2020-09-09 464 浏览
素來鍾意酸奶君嘅吃米系列,粒粒糯米帶黎全新飲酸奶嘅方法😬今次嘅益生系列,當中檸檬🍋同荔枝口味係新出嘅,又會係點呢💁🏻‍♀️益生檸檬君 🍋$35冇叫微糖嘅益生檸檬君,甜度都唔高😗檸檬冰沙同酸奶mix埋之後,酸酸甜甜😋酸奶冇咁thick,但都唔會稀。檸檬同酸奶兩者平衡之下,非常清爽👍🏻連平時少飲檸檬野飲嘅我地,都一啖接一啖😚益生荔枝君 $40同樣都係冇叫微糖,意外地都係正常甜度😗可能係有果肉嘅關係,荔枝冰沙同果肉同酸奶mix埋後,酸奶嘅厚重感一d冇,非常輕盈👍🏻攪勻後,啖啖都飲到果肉,一路飲一路有得食,而且荔枝口味調味自然,都算係荔枝野飲中相當好飲嘅一杯😚無論是夏日消暑,定係好似琴日咗落雨落到blue,都好適合😬兩杯當中,我地就鍾意荔枝口味多d啦😗😗😗

益生檸檬君 🍋$35

益生荔枝君 $40

2020-08-26 140 浏览
🌸今個夏天真係好熱 成日都頂唔順要飲凍野但係又冇理由日日飲珍珠奶茶㗎嘛😟咁好似買酸奶飲又健康少少加埋紅棗係咪好似好補身呢🤭不過原來飲落冇乜紅棗味 同普通酸奶冇乜分別之前都飲過佢幾款 玫瑰味都係差唔多情況不過價錢又唔係太貴都可以接受係下面啲紫米一開頭飲落都幾得意望落好似好少紫米咁但其實差唔多半杯都係飲到後面就會好飽好濟😩好味評分😋:3.5/5🌟🌟抵食指數🤑:4/5 🌟🌟價錢💰:$29地址📍:我是酸奶君 (大圍)大圍村南道41號泰安樓地下B號舖1號單位🌸
🌸
飲到後面就會好飽好濟😩

好味評分😋:3.5/5🌟🌟
抵食指數🤑:4/5 🌟🌟
價錢💰:$29
地址📍:我是酸奶君 (大圍)
大圍村南道41號泰安樓地下B號舖1號單位🌸

2020-08-09 126 浏览
🥤.又係小休飲杯野的時間啦🧚‍♂️我手上的是酸奶君呀🤩@yogosthk_official益生紅果果💓濃濃的火龍果肉💬我本身好喜歡這種健康的水果💙原來配上酸奶係咁match🦄解渴又清新💧我推薦這個給你們絕對係夏日清涼飲品的首選我家寶貝喜歡益生水蜜桃🍑感覺好香滑面且有口感☁️味道剛剛好✨不會太甜🤝🏻他說下次要再飲這個啊(...🤣我也飲了一半水蜜桃的味道一點也不假👍🏻.......
🥤
不會太甜🤝🏻
他說下次要再飲這個啊(...🤣
我也飲了一半
水蜜桃的味道一點也不假👍🏻
5 分钟 (外卖自取)
下午茶
  • 益生紅果果
早幾日出去做完野,真係熱到人都癲,好想飲返杯冰凍嘅野解下暑☀️回程時經過大圍我是酸奶君,見到新出咗2⃣️款夏日特飲「益生檸檬君」同「益生荔枝君」,感覺好消暑又較其他飲品健康,屋企2個小朋友都🉑️以飲少少,所以就買返去試下。2⃣️款都係用新鮮生果打成沙冰之後舖喺酸奶(乳酪)上面🍧 益生檸檬君酸酸甜甜,非常清新,一d都唔膩,夏天飲就啱曬😋2個小朋友搶住嚟飲🤣而我就比較鍾意益生荔枝君,因為佢味道非常清甜,但唔會過甜,而且仲食到粒粒荔枝肉,口感好豐富🤩下次經過再買嚟飲先🤤P.S. 當日應該係生意太好啦~大杯嘅杯蓋無曬🙈咁我唔想即時飲但又想影靚相打下卡🤪同店家溝通之後,對方用大杯整靚靚比我影完相,再幫我每杯分成2小杯拎走。真係好貼心❤️

