炒通菜(HK$108)、青咖哩雞肉(HK$108)同次次去泰式餐廳我都會叫嘅原個菠蘿炒飯(HK$138)。馬拉盞炒通菜 : 通菜新鮮幼嫩,馬拉盞醬微辣帶有蝦米香整體咸香足夠,但略為油膩一啲青咖哩雞肉 : 青咖哩味濃郁,但質地比較稀,相信濃稠一啲會更好!雞肉口感嫩滑,但份量比較少,印象好似只得4件。相反配菜較為多,有椰菜花、茄子、車厘茄同爽口嘅豆。感覺整個菜式幾健康,有菜又有肉最後就黎到我最中意嘅原個菠蘿炒飯,飯炒至乾身、粒粒分明而且用料豐富,有兩隻青口,三大粒帶子,仲有幾隻小魷魚炒飯入面仲加左爽彈嘅蝦仁,口感變得多層次!餐廳食物鑊氣夠,而且材料新解豐富,唯一就係價錢偏貴嚕

真係名副其實嘅泰拳餐廳!

由於得兩個人,真係叫唔到好多野食
 所以我地就叫左馬拉盞炒通菜(HK$108)青咖哩雞肉(HK$108)同次次去泰式餐廳我都會叫嘅原個菠蘿炒飯(HK$138)

馬拉盞炒通菜 : 通菜新鮮幼嫩,馬拉盞醬微辣帶有蝦米香
整體咸香足夠,但略為油膩一啲
馬拉盞炒通菜
青咖哩雞肉青咖哩味濃郁,但質地比較稀,相信濃稠一啲會更好!雞肉口感嫩滑,但份量比較少,印象好似只得4件。相反配菜較為多,有椰菜花、茄子、車厘茄同爽口嘅豆。感覺整個菜式幾健康,有菜又有肉

青咖哩雞肉
最後就黎到我最中意嘅原個菠蘿炒飯,飯炒至乾身、粒粒分明
而且用料豐富,有兩隻青口,三大粒帶子,仲有幾隻小魷魚
炒飯入面仲加左爽彈嘅蝦仁,口感變得多層次!
原個菠蘿炒飯
餐廳食物鑊氣夠,而且材料新解豐富,唯一就係價錢偏貴嚕

馬拉盞炒通菜
2016-05-29 389 浏览
一向喜歡食泰國菜,在銅鑼灣無意中發現了這間特色泰國菜館,餐廳以泰拳為主題,設計以沙包擂台作藍本,大電視也播放著拳拳到肉的泰拳比賽片段,令人彷彿置身於刺激的拳賽之中。牆上掛著不少戰衣和象徵『拳王』的金腰帶,當時不禁疑惑店方如何得到那麼多收藏品,後來才知這店老闆正是香港泰拳拳王杜恆霖。先送上蝦片,辣辣的,香脆可口。食泰國菜必點菠蘿炒飯($138),這個菠蘿炒飯非常足料,海鮮多元化,有青口、魷魚、蝦仁、帶子,十分豐富,份量也頗多,光帶子就已有三大隻!炒飯炒得乾身,粒粒分明,穫氣十足 。惟一是定價稍高 。雖然是泰國菜館,但海南雞也是餐廳招牌菜,只見幾乎每桌都必點!點了半隻份量($138),侍應先送上醬料,黑色那款甜甜的,我個人甚為喜歡,酸辣醬同樣惹味。然後奉上一壺雞湯,讓我們倒落雞上,令海南雞更入味。雞件嫩滑,雞皮爽口,味道不俗 。除了菠蘿炒飯每次必點之外,我每次去泰國菜館也會固執地食西米糕。這兒的雜錦西米糕($68)一客六件,共有三款口味:芒果、椰汁、斑蘭,色彩繽紛,加上一粒粟米頓時賣相對辦  。芒果西米糕芒果味突出,味道香甜,驚喜之作。斑蘭味道清新淡雅,西米糕加了芋頭,增添口感。
一向喜歡食泰國菜,在銅鑼灣無意中發現了這間特色泰國菜館,