2⃣️款都係用新鮮生果打成沙冰之後舖喺酸奶(乳酪)上面🍧

益生檸檬君

益坐荔枝君

2020-07-27
益生檸檬君
益坐荔枝君
2020-07-26 94 浏览
🇭🇰我是酸奶君·我超鍾意蜜桃嘅產品 所以見到佢新出左呢個蜜桃酸奶 我就勁想去試😍😍但係原來依家得大圍同埋觀塘嘅分店先有 難得我嗰日去個頭就終於試左啦😌·益生蜜桃君$40我覺得呢一個配搭真係幾好味😝佢個酸奶係蜜桃味既 加埋下面都幾多果肉 攪勻佢之後啖啖都有果肉 口感唔錯😍😍·益生紅果果$40呢一個影相就靚啲啦 超有層次感 但係唔知係咪因為火龍果本身冇乜味 所以呢一個酸奶整體淡味啲 但係都唔錯既 感覺上健康啲😎😎·#rbyeat#rby甜品飲品#rby大圍 #rby沙田 #rby觀塘 #rby灣仔·📍大圍村南道41號泰安樓地下B號舖1號單位📍沙田沙田港鐵站SHT 34號舖📍觀塘開源道68號觀塘廣場地下G30A號舖📍灣仔灣仔道128-150號明豐大廈地下D號舖
🇭🇰我是酸奶君
📍沙田沙田港鐵站SHT 34號舖
📍觀塘開源道68號觀塘廣場地下G30A號舖
📍灣仔灣仔道128-150號明豐大廈地下D號舖
2020-07-25 41 浏览
Work from home Work得多,坐係屋企坐得耐 新陳代謝慢左, 難得出左街, 又流咗一身汗, 當然想搵番杯冰涼暢快又有益嘅飲品消暑消暑。 既然黎到我是酸奶君,唔係唔飲番杯酸奶ar ma...我是酸奶君 最吸引我的係最近新上市嘅 益生紅果果同的益生蜜桃君。兩款都係鮮切水果飲料,選至雲南72小時慢酵的 高山酸奶含有豐富益生菌, 有助腸道健康。益生紅果果係以 紅色火龍果打成沙冰, 再配以 雲南酸奶製作而成, 甜到唔算好高,超健康的,飲落清涼暢快, 配埋酸奶嘅酸甜味, 完美perfect match。另外 益生蜜桃君, 最底層 有淡淡蜜桃肉, 中間係雲南酸奶, 而最頂層係新鮮即榨的蜜桃沙冰, 三重茲味, 有香甜 蜜桃啖啖肉 ,有酸奶清香, 更加有沙冰的涼快, 夏天黎一杯, 益生健康滋味不言而喻。

2020-07-23 19 浏览
【我是酸奶君】聽個名都知飲品以酸奶為主,而且酸奶含豐富益生菌同埋維生素,橫掂都口渴想買杯嘢飲,何不買一杯對身體有益又好飲嘅嚟飲呢!因為大圍店有期間限定,益生蜜桃君同埋益生紅果果,咁我哋就order咗呢兩杯嘢飲,兩杯都係沙冰飲品。益生蜜桃君聽個名都知係蜜桃沙冰,佢加咗少少綠茶,當然招牌酸奶就夾雜咗中間嗰層,估唔到水蜜桃同酸奶加埋綠茶可以咁夾同埋咁好味,超級解暑。而另一杯益生紅果果就係用紅色嘅火龍果沙冰配酸奶,啖啖火龍果肉好甜,加埋沙冰泡酸奶飲係我嘅至愛,呢個飲品我會再嚟買。正!
外卖自取
夏日炎炎,行街一定要買返杯冰凍飲品消消暑!呢日去開大圍,見到搵食市集有《我是酸奶君》,夏日限定新出左兩款飲品,同好友齊齊試下先~益生蜜桃君好友揀左呢杯蜜桃冰沙,最底層勁多蜜桃果肉,超足料,中間係濃濃既招牌酸奶,上層係蜜桃果肉打成既沙冰,好有層次感,飲落啖啖蜜桃果肉,夾雜軟滑酸奶同消暑沙冰,勁爽!益生紅果果我就揀左呢杯紅肉火龍肉沙冰,最底層係濃郁招牌酸奶,面層係紅肉火龍果打成既沙冰,甜度剛好,粒粒果肉口感極佳,大大杯夠哂消暑又解渴!
夏日炎炎,行街一定要買返杯冰凍飲品消消暑!
呢日去開大圍,見到搵食市集有《我是酸奶君》,
夏日限定新出左兩款飲品,同好友齊齊試下先~

益生蜜桃君

好友揀左呢杯蜜桃冰沙,
最底層勁多蜜桃果肉,超足料,
中間係濃濃既招牌酸奶,
上層係蜜桃果肉打成既沙冰,
好有層次感,飲落啖啖蜜桃果肉,
夾雜軟滑酸奶同消暑沙冰,勁爽!

益生紅果果

我就揀左呢杯紅肉火龍肉沙冰,
最底層係濃郁招牌酸奶,
面層係紅肉火龍果打成既沙冰,
甜度剛好,粒粒果肉口感極佳,
大大杯夠哂消暑又解渴!

2020-06-18
下午茶
2020-06-27 37 浏览
酸奶含豐富嘅益生菌同維生素,促進腸道健康同提升免疫力。而呢間店舖採用獨立包裝嘅新鮮酸奶,確保係製作後24小時內使用。今年夏天推出咗✌🏼款期間限定嘅消暑飲品,暫時只有以下2️⃣間分店提供💗益生蜜桃君($40)上層係蜜桃冰沙,刻意加咗綠茶做Base🍵所以冰沙開始溶都唔會沖淡整體味道,冰粒打得幼細🍧;中間係濃稠嘅招牌酸奶🥛;底層係新鮮蜜桃果肉,添加口感🍑。水果嘅天然甜味同乳酪嘅酸味相輔相成,層次相對較分明,先品嚐到果香,然後到奶香,最後散發淡淡嘅茶香。入口冰涼爽口,非常消暑解渴💗益生紅果果($40)上層係紅肉火龍果冰沙,悲傷小姐本身唔鍾意火龍果,點知紅肉比白肉品種較甜❤️霹靂啪喇嘅果籽增加咗脆卜卜嘅口感,特別落咗柳橙汁增加果香🍊;下層係濃厚嘅原味酸奶🥛。兩者混合度較高,一次過就試到所有味道🍹不過水果冰沙佔咗7成,所以蓋過大部份酸奶味,奶香冇咁重,整體較清爽低糖🤔

💗益生蜜桃君($40)
💗益生紅果果($40)
2020-06-26
2020-06-20 26 浏览
夏日炎炎,我是酸奶君推出了兩杯夏日消暑產品,立即叫新野試試!益生蜜桃君 (HK$40)如果你是蜜桃控🍑,不得不試這杯益生蜜桃君。底層是粒粒的蜜桃味肉,中層有濃厚的酸奶,最後加上蜜桃沙冰,層次感很足夠。整杯都好重蜜桃香味,清爽鮮甜,好喝又健康!益生紅果果 (HK$40) 酸奶在底層,上面是由新鮮火龍果打成汁,把酸奶及清甜的火龍果攪拌均勻,味道口感一流。飲品本來不太甜,飲完一整杯也完全不會膩,而且解渴一流。

益生蜜桃君 (HK$40)

益生紅果果 (HK$40)

2020-03-21 145 浏览
身為酸奶愛好者,緊係要去試下呢間咁出名既我是酸奶君啦,order 兩杯飲品,都具有特色,超級好飲😋吃米酸奶(HK$29) 店家主打的吃米酸奶,是用高山牛乳,新鮮發酵,奶味又濃又香,又唔會太稠身。杯底有少量紫米,口感煙煙韌韌。香滑酸奶配上煙韌紫米,多了層口感,簡直perfect match ,飲到停唔到口!酸奶愛好者絕不能錯過!金鑽莓莓 (HK$40) 呢杯限定的金鑽莓莓,是由每日新鮮菠蘿及新鮮藍莓製成的。這杯主打水果味重,還有粒粒菠蘿肉,酸酸甜甜,令人開胃。

吃米酸奶(HK$29)

金鑽莓莓 (HK$40)