先送上蝦片,辣辣的,香脆可口。
。惟一是定價稍高
雖然是泰國菜館,但海南雞也是餐廳招牌菜,只見幾乎每桌都必點!點了半隻份量($138)侍應先送上醬料,黑色那款甜甜的,我個人甚為喜歡,酸辣醬同樣惹味。然後奉上一壺雞湯,讓我們倒落雞上,令海南雞更入味。雞件嫩滑,雞皮爽口,味道不俗
芒果西米糕芒果味突出,味道香甜,驚喜之作。斑蘭味道清新淡雅,西米糕加了芋頭,增添口感。椰汁味道香濃,經典口味,同樣滋味。
整體價錢偏貴,不過一分錢一分貨嘛,味道確實不錯,夠正宗
2016-05-27 176 浏览
今日宅女出遠門來拳王吃泰國菜, 場門都蠻真實真, 坐位好像上台打拳那班人一樣, 後面有一條條鏈的!首先叫了炒金邊粉, 非常多的蛋包著炒熱的金邊粉, 裡面有很多大蝦仁, 非常彈牙好好味~另看他們的外面炒得那麼焦啊, 入面可是煎得剛剛好的!這些梛菜苗賣相像白菜仔, 但口感非常結實, 而且鮮綠的, 好好吃啊~明爐蒸烏頭沒有想像中那麼稔, 骨也比較多, 不過並不算細, 所以還算易吃, 中間還有有多粒墨魚丸, 奇怪啊, 怎麼那麼多! 整條魚其實超大的! 吃完幾乎已經飽飽了榔汁糕也是值得一讚吧, 中間藏有椰肉, 不會太甜太漏~
另看他們的外面炒得那麼焦啊, 入面可是煎得剛剛好的!
榔汁糕也是值得一讚吧, 中間藏有椰肉, 不會太甜太漏~

2016-05-27 422 浏览
今晚同朋友到訪一間特式泰菜餐廳~以泰拳做主題~無論坐位、裝飾無一不是泰拳相關的~餐廳內更播著近期大熱女士MMA 比賽~朋友大病初癒,煎炸小食盡量避免~點了泰式串燒、青咖哩雞肉、蒜蓉包、泰式炒金邊粉~餐廳採用即點即制,所以要耐心等候~~一反傳統,青咖哩雞肉首先上台~青咖哩質地比較稀~ 不過入口香濃惹味~最驚喜選用雞胸肉做咖哩~係健康之舉~ 雞胸肉亦難得唔鞋口~配菜方面亦好多元化~四季豆、車厘茄、椰菜花、泰式茄子等~每樣都保持到蔬果應有的爽脆~ 絕對無煮過淋~好快,蒜蓉包都上台~~剛剛焗好就上台,夠熱夠脆!牛油蒜蓉落足料~ 自然就好味~~沾上咖哩汁更加滋味~唔駛幾分鐘,已經清哂5塊~串燒揀左豬肉Mix雞肉~豬肉比較爽口,類似豬頸肉的口感~而且腌料香味已經入哂豬肉~~唔沾沙嗲醬一樣美味~泰式炒金邊粉~以蛋皮包住金邊粉~猶如拆禮物一樣~切開蛋皮,見到十分足料~有4、5隻大蝦同其他配料~~拌入青檸汁、花生碎同吃~同泰國當地食到的,無咩分別~~鑊氣夠,材料足,味道有點酸甜~~
今晚同朋友到訪一間特式泰菜餐廳~
以泰拳做主題~
無論坐位、裝飾無一不是泰拳相關的~
餐廳內更播著近期大熱女士MMA 比賽~
朋友大病初癒,煎炸小食盡量避免~
點了泰式串燒、青咖哩雞肉、蒜蓉包、泰式炒金邊粉~
餐廳採用即點即制,所以要耐心等候~~
青咖哩雞肉
一反傳統,青咖哩雞肉首先上台~
青咖哩質地比較稀~ 不過入口香濃惹味~
最驚喜選用雞胸肉做咖哩~
係健康之舉~ 雞胸肉亦難得唔鞋口~

配菜方面亦好多元化~
四季豆、車厘茄、椰菜花、泰式茄子等~
每樣都保持到蔬果應有的爽脆~ 絕對無煮過淋~
蒜蓉包
好快,蒜蓉包都上台~~
剛剛焗好就上台,夠熱夠脆!
牛油蒜蓉落足料~ 自然就好味~~
沾上咖哩汁更加滋味~
唔駛幾分鐘,已經清哂5塊~
泰式串燒
串燒揀左豬肉Mix雞肉~
豬肉比較爽口,類似豬頸肉的口感~
而且腌料香味已經入哂豬肉~~
唔沾沙嗲醬一樣美味~
泰式炒金邊粉~
以蛋皮包住金邊粉~
猶如拆禮物一樣~
切開蛋皮,見到十分足料~
有4、5隻大蝦同其他配料~~
拌入青檸汁、花生碎同吃~

同泰國當地食到的,無咩分別~~
鑊氣夠,材料足,味道有點酸甜~~
2016-05-26
2016-05-23 217 浏览
今日放工要出銅鑼灣,因為約左保險食飯,約保險食飯搵間好D既餐廳方便傾野於是去左拳王泰國餐廳我放5點鐘,所以大把位唔駛等一路食一路傾,所以即訂叫左野食首先要左個多士包,幾脆幾重蒜蓉味同一時間黎左咖哩辣蟹,蟹肉幾滑,不過唔算多肉個汁幾好,唔算太辣,但又好惹味所以叫左D白飯黎送飯,食埋飯先夠飽

於是去左拳王泰國餐廳

我放5點鐘,所以大把位唔駛等
一路食一路傾,所以即訂叫左野食

首先要左個多士包,幾脆幾重蒜蓉味
同一時間黎左咖哩辣蟹,蟹肉幾滑,不過唔算多肉
個汁幾好,唔算太辣,但又好惹味

所以叫左D白飯黎送飯,食埋飯先夠飽
今日去左銅鑼灣行街睇戲,有少少餓又想食辣的香口的東西,朋友就話不如去食泰國菜,但銅鑼灣又不是咁多選擇,最後朋友係openrice度找到間拳王泰國菜。去到因為超早,晚上6點都有幾桌客,大約我地食左1.5小時左右,已經全滿了,味道不錯而大約價錢合理。因為朋友吾食辣關係,我要自己加辣,這裡連辣味醬汁都不少,而且辣度仲好足添,不錯。叫左個小食先…生菜肉碎包$98:原來這裡用的是豬肉,而份量激多添,生菜都脆口新鮮,豬肉香噴噴加上香草蒜一齊炒仲可以保留到好多肉汁,包住菜一齊食軟加脆口感覺不錯。之後泰式金邊粉$138…加了花生和青檸加了少少酸混一起已十分漂亮,食落去第一口熱呼呼和酸和少少辣味道十分開胃,而且蝦食落脆口有口感和少少類似扎肉味的也不錯,包住金邊粉白蛋好薄又有蛋香,講真食完這個我地2個人都已經十分飽肚。龍眼冰,珍多冰各$28….最後我地叫2杯飲品,龍眼冰勁多龍眼而且龍眼水都好香,珍多冰椰汁味香而配料都吾少,唯一吾太好係偏甜當然不容錯過係這裡一來已經有的蝦片,脆而不油,好味道!~
當然不容錯過係這裡一來已經有的蝦片,脆而不油,好味道!~
2016-05-22
2016-05-19 200 浏览
好友想去sogo血拼就約我去CWB SOGO,我對大減價欠缺興趣,今日同好友去sogo見到好多人勁想走人,有時會想去大減價個班前世冇同人迫過,今世要走去迫餐死,我見到有些小無言,我就冇買野了,只是陪好友去行,好友買了些小野,sogo太多人排隊等俾錢。好友買完後幾經辛苦行出sogo,好友想去拳王泰國菜吃飯,就去了近來好紅拳王吃飯,拳王泰國菜由一位打泰拳杜先生所開,對於泰拳不是太熟悉,曾經去過健身中心試玩 ,的確有益身心運動,我和朋友入到餐廳由店員安排座位,我同朋友第一次來拳王,環境的確幾好,亦有電視直播拳賽,今次點了4個食品,分別是泰式雞翼(38元/2隻)/泰式蝦醬炒飯(108元)/豬頸肉炒豆苗(138元)/碗仔翅(108元),價錢亦都合理,某些菜色稍為貴咗些小,好似第一碟先來豬頸肉炒豆苗,出面其他泰菜都是60元左右,這裡要138元,我明白CWB租金貴,豬頸肉肥肉較多,味道一般,豆苗十分新鮮,我覺得這碟味道好咸 ,希望可以改善調味,碗仔翅十分清甜,泰式雞翼較為一般 ,雞翼炸得乾身咗些小,反而泰式蝦醬炒飯最好味,炒飯味道不會太咸,加上炒飯不是好乾,這個十分足料,炒飯配肉鬆十分之夾,我覺得這個炒飯十分好味,服務亦都OK ,環境亦都好好