2020-03-03 132 浏览
而家酸奶唔再係大陸獨家 因為喺香港都可以飲到好味又新鮮既酸奶🥛😚 早幾日行完山去左大圍「搵食市集」搵野食 門口間#我是酸奶君 既酸奶超驚艷🤩解喝又飽肚!仲要呢間分店喺正大圍站A出口斜對面 超方便易搵---------------------------那時茉莉 $33那時茉莉係四款花香系列當中既其中一款 酸奶既酸度唔算高 同時有陣陣牛乳甘香 同茉莉花香出奇地match👍🏻 茉莉既清香減低左酸奶略微既甜膩 感覺更清新🙆🏻‍♀️食哂啲紫米都唔會覺得好濟 反而有種好健康既感覺 至於濃稠度方面 小編覺得岩岩好 易入口得黎又好解渴💦評分:8.5/10.芒芒果海 $39店鋪內大多數款式既酸奶都有紫米 呢杯都唔例外💁🏻‍♀️酸奶同芒果攪到完全無哂肉粒 口感順滑 每啖都充滿住芒果既香甜🤤唔怪得係人氣之選!芒果既加持令酸奶偏結身少少 食埋啲紫米都真係好飽肚 不過酸奶既益生菌可以幫助消化 所以唔洗擔心會飲到濟😆
---------------------------
那時茉莉 $33
評分:8.5/10
芒芒果海 $39
2020-02-10 128 浏览
今日經過大圍,這家飲品店位於地鐵站出口,只有一街之隔,位置非常便利。這家飲品店只賣乳酪、益生菌乳酪和牛奶,並在飲品中加入水果、燕麥、紫米等食材。⭐️吃米特濃度酸奶$35在乳酪中加入oreo和紫米,喝一口,除了乳酪的奶香味,還能吃到粒粒紫米,軟軟糯糯的,口感QQ。跟酸香的乳酪配搭起來,口感豐富不單調。⭐️莓果粒粒$39乳酪配士多啤梨是經典組合,乳酪的味道比較輕蕊一點,配上酸甜的士多啤梨,喝起來還有吃到士多啤梨的果肉,清爽解渴。

⭐️吃米特濃度酸奶$35

⭐️莓果粒粒$39

2020-01-08 105 浏览
平時台式飲品就飲得多,飲yogurt都係係第一次。店內飲品選擇都幾多,仲有得scan QR code落單tim,真係好方便又唔排隊👍🏼👍🏼 依加仲做緊優惠買任何2杯,第2杯半價tim ar🤩即刻同朋友👧🏻👧🏻share 1人1杯🥂燕麥奶翠(暖)飲落去第一啖就覺得好似飲緊紫米露咁🤣🤣杯燕麥奶翠都有紫米ga🤩個口感好豐富,啖啖都食到紫米同燕麥,冬天飲完暖笠笠🥰芒芒果海飲落去又幾得意,酸奶夾芒果🥭好香又唔太甜,個底仲有d紫米可以咬下,健康又有飽肚感👍🏼

即刻同朋友👧🏻👧🏻share 1人1杯🥂
燕麥奶翠(暖)
芒芒果海
2020-01-07 69 浏览
張梁都放假,天氣唔錯涼涼地又唔曬,決定做下運動🚴🏼‍♀由大埔踩單車去大圍🚴🏼‍♂沿途風景幾靚☺踩下停下都踩咗三個鐘。踩完好想飲野,但水已經滿足唔到我哋🤣所以去咗「搵食市集」掃下街飲下野~張梁點餐👦🏻🧒🏻1)$35 《吃米特濃酸奶》評分(10分滿分):8⃣食評💬:上次飲過普通版吹米酸奶後,今次試咗豪華版,加多咗oreo同奶蓋,口感更加豐富,好RICH!2)$40 《新鮮菠蘿金鑽》評分(10分滿分):7⃣食評💬:有好多菠蘿果肉喺底🍍不過支筒唔係好吸到,阿張又係飲到最後打開嗰蓋刮出嚟食😝嘿嘿!留意返👉🏼第二杯半價做到2020年1月10號我是酸奶君 (大圍)📍大圍村南道41號泰安樓地下B號舖1號單位👉🏼港鐵大圍站A出口👈🏼

張梁點餐👦🏻🧒🏻
1)$35 《吃米特濃酸奶》