泰式雞翼,雞肉味道都OK ,炸得較為乾咗

泰式豬頸肉炒豆苗,味道較咸,豬頸肉就肥肉較多,這個味道整體麻麻

泰式蝦醬炒飯,這個最好味,炒飯炒得幾好味,飯亦不是太乾身,味道亦不是太咸,唯一滿意是這個炒飯,份量好多

碗仔翅,味道十分清甜

餐廳以打泰風格,十分有心思,座位坐得亦舒適

我覺得都OK ,店員的服務態度還可以

價錢

叫咗4個,埋單320元,平均120元一個,亦不是太貴,收費合理
碗仔翅
2016-05-15
碗仔翅
  • 泰式蝦醬炒飯
2016-05-17 196 浏览
因為日本百貨感謝日,我們經過一輪血拼後,打算舒舒服服來個大檢閱有沒有什麼未買齊,行經拳王,眼見每樣擺設,坐位和裝修都好吸引,就急急腳沖入去,好彩早鳥好似睇緊現場大約6:30pm未有大多人,但在我們坐下來點菜後已經人潮擁擠top king筒seat泰式蝦片煲仔翅$138~好多翅仲要系原件翅仔一點腥味也沒有,發得爽口,雞湯味清甜,不會有雞精味,還有手撕雞肉配合銀牙要爽口雖然是一人份量,但我們二人share 食脆肉炒椰菜苗$108~椰菜苗是泰菜𥚃我最喜歡的,爽口青甜,加入鹹脆肉更惹味但今天的脆肉不是索索聲的燒肉皮,可能經過加入獻汁反炒,但口感上可能有別不同,但也不錯呀蝦醬泰式炒飯$108~飯炒得乾身,有青豆粒、蛋絲、肉鬆、泰式臘腸加上蝦醬,惹味可口但一點也不鹹和油膩,食完望下個碟㡳也只有渺渺的油漬,值得推薦友人的燒雞翼$36~肉質juice,而且賣相極佳脆脆的外皮嫩嫩的肉,只有燒的雞翼才做到
好似睇緊現場
top king筒seat
泰式蝦片
煲仔翅$138~好多翅
仲要系原件翅仔
配合銀牙要爽口
雖然是一人份量,但我們二人share 食
但今天的脆肉不是索索聲的燒肉皮,可能經過加入獻汁
反炒,但口感上可能有別不同,但也不錯呀
友人的燒雞翼$36~肉質juice,而且賣相極佳
脆脆的外皮嫩嫩的肉,只有燒的雞翼才做到
2016-05-15
  • 泰式蝦醬炒飯
2016-05-16 217 浏览
同同事放工去左食野,去左一間叫拳王泰拳餐廳,大家同事叫左好多野食,整體都唔錯最後食左個魚翅湯,估唔到幾好味魚翅好夠味,而且好多料,唔係剩係得水個湯又夠濃,一D都唔稀,所以好好飲唔駛落醬都好夠味另外佢有小小奴線係入面,索曬湯所以好好味餐廳侍應好好禮貌,唔錯既餐廳

最後食左個魚翅湯,估唔到幾好味
魚翅好夠味,而且好多料,唔係剩係得水

個湯又夠濃,一D都唔稀,所以好好飲

唔駛落醬都好夠味

另外佢有小小奴線係入面,索曬湯所以好好味

餐廳侍應好好禮貌,唔錯既餐廳
2016-05-16 323 浏览
在香港泰國菜吃得不少,有主題的泰國餐廳還是第一次去!這家在銅鑼灣一蘭拉麵旁邊的泰國餐廳是全香港第一家以泰拳為主題的特色餐廳,感覺非常特別!餐廳招牌醒目,很容易找。我禮拜三晚上8點鐘來樓下一層已經坐滿人,我們坐在樓上一層。走進來各種泰拳手套/沙包/獎牌便進入眼簾,就連凳子也是特別以泰拳主題設計的。看餐牌上介紹才知道開這家店的店主本身就在香港泰拳屆很有名,參加過各種國際比賽,還在2006年獲得香港拳王的榮譽,超厲害!店主在泰國學拳還把傳統泰菜帶回香港,由很多年經驗的泰國廚師主理,我很期待呢!我們一邊吃飯,旁邊還有個大螢幕播放著有關餐廳和泰拳的信息。我們點了一份小冬陰功湯($138),因為本身不太能吃辣所以特地叫小辣。上來的湯還蠻大一份,四個人都足夠。裡面有兩條大蝦和草菇。大蝦已經切半,很容易吃,蝦肉還蠻鮮甜。而湯本身味道不是很酸,雖然小辣還是蠻辣的,湯是那款不是很清比較多椰奶的冬陰功,我覺得味道還不錯。下一道菜我們點的是燒羊架($158),共4隻。羊肉燒得超級香!!肥瘦均勻,燒得火候剛剛好,不會烤得全熟那種,裡面肉還有紅色。肉質很柔軟,很有羊的香味,我覺得羊騷味不重!同時肉醃得很入味,非常
冬陰功湯
下一道菜我們點的是燒羊架($158),共4隻。羊肉燒得超級香!!肥瘦均勻,燒得火候剛剛好,不會烤得全熟那種,裡面肉還有紅色。肉質很柔軟,很有羊的香味,我覺得羊騷味不重!同時肉醃得很入味,非常推薦好好吃!!
燒羊架
然後我們點了泰式炒金邊粉($138)。這個有點像蛋包粉,外面有包著一層薄薄的蛋皮,弄開蛋皮可以看到蛋還是剛剛熟的,不錯!裡面有金邊粉和大蝦。大蝦很爽口,粉炒得不算濕也不會很乾,味道還蠻清淡,有點酸甜味,但如果味道重一點會更好吃。
泰式炒金邊粉
飲品我點了椰青($48)。這邊的椰青內裡很大很多水,我還是少有地多到喝不完!椰汁清甜,椰肉很嫩可以用勺子勺出來吃。
椰青
如果大家喜歡泰拳可以去試試看這家主題泰式餐廳喔!
2016-05-10
2016-05-15 285 浏览
午餐,鋪內一陣類似香精味,個鼻非常難受!食物,幾個朋友都話差!泰式金邊粉超酸!冇餸收$68!$58菠蘿炒飯最簡單,但冇味,當然都冇料!紅咖哩豬,咖哩太水!奶茶有怪味!可能泰式奶茶我唔識嘢!有怪味!再講叫左3杯凍檸茶小甜,冇冰不特止,仲要甜到驚!中伏一次就夠!
午餐,鋪內一陣類似香精味,個鼻非常難受!
2016-05-14 263 浏览
去完泰國旅行,想念泰國既菜式,於是走到呢間以泰拳為主題既餐廳食飯啲擺設全部都係以館以主題,仲一路播住拳賽一路食飯冬陰功去食泰菜點少得冬陰功呢!?用個爐興住,食起黎熱辣辣呢個係細size,份量夠2-3人食叫左小辣,所以佢加左小小椰奶,調節左辣度辣度係微辣而不嗆喉,酸酸辣辣入面仲有兩隻冇頭大蝦,不過蝦既肉質比較霉,唔太鮮青芒果沙律呢隻青芒果係泰國食過,係好爽口同硬身啲既呢度啲芒果都係一樣咁爽口,食落幾清新不過辣度較高入面仲有啲腰果,卜卜脆好正泰式炒金邊粉呢個金邊粉同平時食開個啲唔同,佢係用蛋包住既將蛋切開,就會見到啲金邊粉收埋哂係入面份量都算多,淋少少青檸汁上去,食落酸酸甜甜,唔太油加埋花生碎脆脆地幾有咬口入面仲有2隻蝦,雖然真係太少啦,但夠爽口
啲擺設全部都係以館以主題,仲一路播住拳賽一路食飯

冬陰功
去食泰菜點少得冬陰功呢!?
用個爐興住,食起黎熱辣辣
呢個係細size,份量夠2-3人食
叫左小辣,所以佢加左小小椰奶,調節左辣度
冬陰功
辣度係微辣而不嗆喉,酸酸辣辣
入面仲有兩隻冇頭大蝦,不過蝦既肉質比較霉,唔太鮮

青芒果沙律
呢隻青芒果係泰國食過,係好爽口同硬身啲既
呢度啲芒果都係一樣咁爽口,食落幾清新
不過辣度較高
入面仲有啲腰果,卜卜脆好正

泰式炒金邊粉
呢個金邊粉同平時食開個啲唔同,佢係用蛋包住既
將蛋切開,就會見到啲金邊粉收埋哂係入面
泰式炒金邊粉
份量都算多,淋少少青檸汁上去,食落酸酸甜甜,唔太油
加埋花生碎脆脆地幾有咬口
入面仲有2隻蝦,雖然真係太少啦,但夠爽口

2016-05-13 325 浏览
平時做GYM多數喺灣仔, 不過有時都會去銅鑼灣, 經過條橫街, 見到開咗好多新嘢原來開咗間拳館, 隔離有間同THEME嘅餐廳心諗, 係咪同一個集團嘅哩真係! 減完肥, 再過隔離食餐飽~ XD餐廳入面啲佈置都係以「拳」為主題, 電視播緊拳賽, 咁泰國菜周圍都係, 食都食都麻木咗有THEME就有新鮮感啲囉我叫咗杯珍多冰~哩~有時咪會多料得滯, 啜兩啖就冇得飲嘅, 呢杯都balance嘅~椰汁雞湯, 唔係中式嗰啲, 係冬蔭公香料, 但係唔辣版, 所以有泰式香葉味, 加棷汁味, 正正海鮮菠蘿炒飯, 喂, 菠蘿炒飯冇乜咁特別姐, 但係呢個真心好多料,海鮮足, 菠蘿肉大大粒, 真「正」呢個甜品真係真係無敵, 都幾貴, 六十幾蚊細細個, 但係好食到一個點, 我哋黏咗線, 嗌咗幾個佢係椰王燉蛋, 棷味香濃, 再配合烘焗後嘅蛋, 嗰種香滑, 我只可以好核突咁形容我哋係「餓DOG搶X」另外有叫咗個菜BALANCE吓, 少少辣咁完
原來開咗間拳館, 隔離有間同THEME嘅餐廳
心諗, 係咪同一個集團嘅哩
真係! 減完肥, 再過隔離食餐飽~ XD
有THEME就有新鮮感啲囉
另外有叫咗個菜BALANCE吓, 少少辣咁
2016-04-06